Bestverkochte auto’s in de VS: pickups blijven heersen

Auteur: , 64 Reacties

Vorig jaar werden in de Verenigde Staten weer miljoenen nieuwe auto's verkocht. Dat de Amerikanen een voorliefde hebben voor pickups, dat weten we al lang. Toch blijf ik het een vreemd fenomeen vinden.

De Ford F-serie is al 34 keer de bestverkochte auto in de VS. Een enorm bakbeest dat alles behalve zuinig in verbruik is, maar de Amerikanen blijven er ondanks alles dol op. En dat is echt niet doordat iedere Amerikaan een aannemer is en de hele dag met een gevulde laadbak rondrijdt.

Vorig jaar vonden 528.349 Ford F-serie pickups een eigenaar, een stevige toename van 27,7 procent ten opzichte van 2009. De tweede plaats wordt eveneens ingenomen door een pickup. Chevrolet zag de verkopen van de Silverado pickup met 16,9 procent toenemen tot 370.135 exemplaren.

Toyota is een verliezer, want van de meeste modellen in de top 20 werden in 2010 meer auto’s verkocht dan in 2009, maar dat geldt niet voor de Toyota Camry en de Corolla. Er zijn ook grote uitschieters en wel de Chevrolet Equinox, de Hyundai Sonate en de Jeep Grand Cherokee. (via: wsj.com)

Autoverkoop 2010 Verenigde Staten64 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Je ziet de VW Jetta ook altijd in romantische komedie films in het rood haha, dat die amerikanen zo dol op dat ding zijn,
@marco: die jetta’s zijn 5 cilinders met 170 pk , best aardige auto als je me het vraagt! :)
Als je het land kent, is het niet zo gek. Overigens wordt er veel gedaan om ook deze mastodonten zuiniger te maken, 20% in 2020 is het doel toch…
@laurensje:
Leg eens uit?
Wat nou downsizen!!!!
Easy toch, je koopt een F150 en een Prius.
Je kiepert de prius in de kofferbak van de F150 en je kan er met zn 10’en(5+5) in zitten, zo rijdt de F150 toch nog relatief zuinig en hybrid.
@Faalhaas:
Dat idee is zo doordacht en retarted, dat ik zeker weet dat het nog zal werken ook! :shock: SPONSER HET!!!
@Faalhaas:
Kan je ook een bus kopen, kan je met 50 man in en als je dan het brandstofverbruik gaat delen is hij nog zuiniger dan een prius.
@GWBoes:
dat is al uitgevonden, we noemen het openbaar vervoer
@Faalhaas: Lol kan je nog laten registreren als vrachtvervoer en goedkopere brandstof krijgen :D
@Faalhaas: haha strak plan is dat man, zeker het proberen waard
@Faalhaas: WUT!? LOL.. :)
tja de f serie blijft altijd wel leuk het zijn en blijven machtige pick-ups.
en ja de silverado doet het ook aardig goed. het is en blijft echt amrikaans om daar te rijden met een ford of een chevrolet
Die dingen zijn ook gaaf. Niet de simpele, maar de super duty.

Zoals bijv. de Hulst Customs Ford Super Duty Pickup 2007 Ford F350 Super Duty of de 2009 Ford F-350 Striker ook van Hulst Customs.
Toch blijf ik het een vreemd fenomeen vinden.
Rijdt eens rond in america en kijk wat ze doen met hun auto’s en hoe het wegdek eruit ziet. Ik begrijp het best hoor. Daarnaast is de pickup voor heel veel bedrijven DE ideale bedrijfswagen (waar bedrijven hier in europa dus bijna allemaal een busje hebben of bestelwagen)
Ik stel aan de amerikanen voor om grote auto’s (een soort van buis met ramen zoals GWBoes zegt) te introduceren, met sta en zitplaatsen die je aan elkaar kan koppelen.
Om deze groen te maken ben ik op het idee gekomen om deze te voorzien voor een diesel danwel elektromotor.
Deze wordt op een eigen baan gezet om files te voorkomen en zodat ze lekker hard kunnen.
Grotere voor de langere afstanden, en kleinere voor in de stad!
Iemand nog suggesties?
@Faalhaas:
zeker; de brandstofprijzen op Europees niveau brengen
Een F150 raptor zou ik ook best willen rijden :) Als ik in Amerika woonde zou ik ook sowieso een pick-up of andere 4×4 hebben naast een gewone gezinswagen.
In de VS zeker als je wat meer in het binnenland zit heb je nog veel onverharde wegen.
Tevens hebben ze in grote delen in de VS een iestje andere winter dan wij dat hebben.
Die 20 cm die hier valt is niks bij die bakken die daar vallen, en dan is die pickup in eens heel handig.
In de laatste zin moet; Hyundai Sonate, Hyundai Sonata zijn.
‘Toch blijf ik het een vreemd fenomeen vinden. ‘

