‘Snipers for Vipers’: weer gratis wapens bij je auto

Auteur: , 65 Reacties

Amerikanen houden van auto's en Amerikanen houden ook van wapens. Niet heel gek dus dat er zo af en toe een autodealer opstaat die een wapen als 'deal sweetener' bij een nieuwe wagen aanbiedt. In het licht van de afgrijselijke gebeurtenis in Arizona gisteren had de timing van de Dodge-dealer in Missouri echter niet beroerder kunnen zijn, want hij bood een gratis .50 kaliber Barrett scherpschuttersgeweer aan bij aankoop van een nieuwe Viper.

Waarschijnlijk had dealer Max Motors in de gaten dat zijn actie nu helemaal ongepast was, want de advertentie is inmiddels offline, en ook op zijn eigen website zien we verdacht weinig wapens. De tekst van de advertentie luidde als volgt: “God Bless America”, en daaronder: “You don’t have a problem with God, do you?” Altijd fijn om onze lieve Heer voor je karretje te spannen om auto’s te verkopen.

Maar echt verbazingwekkend is het niet. De heilige drie-eenheid wapens, auto’s en Amerikanen is al talloze keren eerder voorbij gekomen. Bovendien heeft deze specifieke pipo in het verleden al meer van zulke acties uitgehaald: zo gaf hij in 2009 een AK-47 weg als je een pickup kocht, en het jaar ervoor was dit nog een semi-automatisch pistool. Yee-haw! Concurrentie van de Hummer-dealer die een carrieremove maakte naar de wapenhandel heeft hij niet meer, want zoals we weten is Hummer inmiddels geschiedenis. (jalopnik, via motor authority)

Viper ad65 reacties

Tjah als meer mensen bij deze beste man een auto hadden gekocht waren er wellicht niet 20 mensen neergeschoten.

De oplossing tegen dit soort acties is juist MEER guns.

Stel je staat daar in de menigte en een idioot / crimineel
begint om zich heen te schieten ….

sta je dan het liefst in :

Menigte A: Iedereen heeft een gun en kan zichzelf verdedigen door het vuur terug te openen

of Menigte B: Niemand heeft een wapen en pas nadat
20 mensen zijn neergeknalt / de idioot door zn kogels
heen kan hij worden overmeesterd……

Ik ga voor Menigte A.
En ik ga voor optie B, waar mensen misschien wel wapens hebben, maar ze niet te pas en te onpas gebruiken. Genoeg landen: Canada, Zwitserland, Noorwegen, Japan.
@sir_smokalot: Canada? Check your records man…daar gebeurt zat narigheid met wapens hoor. Er wonen veel minder mensen, maar zat lunatics daar.
Ik vind dat in Nederland het afgelopen jaar ook wel aardig wat vuurwapen incidentjes zijn geweest, voor een land waar je geen wapens mag hebben helemaal.
@Tjah: Ik ga voor optie C: wapens zijn helemaal niet nodig.
@Tjah:
Hoe komt die crimineel aan dat wapen?
@Tjah:
helemaal geen goed idee, er is altijd wel een moment dat mensen door het lint gaan of opeens héél kwaad zijn op elkaar. Meestal draait dat uit op een barfight of een goed oud kloppartij. In de US kom je dan vaker schietgevechten tegen, maar deze daden zijn niet omkeerbaar. Of je nu dronken was of gewoon erg kwaad, achteraf kan je het niet meer veranderen. Zeg nu zelf, je hebt toch al mensen doodgewenst terwijl je de dag erna al wat gekalmeerd bent… zowieso onterecht of het niet waard om voor dat incident levenslang te krijgen
@Tjah: Idiot…
@Tjah:

