Het salaris van Jeremy Clarkson in 2010

Auteur: , 105 Reacties

Als anchorman van het meest bekeken autoprogramma ter wereld (300 miljoen kijkers per aflevering) mag je verwachten dat je salaris een flink aantal nullen telt. En ja, dat doet het ook. Vorig jaar wist Jezza een bedrag van ruim 2,1 miljoen euro binnen te harken. Een prima salaris, maar is dat genoeg voor een entertainer van zijn kaliber?

De BBC -Jeremy’s werkgever en producent van Top Gear- is een door belastinggeld gefinancierde omroep, dus je kan niet verwachten dat zij velen miljoenen aan hem uitkeren. Ze blijven daarom relatief bescheiden en betalen Clarkson jaarlijks één miljoen Britse pond uit. En dat dit salaris niet zijn enige inkomstenbron is zal je waarschijnlijk al wel weten.

Zo krijgt hij naast zijn BBC-salaris inkomsten uit de verkoop van dode boom, DVD’s, speelgoedautootjes en overige merchandising waar de naam Top Gear aan verbonden is. Samen met Top Gear’s eindproducent Andy Wilman en BBC Worldwide, de commerciële tak van de BBC, heeft hij namelijk een gezamenlijk BV’tje genaamd Bedder 6. Via deze constructie toucheerde hij in 2010 nog eens een bedrag van £854.000. Bij elkaar opgeteld en omgerekend naar Europese roebels is dat een slordige 2,1 miljoen euro. En dan verdient hij dat ook nog eens met het leukste baantje ter wereld. (via DailyMail)105 reacties

2.1miljoen is absoluut gezien veel geld. Relatief gezien daarin tegen had ik verwacht dat hij meer zou verdienen… Maar veel of niet, voor zo een job… ik teken dadelijk!
jaloezie!
als hij neer gaat, wil ik best wel wat ruimte in me agenda maken om dat te doen. hij weet tenslotte niet echt heel erg hoe een auto in elkaar steekt denk ik
@SpeedGeek: Zijn ook niet zoveel mensen in geïnteresseerd, denk ik…
@SpeedGeek: James May weet precies hoe auto’s in elkaar steken. Toch zou TG met alleen Cpt. Slow niet heel erg succesvol zijn ;)
@FelixF: kijk naar TopGear US: zelfde challenges maar wat een schijtesaai programma!!
@cisn: Top Gear USA is zo saai omdat ze geen humor hebben; doen alsof ze zelf ‘de superman zijn’ en omdat ze op z’n Amerikaans de hele tijd idiote domme vergelijkingen aanhalen.