Ik blijf het een vreemd fenomeen vinden dat mensen dat een vreemd fenomeen vinden.
the US of A blijft toch altijd nog hill-billy-heaven!
komt mede doordat Toyota in de top staat van bedrijven die de grootste blunder maken:
http://www.autoblog.com/2010/12/28/toyota-bp-top-list-of-biggest-blunders-in-2010/
@screamer bedoel je dat het wegdek daar slecht is dan , ik kan je zeggen uit eigen ervaring dat ik vind dat nederland qwa wegdek bij mij, een stuk slechter presteert, in amerika vind ik het veel meer gladjes verlopen als hier, want de tijd dat nederland z,n goed wegdek had is al voorbij sinds begin jaren 80.
Tja ik vraag me echt af of het ooit gaat lukken om die amerikanen wat zuiniger te laten rijden ik denk het niet
King Dingeling
Inderdaad..zoals al meerdere zeggen hier. Amerika is een ‘iets’ ander land. Als je de situatie kent is het zelfs heel begrijpelijk. Alles is toegankelijk voor het formaat pick up. Parkeren is geen probleem, pinnen doe je door een drive thru. Grote steden is heel wat anders. daar zijn de pick ups minder makkelijk maar nog steeds te doen.

Na een jaar daar gewoond te hebben en in een pick up gereden te hebben zou ik niets liever willen, maar helaas is dit een Nederland niet meer dan een fantasie.

F150 Harley Davidson whoooop whooooooop
Project America
@ Corvettez06

Misschien dat je dat denkt omdat je daar in een amerikaanse auto reed en hier in een europees blikje ?

Maar nee, in en om rondom NYC werd ik niet zo vrolijk van het wegdek:p neemt natuurlijk niet weg dat USA cool is en er meer steden zijn behalve NYC
ik kan wel begrijpen waarom ze DAAR dit soort auto’s rijden op het platteland, alleen snap ik niet waarom ze er geen diesel? lijkt me toch een stuk efficienter in zo’n auto?
@paulusrx7:
diesels zijn vooralsnog alleen leverbaar in de heavy duty versies, maar dan tegen forse meerprijs, dus iets van 6 a 8000 dollar meer tov de benzine uitvoeringen.
(Diesel is in de states vaak ongeveer even duur of soms duurder dan benzine, in NL is het om fiscale redenen minder kostbaar).
Er staat F-Series. Dus ook de F-250, F-350 en F-650. Geen idee voor welke aantallen die zorgen, maar zo wordt de voorsprong van de F-150 toch een stuk kleiner denk ik.
@Citrofiel: F150 is wel het populairst, want kleinst, mooist en goedkoopst. De grotere worden vaak als chassis verkocht.
circlestorm69
Je ziet dat Amerikanen geen smaak hebben.
Er staat geen behoorlijke auto in de lijst.
@circlestorm69: Nederland heeft smaak zeker:

Best Verkochte Modellen in 2010
Volkswagen Polo – 17.922
Peugeot 107 – 17.843
Toyota Aygo – 14.806
Volkswagen golf – 13.227
Ford Fiesta – 11.651
Citroen C1 – 11.525
Opel Corsa – 11.098
Ford Ka – 10.574
Fiat Panda – 10.442
Suzuki Alto – 9.630
Het gemiddelde IQ in de VS ligt dan ook niet hoger dan de gemiddelde velgenmaat van meest verkochte wagens. Ze denken nog altijd dat groter beter is.
@The Hacker: tja .. en de gemiddelde nederlander is natuurlijk een klager die altijd jaloers is.

De sonata is gewoon een hele goed auto die goedkoper is dan vergelijkbare merken. Nederlanders kijken echter naar het merkje eerst en zijn niet echt slim omdat ze meer willen betalen voor hetzelfde.
Als Nederland vijftig keer groter was dan het nu is, en benzine 60 eurocent per liter zou kosten en er geen bpm en geen torenhoge btw zouden zijn, wemelde het hier waarschijnlijk ook van zulke pick-ups.
(Ik zou ook graag een full option F150 willen hebben!)
En wij moeten die troep zoals de Prius maar blijven slikken hier onder het mom van milieu. Wat zijn we toch achterlijk eigenlijk.
@Dev: Niemand dwingt je toch in een Prius te rijden?
@ circlestorm69

de accord vind ik toch wel een heel wat mooiere auto dan een saaie passat….