Als wapens over heel the USA verboden waren, dan zou je veel minder dit soort toestanden hebben.
koreantaxiproductions
@Relief:
en helaas is dat dus onmogelijk in America, want de president heeft niks te zeggen
@koreantaxiproductions: Euhm, weleens van de constitutie gehoord?
@Tjah: Ik ga voor “No Guns”. Als je een geweer in huis hebt is de kans heel groot dat je een familielid neer knalt wanneer je denkt dat er een inbreker in je huis rond loopt. Ofwel grijp je zelf naar het wapen wanneer je even depri bent en jezelf door het hoofd knalt… Ik ga de statistieken niet opzoeken omdat ik weet dat het zo is. Misschien moet jij dat wel eens doen.
Ik weet niet of het nu nog is, maar ik heb eens een documentaire gezien over Amerika en daar kon je een geweer uitkiezen bij het openen van een bankrekening…
@Kees:

Dat was bowling for columbine (docu van michael moore)
En bij de kapper kon je toen je munitie bijvullen,

Zal denk ik nu wel een stukje minder zijn (athans dat dacht ik, maar nu ik deze actie zie ga ik toch weer twijfelen :P)
De link van auto’s naar wapens naar God zie ik niet. Tenzij er bedoelt wordt dat je met zo’n wapen zelf voor ‘god’ kan spelen, maar dan klopt de tekst niet.
als ik het wapen niet hoef krijg ik dan extra korting op de viper? zo niet dan neem ik het wapen wel en verkoop ik hem door :)
@spykerboy:
ik dacht dat het zo in elkaar zat, dat je enkel de korting krijgt en je ‘zogezegd’ het wapen er dan gratis bijkrijgt.
@tja:

Van meer wapens wordt het alleen erger.
Als er een enorm vuurgevecht uitbreekt zoals jij beschrijft in optie A zullen er veel meer mensen geraakt worden, aangezien niemand met een wapen kan omgaan. Daarnaast als iedereen een vuurwapen bij zich heeft, is men geneigd deze eerder te gebruiken ongeacht de situatie. Hetgeen dus ook meer slachtoffers met zich meebrengt. Het verbieden van wapens is de beste oplossing, alleen dat zal niet met veel gejuich ontvangen worden..
Voorstanders van wapens zullen strijden met het motto: if gun are made criminal, only criminals will have guns.
Zelf ben ik het hier niet mee eens, kijk maar eens naar het aantal doden door vuurwapens in Nederland, waar alleen criminelen wapens hebben. Maaja, in Amerika heb je ook van die Tea Party conservativelingen, die zullen voor deze actie wel te porren zijn.
@Fiat Coupe: Zoek maar eens naar cijfers qua criminaliteit in Amerika en kijk eens naar het aantal doden/ongevallen tussen steden met en zonder wapenbezit. Een staat met legaal wapenbezit heeft vaak te maken met minder doden/ongevallen.
@Stender: Toon mij die cijfers eens…
@Stender:

En ga jij eens kijken naar de 10.000 jaarlijkse doden door ALLEEN wapens.
@Relief:

En hey in Nederland hebben we volledig verbod op wapenbezit. Het loopt hier niet de spuitgaten uit zoals in Amerika waar dat wel zo is. Denk daar maar eens over na.

Het mooie aan een verbod op wapenbezit is dat je je niet kunt beroepen op niet voorbedachte rade als je iemand doodschiet met een gun ;)
Ja, ik ben overtuigd!!
Er is dringend nood aan een mentaliteitsverandering.
:s Zo goedkoop dat die Vipers tweedehands gaan.
Al verschillende keren voorbij zien komen op Discovery Channel die .50 cal Barrett… Wat een brutaal ding, niet te zuinig.

http://www.youtube.com/watch?v=TWJp14tkBlU
@Svensson: jemig, dat is inderdaad weer eens wat anders dan een 9mm…
Hier is een mooi pleidooi VOOR vrij wapen bezit.