2.1 miljoen; ik denk dat ie meer opbrengt en dus zijn geld waard is!
@FelixF: Ik zou ook niet meer zonder willen! Hij is toch wel m’n favoriete figuur daar denk ik. Zo heerlijk droog :D
@Vanquish: Ik zou hem ook zeker niet willen missen. Ik zeg alleen dat de sleutel tot het succes van een goed autoprogramma niet ligt bij de inhoudelijke kennis van de presentator.
@SpeedGeek: Maarja hij weet weer meer van humor dan jij ;)
eerlijk gezegd had ik wel iets meer verwacht, maja hij heeft wel de 1na mooiste baan ter wereld die ik me kan bedenken! dus dan mag er wel wat minder geld tegenover staan tegenover al het fun dat ie heeft ;)
@spykerboy: Je doet het erom hé? Maar bon, ik zal meespelen. Wat is dan de op 0 na mooiste baan ter wereld?
@Esprit_de_Flandre: coureur in of DTM of Formule1 of terwijl prof coureur zijn ;) dat is en blijft gewoon het mooiste ter wereld
@spykerboy: Dit komt van iemand die geen auto heeft…
@Gnermo: So? En mens kan dromen…
@Gnermo: die heb ik toevallig wel ;) heb zelf een bmw staan in nederland puur voor circuit gebruik, tegenvaller hea ;)
@spykerboy: Oj, woon jij echt in Koeweit?
@Esprit_de_Flandre: half half, ik studeer in nederland, maar ouders wonen hier dus elke vakantie spendeer ik hier, en heb zelf hier 4 jaar gewoond.. wadan?
@spykerboy: Leuk daar?
@Esprit_de_Flandre: als je auto gek bent zoals ons dan tuurlijk, jongens hier met dikke autos zijn super aardig en als je vraagt voor ritje (meestal vragen ze mij of ik ritje wil maken) is dat altijd wel goed, ook de 2e hands dealers hier zijn stuk leuker dan in nl, hier nergens hatchbacks allemaal dikke bakken zoals RR sport supercharged vandaag bekeken voor moeders,meteen ook in een dikke E92 M3 gereden met supersprint exhaust hier kan dat nog allemaal nederland niet ;) (en dat zonder roze pasje)
@spykerboy: Kunnen jou ouders daar geen jobke voor mij regelen? :mrgreen:
Ik ben technisch tekenaar in metaalconstructies (klanten als CAT, JLG, Amman-Yanmar, Bombardier, etc).
@Esprit_de_Flandre: er is een verschil in verdiensten tussen uitgezonden worden of zelf zoeken hier, wij hebben vrienden die bijna het zelfde doen als me pa maar veel minder geld verdienen omdat die niet zijn uitgezonden uit hun ouwe land maar gewoon zelf zijn gaan zoeken hier ;) dus ik zou zeggen zoek goed in nl naar een jobke die eventueel hier heen uitzenden :P
@spykerboy: Woon in Belgique, maar ik zal eens goed kijken. Ken je Begische bedrijven die daar een vestiging hebben?
klopt, het enige wat hij hoeft te doen is zichzelf zijn en al auto’s met ‘POWER’ besturen. er zijn denk ik weinig mannen die dat niet zouden willen doen.
Das echt weinig. Want Top Gear (new style) zonder Clarkson kan eigenlijk niet. Dit is een lachertje, dat verdient hier toch mening omhooggevallen presenteerdertje toch al?!?
@jp: noem er eens één dan….
@edzo: Als bekende ‘anchorman’ (of woman) bij de grote omroepen in de VS toucheer je 5-15 miljoen per jaar.
@Matt: “dat verdient hier toch mening omhooggevallen presenteerdertje toch al?!?”
@edzo: dus hier en niet in de VS….en btw een anchorman is een nieuwslezer en geen presentator
@edzo: Ondanks dat ik aan de rest van je berichtjes zie dat je een azijnzeikerd bent zal ik toch proberen een antwoord te formuleren. Ik weet niet wat een linda de mol, wendy van dijk of beau van ervens dorens zo beurt, maar zal wel zeker in de 6nullen zitten. Mathijs van Nieuwkerk verdient al 4ton en dat is slechts bij de publieken.
Dat Clarkson, die toch het uithangbord is van een programma en zijn randverschijnselen, dat over de hele wereld wordt uitgezonden maar 2,1 miljoen verdient, vind ik dan weinig ja. Zo duidelijk :) Hoop ik verder dat de bug die crawled up your jeweetwel morgen weer verdwenen is. ;)
Geld verdienen met een van de mooiste banen van de wereld, rijdend rijk worden noemen we dat. Dat is een best bedrag, misschien met een hogere potentie, maar toch zeker wel te doen.
Is veel, maar eigenlijk ook wel weinig. Als je nu 1 euro zou rekenen per kijker… 8O
Dat doet hij goed, zou er wel mee willen ruilen :P
Wat een droomjob heeft die man toch !
the-budel-guy
en ik gun het hem voledig om zon progamma leuk en draaiend te houden
@the-budel-guy: ditto, die man werkt keihard voor zijn geld. Ik kan mijn kinderen ’s avonds in bed stoppen, maar zo’n JC zal dan ongetwijfeld nog op dat tijdstip in de studio rondhangen. Ik kan alleen maar respekt hebben omdat hij zo adequaat zijn talent weet te optimaliseren. En de Britse belastingbetaler heeft er baat bij, want de BBC vangt miljoenen door de WW uitzendingen van TG.
hij is de beste in wat hij doet, maar hij heeft ook van nu, of toch van weinig moeten uit de grond stampen!! ben trouwens benieuwd wat de Hamster en Cpt.Slow op hun rekening geschoven krijgen!! iemand enig idee??
@cisn:

Geen idee van top gear maar jaarlijks zullen die wel wat meer hebben dat JC. gewoon omdat ze nog andere programma’s presenteren dan top gear
Het is de man gegund. Er zijn entertainmentfiguren die meer verdienen voor shows die minder kijkers halen.
geld is relatief, ik vind dat hij niet meer zou mogen verdienen. Dat geld kunnen ze in de UK gerust voor andere zake gebruiken, studenten voorbeeld kunnen er in de toekomst amper nog studeren door het hoge inschrijvingsgeld.
@FlesWater:

In het UK zijn de inschrijvingsgelden hoog. Maar voor veel jobs waar je hier 10 diploma’s nodig hebt kan je daar zo beginnen. En vooral er zijn op allerlei mogelijke manier studiebeurzen te krijgen (als je slim genoeg bent! en terecht) die betaald worden door privé figuren.

