Video: Rij eens een Koreaan aan

Auteur: , 26 Reacties

Als je een beetje bekend bent op het internet zal je niet meer zo snel steil achterover slaan van wat je er allemaal tegen komt. Toch moest ik bij het zien van het volgende filmpje wel een paar keer met mijn ogen knipperen.

In het Stalinistisch geregeerde Noord-Korea (waar je overigens geen Japanse auto’s vindt) zijn de leiders zo gek als een deur, zo mogen we wel stellen. Momenteel is Kim Jong-Il nog aan de macht, maar zijn gezondheid laat het de laatste tijd wat afweten. Dus wordt zijn zoon en oogappel, Kim Jong-Un, klaargestoomd om het straatarme land met nucleaire ambities met harde hand te regeren.

Een groep hackers greep deze aanstaande transitie aan om een aantal digitale pesterijen uit te voeren. Gisteren, op de verjaardag van Un, werd het Noord-Koreaanse twitter-account gehackt. Via dit medium werd vervolgens tot een revolutie opgeroepen. Ook werd getwitterd dat het regime enorme bedragen neertelt voor nucleaire wapens en excessieve feestjes van de Kims, terwijl miljoenen mensen in het land verhongeren en doodvriezen. Hier klopt natuurlijk niets van, want volgens het communisme is iedereen gelijk, en dus kan er geen sprake zijn van dergelijke uitspattingen.

Om het geheel nog een beetje autogerelateerd te houden: er is een filmpje verschenen waarin Un met en sportwagen vrouwen en kinderen aanrijdt. Het filmpje, inclusief vertaling, is HIER te vinden. In het filmpje wordt tevens de draak gestoken met de ontsporing van een trein vol met dure cadeaus voor Un. Smakeloos? Wellicht, maar vertel dat maar eens aan de Zuid-Koreaanse families van de mariniers die zijn omgekomen door een Noord-Koreaanse torpedo.26 reacties

-=edit: klopt, wordt aan gewerkt!=-
Je hebt wellicht het verkeerde videobestand geüploaded van je schijf. Want de omschrijving klopt wel.
There, I fixed it!
-=edit: dank u, is inmiddels gefixt=-
“Gisteren, op de verjaardag van Un, werd het Noord-Koreaanse twitter-account gehackt.”

HET Noord-Koreaanse twitter-account?? Is dat dan de officiële twitter-account van de N-Koreaanse regering of zo? Had niet verwacht dat ze die zouden hebben. Met dagelijkse tweets in de trant van “Kim Jong Il is Groot, Leve Kim Jon Il!” ?

“vertel dat maar eens aan de Zuid-Koreaanse families van de mariniers die zijn omgekomen door een Noord-Koreaanse torpedo.”

We zullen nog moeten zien of dat wel waar is. De meeste oorlogen worden met een in scene gezet ‘feit’ begonnen…
Ah ja natuurlijk, net zoals al die granaten die onlangs op het eiland werden afgevoerd niet Noord-Koreaans waren he?
@sir_smokalot:

Heb jij dit met je eigen ogen gezien of zit je zoals altijd hersenloos alles in te slikken wat de USA en haar bondgenoten jou voorkoken?

Geen enkele regering is meer te vertrouwen deze dagen. Dat jij dat nog doet is des te meer een bewijs van naïviteit.
@sir_smokalot:

Om nog iets toe te voegen: kun je het alsjeblieft bij auto’s houden? Voor troep kunnen mensen wel naar Geenstijl gaan. Misschien interessant om daar artikelen neer te zetten, want veel nuttigs heb je niet in te brengen bij autoblog.

Laten we het politiekvrij houden hier.
Het leuke van werken voor autoblog is dat je vrij bent je eigen content te bepalen. Als ik dus af en toe wil afdwalen naar een zijspoor dan doe ik dat. Als je dat niet kunt waarderen kan je altijd een artikel overslaan, niemand dwingt je het te lezen. Antwoord op je vraag is dus ‘nee’.
@sir_smokalot: noem je dat “werken”? ;)
@autoblogger: Schitterend toch… je brood verdienen door het uitoefenen van een hobby.
Jazeker! Ik zou ook gewoon de hele dag in mijn hangmat kunnen hangen op mijn tropisch eiland :)
@sir_smokalot:
Mischien moet je dan bij geen stijl gaan werken,ipv ab
want wat relief zegt in zijn 2de bericht daar zit wel wat in.
Ben nou eenmaal niet iemand die continu in complot-theorieën denkt….
@sir_smokalot: Ik denk niet in complot-theorieën. Ik zeg ook niet dat die ‘feiten’ niet gebeurd zijn.

