Eerste Citroën DS4 op Nederlandse bodem gespot

Auteur: , 44 Reacties

Met de DS4 heeft Citroën wat mij betreft een schot in de roos geplaatst. Dit luxebroertje van de C4 heeft een sjieke uitstraling, en beleefde zijn debuut niet lang geleden op de Autosalon van Parijs. Hoe hij in Nederland gaat verkopen zullen we later dit jaar pas te weten komen, want de DS4 staat nog niet bij de Nederlandse dealers. Dat mocht niet verhinderen dat er alvast een exemplaar in Nederland werd gespot.

De maagdelijk witte DS4 met Frans kenteken werd in Roermond op de gevoelige plaat gezet. Ik hoop voor de bezitter dat hij er nu niet meer staat, want anders kon hij nog wel eens natte voetjes hebben. In het oog springend zijn het logo op de achterklep, de chroomafwerking op de achterbumper, en de forse wielkasten, die desgewenst een aardige grote velgmaat kunnen herbergen.

Bij de introductie is een drietal benzinemotoren en een tweetal diesels beschikbaar. Maar als je je er een aanschaft is er wat dat betreft eigenlijk maar een optie: de 200 pk sterke 1.6 THP. Of je wacht even op de Racing natuurlijk. Meer foto’s op autojunk.nl!

Met dank aan dman voor de spot!44 reacties

wanneer komt de rijtest? :D
Gaaf bakkie! Zie er naar uit deze in het echt te zien.
erg leuke autootje die DS-modellen! Mooie spot dman!
Dat logo is wel grappig hè, ik weet nog wel toen ik de ds3 voor het eerst zag rijden, dat ik dacht ‘die is zeker getuned ofzo’-alleen oordelend op het logo. Wel grappig dat ze die erin houden met de ds4, past wel bij hun motto op zich ;creative technology; of hoe je dat schrijft i.h frans :P
mooie bak hoor
Er zijn wel betere shots te vinden

http://img291.imageshack.us/img291/2748/ds41.jpg

http://i51.tinypic.com/2iqy8mq.jpg

http://i52.tinypic.com/119v8eo.jpg

http://i55.tinypic.com/zwz529.jpg

Citroën heeft premium begrepen; pay more for less.. de zijruiten achter kunnen niet open..
@Atenza: De zijruiten achter? Bedoel je die kleine driehoekjes, of effectief de ruiten in de deuren? Want dat zou wel heel k*t zijn…
@Esprit_de_Flandre:

Lijkt niet te kunnen aangezien de ruit breder is dan de deur. Tenzij er iets op is verzonnen natuurlijk? Iemand een idee?
@Atenza: Lijkt mij toch wel dat die open kunnen. Als ik zo kijk heeft de ruit een normale vorm en kan deze gewoon naar beneden toe.
@RoT___: past niet. Succes met het openen van de deur als de ruit wel omlaag kon.. dan knalt het glas kapot, steekt dan namelijk uit
@Atenza: Schuin vooruit naar beneden? Lijkt me echt wel te doen. Misschien gaan ze maar half open, maar open gaan ze vast wel…
@RoT___: en geen knopjes voor achterruiten op de persfoto: http://www.netcarshow.com/citroen/2012-ds4/1600×1200/wallpaper_0d.htm
@Atenza:
Misschien dat ze aan de achterkant een klein stukje naar buiten kunnen komen à la MPV-achterste ruit?
@Atenza: scherp gezien, had er nog niet eens aan gedacht om daar naar te kijken. Ben benieuwd of ze toch nog op een manier open kunnen, lijkt me raar als ze gefixeerd zouden zijn.
Beetje erg Leon/Delta/Astra en dan beetje Audi op de neus en dat allemaal weer moddervet gemaakt en wat extra lijntjes om het bijzonder te maken. En natuurlijk chroom voor het chique gedeelte.. ben nog niet verkocht..
Leuk… ben er nog altijd geen echte fan van… Heb een maand geleden de nieuwe C4 gezien…. Is echt enorm lelijk….
Wat een ontzettend lelijke auto, vind het echt een boot op wielen
ik heb er ook al 1 gezien, een zwarte… dacht eerst ook ff op nl kenteken, maar dat was niet zo jammer
gaaf bakkie, ziet er goed uit!
De achterkant is erg mooi, maar de rest. Helaas vind ik de zijkant dik en fatsig eruit zien, waarschijnlijk door kleine ramen. Bij de voorkant zijn naar mijn mening, vooral de koplampen erg groot, daarnaast het logo. De randjes aan de zijkant van de bumper lopen erg raar naar de grille, echt mooi is het niet, maar lelijk is anders.
Helaas, want de velgen onder die witte zijn wel mooi.
staat te hoog op zn poten
liever een opel astra sport
Damn, spijtig dat ik mijn camera een paar weken geleden niet bij had. Heb m namelijk gezien in Antwerpen..
Sexy, moge ze er veel van verkopen!
appart ding hoor.
strak/net maar tegelijkertijd ook wel weer stoer
@rollsroycebsron: Mee eens. Ik ben echter vooral onder de indruk van het interieur.

