Nieuw van Toyota: Prius V & Prius C

Auteur: , 77 Reacties

Ook Toyota heeft voor het autofeestje in Detroit nieuwe modellen ingepakt en meegenomen. We wisten al dat ze de MPV-variant van de Prius zouden gaan onthullen, maar er is nóg een model meegereisd vanuit Japan; de Prius C.

Eerst even over die nieuwe personenvervoerder van Toyota. Die gaat dus geen Alpha heten, maar simpelweg Prius V (de V staat voor ‘Versatility’). Qua uiterlijk onmiskenbaar een auto uit de Prius-familie, maar dan opgepompt, meer binnenruimte/opbergruimte en stoelen op de tweede rij die te verschuiven zijn. Wie omhoog kijkt in de ‘V’ zal de schone buitenlucht (want hé, je rijdt immers Prius) kunnen aanschouwen door het nieuwe panorama schuifdak.

De familiewagen zal vooral potentiële klanten in de VS moeten gaan verleiden. Onder de kap ligt de welbekende 1.8 vierpitter met een aangekoppelde elektromotor, samen goed voor 136 pk. Wat de CO2-uitstoot van dit apparaat is- en in welke bijtellingscategorie deze familiebak in Nederland valt- is nog niet bekend gemaakt.

Ook nieuw is de Prius C, een auto volledig gericht op de Amerikaanse markt. Deze Full Hybrid staat eveneens op het onderstel van de huidige Prius maar is een tikkie compacter uitgevoerd. In Detroit hebben ze ‘m als concept op de beursvloer gezet, en hier gaan we ongetwijfeld meer van horen.77 reacties

Durf ik?
Die Prius C is coooool!!! (ja, echt wel)
@kingkay: Ziet er wel nog wreed concepterig uit, dus zal nog wel wat minder cool worden uiteindelijk…
@Esprit_de_Flandre: heb je gelijk in, jammer genoeg. Maar toch, gaat de goede kant op zo.
@kingkay: ja, échtwel vet is die hoor :D Cool dakraam dernog in ook :P
Klets, C-max Hybrid heeft al de eerste concurrent. Ziet er echter wel zeer US-gericht uit, zeker de grote V. Die C zie ik in Europa ook nog wel iets doen, maar ook niet zo fantastisch veel. Zal hier teveel moeten concurreren met de Auris Hybrid.
@Esprit_de_Flandre:
US gericht ? Op autofeestje in Detroit ? Vreemd.
@boygeorge: Prius is vooral wereldgericht, en had hetzelfde van de Prius MPV verwacht. Dat bedoel ik dus.
Slimme zet van toyota!

PS: De titel klopt niet helemaal. Pruis V?
@BRT: V, als in Vee, niet Vijf.
@Esprit_de_Flandre: Het ging niet op de V, er staat namelijk Pruis in plaats van Prius
@BRT: Oeps, niet goed gekeken. :roll:
Oke panoramadak voor de kids, te begrijpen, maar waarom die lexus-achterlampen? Ik weet dat over smaak niet valt te twisten, maar dit gaat gewoon te ver!
@balkanlul: Dat zijn geen Lexus-achterlampen, maar Prius-achterlampen…

http://www.fullhybride.nl/images_berichten/toyotaprius.jpg
@Esprit_de_Flandre: Balkanlul is correct, Lexus was het eerst met (wit)heldere achterlichten. In de tuning-scene ook wel bekend als de Lexus-look. Daarna liep Saab nog een paar jaar achter de feiten aan door een compleet melkpak in de achterlichten van de 9-3 leeg te gieten.
@Gideon: sowieso want ik had Lexus achterlicht op mijn booster. =D
@Gideon: Weet wel dat Lexus eerder was, maar dan nog, ze horen dus ook bij Prius, dus normaal dat de Prius MPV die ook krijgt.
@Esprit_de_Flandre: Dat begrijp ik, maar zou Toyota nog niet door hebben dat die trend al lang weer overgewaaid is?
@Gideon: Blijkbaar niet…
wat een lelijk hok is die Prius V. En ben bang dat die Prius C er uiteindelijk ook wat minder uitziet als hij eenmaal op de markt komt.
de achterkant ziet er nog wel te doen uit, op de aftermarket sjonnie lampen na, alleen die voorkant….

weer een flop voor toyota….?
Wat is die Prius V lelijk van schuinachter! Te lomp en dan die ‘afgehakte’ kont door die vertikale lijnen. Jammer want de normale Prius is wel geslaagd
prius c,v
straks hebben we a,b,c,d,e,f,g,h,i,j,k,l,m,n,o,p,q,r,s,t,u,v,w,x,y,z! ;)
@willemq: precies of andere merken zijn daar niet schuldig aan:
Peugeot: 205, 206, 207, 306, 307, 308
Audi A1, A2, A3, A4, A5, A6, A7, A8, A9(?)
Golf I, II, III, IV, V, VI
Hij blijt oerlelijk! Die C is wel cool, maar die komt toch niet zo!!
the-budel-guy
sorry maar na het zien van de fotos ben ik te ziek om een reactie te plaatsen
opa mobiel !
Beiden vreselijk lelijk, maar dat is prius-traditie.

