Ford introduceert twee nieuwe hybride types C-MAX

Auteur: , 25 Reacties

Ford heeft zojuist een tweetal 'next-generation' hybride C-Maxen onthuld voor de Noord-Amerikaanse (2012) en Europese markt (2013): de C-MAX Energi en C-MAX Hybrid. De eerste is een plugin hybride, en de tweede is een volledige hybride. Het verschil tussen de twee is dat er in de Energi een stekker kan, en in de Hybrid niet.

De Energi combineert een lithium-ion batterij met een hoog voltage met een efficiente Atkinson-cycle 2-liter benzinemotor als range-extender. Hiermee moet hij een bereik van meer dan 800 kilometer halen, meer dan welke plug-in of EV met range-extender dan ook. De Energi kan volgens Ford in een nachtje weer volledig opgeladen worden.

De C-Max Hybrid heeft dezelfde motor in het vooronder, en kan eveneens elektrisch rijden, echter uiteraard niet zo ver als de Energi. Erg veel laat Ford over dit model trouwens nog niet los, maar aangezien het nog even duurt voordat hij op de markt komt hebben ze hier nog alle tijd voor. In 2012 rollen de Noord-Amerikaanse modellen in Wayne, Michigan van de band, en in 2013 gebeurt hetzelfde voor Europa in Valencia.
25 reacties

Oké aardig goed nieuws en de nieuwe C-max ziet er goed uit, veel meer up to date, maar waarom moet er een range-extender van 2 liter onder die kap liggen. Het hoeft toch alleen maar stroom op te wekken? Daar heb je toch niet zoveel motorinhoud voor nodig?
@ErikkNL: volgens mij is dit niet range extender als in de Ampera maar meer een gewone benzine motor voor buiten de stad zoals in de Prius.
@mashell:

Dat zou het verklaren ja.. Maar mag het dan nog steeds range extender genoemd worden. Dus in basis zou een Prius ook de 1.8 als range extender hebben om het feit dat hij volledig elektrisch voor een korte periode kan lopen en hierna overgaat op benzine.
En het volgende nieuwsbericht wordt: ‘aston martin staakt productie cygnet, verkoopt onderdelen aan diverse autofabrikanten’.
2013 datduurt nog erg lang. Tegen die tijd is er waarschijnlijk geen 14% bijtelling of houdershapsbelasting vrijstelling meer.
denkt ford nu echt dat mensen in dit gedrocht willen hebben?
@Jipp: Het meerendeel van AB wil deze auto waarschijnlijk niet hebben, maar er is echt wel een markt voor deze auto.
@Jipp: mensen met families die in of bij een stad wonen denk ik dat dit goed gaat aanslaan, en meestal zullen het wel mensen zijn met 2de auto
@supasweet: nou, een touran, en zelfs een toyota ziet er beter uit. de mooiste tot nu toe is nog een meriva.
@Jipp: dat is een mening. De touran is een rechthoekige nep Zafira. Dit is gewoon een kleine S-Max, wat de gewoon de mooiste MPV op de markt is. Ik heb deze nu meermalen gezien en zou deze best willen hebben. De buitenkant is heel goed te doen en et interieur is briljant, en dat is het belangrijkste van een auto, het interieur.
@mashell: ik ben het hier op geen enkel front met je eens. de zafira heeft helemaal geen enkele gelijkenis met een toeran, daarbij is het algemeen bekend dat VAG zeer goede intereuren maakt. overigens vind ik de grandis de mooiste, daar heeft ford goed naar gekeken bij de s-max. overigens kan de nieuwe sharan nu goed mee met dit stel. liever hoogwaardig plastic in het interieur dan gespoten plastic.
@Jipp: Wacht maar tot je zelf tussen de 1,5 en 2,5 kinderen hebt.
@Esprit_de_Flandre: Mijn vriendin is zwanger van onze eerste, en toevallig mag ik leaseauto gaan rijden, maar dan dus niet dit ding, nee keuze is niet zo moeilijk, een a4. En liever een touran dan dit gedrocht.
he dikzak kom van die aston af en wel nu meteen!!!!! wat denkt ie wel niet
@monk: heeft idd iets weg van een aston, net also ze hem naar boven hebben getrokken
Hybrid vindt eindelijk z’n weg naar ‘normale’ auto’s, maw. geen speciaal-daarvoor-ontworpen modellen, en geen grote luxe-sedans. Prijs is de grootste vraag nu natuurlijk…
ik weet denk ik wat jey voor mij verpest, het is namelijk alsof zo een focus gepakt hebben, die toen verhoogd hebben en toen dachten… dr moet nog een laag auto onder
Heb even een photoshopje gemaakt. (vind hem zo al een heel stuk mooier)


http://www.autojunk.nl/fotos/ford-c-max-hybrid-improved/51007/1
Heb even een photoshopje gemaakt. (vind hem zo al een heel stuk mooier)

http://static.autojunk.nl/pictures/2011/0110/215751/image_01.jpg
ford gaat er steeds beter uitzien! net zoals opel, die nieuwe astra is een grote verbetering
Ford weet precies wat verkoopt en daarom zullen er van deze 2 Fordjes makkelijk 1 miljoen verkocht worden.
@boygeorge: 1 miljoen fordjes, van dit model, na 20 jaar in productie te zijn geweest misschien, hou het op 400000. Zo goed zijn ze niet bij ford.
@Jipp: Zoals altijd heb je gelijk Jipp.
Moet zijn 2 Miljoen x Ford. Sorry.
leuke velgen/.
leuke antenne lol

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).