maar goed dat smaken verschillen!!!
En terecht!Het eerste wat ik zou doen als ik in de VS zou wonen (iig enigszins buitenaf dus niet hartje NYC) is een gave pickup met V8 kopen. Nog liever een wat oudere, geweldig vind ik die dingen. Als ik ze in Nederland zie rijden denk ik altijd ”mweh”, het past hier gewoon niet in het decor. Maar in Amerika? Fuck yeah! (en dan bij de passagiers-stoel zo’n shotgunrek om al je redneck problemen op te lossen. Een cowboyhoed mag uiteraard ook niet ontbreken, the American dream baby!)
Dit is geen vreemd fenomeen, want de Amerikanen zeggen hetzelfde over ons. Het is niet persoonlijke smaak dat ons drijft, wel het belastingsklimaat. Als over enkele jaren de subsidies voor groene wagens worden afgebouwd (wegens te kostelijk), zal je wel weer een shift zien. Natuurlijk wil men een auto naar eigen smaak, maar het is toch steeds het financiele plaatje dat alles in de vergetelheid drukt…
Hypocriet volkje… Europese merken afstraffen onder het mom van milieubewust transport in hun kloteland(ref. Porsche) en zelf blijven ze met hun V8-ik-kan-enkel-rechtdoor-bagger rondrijden.
Milieubewust omgaan… my ass… puur protectionisme noem ik zoiets…
@xilver: Bijhorend artikel
http://www.autoblog.nl/archive/2010/02/22/porsche-wordt-financieel-gepest-in-de-vs

En lees goed de 5,7l/100km uitstoot… dat zijn onhaalbare normen…
@xilver: Gewoon Porsche uit de VS weghalen. Zullen wel direct een paar Governors (of hun groene blaadjes) op hun achterpoten staan en de regels aanpassen.
@Xilver: Vergeet hypocriet NL niet !!
We moeten allemaal een Prius/Aygo kopen voor het milieu maar dan wel x miljoen ton zwavel e.d. de lucht insturen omdat we vuurwerk zo leuk vinden.
Van de verontreiniging oud/nieuw daar kunnen 5 jaar lang 100.000 F150’s van rijden !!
@Rob USA: Goed ding dat ik geen Nederlander ben :D Maar ik begrijp je punt ;-)
@RobUSA: Amen…. weer een rede om geen Hybride te kopen.
@TSI-tje: Nee, reden om geen vuurwerk te schieten…
die Ford F series word echt meer verkocht als ze directe concurrenten. niet normaal hoeveel!
En gelijk hebben ze. Pickup trucks zijn nou eenmaal heel erg handig. Beetje hetzelfde als de mensen hier die dagelijks in een transporter rijden, maar dan veel stoerder en vol met Amerikaanse luxe.
@Gieltje:

Ja echt handig zo’n pick-up ;)

http://www.youtube.com/watch?v=LHDlJSSZYjg
straks zijn de brandstrofprijzen door ook weer te hoog, dan gaat iedereen weer op de centen letten en verkopen ze niks meer.
@evil_homer: Ik denk dat vooral wij in Europa de stijgende brandstofprijzen moeten accepteren. Zodat het in Amerika goedkoper kan blijven.
@evil_homer: En dan zal iedereen roepen dat die overheid, waar ze allemaal een hekel aan hebben en die zo klein mogelijk moet zijn, maar weer moet ingrijpen…
pick-ups zijn goedkoop, ruim, benzine kost geen drol in de vs en als je iets wilt vervoeren gooi je het in de bak, ik snap die amerikanen wel hoor
kwed dat 80% de pick ups niet gebruiken als werkvoertuig..
Zoals boven al aangegeven, kan men in Nederland nauwelijks met een pickup een parkeerplaats vinden.Tevens zijn de pick-ups in Nederland nauwelijks te betalen tov een kleine middenklasser. Laat staan een beetje SUV.
Net gekeken naar Jeep-Usa. De nw Grand Cherokee kost daar net 40.000 dollar. Bij ons al gauw 75 K !!! Daarom kopen de amerikanen graag een relatief goedkoop eigen product ipv de duurdere import duitser.
En eigenlijk is een pickup met dubbele cabine best wel handig voor je hobbies : klussen , camping, ATB, surfen, ruimte genoeg.
Moet je met dit gegeven in het achterhoofd, just for laughs, de reacties in dit topic eens lezen:

http://www.autoblog.nl/archive/2010/12/17/amerikaans-geweld-de-gmc-sierra-all-terrain-hd#comments
Zelf ben ik gek op deze wagens, (de F-series) vind het echt mooie trucks.
Heb vaak gekeken naar de oude F-150 de Harley Davidson uitvoering.
Vooralsnog niet gekocht, maar me pa bijna wel. Uiteindelijk is het een Tahoe geworden, al goed.
als ge het land kent is het idd vanzelfsprekend
als ze daar een straat in een wijk aanleggen is er tenminste plaats ipv bij ons bochtjes en kantjes en paaltjes

mijn droom is altijd geweest om in België in een pickup te rijden, maar door allerlei maatregelen van de staat die wil dat we enkel werken en doodgaan zal het redelijk onmogelijk zijn

heb wel veel respect voor mensen die het toch doen

hebben meer mensen nodig die echt hun eigen ding doen
@i-love-v60: Grand Cherokee = geen pick-up ! :)
Pick-ups zijn nog goedkoper. :)

@Barryyyyyy: HD uitvoeringen zijn idd echt subliem zker met al die dikke emblemen all over the place en dat dikke zwart/bruine leer erin echt mooi en superrr DIK.
En fabrikanten blijven maar denken dat ze van die kleine rotwagentjes kunnen verkopen daar he? Ik moet het nog zien…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).