Toyota Prius stoot minder uit dan een ruftend schaap?

Auteur: , 55 Reacties

Dat is althans wat de Israëlische Toyota divisie ons wil laten geloven...

Toyota Israel heeft in een advertentie de uitstoot van een Prius vergeleken met dat van een ruftend schaap. De Prius scoort dan een twee, terwijl het schaap een vijf scoort.

Hoe we deze uitslag precies moeten interpreteren, is niet duidelijk, maar volgens mij is dat ook niet de bedoeling. De reclame-uiting is waarschijnlijk vooral met een knipoog gemaakt en moet niet al te serieus genomen worden.

Neemt niet weg dat hiermee wel een serieus punt wordt aangestipt. Veeteelt voor o.a. vleesconsumptie, melk en lederwaren, leveren een gigantische bijdrage aan het vermeende broeikas-probleem, maar dat is een andere discussie.

Toyota vs Schaap55 reacties

jep, meteen afschaffen!

weg met de accijnzen, extra belastingen op auto’s, wegenbelasting…

Gewoon vleestaksen… Misschien dat een jachtvergunning dan terug te verdienen is, lijkt me wel wat.
“Veeteelt voor o.a. vleesconsumptie, melk en lederwaren, leveren een gigantische bijdrage aan het vermeende broeikas-probleem, maar dat is een andere discussie”

Eet meer vlees en maak kans op meer BBQ weer! Ik zie een win-win situatie.
@wouter: :shock: Ik ben jaloers op jouw diepgaande gedachtegang.
@Citrofiel: :lol:
@wouter: Slim. Dan kan men in de toekomst BBQen in de woestijn. Kamelensteak.
Dus doordat ik twee dagen in de week vegetarisch eet (vegetarische studenten, hoe verzinnen ze het :roll: ) kan ik weer wat meer rondrijden? :D

Niet in een Prius dan natuurlijk hè. ;)
@Citrofiel: Nee hoor, ik eet tegenwoordig echta veel vlees omdat ik juist geen student meer bent. Heft elkaar weer op!
@gregorius: Ah, je was vegetarisch als student omdat je geen vlees kon betalen? Zo had ik het nog niet bekeken. :lol:
@Citrofiel: Dat is wel een heel kut studenten leven. Ik denk dat ik meer dan gemiddeld vlees eet als student. Helaas moet ik voor het dure vlees af en toe langs bij mijn ouders. Maar dan weten die ook weer dat ik nog leef :P
@mrB: mwhaahhahah goed plan (6)
@Citrofiel: Pitta is betaalbaar. Maar daar zit dan ook wel weinig vlees in…
Een schaap kost minder om te maken en levert wol op, ik ga voor het schaap!
De arrogantie van den mensch, denken de natuur te kunnen controleren.
doe mij maar zon schaap, is mooier dan een prius.
bovendien heb je ook geen last van vloermatten die richting de pedalen glijden ;)
@bm: if you ride a Prius you might get laid…. with the sheep… ehm never mind. Ik ga dan toch maar voor de Prius.
@w0o0dy: gelukkig zijn mijn kunsten om vrouwen te krijgen niet afhankelijk van een auto en/of een prius. dus doe nog maar steeds dat schaap
gezeur altijd dat beesten ook co2 uitstoten en dat de vlees industrie zoveel uitstoot. Remember: Vlees eten we op, daar leven we van, is belangrijk. die prius kan je niet eten en zonder auto ga je zeker niet dood.
@Chris: Met minder vlees lukt ook wel. Gezonder zelfs…
@Esprit_de_Flandre: De producten waarmee je vlees zou vervangen (anders zou het minderen niet echt gezond zijn) zijn vaak nog schadelijker qua productie, vaak zelfs alsnog afgeleid van dierlijke producten(melk etc).
@DePannekoek: Minderen is zeker gezond. Bijna iedereen eet elke dag vlees. Dat is niet nodig, één of twee keer per week vegetarisch is veel gezonder, en je hoeft daarvoor geen vleesvervangers te nemen. Gewoon groenten, ga je niet van dood.