Dat kan je niet vergelijken met hier. Ik vind het zelfs een beter systeem. In België is universiteit practisch gratis terwijl eigenlijk iedereen er voor betaald. Grotendeels van de studenten probeert er maar op los en buist, probeert dan maar iets anders,… dat kost de staat ook allemaal geld. En de meesten studeren af in richtingen die naderhand niets extra opbrengen voor de staat.
best veel geld, hij moe tl geen supercars kopen want daar mag hij in rijden voor zijn werk..
Haha daar kan Wouter van autoblog nog wat van leren :D
maar wat een geld zeg! en dan ook nog is in alles, maar dan ook alles kunnen rijden, te gek!
En hier gaan we dan zeuren als er iemand bij de publieke omroep 30 cent meer verdiend dan de Balkenende-norm…
Wat voor JC ook nog eens heel gunstig uitkomt, is dat de beste man geen inkomstenbelasting betaalt. Hij resideert officieel namelijk op de Isle of Man.. Het is hem gegund, zou ik ook doen.
@Diederik: Je betaald toch inkomstenbelasting in het land/staat waar je werkt en niet waar je woont?
Valt mij alleszins mee, Schummi komt voor minder 250 miljoen per jaar zijn nest niet eens uit. Laten we het zo zeggen, schumi kan zijn tuinman 2,1 miljoen per jaar geven en dan merkt hij er nog niks van. Stelt geen reet voor en ik hoop dat Jezza nog lang onzin blijft uitkramen bij TopGear, wat een heerlijk programma is het toch.
@sdm: Jij bent toch wat aan het overdrijven. Als je met schummi F1-piloot Michael Schumacher bedoelt dan heb je toch geen weet van de realiteit.
De best verdienende professionele sportbeoefenaar ter wereld is Tiger woods met een geschat inkomen per jaar van 108 miljoen dollar. Dit niet alleen door wedstrijdgelden maar alles inbegrepen.
Ik heb een lijst opgezocht met de waarden van de contracten in 2010 van F1-piloten, die hier geklasseerd werden per team:
Ferrari:

Fernando Alonso: 30 miljoen euro
Felipe Massa: 14 miljoen euro
McLaren:
Lewis Hamilton: 16 miljoen euro
Jenson Button: 9 miljoen euro
Red Bull:
Sebastian Vettel: 2 miljoen euro
Mark Webber: 4,2 miljoen euro
Mercedes:
Michael Schumacher: 8 miljoen euro
Nico Rosberg: 8 miljoen euro
Renault:
Robert Kubica: 7,5 miljoen euro
Vitaly Petrov: 400.000 euro
Williams:
Rubens Barrichello: 5,5 miljoen euro
Nico Hulkenberg: 700.000 euro


Schummi zit dus nog ver van die 250 miljoen euro per jaar vandaan
@tom: Die Vettel kan hard rijden, dat weten we nu, maar onderhandelen…
@Matt:
komt nog wel, kijk maar eens naar het salaris volgend jaar. Ik verwacht minstens het driedubbele.. ;)
maar ik vond het wel een goede :D
@tom: Schumacher had in zijn topjaren bij ferrari een geschat inkomen van 80 tot 100 miljoen euro per jaar. Daarbij zijn de inkomsten van de commercials voor shell, vodafone, fiat en l’oreal inbegrepen.
Mooi verdiend, maar niet enorm veel vergeleken met andere tv-figuren. Een simpele Britse soapacteur/actrice verdient waarschijnlijk meer dan hem, en die hoeft alleen maar voorgeschreven lijnen op te zeggen.
Deze man zou toch eens om opslag moeten vragen
Psst, BBC, ik doe het voor de helft :O
“Europese Roebels” whahahha Epic taal wooow
Hij zal wel nog meer verdienen.. Want ie doet meer dan alleen zijn werk voor BBC en Top Gear…
wat een geweldige baan en wat een salaris!!
maar Jeremy heeft ook een uniek tallent voor humor en zonder hem was Topgear niet wat het nu is
volgens mij verdiend hij zo’n salaris wel

wat zouden Richard en James eigenlijk verdienen?
wat een homo
Ach, als je ziet wat de gemiddelde topvoetballer verdient, valt dit reuze mee. En zo’n voetbalwedstrijd kun je maar een keer bekijken, de tweede keer is er geen reet meer aan. De meeste Top Gear afleveringen zijn zelfs na 4-5 keer kijken nog leuk!

(en ja, voetballers kun je hier echt wel mee vergelijken: het is allemaal entertainment, en ze hebben allemaal van hun hobby hun werk gemaakt)
Persoonlijk denk ik dat Clarkson nog wel iets meer bij kan schrijven op z’n bankrekening ieder jaar.
Vergeet z’n DVD’s en boeken niet.
Z’n column in de sunday times, de boeken afgeleid van z’n column’s vooral niet.

