MacRacers: racespelletje in de Mac App Store

Auteur: , 27 Reacties

Nog even geduld, Apple-fanboys. Over een aantal dagen gaat de Mac App Store open en kunnen jullie via deze online toko allerlei Mac-applicaties installeren. Een van de eerste apps is een eenvoudig doch vermakelijk racedingetje genaamd MacRacers.

Is dit wereldschokkend autonieuws? Nee, verre van zelfs. Maar met deze app kun je het 2D racespelletje MacRacer dat zich op je Mac(Book) afspeelt besturen vanaf je iPhone. Inderdaad, je iPhone wordt hiermee een gamecontroller annex stuurwiel. Op tijd een wekker af laten gaan lukt niet altijd, maar een racespelletje besturen is geen probleem voor de populaire smartphone.

De app voor de Mac kost geld (geen idee hoeveel, maar de voorloper van dit spel kost €3,99) terwijl de apps voor iOS-apparaten gratis zijn. Dus mocht je je achterin een Brabus S-Klasse iBusiness vervelen, je weet nu hoe je dat kun oplossen. (via iPhoneclub)27 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Goedenavond blogcollega’s,
Zou iemand mij kunnen hoeveel kans je hebt om een Bugatti Veyron te spotten in London in de Winter(Ik vertrek donderdag!)
@ForzaFerrari: ben je dom of stom?
@Hakan: ik denk dat jij het bent
@ForzaFerrari: Donderdag hè? ±43,7% schat ik.
@ForzaFerrari: ben met kerst een week in londen geweest. geen enkele veyron gezien
@dorian:
hartelijk bedankt voor u antwoord! Er zullen wel andere dikke bolides zijn:)
Ah van de makers van PadRacer. Kan je op de iPad je wagentje zien en besturen met je iPhone/iPod.
@ hakan
Waarom zou ik dom zijn? is maar een vraag :(
@E320cdi
bedankt hé :D
@ForzaFerrari: Misschien dat E320cdi niet heel serieus was.
Misschien hoor..
@ForzaFerrari: Ja even serieus… Dat kan je niet weten. Je kan hooguit uitzoeken (lees hier op Autoblog bijvoorbeeld de ‘Gespot’ artikelen van Appeltje) waar de beste locaties zijn om te spotten, de goede wijken. Ik was in de regio van Bond Street toen ik een Veyron zag…
@E320cdi:
Ah ja,
ik zal wel een keer in die wijk daar rondlopen of op AJ checken waar de beste spotplaatsen zijn.
Geld betalen voor zo’n simpel spelletje? Zijn er echt mensen die dat doen? Het doet me behoorlijk veel denken aan SuperSpeed, een zelfde spelletje dat ik nog ergens op floppy heb staan!
@Cantago:
mensen niet, apple fanboys & fangirls wel, als er maar een stuk fruit op staat, en als het maar wit is of een hip kleurtje heeft, dan maakt de prijs eigenlijk niet uit.

Ik heb me herhaaldelijk afgevraagd waarom de reclame code commisie niet gereageerd heeft op de reclame voor de iPad:

“Een magisch en revolutionair apparaat voor een ongelooflijke prijs”

2/3 fout; magisch de manier waarop meneer Jobs geld uit de zakken van goedgelovige mensen slaat misschien. Revolutionair? geenszins, tables PC bestaan al jaren, minimaal sinds windows 95, you do the math. En die prijs, ja ongelooflijk duur..