Ma bon, ben weg. Ik ga efkes mijn mes in dat HazeRugske zetten dat op mij staat te wachten :P
Ze “ownen” zichzelf hier nogal mee, als je zo nodig goed voor het milieu wilt zijn, moet je dus geen vlees maar gras eten. Een auto heeft tenslotte weinig met het milieu te maken als je het zo ziet ;)
*Gniffelt omdat ze in Israel op schapen rondrijden en mompelt iets met vooroordelen die worden aangehaald en onbewust worden bevestigd*

Maar zo’n schaap is multifunctioneel, Je kan er van eten, kleren van maken, schoenen van maken, er mee naar bed… en natuurlijk als uitstekende handenwarmer gebruiken.
Laat ik dan niet over het onderhoud, de belasting en afschrijving van het schaap beginnen tegenover de prius.
@Faalhaas:
*Gniffelt omdat ze hier in de polder op koeien rondrijden en mompelt iets over vooroordelen die worden aangehaald en onbewust worden bevestigd*

Maar zo’n koe is ook multifunctioneel! Je kan er ook van eten, kleren van maken, schoenen van maken, er mee naar bed… en natuurlijk al het kaas wat er uiteindelijk mee word geproduceerd.
Laat ik dan niet beginnen over het de mogelijkheid om al die methaangasruften aan te steken om ermee met 200 km/h een turboboost te krijgen, tegenover de Prius.

Turbokoe > schaap > Prius ;)

Prove me wrong :lol:
Ja.. en dan vliegt er gisteren een Chemo fabriek in Moerdijk in de fik.. En dus hebben alle Priussen, Leafs en consorten een jaar voor niks rond gereden.. luchttechnisch gezien hebben we dus dit jaar geen droge hol bereikt..

Kan toch al niet wakker liggen van die CO2 problematiek.. en wij maar Priussen met zijn allen.. en scheur effe 1100 KM naar rechts.. welkom in Warschau.. kijk even wat daar rond rijd..

En ik las hier eens een keer een comment van iemand die zei dat de Scheepvaart VELE malen erger is als de auto. 1 olietanker helpt alles wat wij aan uitstoot besparen gierend om zeep als die volgas over de Atlantic blaast. En daar hoor je nooit NIKS over.
@Freewarefreak:
Hoe meer priussen er verkocht worden, hoe meer kolencentrales onze debiele politici kunnen bouwen!
*lampje smiley*
@Freewarefreak:
Zekers, want als die Priussen en Leafs c.s. niet hadden rondgereden dan was die brand er ook niet geweest, netto geen verschil. Knap staaltje redeneren.
En dat onderzoek over de scheepvaart, heb je dat ook begrepen? Zo te lezen niet.
@Macready: Dat maak jij er van. Natuurlijk was die brand er dan ook geweest. Het is alleen een druppel op een gloeiende plaat, dat wou ik er mee zeggen.

En makkelijk he? Even roepen dat ik er niks van snap. Kennelijk niet dus en jij kennelijk wel. Leg het dan uit.. dan heb ik ook iets aan zo’n opmerking.
the-budel-guy
een hummer is ook zuiniger dan een schaap (als hij zn motor niet aan heeft).

als je een prius ‘normaal’ rijd dan rijd hij ook gewoon 1:10
@the-budel-guy: Dat is nou uitdagend. Een prius slechter dan 1:10 laten rijden. Op top gear (tegen die M3) na, heb ik dat nog niemand horen lukken.
Mijn broer rijdt ruim boven 1:20 in zijn Prius (ik meen 1:24), en in zijn 911 (uit 1984) ongeveer 1:9. Op de openbare weg, wel te verstaan ;-).
En ze eten ook nog is het gras op, wat de co2 weer kan beperken:s en de prius is slechter, hij heeft wegen nodig en daardoor is er minder ruimte voor schapen. En wat zie je nou liever? Een schaap of een prius?
Ja…want iedereen weet hoeveel een schaap uitstoot???
Toch is een sgaap praktischer voor de horeca dan een Prius te moeten grillen.
Schaap goed – shoarma goed ! De moslims zijn er wel goed mee! Eat more meat !
Beetje Verward
Budget guy: “als je een prius ‘normaal’ rijd dan rijd hij ook gewoon 1:10”