Ohja, en er staat Pruis in de titel.
Oh, jammer van het stuur. Ik had een Star Trek-stuur verwacht die past bij dat dashboard.
@bosnialove: En hoe zit het met het plaatsen van al die zooi in het midden van het dashboard? Dat hoort gewoon recht voor de bestuurder en niet op zo’n vreemde plek.. Ik heb zo’n een pest aan instrumenten die in het midden zijn geplaatst. :?
@bosnialove: Schijnt beter te zijn…
@Esprit_de_Flandre: Om de reden dat..?
@bosnialove: Omdat het verder staat en je ogen dus minder moeten scherpstellen. Als je naar de weg kijkt staan je ogen scherpgesteld om een grote afstand. Als je dan naar je tellers kijkt die vlak voor je staan, moeten je ogen je aanpassen aan die korte afstand. Als je dan terug naar de weg kijkt (toch wel de bedoeling), moeten ze weer scherpstellen, en dat kost eventjes tijd. De tellers in het midden zouden dus beter zijn omdat ze verder staan en je ogen sneller weer scherpgesteld zijn voor de weg.

Zou serieus onderzoek naar geweest zijn, en alle autofabrikanten geloven het blijkbaar ook.
@Esprit_de_Flandre: Ja. Of zou het zijn omdat ze minder verschillende onderdelen hoeven te produceren om links- en rechtsgestuurde dashboards te bouwen?
En dan laat je Maurice de Hond een prachtig onderzoek doen over scherpstellen enzo, en iedereen trapt erin.
Ik heb zelf namelijk zo’n auto met een snelheidsmeter in het midden, en ik vind het maar niks. Natuurlijk, alles went, maar het feit dan je opzij moet kijken vind ik veel storender dan even naar beneden kijken – op de een of andere manier is dat een veel natuulijkere beweging. En je ogen moeten toch elke keer scherpstellen; als je daar vanaf wil zul je de snelheid en andere info moeten projecteren op de auto voor je ;)
@potver7: Ik zeg niet dat het zo is, het onderzoek zegt dat. Ik ben geen onderzoeker.
@Esprit_de_Flandre: ik had het laatste zinnetje in je comment niet gemist hoor :)

Als fabrikanten roepen dat ‘onderzoek heeft uitgewezen dat…”, dan kun je er gerust van uit gaan dat de werkelijke reden ergens anders ligt…
Ik vind die Prius V er PRIMA uit zien, hoor!
Ben gewoon niet zo kleinzielig om een auto meteen af te branden, omdat het een Chinees/Amerikaan/Prius is…

Dat zal het wel zijn, denk ik… :roll:
Hij doet me denken aan een andere reeds bestaande Japanse MPV (qua vorm), ik kan er alleen echt niet opkomen welke.
@patrickvandenberg: Hint: hij komt van Toyota, en is afgeleid van de Corolla.
prius V gt ng wel :)
Die Prius V is gewoon een wat langere Verso met wat Prius klodders over de voorkant gedrapeerd. Spannend? Nee. Verkooptechnisch aantrekkelijk voor Toyota? Absoluut, als hij in Nederland in de 14%-categorie valt. Of de Yanks hier warm voor gaan lopen betwijfel ik.
Mooie bakkies, allebei… Alleen ik vind de koplampen van de C wel… ja, of het wennen is weet ik niet, maar als ze wat meer naar voor geplaatst zouden zijn, denk ik dat-ie er vetter uit ziet. Maar dit is mijn mening :D
hoe meer ik er naar kijk, hoe lelijker ze worden
de achterkant is egt vreselijk en van het zijaanzicht wordt je ook nie bepaald blij van!
D’r zit een rare bobbel in het dak. Toyota heeft een goede poging gedaan de Yaris Verso (in mijn beleving de allerlelijkste auto ooit) te overtreffen. Toyota, in plaats van een MPV een stom design en een saaie naam te maken smeek ik jullie om weer terig te gaan naar de tijd van de Picnic, een saai design met een stomme naam.
Haha die C is wel heel gaaf, zeker als je kijkt wat de hybrides vandaag de dag zijn:

1. Prius (Gaap)
2. Auris Hybrid (Gaap)
3. Civic Hybrid (Gaap0
4. CR-Z (die ziet er best goed uit maar is toch niet zo sportief als je zou zeggen)
5. Cayenne Hybrid (De slechtste Cayenne op het moment)
6. Escalade Hybrid (De beste grap van GM ooit)

