Audi A6 Hybrid in Detroit (inclusief dikke velgen)

Auteur: , 47 Reacties

Zouden die dikke velgen het hybride rijden een beetje dragelijk maken?

We weten natuurlijk allemaal dat er niks zo suf is als een hybride. Daarom moest Audi een list verzinnen om dat hok toch een beetje onder de aandacht te brengen. Door er een setje leuk lichtmetaal onder te schroeven is dat in elk geval aardig gelukt.

Ren trouwens niet meteen naar je lokale Audi-dealer om zo’n geile A6 Hybrid te bestellen, hij zal namelijk pas volgend jaar leverbaar worden. Onder de motorkap ligt een een 211 pk sterke 2.0 TFSI die ondersteuning krijgt van een 45 pk sterke elektromotor. De hybridetechniek drijft middels een achttraps tiptronic-transmissie de voorwielen aan.47 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Vette velgen inderdaad
de eerste hybride die er goed uit ziet! Maar, prijzen, en nog belangrijker, de uitstoot?

Dit zal weer een TOPPER worden.
want hybride rijden is toch o zo’n straf!

niets zo zalig als een stille auto zolang je je voet niet neerzet om het gaspedaal de vloeren…
Mooie auto ook. De e-klasse wordt -mijns inziens- ineens een stuk minder interessant.
Hoeveel KM zou je moeten rijden om daadwerkelijk mindere verbruik tov de extra kosten voor hybride eruit te halen.
En als je 75k voor een A6 neerlegt, kan dat marginale benzine-sparen je dan ene moer uitmaken?
dat gezeik over hybrides… beter dan ’n brakke alfa die de hele tijd kapot gaat.
@Poll: Precies, want een niet brakke alfa blijft de hele tijd rijden, nietwaar? :-|
Leuke auto. Maarja, 99% van de tijd zal je toch die benzinemotor horen slurpen.

Maar goed, ze gaan wel mooi met de trend mee…
leuk hoor zo’n hybride…. maar kondig liever de RS6 aan
@RudyV: Check! of da ze nekeer zot doen en plots met een RS8 op de proppen komen. =D
de velgen zijn nice, maar kvin dat je ze nie onder een a6 moet zette
the-budel-guy
velgen +1.
Hybrid -5
Audi +5
A6 +6