On topic, hoe nutteloos.. ga dan naar spele.nl of 1 van de andere honderdmiljoenmiljard andere online spelletjes website..
@bakkerst: heb nog nooit een tablet gezien die werkt zoals de iPad hoor. Of bedoel je tablets die lijken op mijn stukje nostalgie, m’n MDA compact? Daarbij komt, een Galaxy S tablet is geen euro goedkoper. Maar goed, wel makkelijk om altijd te roepen dat alles met een appel erop wel gekocht wordt. Ik koop het inderdaad ook allemaal ‘toch wel’, voor mij is er geen beter alternatief. Helaas.
@E320cdi: Klopt! Ipad, is trager dan de Samsung tablet, heeft geen camera, ondersteunt geen flash. Inderdaad, werkt als geen ander. NIET NAMELIJK!
@Robbert89: Er zit dan ook een half jaar tijdsverschil in, daarbij mis ik een camera op een tablet echt niet, jij wel? Gebruik hem op m’n telefoon nog wel regelmatig. Die heb ik overigens altijd bij me in tegenstelling tot m’n iPad, dus een situatie waarbij ik liever een foto/filmpje met m’n iPad (kan) nemen/maken dan met m’n iPhone, kan ik niet zo snel bedenken. Voor Skype etc. kan ik er nog wel inkomen, al is dat in mijn geval nog steeds niet boeiend. FaceTime op de iPhone gebruik ik in de praktijk ook nooit… (En ‘vroeger’ op de K800i ook al niet:-P )
Buiten dit alles kijk ik graag wat breder naar het product. De iPad werkt samen met m’n iMac en iPhone geweldig, dit zou in mijn situatie met een Galaxy tablet een stuk beperkter zijn.
En die snelheid… Tja, ik heb nog geen momenten gehad dat ik snelheid miste op dat ding. Ik kijk series, surf wat rond, speel een spelletje en lees m’n mail. Als ik wat nuttigs moet doen kruip ik wel weer achter m’n iMac.
@Robbert89: Trager dan de Samsung in welk opzicht? Beiden werken op een CPU van 1GHz. Een tablet koop je anno 2010/2011 alleen om ermee op de bank of onderweg websites en dergelijke te bezoeken.

Daarbij komt dat flash op veel apparaten er alleen maar voor zorgt dat deze trager wordt met het laden van de sites en daarnaast ook nog eens ervoor zorgt. Tuurlijk heeft die Samsung Galaxy Tab Flash, maar de websites díe ik wil bezoeken en flash bevatten, werken voor geen meter op dat apparaat. Liever bekijk ik websites met flash gewoon op de PC of Mac thuis. Dat geldt ook voor mijn telefoon of wat voor ander draagbaar apparaat.

Waarom ik liever een iPad heb dan een Galaxy Tab gaat vooral om het feit dat vrijwel alle Androidapparaten die ik heb gebruik zelfs bij de meest normale apps al haperen bij scrollen bijvoorbeeld. Dit komt doordat de apps niet hardwareacceleratie gebruiken waardoor ze rekenkracht tekort komen als de CPU ergens anders mee bezig gaat.

Het is een oud kunstje om maar te roepen dat Apple devices geen flash ondersteunen, maar dat flash werkt in veel te veel gevallen niet goed genoeg en daarbij komt dat vrijwel 50% van alle videocontent op het internet nu al omgezet is in HTML5 wat wél ondersteunt wordt op deze apparaten!

Ik moet wel zeggen dat ik geen van beide Tablets wil. Heb als draagbaar device een Macbook Pro, meer mogelijkheden.
En ja fanboy, wel of niet, ik kan mij vrij goed subjectief indelen in deze twee groepen en enigzins begrijp ik goed waarom mensen voor Android kiezen, maar voor mij is het een gefragmenteerd systeem en heb ik toch liever een OS dat wanneer er tóch een probleem wordt ondervonden, gauw door de ontwikkelaar opgelost kan worden.

Neemt niet weg dat Android koploper is tussen deze twee OSes, maar kwalitatief gezien is in mijn ogen toch iOS in het voordeel.

OT: Ben benieuwd naar die MacStore, ben minder benieuwd naar deze game, heb nog geen concreet beeld bij wat die store nou allemaal gaat bieden.
Gaan we weer…..
@Robbert89: …klopt, en toch doen we allebei mee :-D
Inkoppertje, maar de allereerste app zal wel een nieuwe wekker zijn :)
@Pilz: mijn punt, al die apps, leuk bedacht als je geen leven of te veel tijd hebt, maar ik zie inderdaad liever de belangrijke dingen werken! Hoe kan een wekker nou niet werken? Dat is echt een raadsel voor mij…
@Cantago: Bij mij werkte hij helaas wel, bleef toch liever nog een aantal uur liggen..
@jzaero: Zodra ze daar een app tegen verzinnen heb je mij om! Want blijven liggen doe ik ook graag hoor;)
@Pilz: Haha.. ja.. heel de wereld in rep en roer vandaag daarover..
@Pilz: Aha, iemand die zich sinds 1 januari verslapen heeft?
Nu vraag ik me af, worden jullie hiervoor betaald door apple? Of vinden jullie dit nu echt zo’n revolutioneer spel, anders dan die honderden andere race spelletjes, dat het de moeite is om dit te posten op een autoblog? Gewoon uit nieuwsgierigheid ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).