Correctie: bij normaal gebruik rijdt een Prius 1 op 18 en niet 1 op 10.
@Beetje Verward: ‘Buget guy’? :lol: Nomen est omen…
@Yeelen: En dat was dus mijn 1000e reactie, icm een beetje Latijn. Lovely!
Deze link zegt meer dan 1000 woorden…

http://www.vostok.es/blog/carnivore
In Israel lezen ze toch van rechts naar links?
Zozo komen jullie er nu al achter?
Mijn 106 GTI stoot minder CO2 uit dan een golden retriever :shock:
Boeiend dat ie “maar” 1 op 14 rijdt.
Daarnaast eet ik veel vegetarisch dus eigenlijk ben ik hartstikke eco
Klopt, maar schapen ruften niet. Het gaat hierom ‘als schapen zouden ruften’… Bovendien heb ik liever een schaap…Jammie
we eten van de zomer met de bbq alle koeien en schapen op en dan kunnen weer lekker genieten van het autorijden zonder een vermogen per km. te betalen aan de overheid
Een paar punten hierover:
1) het klopt, een schaap stoot per km meer CO2 uit (vanwege het lage aantal km’s en de grote hoeveelheid stationair draaien)
2) vlees eten is veel erger voor het milieu dan autorijden, qua CO2, dus waarom is dat nog niet belast met ‘schrokbelasting’?
@Sorcerer: Vlees eten veroorzaakt geen CO2. Integendeel, als je de beesjes afmaakt en opvreet kunnen ze niet meer ruften :mrgreen:
Beetje Verward
Als ik zo de reacties langs laat komen zullen de mensen die het hardst worden aangeslagen voor die schrokbelasting van je nu ook al flink gepakt worden door de slurptaksen. Toeval?
De prius vervuild minder, maar het schaap is sneller:)
@christophe: De prius vervuilt sneller, maar een schaap is minder.
Voor 1) hebben we stofzuiger en wasstraat. Voor 2) bijvoorbeeld rund.
@ beetje verward: Nee, dat is geen toeval, dat zijn namelijk de mensen met geld en smaak. En Nederlanders gunnen niemand wat, dus als ik geen vlees mag, mag de buurman met zn dikke chrysler 300C ook geen Wagyu eten… die trant van redeneren… Voor mij zou het veel beter zijn om van de 300-400 gram goedkoop vlees per dag over te stappen op een mooi biefstukje van 100 gram per dag.. Meer smaak en ik kan zeggen dat ik ECO ben :P
De grootste bijdrage aan de CO2-uitstoot is … kinderen. En dan vooral West-Europese kinderen. Hoe later je die krijgt en hoe minder je er hebt, hoe beter voor het milieu. Pas op de tweede plaats komt de invloed van je eigen consumptie. Dus Toyota, breek volgende keer een lans voor geboortebeperking en geboorteplanning.
Prius stoot hetzelfde uit als een willekeurige Golf-achtige, ding is alleen veel duurder.

Wat deze reclame goed doet, is de uitstoot van de auto an sich in het juiste perspectief plaatsen.

Beter focussen we ons op uitstoot die maar 15 Euro per ton kost om weg te vangen. Leen de jas van dat schaap, en de verwarming kan uit!
@laurensje: dankzij sponsoring van de Mark Rutte NV is de Prius veel goedkoper om te rijden dan een Golfje.
Achmed! Pak die sch… uhhh… Prius :P
*Zucht…
Oké Toyota, we snappen je punt. Maar breng in plaats van zulke reclame-uitingen een hybride schaap op de markt.
Milka what??

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).