kortom een ding om over te denken en dan uitendelijk gewoon de 3.0 TDI nemen
he he het wordt nog eens wat met audi, die velgen zijn super
Doe maar maar de rode. Of het nou een hybride, 2.0 TDI of 4.2 V8 is maakt me niet uit.
leuk hoor, maarre volgens mij is de ontwerper nog niet klaar met de achterkant, ziet er heel onafgewerkt uit…
Pech voor sommige merken dat ze geen fatsoenlijke dieselmotoren kunnen maken.
Heerlijk, wat een wagen!! Ik kan niet wachten m in het wild tegen te komen!
Hm stuk beter dan op de persfoto’s..
ziet er wel mooi uit hoor, lijkt in mij ogen langa na niet op een a4, maar wat ik jammer/gek vind is dat de auto 142 gram per kilometer uitstoot dat is 2 gram teveel voor 20% bijtelling.
Mooie a4.Kan je meer voor komen rijden.Gaap
Zo zo met zon a4 kan je wel mee voorkomen.Gaap.Weinig vernieuwend.Gewoon vervoer van a naar b.NIets meer niets minder.En dan die kuttekoppeen die in zon hok rijden.Die denken of zo king of the road zijn.
@mbman: Dat ze saai zijn heb je gelijk, maar om de Audi-rijders dan maar voor kuttekoppen uit te maken zegt meer over jou dan over die kuttekoppen. Stijlloos, en dat voor een Mercedes-man. Ga je schamen.
Die rode met RS-velgen is errug lekker! Dit is trouwens gewoon de Q5 hybride-aandrijflijn.
@mbman
Typische reactie voor iemand die in een klein wereldje leeft. Stiekem weet je wel beter.
Waarschijnlijk ook nog nooit in een A6 gereden, dan reageer je wel anders. En nee ik ben geen k*ttekop en nee ik voel me geen king of the road en ja ik gebruik wel mijn richtingaanwijzer.
@mijnnaamishaas: Weet zeker beter.Heb weleens een a6 je gereden.Was een 3,2 aardige motor dus.HIj gaf mij niet het superieure gevoel wat een benz mee brengt.En het valt op dat audi rijders gewoon aso rijden,uitzonderingen daargelaten.Lee sde topgear er maar op na :Bumperklevende muppets.HAHAAH
@mbman: nee, er zat bij de audi waarschijnlijk een ster in de voorruit in plaats van op de gril, niet.
@mijnnaamishaas: ik heb meerdere A6en gereden. Ze deden me net zoveel als een Passat; helemaal niets. Wat overigens geen nadeel hoeft te zijn, VW’s en Audi’s rijden nou eenmaal allemaal meer dan prima. Gewoon allemansvriendjes..
@Atenza: Same here. Audi’s rijden heel goed idd, maar tegelijk ook heel klinisch. Even met spek schieten : een 207 bezorgt me eigenlijk meer rijplezier dan de Audi’s die ik al heb gereden. De Scirocco die ik nu heb vind ik ook veel leuker rijden Audi’s. Ik heb testritten gedaan met een A4, Golf GTD, 318d en een C200 CDi alvorens de Scirocco gekocht te hebben en de Audi was toch echt wel de saaiste van de hoop. Zelf zou ik de Golf gekozen hebben, maar m’n vriendin vond de Scirocco zoveel mooier dan de Golf en aangezien zij het kutje heeft ben ik dan maar gecapituleerd. De 170PK TDi trouwens, heerlijke motor met lekker veel koppel onderin. Heb er nog zeker geen spijt van. Overigens beviel de BMW me ook enorm, maar tegen dat ik alle opties had aangekruist die ik wou viel die behoorlijk buiten m’n budget. Idem voor de Mercedes trouwens, jammer genoeg. Liefst van al had ik de Benz gehad, maar jah, het zij zo. Misschien dat ik tegen dat ik m’n volgende auto koop wél een degelijke Mercedes kan betalen.
@kingkay: tja Audi’s, BMW’s en Mercedessen.. doorgaans hebben ze erg mooie materialen, geraffineerd en veel keuzes in motoren, kleurencombinatie’s enz maar zóveel beter qua rijgedrag vind ik ze alle 3 niet. Voor rijplezier kan je ook in een Ford of Mazda stappen of een RS versie van Renault.
.
Ik zou zelf alleen een premiumauto kopen als ik die simpelweg mooi vind en het geld er voor over zou hebben.
@Atenza: trouwens, premium dit en premium dat. Laten we eerlijk zijn : het begrip premium is marketing-BS. Premium betekent voor mij simpelweg : een degelijke, stevige, goed gefabriceerde wagen die mits geen extreme mishandeling een acceptabele of betere kwaliteit biedt in verhouding met het geld dat je er voor neertelt.

Een auto van bv. 80.000€ volgestouwd met allerhande luxe en een bepaalde badge voorop die na amper 10.000km al 4 keer naar de garage is gemoeten voor vanalles en nog wat noem ik niet premium. Of er nu een ster, 4 ringen of een wit-blauw cirkelvormig embleem op de motorkap prijkt.
@kingkay: nou ja niet helemaal waar. Je merkt wel dat je in een duurdere auto rijdt juist door die eerdere punten die ik aangaf. Maar moet zeggen dat bv VW dat ook al voor een deel biedt. Heb laatst in de vernieuwde Passat gereden en over alles is gewoon goed nagedacht, mooie materialen en afwerking en veel keuze in moderne motoren en transmissies
@Atenza: klopt. Heb ook wel even met het idee gespeeld om misschien een mooi aangeklede Megane of zo aan te schaffen, maar idd zoals je aangeeft : qua gevoel inzake afwerking en kwaliteit doet VW het toch wel wat beter. Wat daarom niet wil zeggen dat het ook effectief zo is, maar ja, het voelt wel zo.

Dit is overigens m’n 3e VW op rij (Golf IV en V waren de vorige) en behalve de gebruikelijke slijtage-onderdelen heb ik nog maar één keer iets voorgehad met de VW’s en dat was een defecte brandstofpomp. En ik ga nochthans niet altijd even zachtaardig met m’n wagens om. Je kan ze saai vinden qua uiterlijk en zo, maar het zijn gewoon heel degelijke wagens voor de prijs die je ervoor betaalt.

