Rolls-Royce centenary collection: 100 speciale Phantoms

Auteur: , 16 Reacties

In 2011 bestaat de Spirit of Ecstasy, het ornament dat op elke motorkap van de wagens uit Goodwood siert, honderd jaar. Om dit te vieren worden er 100 special edition Phantoms geproduceerd, met een prominente rol voor de 'flying lady'.

Zo wordt het zilveren beeldje op de Phantoms voorzien van een voet die met zwart goud is bekleed, en waarop de inscriptie “Spirit of Ecstasy Centenary – 2011” zal prijken. Als de flying lady bij stilstand inklapt zal eenzelfde inscriptie op de afdekplaat te zien zijn.

Voorts is een centenary-model van een ‘normale’ Phantom te onderscheiden aan zijn badge: zowel onder de Spirit, op het kofferbakdeksel als op de voorste zijpanelen zit de badge, met witte letters op een zwart-chromen achtergrond. Verdere goodies: een handgeschilderde Spirit of Ecstasy insignia, geïnspireerd door een schets van Charles Sykes, de bedenker van de Spirit of Ecstasy. Op het handschoenenkastje is een quote van Sykes in het leer gestikt:

“A graceful little goddess, the Spirit of Ecstasy, who has selected road travel as her supreme delight and alighted on the prow of a Rolls-Royce motor car to revel in the freshness of the air and the musical sound of her fluttering draperies.” – Charles Sykes, 1911

Tevens onderscheidt een centenary zich door exclusieve lakkleuren, houtinleg en leeropties. Tot slot zullen centenary collection-modellen worden voorzien van een stijlvol analoog klokje, en krijgen eigenaren een bureauornament van de Spirit of Ecstasy in gepolijst staal. Hierbij ontvangen ze een echtheids-certificaat voorzien van een krabbel door Torsten Müller-Ötvös, de CEO van Rolls-Royce.

U begrijpt het: de autobouwer heeft zijn uiterste best gedaan om een overtreffende trap van luxe te verzinnen. Wat de prijs van dit alles gaat worden is niet bekend, maar verkopen zullen ze toch wel. Miljonairs zijn gek op exclusieve goodies.

Rolls-Royce Centenary Collection klok16 reacties

Ziet er goed uit, de kleine dingen doen het hem. Zwart goud heb ik nog van gehoord, maar klinkt goed.
@Barryyy: Echt zwart goud bestaat niet. Buiten geel, rood en wit (zilver heeft een geelachtige gloed) hebben metalen geen echte kleur in de zin van blauw, groen, paars of wat dan ook. Zwart goud wordt verkregen door een legering te maken van Goud en Koper. Deze legering word daarna “uitgebeten” in een sterk zuur wat een diep zwarte kleur als resultaat geeft.
@Freewarefreak:
Oke, dan ben ik dus niet volkomen raar als ik zwart goud niet ken. Draag zelf ook een ring met geel en wit goud, dus ik dacht dat het dan best zou kunnen.
@Barryyy: zwart goud is olie toch?
@robert-123:
Jep, alleen geen vaste stof wat je op een auto kan smeren en plakken.
Veel potentiële klanten hebben hun centjes verdiend met “Black Gold”, dus dat komt goed uit!
Ik wil geen spijkers op laag water zoeken, maar ik de 3e alinea 5e regel staat een fout: “bednker”.
-=edit: is verbeterd, bedankt!=-

Des al niet te min is het een leuk artikel. Ik zie ook dat je nu onderaan bij het smoelenboek kan aanmelden, dat is vast handig als je niet zo’n digibeet bent als ik. ;)
gedwongenleaser
@pieter: Ik wil geen punaises op nog lager water zoeken maar in je eerste zin, tweede woord na de comma staat ook een fout “ik”. ;)
Maar het is onduidelijk of ze er ook een Autosuck bij leveren?
@autoblogger: Ik denk dat ze die a 2000 euro wel voor je willen inbouwen hoor! Krijg je hem uitgevoerd in roze-goud…
@autoblogger: Een speciale editie, in de vorm van de Spirit of Exctasy.
Waar kun je een originele ‘geest’ kopen?(A)
na het lezen van dit bericht kan ik niet wachten om er een te bestellen.
( helaas denkt de bank daar anders over)
Wel een beetje een lange quote voor op je handschoenkastje te stikken….
Haha, ik las eerst: Rolls Royce cemetary edition.
nou, doe mij er maar één a.u.b. :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).