En wat zou hij (zijn moeder eigenlijk) nog bij verdienen/ verdient hebben met dat beertje padington?

Nuja ik gun het hem en hij zou meer betaald mogen worden maar zolang hij het doet voor z’n huidige pré.
hoeveel verdient Woutor?ik gun wouter ook minstens een miljoen
@Flamingo: ik heb geen idee hoeveel wouter verdient, of hij ook nog nevenactiviteiten heeft ;) maar ik weet wel dat dat minder is dan 2,1 miljoen euries!
@Flamingo
Die “homo” verdient meer geld als jou, en heeft zeer waarschijnlijk ook een leukere job
IK gun het hem van harte.Hij werkt ervoor,kan je van die voetballers bv niet zeggen.
Iedereen gunt het hem hier van harte…

Terwijl we wel lopen te zeiken als een kerst aflevering niet “goed” is. En tevens mensen hebben die ook zeggen, “laat May en Hammond meer invloed hebben in het programma, zodat we verandering zien!” Hier word genoeg gemeld dat “we” de afleveringen niet TG waardig vinden.

Salaris is goed, maar moet wel de kwaliteit van het program gerelateerd zijn. (het heeft veel kijkers, dus blijkbaar is het nog in balans)

Maar zelf vind ik, dat hij een groot salaris heeft,en er vast ook hard werkt, maar ik zie hem liever meer aandacht zie focussen op datgene waar hij mee begonnen is. Auto’s reviewen en dat leuk brengen! Ipv een lam interview van 20min.
@Melvivio:

Nu niet of vervelend te doen ofzo maar hij is begonnen als journalist. Dus met vervelende intervieuw’s van 20 min ;)

Al zie ik ook liever wat meer absurde challenge’s of automotive geweld bij voorkeur geregiseerd door een megalomane 5-jarige.
Als je na gaat dat Linda de Mol bijna een miljoen per jaar verdiend, dan vind ik dit niet heel veel. Linda heeft geen 300 miljoen kijkers per aflevering :P
Ik zou het gratis doen! Zonder twijfel de beste baan van de wereld. Daarnaast mag hij eigenlijk wel wat meer verdienen aangezien hij het behoorlijk goed doet daar!!
Hij doet ’t leuk en wordt er leuk voor betaalt. Boven een bepaald bedrag zou het mij ook geen jota meer uitmaken, dan zoek je toch liever iets waar je lol aan beleeft dan nog meer te moeten verdienen? Niet zo gefocusd op de centjes, mannen…
met mijn huidige salaris wil ik ook wel zijn werk doen.
Ik dacht dat het meer was, maar zonder zever, daar teken ik ook voor!
En wat verdienen zijn co- presentatoren? The Hamster & Captain Slow?
@meneersander: Een stuk minder. Een paar jaar terug was dit een discussiepunt tussen de 3. Clarkson zou, als drijvende kracht van TG, veel meer verdienen dan de May en Hammond. Of dit probleem ondertussen al verholpen is, is natuurlijk de vraag want je kan toch wel stellen dat deze 2 laatsten Top Gear even hard maken als Clarkson (althans toch naar het publiek toe, intern zal hij mss meer werk leveren).
Geweldige man. Hij moet in het echt net zo zien zoals hij zich op tv gedraagt. Desondanks begin ik de humor van James steeds meer te waarderen.
Top Gear is zo groot, dat is niet te bevatten. BBC moet vooral doorgaan met wat ze doen, dus vooral niet op de centjes letten. Laat dat laatste nou een van de succes factoren zijn.

Onze publieke omroep kan nog heel veeeel leren van een wereldsbeste omroep; BBC.

Iedereen die loopt te mierenneuken en te zaniken over Top Gear moet snel zijn of haar mond spoelen!

Persoonlijk vind ik het salaris van Jeremy Clarkson bescheiden voor een programma met zoveel kijkers wereldwijd.
Hij verdient het, topentertainer.
Waarom verdient die gast zo onwijs veel geld voor een autoprogramma met wat grappen en racerij in auto´s die bijna niemand kan betalen?

