Nederlandse prinsjes gaan racen met BMW’s

Auteur: , 44 Reacties

Some guys have all the luck... Prins Bernhard (Junior) en Prins Pieter-Christiaan (zonen van prinses Margriet) zullen komend seizoen in een BMW M3 GT4 voor Racing Team Holland by Ekris Motorsport uitkomen in het Dutch GT4 Championship. Beide broers zullen samen een auto delen en de tweede auto van het team zal bestuurd worden door Duncan Huisman en Ricardo van der Ende.

Beide prinsen maken al sinds 2004 de circuits onveilig (letterlijk en figuurlijk). Ze begonnen in de Seat Ibiza Cupra Cup en stapten daarna over naar de BMW 130i Cup en daarna stapten ze over naar het Dutch GT4 Championship. Vorig jaar waren ze daarin nog actief met een Ford Mustang FR500C en voor 2011 is de keus dus gevallen op de BMW M3 GT4.

Dat prins Bernhard Jr net als zijn grootvader een voorliefde voor snelle auto’s heeft weten we natuurlijk al een tijdje. Zo had (heeft?) hij een zwarte Alfa 8C Competizione en staat er tegenwoordig regelmatig een oranje TVR Sagaris bij hem voor de deur geparkeerd.

Overigens zal Bernhard dit jaar ook nog deelnemen aan het Europese GT3 kampioenschap. (via: planetlemans.com & autosport.nl)

UPDATE Gallery geplaatst!

Foto credit: Chris Schotanus44 reacties

Neuh, ik ben niet heel jaloers…
the-budel-guy
doe HTC reclame is wel cool zijn ook top toestellen
@the-budel-guy: Helemaal mee eens!
zijn alle Nederlanders nu sub-sponsor ?

;-)
@XTR: Belasting, iemand? :P
Tja, financieel hebben ze natuurlijk geen beperkingen. Maar nu rijden eindelijk eens in een echte auto.
Centen zijn belangrijker dan talent als je een racestoeltje wil, blijkt maar eens te meer.
@Fiat Coupe: Zoals gewoonlijk.
@Fiat Coupe: Jaloers? Laat die lui toch doen… ze hebben immers niets beters te doen…Je zou hetzelfde doen mocht je in hun positie zitten…
@xilver:
Jaloers, tja, jij wil niet in een BMW racen? Eerder teleurgesteld dat je portemonnee belangrijker is dan je race-skills. Autosport is altijd voor de elite geweest en zal dat altijd blijven, echter deze heren hebben in het verleden al bewezen over weinig talent te beschikken, ze kunnen wel goed crashen overigens.
@xilver: Het is alleen jammer dat ze het doen van belastinggeld, waar wij wel voor werken.
Dat is mooi verdeeld, 1 team, 2 auto`s.
1 auto voor de coureurs en 1 auto voor de tsja eeeuhm…
@KUYL: het geld moet toch ergens vandaan komen ;)
Was de inkt van de stikkerprinter op?!
en wrom ben ik nog niet door ekris etc gescout? :P durf te wedden dat ik een betere tijd zal zetten (je eigendunk heb ik wel)
Tsss ze hebben nog niet genoeg priveleges zeker!!
Ik schaam me dus letterlijk voor het GT4. Het zijn gewoon fabrieksauto’s maar ietsje lichter en snel gaan ze niet want ze worden letterlijk met 100KL belast, zielig.
Hele mooie auto, mooie raceklasse.. en wat een megagave M bestickering. Prachtig zoals die onder de koplamp begint en omhoogloopt langs de raampartij en dan bij elkaar komt op het kofferdeksel. Dat zou zelfs op een gewone witte straat M3 nog megavet zijn.
Mijn simpele mening: Apen zijn het, die verdomme een beetje op kosten van ons(de hardwerkende burgers) een potje gaan scheuren met een dikke bmw… Ik vind het prima als die gasten gaan racen, daar niet van, maar dan doe je het ook maar van je eigen geld en niet die uitkering die je van de de overheid krijgt….

Waarom we ooit van de Republiek der Nederlanden terug zijn gegaan naar een monarchie (of all possibilities) weet ik ook niet… Maar ik kan er wel om huilen…:S
Toch wel van het eigen geld he? Want belastinggeld moeten ze van af blijven!
@Jeroen: Bij het koningshuis is belastinggeld en eigen geld een pleonasme.
Daar gaat ons belastinggeld!

Rij maar lekker met je volgevreten bakkes in de vangrail.
Zie je wel…iedere eikel van ‘rijke gefinancierde huize’ kan racen…het werd al de zieledood van de F1…nu gaan deze glorieuze beschermelingen van Oranje zich verder vergrijpen aan lagere klasses…shame…
Ohja, en dan nog over die halve-Nazi-malloot (Bernhard); ‘hij had een grote liefde voor snelle auto’s’…

DUH….wie hier op Autoblog niet dan ? Wie ? Verdomme, wat een gekwast rondom zo’n St. Bernhard (R.I.P. overigens).
nee, er is crisis en we hebben geen idee waar we op moeten bezuinigen? natuurlijk is het onnodig om op het koninklijk huis te bezuinigen, want het is doodnormaal dat je alles financieel voor de rest van je leven hebt geregeld omdat je geboren werd met een gouden achterste. ik heb zelf een tijdje gekart maar het was voor mij gewoon te duur, nu moet ik belasting betalen zodat een of andere kakbal op mijn kosten lekker voor de lol een jaartje mee kan rijden op nationaal niveau, KISS MY ASS Den Haag!
@Simpel doorzichtig volk hierboven die zeggen dat ze alles van onze centen doen: De prinsen hebben allebei dikke studies achter de rug en een goede carrière.

