Fiat-rijder laat Ferrari niet passeren, vangt klappen

Auteur: , 56 Reacties

Echte gentlemen, die Ferrari-rijders.

We nemen u mee naar Rome voor een staaltje onvervalste Road Rage. Hier kreeg een Fiat 600-rijder het aan de stok met de chauffeur van een Ferrari 458, omdat eerstgenoemde de Ferrari naar zijn zin niet snel genoeg liet passeren. Dit was dusdanig tegen het zere been van het haantje in de 458 dat hij bijkans ontbrandde in woede en de Fiat van de weg beukte. Geen woorden maar daden.

En aangezien echte mannen met hun vuisten praten werd het duel op de vluchtstrook voortgezet: eerst ging het raam van de 600 aan barrels, en daarna moest ook de tronie van de bestuurder er aan geloven. Goede vrienden doen alles samen, en dus kwam de passagier van de 458 ook meehelpen met het beukfestijn.

Uiteraard leidde een en ander tot grote consternatie bij voorbijgangers en werd de politie ingeschakeld. Toen deze eenmaal controle over de situatie had, bleken de Ferraristi niet alleen over een kort lontje te beschikken, maar ook nog eens over enkele tienduizenden euro’s cash in hun 458 (stelletje 50-na-apers). Dit bevestigt ons vermoeden dat het hier waarschijnlijk om keurig nette zakenlui gaat, die hun geld ongetwijfeld op een legale manier verdienen.

De heerschappen uit de Ferrari zijn door de agenten meegenomen voor verhoor (en wellicht om een plasje in te leveren?). Ondertussen proberen de autoriteiten de herkomst van de ruim 28.000 euro in hun Ferrari te achterhalen. Ik gok op een gelukkig avondje in het casino.

Foto: niekjuhh, met dank aan Gerrit-Jan voor de tip!56 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Fiat… Ferrari.is.faster.than.you. Do you understand this message?
@Jan: HAHA! Had hem eerst niet door :-)
@Jan:

Het kan zijn dat ik het gewoon even niet zie, maar wat in hemelsnaam bedoel jij nou?
@Alexander:

Denk GP van Duitsland…Massa en Alonso… ;)
Toch jammer, je hebt de drive om de beste sportwagen in z’n klasse te maken, wordt het gekocht door gewetenloze alfa-males.
Zullen ze gemerkt hebben dat hun rit hierdoor juist langer duurt?
@rotorhead: Een echte Koos Spee uitspraak
Okee,maar dan ook even positief nieuws over een jonge 458(?)rijder.M’n toenmalige rode 156 selespeed kreeg storing,bak in N,midden in het centrum van Dezensano del Garda. Hoge stoepranden/stoplicht …kortom, stond op een rotplek en het werd al schemerig.Wij gebaren naar andere passerenden ,iedereen karde door.Totdat zo’n bloedrooie splinternieuwe Ferraririjder wel stopte.Hij bellen met bevriende garagisten in zijn stad.En de kar werd netjes opgehaald.Al die tijd bleef hij erbij om het verkeer te regelen.Super gewoon.
@willemseles: Leuk verhaal! Doet me echt wel denken aan de positieve eigenschappen van de Italiaanse cultuur.
Een falende Selespeed in je 156? Die bakken waren toch onfeilbaar? ;)
Maar uiteraard, er zijn zeker nog wel aardige mensen op de wereld. Hoewel je wrs ook een streepje voor had omdat je Italiaans reed.
integralechubasco
@sir_smokalot: wel in je rol blijven… ineens de goedzak spelen… ;)
@integralechubasco: Lol, ik ben de goedheid zelve. Zelfs Sint Nicolaas verbleekt er bij.
@sir_smokalot: Dat komt omdat ie dood is.
@willemseles:
Echt te gek….Italianen kunnen zo zijn idd. Daar wordt je warm van!
Er zijn gekken en normale mensen, net echt!
Wat ze ook doen, ze hebben schijt aan wat mensen denken, heerlijk!
Brand de 458 een keer niet af, doet de bestuurder het wel..
@Brutus: Daar dacht ik ook gelijk aan! :p
Maffiafiguren, typisch italie
Net om die reden verkocht Enzo zijn wagens niet aan iedereen. (o.a. niet aan een Rolling Stones)

Als ‘exclusieve’ fabrikant zo ik sowieso niet verkopen aan klanten die reeds roadrage dronkenschap en/of vluchtmisdrijf op hun strafblad hebben.