Wat rijd jij eigenlijk als ik mag vragen? Iets Japans vermoed ik?
@kingkay: ik woon in A’dam. Ik heb meer wat aan een fiets ;) Ik heb eens een Mazda 929 uit ’78 gehad: http://www.mazda-madness.nl/webmaster.html Verder test mijn 2lingbroer auto’s voor autogetest.nl en help ik soms even mee (bv laatste met de vernieuwde Passat tegen de Mazda6 facelift) of komt ie langs of kom ik op bezoek en kan ik ook in een nieuwe auto rijden. In het verleden bij Mazda importeur stage gelopen, bij een Toyota dealer en prive chauffeur geweest dus ook in diverse auto’s gereden
.
Mazda is ‘mijn’ merk maar niet zozeer omdat ik alles van ze geweldig vind. Audi en BMW spraken mij voorheen ook heel erg aan. En zo ook genoeg andere auto’s, uit welk continent ook. Afkomst zegt me niks itt een hele hoop mensen
@Atenza: Ja, als je in Amsterdam woont is een fiets idd nog zo gek niet hehe :) Dan toch wel op z’n minst met Japanse versnellingen hoop ik? ;) Trouwens wel een mooie auto die 929 die je gelinkt hebt, die kende ik niet, thnx :) Mazda is wel een tof merk btw, ze hebben al heel wat mooie en speciale wagens gemaakt, de laatste RX7 heb ik altijd heel bruut gevonden. Hun concepts van de afgelopen jaren hebben me overigens ook al dikwijls doen kwijlen moet ik bekennen. Absolute favoriet is de Furai, een kunstwerk op wielen gewoon, heb die zowaar zelfs een tijdje als wallpaper gehad, en het is heel zeldzaam voor mij om een auto als wallpaper te zetten.

Wat productiemodellen betreft in m’n prijsklasse vind ik het Japanse aanbod daarentegen eigenlijk wel tegenvallen. Op zich jammer, want wat betreft kwaliteit moeten ze zeker niet onderdoen voor de Europeanen.
@kingkay: ja de concepts waren geweldig. Maar de Mazda3 II en Mazda5 II vind ik dan weer helemaal niets. Mazda2 wel leuk maar beetje weinig aanbod in motoren (1.4 en 1.6 diesels hier niet te krijgen) en interieur is niet zo mijn ding. Mazda6 blijft ik prachtig vinden maar interieur is gewoon een beetje goedkoop. Het Kudo-design (zoals op de Shinari concept) en de SkyActive technieken die vanaf dit jaar komen zullen hopelijk Mazda eens bij de Europese tijd brengen want nu is het een beetje achterhaald allemaal
Mooie auto… en inderdaad ziet er goed uit met die velgen =)
2 jaar geleden ging ik volop de discussie aan met mensen die beweerden dat alle audi’s op elkaar lijken, maar bij deze geef ik hen allemaal groot gelijk en geef ik hen mijn fout toe
@mercedesclsfan: omdat je nu met een ster in je voorruit rijdt, verder niets.
@Jipp: Nja ik heb audi verkocht en nu ga ik voor mercedes langs bij leasing bedrijven en bedrijfsmanagers om de duurdere mercedes te verkopen, voornamelijk s-klasses en cls, maar ook regelmatig amg modellen. Laatst had ik een s63 amg verkocht aan een man die voorheen een audi rs6 had. Hij vindt de S63amg veel beter, veel fijner sturen en hij zei dat een mens zonder psychologische problemen enkel een rs6 zou verkiezen boven de S63 als het sneeuwt
Zo dik vind ik die velgen niet hoor. Staat er behalve die 918 RSR van Porsche dan echt niets nieuw en spannend? Vind het maar mager tot nu toe.
@kingkay: http://www.carview.co.jp/dms/2011/list.asp Genoeg belangrijk nieuws en ook enkele bijzonder auto’s
haha ik zij het gister al toen wouter 1 foto had gepost: de velgen zijn gewoon dik! :D
“..We weten natuurlijk allemaal dat er niks zo suf is als een hybride..”

Heerlijke auto! Ik weet wel dat ik honderdduizend keer liever in dit rijd als in een Prius toestand geval dinges.. ;)

@mbman: “En dan die kuttekoppen die in zo’n hok rijden. Die denken of zo king of the road zijn..”

Ik ben het wel helemaal met je eens! Werd gisteren ook weer bijna van de weg geduwd door een dikke nek in een A6. Ik heb hem overdreven articulerend jouw woordkeuze voorgelegd.. maar denk dat hij niet kon liplezen.. hij ging gewoon door met zijn rechterwijsvinger via zijn linkerneusgat te krabben aan zijn voorhoofdshersenkwab. Als ik bovenstaand statement waar kan maken beloof ik je dat ik het niet zo zal doen, oke? ;)
Goh japanners kopieeren wat origineel zeg…by the way lelijke audi is dit.
saaiheid ten top.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).