http://plugai.com/wp-content/uploads/2010/09/2012-Citroen-DS4-06.jpg
Doe mij maar zo’n zwarte met een verlagingssetje eronder en wellicht een paar andere velgjes
Sjink
Alvorens op het bericht te reageren eerst even zeiken over de nu blijkbaar verplichte registratie :

1. Waarom verplicht registreren?
2. Waarom enkel kleine letters en cijfers en géén spaties in de gebruikersnaam? Mijn nick is King Kay, niet kingkay
3. Als je dan toch restricties oplegt, maak dit dan wat duidelijker bij de registratieprocedure, het heeft me 6 pogingen gekost om uit te vissen dat de melding “enkel kleine letters en cijfers zijn toegestaan” (zonder vermelding van het feit dat spaties evenmin zijn toegestaan) op m’n nick sloeg en niet op m’n wachtwoord.
4. Zie punt 1. Ik heb een rothekel aan voor alles en nog wat te moeten registreren, dat terwijl ik enkel maar wat comments wil posten.


Maar goed, omdat jullie het zijn.
On-topic dan maar :

Wat een afgrijselijk ding is me dat. Je zou denken dat ze het über-coole DS3 design zouden voortzetten in hun hogere modellenreeks, krijg je dit gedrocht voorgeschoteld. Dan ziet een C4 Picasso er toch echt stukken beter uit, zelfs een C3 Picasso zou m’n voorkeur genieten boven dit. Dikke misser als je het mij vraagt.
@kingkay:

Vreemd dat jij de enigste bent die geen kleine letters in zijn nick mag zetten, bij mij lukte het 4 maal :)
ik zou bijna serieus Citroën gaan rijden ook nog met die DS modellen

Heb al eens met de DS3 gereden van mijn neef.
leuke bak is het wel

maar mijn voorkeur licht nog steeds bij Toyota
gaaf bakkie!
het doet me alleen wel gelijk aan een opel astra denken!
Toen ik hem ruim 4 maanden geleden voor het eerst zag achter gesloten deuren dacht ik gelijk aan de nieuwe Astra, mij is toen verteld dat die ik zag een proto was, dus er kon helaas niet mee gereden worden, trouwens, de achterlichten in de kofferbak zitten er puur voor de show ;)
the-budel-guy
gaaf ding.

doet me een beetje denken aan een Alfa gulietta of zeg ik nu iets helemaal verkeerds en komen jullie me met hooivorken achterna ?
@the-budel-guy:
Was ook mijn eerste gedachte, wel een leuk wagentje van Citroen trouwens. Ze zijn daar in Frankrijk op de goede weg.
@the-budel-guy: Ik zie die gelijkenis echt niet. Ze hebben allebei 4 wielen maar daar houdt het op. Ik vind ze beiden wel erg mooi.
nice work Citroën!
eindelijk ze kopieren italiaanse styling om de verkoopcijfers up te boosten
Tja, toch eerst even in het echt aanschouwen.
Zo op het eerste gezicht staat ie mij best aan, wel raar van die achterramen, die lijken idd niet open te kunnen.
Komen de Citroen-designers uit Duitsland ?
Is Citroen al van VAG ? Oke, leuke auto.
Ik vind hem mooi, maar ik zou hem niet kopen omdat hij niet premium genoeg is. En nee, ik ben geen typische BMW, Audi, VW rijder.
Ik vind de DS3 en deze DS4 echt wel mooie auto’s. Zeker het interieur van de DS4 is best te pruimen. Helaas is het een fransoos en dat komt hier gewoon de hof niet op.
Weinig mis mee
Best wel een mooi autootje! En origineler dan een Golf;)
mooi maar niet mooier als de astra GT

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).