Maar, zoals Balzac reed wist ‘Achter ieder groot fortuin schuilt een grote misdaad’ … men zou er dus niet 1 kunnen verkopen.
@Linkador: tweedehands zijn ze daarna alsnog te koop voor iedereen… Ergens haalt zo’n trucje niet veel uit, dan zou je zie auto’s als fabrikant zelf moeten terugkopen en opnieuw aanbieden, als eigen tweedehandsje, en dat zolang als het voertuig bestaat.
@HDM: maar ook daar heb je weer een probleem. als je hem verscheept of je laat hem totalloss verklaren dan bestaat ie niet meer voor ferrari en kan je hem alsnog door verkopen
Wacht, ze rijden een Ferrari van dik 2 ton, maar vervolgens maken ze zich alleen druk om die 28k in de auto? Er kan nog zoveel beter op deze wereld…
@Stefje:

die ferrari zal waarschijnlijk wel in de boeken staan (lastig om hem anders op kenteken te krijgen).

alleen 28k cash zonder (bekende) herkomst in een auto is toch raar. en waarschijnlijk ook niet het enige dat niet aangegeven is
@Stefje:


Om de simpele reden dat het een wet (tegen diefstal, fraude en drugshandel) is.
Ik weet niet of het een belgische is of een europese. Maar hier mag je in ieder geval niet met meer dan €17.500 zomaar over straat lopen en al helemaal niet cash betalen.

Om de simpele reden dat alle geld dat op een bankrekening staat legaal is (of ondertussen toch al keurig is witgewassen). En door het verbieden ervan kunnen ze tegengaan dat er veel geld word wit-gewassen of verduisterd zonder dat er bewijzen moeten voor zijn dat zoiets effectief gebeurt (al vragen ze gewoon om het te verklaren denk ik, ik weet niet of ze het zomaar zonder bewijzen of vermoedens in beslag kunnen nemen).

Die ferrari is dus sowieso gekocht met legaal geld (of het nu wit-gewassen is of niet, het is legaal, of illegaal en controlleerbaar). Terwijl die cash dat niet is.
@Hupke: Ze kunnen het niet zomaar afpakken, als je kan bewijzen dat de 28k legaal verkregen is (opgenomen van je eigen rekening o.i.d.) is er niets aan de hand. Het gaat er om dat je tot iets van 10k bij je mag hebben zonder dat te hoeven verklaren zolang er geen verdenking is.
Okee, nog even over de meestal positieve Ital.autocultuur. Decennia geleden, met m’n toenmalige Alfasud sprint QV (ook rood …en rood zie je niet vaak in Italië vanwege de verkrijtingen)van het Gardameer naar Venetië, een saai lang rotstuk.Aangekomen in het (doodlopende) centrum over in stapvoets.Slaat ie plotseling af.Doet niets meer.Was warm,dus hoopte op even afkoelen en verder. Maar nee.Ondertussen zat iedereen te toeteren, gesperde doorgang toeringbussen en de carabinieri verderop wild te gebaren, dat daar een stopverbod was en door moest rijden.Stapte maar uit en keek onder de motorkap.Toen kwamen 4 politieman sterk op me af lopen, sprak toen geen woord Italiaans,zij snapte het probleem.Hoop gebla gebla, en de commandant gebaarde duwen met z’n allen.M’n vriendin en ik prinsheerlijk in de macchina italiano en zij vieren duwen in het overdrukke toeristencentrum.Driehonderd meter verderop naar een superkleine Fiatgarage.Dynamo bleek overleden en dat op zatermiddag ondertussen.Mocht 4 uurlang snel Venetië bekijken en 4 uur later (al na sluitingstijd)m’n trots ophalen met een in allerijl geregelde tweedehands dynamo.Gratis geparkeerd dus, en het was voor een “vriendenprijsje” en een dikke duim omhoog voor m’n auto.
@willemseles:

kijk zo kan het ook
@willemseles: Mooi verhaal ^^. Alfa’s hebben misschien af en toe zo hun gebreken, maar ze bezorgen je mooie verhalen om achteraf te vertellen^^.
@willemseles:
Moraal van dit verhaal : Ga nooit met je Alfa naar Italië, want hij wordt overmand door heimwee………
Zonder beeld is er niks an…
Lekker aan het generaliseren?
@Bwlian: Ok dit is toch erg :P
Ferrari afpakken en aan die Fiatrijder geven! Wat mij betreft de beste manier om deze eikels te straffen.
the-budel-guy
het moet niet gekker worden van mij mag deze 458 helemaal afbranden
moest die fiat maar sneller uit de kanten gaan
@kach1ng: Je moet eerst de situatie ten gronde bestuderen hé. Als iemand in een X5 160 per uur wil rijden, geen probleem mee, maar als ik dan aan 140 een vrachtwagen inhaal moet die X5’er ook niet in mijn gat komen plakken…
Ongelofelijk. Als het effectief gewoon is voor het niet snel genoeg aan de kant gaan althans. 28k in de wagen, in mijn handschoenvak, check! :D
“…tegen het zere been van het haantje in de 458 dat hij bijkans ontbrandde in woede…”
Meestal zijn het toch de auto’s die ontbranden?
@peidur: Turbo Turbo!
Whaha heerlijk cynisch stukje dit, pluim!
“het zullen wel weer buitenlanders geweedt zijn” als ik al die mooie verhalen hier lees.
jah wat is er mis met 28.000 euro
als het nou 2.8 miljoen was okee..
Ach, zulke aso dingen gebeuren ook in Nederland. Pas nog zelf gehad met een tokkie audi-rijder. Vond ook dat hij meer haast had en zat te duwen terwijl ik aan het inhalen was. Toen ik opzij ging gooide die aso-hond een blik frisdrank tegen mijn auto vanuit zijn raam. Hij reed zo hard dat ik het kenteken helaas niet heb kunnen noteren.
the-budel-guy
@Autogek: en juist voor die audi bestuurders schaam ik me.

dit soort mensen heb je helaas niet alleen bij audi maar ook bmw mercedes volkswagen eigelijk bij elk soort auto.

wel erg jammer dat je het kenteken niet heb kunnen onthouden want dat soort tuig moet gelijk van de weg
Hupke en Timberlake,

jullie snappen het allebei niet helemaal –> Als je een Ferrari van 2 ton al dan niet legaal op je naam hebt, waarom zou de politie zich dan in godsnaam druk moeten maken over 28k in cash?

Ik kan genoeg handelaren en zakenmensen die dat geld vaker dan eens gewoon op zak heb -> wit. Ik vind het niet zo spannend, zeker niet als die Ferrari geen vragen oproept.

Maw, het is weer een beetje sensatiezoekerij.
@Stefje:

Persoonlijk vind ik dat je alles zou mogen bijhebben, zelfs 10 ton coke en een kernbom.

Maar het is gewoon verboden (of de wet raad politie in ieder geval aan om er moeilijk over te doen) om zoveel geld cash bij te hebben. En dat om misdaden tegen te gaan.
Ik ken ook mensen voor wie zo’n bedrag een aalmoes is, en ik ken ook grote zelfstandigen die nogal wat cash zien passeren. Maar die lopen daar zeker niet mee rond en al helemaal niet zelf. En als ze het dan al eens zouden doen uit noodzaak zou ik er niet van weten. Maar dat is dan ook niet het soort volk dat Ferrari’s en dergelijke koopt en er de aso ermee uithangt.
Terecht, moet hij maar aan de kant! respect moet je afdwingen hèhè
@BMW330Ci: Volgens mij dient iedereen ten alle tijden gerespecteerd te worden en dient dit niet te worden afgedwongen… Beetje kortzichtig antwoord van jou kant!
@BMW330Ci: Die Fiat-bestuurder deed niet anders dan respect afdwingen, toch? ;) Dat zo’n Ferrarist volledig respectloos is, dat weet-ie nu wel.
Je zou toch een beetje broederschap verwachten tussen een Fiat- en een Ferrari-rijder…
ik heb dus echt geen zin om te leze
Belachelijk gewoon… Oke je mag doen met je sportwagen wat je wilt maar om dan bijna andere mensen van de baan te rijden….
In Italië moet je kunnen bewijzen dat je je bezittingen legaal hebt verkregen, anders mogen ze worden afgenomen (omgekeerde bewijslast).

@Net om die reden verkocht Enzo zijn wagens niet aan iedereen. (o.a. niet aan een Rolling Stones)
http://i34.tinypic.com/5aqsyt.jpg
@Guust Flater: jah, in nederland gebeurt het ook veel. criminelen en kampers in dikke wagens. najah laat eerst maar even zien waar je de centen vandaan hebt! :)
In Amsterdam: 2 jongens bellend naast een (hun?) Audi R8 terwijl 4 agenten de auto doorzochten. Zal binnenkort ook wel geveild worden.
zielige mannetjes warschijnlijk van hun €50.000 zwart geld €22.000 verloren in het casino, en moesten daarom afreageren.
de wereld is gek.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).