Ik denk dat, mits hij wat spannend rijdt maar dat is Toyota’s prioriteit tegenwoordig niet meer, dit toch wel de leukste hybride zou kunnen worden. En daardoor een redelijk verkoopsucces in Europa
Vind die Prius V niet zo fantastisch, wel weer lekker futuristisch daarintegen. Die Prius C vind ik wel een cool autootje, heeft ook wel een beetje iets weg van een CR-Z vanachter. Alleen denk ik dat er van zo’n design vrij weinig overblijft uiteindelijk. Maar even afgezien van de designs, ik denk wel dat het echt een briljante move is om een MPV Prius te maken. MPV’s zijn immers sowieso al saai en mensen die in de markt zijn voor zoiets denken toch vooral rationeel en dan is een Prius MPV niet zo’n slechte keus.
Leuke elementen, misselijk geheel. En dan heb ik het alleen over de C. De andere is geen vermelding waard. Die ga ik de komende vijf jaar negeren.
Wat een wanstaltig ding. Argh Japan, als je de modellen niet snel verfraait, laat me dan toch met rust!
@scarbir: Toyota modellen worden getekend door een of ander Europees bureau in Frankrijk… Frankrijk laat mij AUB gerust (als Belg mag dit terecht zeggen)
Nieje Alainke jong, nieje nieje nieje.
@As_long_as_it_is_fast: Maar zeg dan toch neeee, guido! :lol:
@Esprit_de_Flandre: haha. Maar we gaan het over auto’s hebben nu, WILLEN WE DAT AFSPREKEN?
@As_long_as_it_is_fast: Wiiwiiwiiwiiiii! :P
@Esprit_de_Flandre: Het eiland en in de gloria, beste series ooit gemaakt.
Ik ben bang dat we het hier mee moeten doen.

Een hoop geblêr… Maar weinig inhoudelijk interessante opmerkingen c.q. meningen! Of je hem nu mooi of lelijk vind, het voegt werkelijk helemaal niets toe.

Alsof ze de auto al gereden hebben, al in het echt hebben gezien. Zo van: als ik maar heel hard roep dat ik ‘m lelijk vind, dan word ik vast wel serieus genomen.

Zielig, wat een niveau!
@FrankypankyV8: Welkom op AB! :lol:
De prius C is in feite een Honda Cr-Z met 5 deuren. De achterkant lijkt er erg veel op.. Qua praktische kant zal deze beter zijn, maar doe mij dan toch maar de Cr-Z. Die Prius V is gewoon lelijk
ben echt geen toyotafan en deze wagens bevestigen mijn oordeel alleen maar. eens hij rijp is voor productie zal de prius c even saai zijn dan de rest waarschijnlijk…
de prius C… die bestaat toch al? alleen heet ie auris hybrid
het blijven scheithokken, ook al maken ze er 1 met 600pk, interesseert het me nog niet!
Hij mag nog zo lelijk zijn, hij zal vast wel verkopen. Gelukkig hebben we niet allemaal dezelfde smaak. Ik moet’m niet hebben!
Mitsubishi Grandis iemand?
Ik schat die MPV op 195 gram/km reële CO2 uitstoot. Net zo min 14% als huidige Prius.
die prius V blijft saai, maar die C is… euh… ik zal maar zeggen gewaagt.
de eerste interesant gedisignde toyota sinds minstens een jaar.
Ik vind die Prius V wel nog niet mis eigenlijk.. niet spectaculair ofzo, maar hoeft ook niet… Die Prius C vind ik er maar raar uitzien.. (concept hé…) en heeft volgens mij de koplampen van de Nissan Juke en de achterkant van de Honda Cr-z…. (sorry dat ik weer aan het vergelijken ben geslagen…)
Em ja dan is de Prius zo als wij die kennen nog niet eens zo lelijk. Is wel weer duidelijk dat mooie ontwerpen het nog niet winnen van de afschuwlijke ontwerpen van Toyota, want het enige wat ze daar niet kunnen is ontwerpen.
Sjink
Dat ziet er toch niet uit?!
Die 3de generatie-Prius was tenminste een mooie auto!… Die wagon-Prius is gewoon… blergh. Dat blauwe ding is een schijthok.
Een Prius zonder ‘Prius-kont’ is geen Prius. Punt.
@ Priusje
Elke Prius is zo lelijk als de nacht. En deze al helemaal. Wat heeft god ons aangedaan om deze auto te geven? En nu moet ik kotsen
WAAROM! Wat hebben we misdaan dat er weer zo’n verdomd lelijk rothok bij moet komen? Met de zelfde verschrikkelijke naam? Waarom? Ik hoop zo hard dat ik dit ding nooit tegen ga komen…
Die witte achterlichten zijn echt uit de mode en prius heeft nog altijd dat oerlelijk strijkijzer model. Meer heb je ook niet nodig om tussen de vrachtwagen te hangen om toch maar trachten aan het beloofde verbruik te geraken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).