http://blikvoer.vara.nl/Onderwerp.aspx?id=526

Sterkste argument is nog altijd het Morele argument
maar kijk zelf maar even.
@Tjah:
Ik ben totaal tegen vrij wapen bezit. Waarom? Nou, stel je eens voor als het jochie uit dit artikel de 9mm van pappie mee had genomen…
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/562202/2011/01/09/Jongen-verdacht-van-steken-leeftijdsgenoten.dhtml
Het feit dat er uberhaupt mensen zijn die denken dat het op zak hebben van een apparaat dat op elk moment van de dag overal willekeurig iedereen kan doodschieten is ziek.
JPM jij kunt elk moment van de dag besluiten om iemand dood te rijden met je auto….
@Tjah: Tuurlijk, maar dat kan niet overal. Daarnaast is dat niet het punt. Ik kan ook met een mes over straat lopen. Het gaat erom dat je het voor iedereen toegankelijk en vooral makkelijk maakt om iemand te vermoorden.
Het is zo ongelooflijk diep triest dat zoiets in een land kan, dat kan ik me heel moeilijk voorstellen. Er zijn ook geen argumenten voor te bedenken. Geen enkele. Echter is er de NRA die een klap geld heeft voor de lobby. En ja in Amerika (volgens onderzoek van het WTO het meest corrupte land in de Westerse wereld, ja zelfs nog voor Italie, Albanie en Rusland) draait alles om de lobby.
@Tjah: Dit is een van de meest gebruikte drogredenen die de pro-wapenbezit mensen gebruiken. Ja, met de auto kun je iemand aanrijden dan wel doodrijden. Met een stuk hout kun je ook iemand vermoorden. Met een bevroren kalkoen ook. Met je blote handen zelfs.

En vuurwapen maakt het echter wel heel makkelijk. Er is een veel kleinere emotionele drempel om over heen te stappen. Het is makkelijker iemand met een vuurwapen te doden dan met een mes, laat staan een stoelpoot.
Wat heb je eigenlijk sowieso aan een sniper voor huis, tuin en keukengebruik. Kan je de inbreker 30 huizen verder door z’n harses knallen of wat?

Wel een vette bak, die ACR.
IN de VS kennen ze gezegdes al ‘overdaad schaadt’ niet. There’s your answer.
@Lan_Evo: Lange afstand schieten. Is groot in de States.
We can kill each other with guns and if that don’t work we’ll take a .50 cal sniper rifle. And just to make it easier for you we’ll give these fuckers away for free!!

But remember kids! Drugs are bad! Mkay?! Drugs can kill…
And Holland is therefore Sodom and Gommorah, mkay?

And of course guns don’t kill people, drugs kill people. And health care is nazism…

In een paar zinnen de denkwijze van een gemiddelde Amerikaan. En die wil je dan het recht geven om een vuurwapen te dragen
@Rick-dos: je vergeet nog te vermelden dat de gemiddelde Amerikaan ontzettend dom en generaliserend is…
@C6_R:

Pleonasmen zijn zoooooo overbodig.
@C6_R: net zoals de gemiddelde Nederlander.
@pordon: dat is maar weer bewezen! ;)
Ongepast is het zeker maar die barret en die viper wil ik zeker:) (stomme wapenwet):(:p
Dat is geen kattenpis hoor! Die sniper is echt bruut
Ik kan deze actie zeker niet goedkeuren, maar je moet toch ook kijken hoe het in dat gedeelte van Amerika is. Met Nederlandse bril is zoiets compleet onbegrijpbaar, maar ik ben er redelijk vaak en lang geweest, op de gekste plekken (Niet alleen NY- LA) maar je staat echt verbaasd te kijken als doodnormale mensen, die absoluut een topbaan hebben…. gestudeerd hebben, en toch standaard een dikke colt in het nachtkastje hebben. Het zit daar zo in gebakken, dat je zelf je eigen familie en bezit moet beschermen.