Ik zeg dat we nooit gaan weten wat er echt gebeurd is. Ik zeg dat de meeste oorlogen begonnen worden om redenen die we niet kennen, of die in ieder geval niet zomaar open en bloot toegegeven worden, en jij bent slim genoeg om dat te weten.

En dit weet je ook: Diegene die de strijd aankondigt, weet wel altijd te melden dat ‘de ander’ begonnen is. En toevallig lijkt Zuid-Korea nu in die richting te gaan.

De èchte redenen komen -soms- jaren later wel eens boven, maar worden NOOIT vernoemd in de Presidentiële Toespraak die de bewuste oorlog aankondigt en ‘rechtvaardigt’.
En wat heeft dit te maken met auto’s?
Oooooooow ja het is sportwagen.. interessant !!!
@davidve: correctie: de sportwagen*
Wtf.. wie houdt zich met zoiets bezig? Maar ze hebben wel een punt over wat Noord-Korea betreft.
@Esprit_de_Flandre: Moet je mij eens zeggen welke oorlog is begonnen met een in ‘scène’ gezet feit, want dat vind ik nogal een gedurfde uitspraak. Vaak is het een ophoping van feiten die dan worden getriggerd door een (meestal) banaliteit.
@xilver: Je kan beter vragen naar een oorlog die dat niet is..
@xilver:

Boerenoorlog, WWI, de aanval van Japan op Mantsjoerije, en de deels daaruit volgende WWII, Vietnam, Korea, Tweede Golfoorlog, of tenminste wat hier verstaan wordt als de tweede, wat eigenlijk de derde is, als je rekent (1) Irak vs. Iran, (2) Irak vs. Koeweit+US, (3) Irak vs. US, en zo zullen er nog wel een hoop zijn.

Je gelooft toch echt niet dat de ware reden voor een oorlog aan het publiek wordt meegedeeld? Al deze oorlogen zijn begonnen omdat ‘de andere’ begonnen is. Net kleine kinderen…

In Mantsjoerije werd een Japanse spoorweg opgeblazen door Mantsjoerijnen, reden genoeg natuurlijk om die staat aan te vallen. Achteraf bleek dat Japanners dit zelf in scene hadden gezet.

Deutschland viel Polen in ’39 binnen omdat Duitse bewoners van Polen lastig gevallen werden, en die moesten beschermd worden tegen die Barbaren natuurlijk.

De US viel Irak binnen omdat die een rol speelden in 9/11, èn omdat ze ‘Weapons of Mass Destruction’ (prachtige term) hadden. Ze hadden zelfs satellietbeelden van al de plaatsen waar die krengen lagen. Hebben ze die ooit effectief gevonden??
@Esprit_de_Flandre: Toegegeven, zijn idd wel een paar voorbeelden.
waarom allemaal zagen over politiek?
Natuuurlijk is er tegenwoordig geen enkele regering meer te vertrouwen en wij de gewone mens zullen nooit het fijne te weten komen over al die aanslagen en dergelijke!

@sir smokealot;

ja man vrije mening uiting is van toepassing, lul er maar eens op los, en voor de mensen dat daar niet tegen kunnen..

Niemand verplicht jullie om zijn reacties te lezen.
@ferre9n3: En als Sir_Smokalot het over politiek heeft is het niet zagen ofzo..?
zou fijn zijn als AUTOblog ook over auto’s zou gaan. als je dan zo vrij bent bij AUTOblog, misschien reden voor AUTOblog om duidelijkere regels voor de werknemers te hanteren.
@frvd: zeik niet en ga op een ander wenen…

De auteurs posten wat ze zin hebben, leden kunnen lezen waar ze zin in hebben. Dit heeft idd niet veel ‘auto’-waarde maar dat kan mij gwn niets schelen. Is eens een goede afwisseling…
@xilver: voor allen die een puinhoop aan random info willen vinden op een AUTOblog, Nederlanders die geen Vlaams praten, en iedereen die het wil lezen (zo goed?): wenen is volgens het woordenboek ‘traanvocht uitscheiden door emotie’, oftewel huilen. Tot uw dienst

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).