Jeep bestaat 70 jaar, komt met Anniversary Editions

Auteur: , 10 Reacties

Om te vieren dat Jeep in 2011 70 jaar op de automarkt actief is komt het merk met een aantal zogenaamde '70th Anniversary Editions'. Kort gezegd, je krijgt meer goodies op bestaande modellen. Omdat we toch in Amerikaanse sferen verkeren vanwege de Detroit autoshow hebben we de actiemodellen hier onder elkaar gezet.

Jeep Patriot 70th Anniversary Edition.
Als eerst de Patriot. Het kleine broertje van de Cherokee krijgt een aantal extra opties bovenop de Limited-uitvoering. Deze optielijst bestaat uit 17 inch lichtmetaaltjes, geperforeerd leer op de stoelen met Chestnut-stiksels (ook op het stuurwiel) en donkergroene wijzerplaten. Aan de 2.4 benzinemotor en 2.0 CRD zelfontbrander wordt niets gewijzigd.

Jeep Compass 70th Anniversary Edition
De Compas, het Jeepje voor de kleinere beurs, is recentelijk voorzien van een facelift (was hard nodig) en kan daarom weer wat jaren mee. Ook deze uitvoering is gebaseerd op de Limited-uitvoering en krijgt als extra’s 18 inch lichtmetaal, 70th Anniversary-emblemen, geperforeerd leer op de stoelen en een donkergroen tintje op de wijzerplaten.

Jeep Cherokee 70th Anniversary Edition
Deze bak wordt eveneens gebaseerd op de Limited-uitvoering en krijgt een aantal goodies van Mopar mee. Zoals 18 inch Mopar-velgen en ultrastoere (sarcasme-alert) Mopar-instaplijsten. Verder krijgt ook deze Jeep 70th Anniversary emblemen, verchroomde flankstrips, dakrails en kentekenplaathouder. Ook de met leer beklede stoelen & stuurwiel met Chestnut-stiksels zijn hier aanwezig.

Jeep Grand Cherokee 70th Anniversary Edition
Deze 70-jaar-edities van de Grand Cherokee zijn gebaseerd op de Laredo- en Limited-uitvoeringen en krijgen onder meer 20 inch velgen, 70th Anniversary-emblemen, geperforeerd leer op de stoelen, deuren en middenconsole met speciale stiksels en een gewijzigde klokkenpartij. Mocht je deze erg graag willen, dan heb je pech. Deze is alleen voor de VS bestemd.

Jeep Wrangler 70th Anniversary Edition
Deze zandhapper is gebaseerd op de Wrangler Unlimited Sahara-uitvoeringen en je krijgt ‘m met 18 inch velgen, 70th Anniversary-emblemen, leer op de stoelen en stuurwiel met stiksel a la Chestnut, geborstelde aluminium instaplijsten en een aangepaste instrumentarium.

Enthousiast geworden Amerikanen kunnen deze feest-edities in het eerste kwartaal van 2011 al bestellen. De Europese versies worden tijdens de Autosalon van Genève onthuld. De prijzen van deze Jeep-dingetjes en plaatjes van de actiemodellen zijn er helaas nog niet.

Update: Nog meer Jeep-nieuws. Het merk schijnt namelijk van plan te zijn om de naam ‘Grand Wagoneer’ na 20 jaar te laten terugkeren (foto). Deze zou gebaseerd moeten worden op de Grand Cherokee, en een stuk luxer worden uitgevoerd. De SUV zal dan zeven zitplaatsen meekrijgen en hoger in de markt worden geplaatst.
10 reacties

Laat me raden die zijn zeker ook ‘Limited’hahahha
Ik vraag me af of het meer klanten trekt. In de states worden veel van die krengen direct uit de dealer verkocht en als de dealer veel van die 70th-troep heeft staan, zal dat wel verkopen; maar of je er nou blij van wil worden.
In NL worden die Jeeps toch al niet al te veel verkocht toch?
@gregorius: in Nederland 2010:

Patriot = 191
Cherokee = 10
Grand Cherokee = 38

Dussehm….loopt als een tierelier ! :lol:
@gregorius: oh, en de Wragler = 10 stuks
@gregorius: Als ze het bij 70 stuks van elk houden gaan ze ze wel kwijtraken zeker…
De grand cherokee in het algemeen kan mij wel bekoren. Al dat anniversary gedoe hoeft echt niet voor mij.
Raar dat alle modellen behalve de Grand Cherokee met deze verjaardagsmeuk worden geleverd in Europa…
@Dimglor: Ja, snap ik ook niet.. en volgens mij is dat de enige “goed” verkopende Jeep. Verder.. wat een schijtlelijke kleur heeft die Jeep van de bovenste topicfoto zeg.. ieuww..
@Freewarefreak: Ja is inderdaad 1 van de enige die je ziet rondrijden bij ons….
nou, daar zitten we op te wachten, en zwaar hok waar je veel wegenbelasting voor betaald, en veel zuipt, en er ook nog niet uitziet :p

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).