Politie is op veel plekken in Amerika bv. minstens een uur of soms wel 3 uur bij jou vandaan, en inbrekers in criminelen heb je daar ook.
Zag gisteren een film, daar werd het wel leuk gezegd, als Amerikaan heb je geen plafond en geen bodem. je kan als god leven als je wil, of als zwerver…complete zelf beschikking. Of je daar nu voor of tegen bent, zo is het eenmaal…en ik heb daar wel begrip voor. (Niet voor deze actie btw, hoeveel mensen zijn nou net op zoek naar een Viper EN een .50?)
@Bert: De politie is ver weg dus neem ik het heft maar in eigen handen en schiet een inbreker dood? Heel labiel gedacht hoor, knap. Gelukkig is amerika het enige land ter wereld waar de politie soms wel een uur weg is.
Wist je dat de NRA verscheidene Hollywood studio’s geld heeft gegeven om zo het wapen als integraal onderdeel van de amerikaan in te burgeren en de opinie positief en nationalistisch te houden. Jou mening na het zien van een film is dus precies wat de NRA wil.
@JPM: Ik geloof niet dat je me helemaal begrijpt.
Het is niet mijn mening, het is hoe het is.
Ik heb dit niet uit films maar ik heb dit zelf ervaren.
Dat NRA in Hollywood lobby’t is niet anders als dat elk bedrijf dit doet, Apple, Microsoft, BMW etc. etc. Er is geen illuminati mee bezig ofzo, ik zou niet alles geloven wat ze over USA lopen te verkondigen.

Het zit gewoon daar in hun karakter, en dat is voor ons als beschermde polderjeugd moeilijk te bevatten.
@Bert: Wederom ontzettende onzin. Je praat precies zoals dat men wil dat je praat. ‘Het is hoe het is.’ Wat is dat voor sterk argument? Er is helemaal niets en het al helemaal niet natuurlijk. En dit polderjongetje heeft toch aardig lang in de states gewoont dus wat dat betreft heb ik er wel ervaring mee.
Echt niemand hoort een wapen te hebben en voor niemand is het dragen van een wapen natuurlijk of past het bij een karakter. Als je dat wel denkt dan doet de lobby het dus goed.
@JPM: jij kijkt teveel filmpjes denk ik.
Mijn eigen mening is dat het belachelijk is dat mensen daar redelijk makkelijk een vuurwapen kunnen kopen.
Maar zo vind ik hier ook sommige dingen belachelijk, en zijn er ook weer hele goede dingen in de states.
Ik baseer mijn mening op wat ik meemaak daar en niet op wat mensen mij proberen te vertellen. Het is echter niet zo dat iedere amerikaan met een vuurwapen een triggerhappy redneck is, dit wordt meestal van vader op zoon mee gegeven, ook bij hele nette gezinnen. Als jij daar zelfs gewoond hebt moet je dat ook weten, tenzij je in CA of NY hebt gewoond want dat is natuurlijk een heel ander soort amerika.

Begin maar eens om je “documentaires” eens niet voor waarheid aan te zien, en ga een eigen mening vormen door zelf op onderzoek uit te gaan. Nu praat je na voor wat jij als waarheid ziet, een docu is vaak net zo krom als een hollywood film en een mening is al snel gevormd, zeker als ie dicht bij de waarheid ligt.

Mijn ervaring is gewoon anders, ik ken meerdere mensen met een vuurwapen waarvan je het totaal niet zou verwachten. Dus, laatste keer…niet mijn mening, dont shoot the messenger.
@Bert: Ik heb geen enkele documentaire gezien over dit onderwerp. Ik heb geen enkele film in mijn leven gezien die hier een standpunt over in neemt.
Ik gebruik gezond verstand. Ik herhaal wat ik eerder zei, het is absurd, krankzinnig en volledig overbodig dat mensen in een land met een apparaat over straat lopen waar je iemand in een seconde mee kunt doden. Denk verdomme eens na joh!
Je kunt nog lang praten over ervaringen dit en ervaringen dat. Er is geen enkele ervaring die het houden van een moordwapen in een gezin/huis rechtvaardigd.
Een vuurwapen, waar dan ook gebruikt (stad of platteland) zorgt voor 2 dingen: Het zelf voor rechter spelen en geloof me dat is nog nooit goed gegaan. En ten tweede zorgt het niet voor een gevoel van veiligheid maar een gevoel van angst. Oh en dat laatste is overigens wetenschappelijk aangetoond.