Prins Bernard jr.:
Functies: zelfstandig ondernemer, lid van het bestuur van de Stichting Piet Hein, lid van de Innovatieraad Nashuatec, e.a.
Prins Pieter-Christiaan:
Van 2000 tot 2003 werkt Pieter-Christiaan in Londen bij Equity Capital Markets, een samenwerking tussen ABN AMRO en N.M. Rothschild. Na nog een studie aan de International School for Management and Development in het Zwitserse Lausanne te hebben voltooid, werkt hij korte tijd als marketingstrateeg, om zich vervolgens volledig op de Marechaussee te richten.
@Olleh: vriend medebloggert…waarom zwets je zo enorm uit je nek ? HOE denk je dat die bedrijven gegroeid zijn? Door zichzelf op hun kaartje ‘Jan Modaal’ te noemen ? Komop zeg, elk bedrijf dat een ‘prins’ start is gedoemd om te slagen ! Enne…zou het niet lukken…dan kunnen ze altijd lekker terugvallen in de leren fauteuille bij ‘mamma’.
@Megakix: Wat bedoel je hiermee nou te zeggen? Het enige wat ik ermee bedoel is dat de prinsen zelf hun geld verdienen en dit niet over de rug van de hardwerkende belastingbetaler doen. Dat ze gedoemd zijn om te slagen naar aanleidign van hun koninklijke titel is totaal niet relevant voor de kosten.
@Olleh:
Pieter-Christiaan; net zoals hij kunnen ook al zijn collegae ‘die zich hebben gestort op de marechaussee’ het betalen om in een nieuwe BMW te racen.
– Bernhard jr,. Stichting Piet Hein houdt een boot varende. Dat is geen werk!

Ze zullen best het en der wat verdienen aan hun werk, maar het is wel makkelijk als er zoveel deuren voor je open staan; her en der zal er ook nog wel eens wat belastingspieken en familie kapitaal (is eigenlijk het zelfde) doorheen komen.

Ik vind het een schandaal!
@gregorius: lees dit maar eens:
http://www.mt.nl/1/2010/home/prins-bernhard-jr.html

Prins B heeft altijd al eigen bedrijfjes gehad waarmee hij geld verdient. Dat is misschien moeilijk te verkroppen voor jou, maar het is toch echt zo.
@robbie: En daarbij denk ik dat menig commenter hierboven gewoon stinkend jaloers is dat Ekris liever 2 prinsen sponsort, die veel aanzien hebben en van een bmw in eens een koninklijke auto maakt, dan dat ze die onsuccesvolle falers hierboven willen.. Ik denk niet dat de prinsen zelf veel hoeven in te leggen, ondanks dat ze het makkelijk kunnen betalen..
@Olleh: Wie heeft die dure studies betaald?
@TheIceman2009,

Ik hoor je! Voor mij hetzelfde! Vroeger vaak gecrosst, maar nu werk ik voornamlijk om belastingen te betalen.

Want zo leuk kunnen ‘ze’ het voor ons maken… :roll:
@xilver: Haha we zullen volgend jaar wel zien of de portomonnee mannetjes hun skills kunnen tonen op het circuit :P
Hoog gehalte 13-jarigen en papagaaien reacties.

Niets belastingcenten bij Bernhard en PC anders dan dat zij via hun bedrijven / werk zelf zeer stevige schatkist vullers zijn.
@SpiderIV: Volgens mij is voor die 8C geen BPM afgedragen ;)
Verder helemaal eens met @Olleh
ach dan hebben ze ook wat te doen he. en ja zij kunne het makkelijk doen want er zijn 16 miljoen nederlanders die het voor hen betalen
A: de heren krijgen geen geld van de staat
B: door hun bekendheid zijn ze goed voor de marketing, het is gewoon een business deal
C: door hun aanwezigheid zijn er meer deelnemers, worden de races leuker
D: Ze zijn geeneens slecht
E: Ik ben niet jaloers, gun het iedereen, zou het zelf echter ook wel willen, maar ja helaas.
@realhustler: volgens mij hebben ze toch echt de nodige crashes en incidenten op hun naam staan ;) Volgens mij hebben ze ook de nodige waarschuwingen (en schorsingen?) gehad…
@realhustler: Kijk een medeblogger naar mijn hart die tenminste eerlijk en duidelijk is ;-)
UPDATE Gallery met foto’s geplaatst.
ik ben blij voor ze, hopelijk gaan ze het goed op het circuit doen
Die Ekris BMW op Zandvoort een keer gezien. Wat een geweldig geluid zit daar in zeg! Daar zou ik ook wel in willen rijden;)
Van onze centen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).