Misschien begrijp ik er wel niet veel van, maar ik vind dit soort salarissen absurd voor tv-presentatoren…
@frank: Al eens bedacht wat het programma oplevert? Het is een cash-cow voor de BBC. Al betalen ze hem 15 miljoen dan verdienen ze er nog steeds een fortuin aan. Kwestie van vraag en aanbod.
@frank: Omdat hij miljoenen mensen ter wereld weet te entertainen? Meer kijkers = meer reclame-inkomsten. Als iemand een bepaalde waarde toevoegt mag hij daar ook naar betaald krijgen.
@frank: Economie 101. Volgens mij standaard vanaf het VMBO en hoger.
Hij verdient dit salaris méér dan welke presentator ook. Hij legt zoveel karakter in zijn rol, dat het steeds weer goed op de lachspieren werkt! Maar dit is niet het enige wat hij krijgt van de BBC. Hij wappert ook met creditcards op kosten van de zaak. Dus die 2,1 miljoen is – behoudens belastingen – geheel netto.
Zijn vrouw toch wel erg……………. lief..

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/07/24/article-1201907-041262B00000044D-464_233x510.jpg
@Freewarefreak: en klein!
Svenska Aeroplan AB
@Freewarefreak: kon hij geen mooiere kopen met al dat geld?
;)
Maar goed dat ze daar geen balkende-norm hebben.


Volgens mij is die het dubbel en dwars waard. Als je kijkt in hoeveel landen het uitgezonden wordt, zal de BBC er veel meer aan verdienen.
JC schrijft trouwens ook niet onverdienstelijk!
Ik ben eigenlijk toch wel benieuwd wat Richard Hammond en James May verdienen in zo’n jaartje!
Ik doe het voor de helft;)
High Performance
Tja, geen wonder dat die zo arrogant kan blijven. Ik moet iedere dag tegen iedereen aardig doen met mijn schamele inkomen…. Verder natuurlijk wel veel geld voor een komiek, doet die beter dan vele collegae van hem.
Ik ben benieuwd wat onze trots in bange dagen Bavo moet betalen om een auto(reclame)programma te mogen presenteren?
Lomp, arrogant en eigenwijs en volgens velen maar een matige coureur, maar toch maar even tien jaar lang het beste autoprogramma ter wereld maken, inclusief spinoff tijdschrift, aparte versies in andere landen etc. Dan vind ik 2,1 mio nog redelijk netjes. Geen problemen mee in ieder geval, gun het hem van harte.

Hamster en May lopen ook wel lekker binnen, gezien hun andere presenteerklussen bij BBC en commerciële omroepen. Ferrari 430 voor de deur bij May, Morgan Aeromax bij Hammond, dus die komen wel door de winter…
wat verdienen die andere 2 dan,Hammond en May?
DAT GEDRAM OVER WAT IEMAND WEL / NIET MAG / MOET VERDIENEN…DAAR WORDT IK NOU DOODZIEK VAN. De balans voor iemand zelf is alleen van belang tussen werk en plezier en of hij daarbij geen anderen schade toe brengt (auto’s zelf niet inbegrepen natuurlijk), voor de rest kan het met geen ene PIEP schelen.
Hij verdient het!
Vrij bescheiden uiteindelijk, sommige publieke presentatoren hier verdienen kijkcijfer gecorrigeerd ruim 7.000.000 Euro.
In VS had die minstens 10keer zoveel verdiend.
Of nog meer eigenlijk… 100 x 400.000, als er 3 miljoen kijkers zijn.
Hier ook. Rekenfoutje :-)
Hoe zit het dan eigenlijk met Jonathan Ross? Die is toch ook BBC en pakt een veelvoud van wat JC binnenharkt. Hoe doet die dat dan?

Maar is zeker een mooi loon, daar niet van.
Relatief gezien is het weinig ja, maar als je die man 30 miljoen per jaar geeft dan was hij waarschijnlijk niet meer op de buis te zien :)
En ik denk ook niet dat alle belastingbetalers zitten te wachten op iemand die zoveel opstrijkt..
Hoeveel zou een autofabrikant ervoor over hebben om Jezza in een privé auto van hun merk te laten rijden? Lijkt me de ultieme reclame.
@JanJansen: Dan zou ie waarschijnlijk in een Aston Martin rijden, aangezien ze daar in ongeveer elke show wel een keer mee rijden.

Denk trouwens dat Jezza zonder Hamster en Capt. Slow ook nergens meer zou zijn…
…”Vorig jaar wist Jezza een bedrag van ruim 2,1 miljoen euro binnen te harken. Een prima salaris, maar is dat genoeg voor een entertainer van zijn kaliber?”…

Wat dus zelfs nog voor de meest hebberige grijpgraag nog meer dan het dubbele van genoeg is.
Is dat genoeg?
Nee?
Dan ben je totaal en compleet van de POT gerukt en mag je een inrichting in (centjes inleveren graag).
@Bas: als je ziet hoe groot hun opname crew is, geven ze heel wat van je soort een boterham…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).