Je hebt waarschijnlijk een of andere western film in gedachte waar een boer op een afgelegen ranch z’n land moet verdedigen tegen dieven. Nou ik heb nieuws voor je, het gros van alle doden door vuurwapens komt uit de steden. Niet tientallen, honderden of duizenden. Nee tienduizenden per jaar sterven er door vuurwapens in amerikaanse steden. Als je met je cowboy theorie van ‘ik moet mn land beschermen’ denkt dat te kunnen rechtvaardigen ben je gewoon gebrainwasht.

Er is voor geen enkele burger waar dan ook op deze planeet op elk gegeven moment aanleiding om een wapen op zak te hebben. Nooit, als je anders denkt dan spijt me dat voor je en wens ik je sterkte.
@Bert: uw argument houd ook geen steek voor mensen die in de steden en andere dichtbevolkte delen van de VS wonen. Daar is de politie direct ter plaatse.

Maar het is waar -denk ik- dat het de Amerikaanse mentaliteit is, dat iedere Amerikaan de plicht heeft om zijn familie zelf te beschermen, met een eigen wapen. Ook denken ze hun wapen nodig te hebben om de koning van Engeland en terroristen buiten te houden.


Thats how they roll.
Ik zeg altijd; sis vis pacem, para bellum…
Ah, een van de stokpaardjes van mijn oude professor. De man was een groot bewonderaar van Clausewitz, dus een van de tentamenvragen kon je altijd al vooraf invullen. Wel even een -s’je verwijderen.
@sir_smokalot:

Si! Sshit verraad ik mezelf weer.

Carl was trouwens zelf ook gek op paardrijden.
De .50 cal sniper is minder gevaarlijk dan een pistool. Je kan er niet ongezien mee over straat, het is gewoon hobby om op een schietbaan mee te schieten.
Pistolen en revolvers zijn link, want je krijgt ruzie, en je schiet, mist en een voorbijganger is dood.
Tevens geeft het een vals gevoel van macht. Neem een wapen mee naar de kroeg en je krijgt gewoon ruzie, want je ontwijkt het niet meer, je hebt tenslotte een wapen bij je!!
http://www.youtube.com/watch?v=VQEmpSDLc6Y

Die bedoel ik dus.
@WimForza: ik vroeg me al af wat je bedoelde, maar nu is het me helemaal duidelijk
Jammer.. dat je zulke dingen niet hebt in Nederland.

Saai en Duur Nederland!
@eifjefe: niemand houdt je tegen om te verhuizen hoor…
wil je de wereld verbeteren begin bij jezelf, en niet continu dan us bashen, kijk maar eens in nederland daar word alles achterbaks gedaan , het achter de ellebogen werk laten we maar zeggen.
Wapens en Amerika en God zijn èèn. Ik woon nu ongeveer 6 maanden in de vs, in de state of Oregon, wat vrij liberaal en modern is vergeleken met het zuiden maar hier heeft ook iedereen meerdere wapens altijd tot zijn of haar beschikking! Het geeft de mensen hier een gevoel van vrijheid. Iedereen die reageerd met een reactie van:’ een Amerika zonder wapens zou beter zijn’ moet het ideale niet verwarren met de realiteit; mensen hier HATEN overheidsbemoeiing! Ze zijn zeer nationalistische omdat zo’n beetje iedereen of in ieder geval de helft op een moment i het leger heeft gezeten. Men is gewent aan wapens, en gaat daar vaak ook zeer professioneel mee om. In het geval van de vs maakt meer wapens het land alleen maar veiliger ben ik bang, hoe tegenstrijdig dat ook klinkt!
Vind het wel een vette combi! I´ll have one of those!
Ik zou eens benieuwd zijn; Nederland is een van de weinige, zo niet het enige land in Europa dat geen wapens produseerd!!!
die auto koop ik
dat wapen mag die houden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).