Duitsers weten het zeker: VW koopt Alfa binnenkort

Auteur: , 351 Reacties

En dan heb ik het niet over maanden of jaren, maar over enkele weken tot een maand! Gisteren riepen John Elkann (voorzitter Fiat Auto) en Sergio Marchionne (CEO Fiat) in Detroit nog in koor dat Alfa Romeo niet te koop was en dat VW vrolijk verder kon dromen. Toch komen er steeds meer geluiden naar buiten dat er wel degelijk wordt gewerkt aan een deal. Een manager van VW heeft tegen over de Süddeutsche Zeitung al verklaard dat het een kwestie van weken is voordat de deal tussen VW en Fiat rond is.

Vooral Sergio Marchionne zou nog een beetje tegenstribbelen, maar John Elkann (nazaat van Gianni Agnelli) zou inmiddels inzien dat het verkopen van Alfa Romeo nodig is om de integratie van Chrysler te kunnen financieren. Fiat moet de komende jaren namelijk miljarden investeren om het Chrysler-verhaal op de rit te krijgen en als ze dan ook nog eens tijd, moeite en vooral geld moeten steken in ‘zorgenkindje’ Alfa schiet dat natuurlijk niet op.

Fiat zou ook kunnen overwegen om een gedeelte van Ferrari naar de beurs te brengen of om Magnetti Marelli te verkopen, maar het lijkt erop dat ze die opties minder interessant vinden.

In Wolfsburg is men inmiddels druk bezig met operatie “Italian Dressing” en zowel CEO Martin Winterkorn als Ferdinand Piech zien een overname helemaal zitten. Het merk Alfa Romeo zou prima passen tussen Seat en Audi. En mocht VW over enkele jaren besluiten om Seat de nek om te draaien (of te verkopen) dan kunnen ze Alfa mooi naar beneden uitbreiden.

Rest natuurlijk nog de vraag of het “makkelijk” zal zijn voor VW om Alfa zomaar eventjes op korte termijn over te nemen. Hoe zit het met het modellengamma van Alfa? Is dat een beetje compatible met VW? Een snelle blik op het gamma van Alfa leert ons dat eigenlijk alleen de MiTo (enigszins) en Guillietta (heel erg) vers zijn.

De rest van het gamma (GT, Brera, Spider, 159) is al uit productie of op sterven na dood. En nieuwe modellen dan? De Giulia komt pas ergens eind 2012 en die nieuwe SUV’s laten ook nog wel even op zich wachten. Dat geeft VW dus genoeg tijd om zelf wat modellen voor Alfa te ontwikkelen.

Als je het zo bekijkt is het nu een ideaal moment voor Fiat om Alfa van de hand te doen. Want op het moment dat er net een heleboel ‘verse’ modellen zijn gelanceerd is het minder interessant voor VW om de boel over te nemen. Ze zullen namelijk zo snel mogelijk hun eigen motoren en andere technieken willen implementeren. En het is nogal kostbaar om dat bij bestaande modellen te doen.

Het lijkt er op dit moment ook op dat Lancia veel meer nieuwe modellen & aandacht krijgt van Fiat dan Alfa. Sportieve modellen kunnen ze altijd nog onder de naam Dodge gaan verkopen in Europa. (via: sueddeutsche.de)

PS: Vakbonden & Alfa-medewerkers willen ook dat de boel wordt verkocht aan VW. Een teken aan de wand?351 reacties

*wordt spontaan misselijk
@birdboy: Kopop, komt allemaal goed. *Heeft er een hard hoofd in! VAG lijkt wel chinees, die kopen ook alles op.
@birdboy: Same here! Beter een zorgenkindje dan een Volkswagen.
@Vanquish:
Maar zie ook de voordelen.
Als ALFA blijft wie het is, dus mooie auto’s etc. Zou het ook zo kunnen zijn dat de bouwkwaliteit en afwerking verbeterd word.

Vraag is dan alleen of het echte ”alfa” gevoel dan niet verdwijnt.

Zelf met een Alfa spider ’93 naar Le Mans 2010 gereden.
Echt, zo ongelofelijk mooi en gaaf, de auto dan.
@JamesBond007: Ik ga zaterdag kijken voor zo’n zelfde rode Spider!^^ Daarnaast hebben we al een 159 en ik kan je vertellen dat de kwaliteit daarvan al prima is. Volkswagen hebben ze daar nu niet meer voor nodig. Voor mij voelt de 159 zowel qua kwaliteit als qua luxe ook een stuk beter aan dan de Volkswagens waar ik ingezeten heb (Tiguan, Touran, Fox, Golf).
Moraal van het verhaal? Het enige dat Volkswagen kan doen is de emotie eraf halen. Laat Fiat maar eens de handen uit de mouwen steken en flink investeren in Alfa. Er zijn genoeg mensen die over de streep getrokken kunnen worden als Alfa Romeo weer een beetje mee gaat doen en sneller met nieuwe modellen komt.
@Vanquish: leg uit, waarom volkswagen een eventuele emotie er uit zou kunnen halen? daarbij styled volkswagen het interieur heel anders waardoor het er op een andere manier luxueus uit ziet. Maar dat is een mening.
@Vanquish: overigens, voor als je het nog niet door had, fiat is niet meer van plan te investeren in Alfa, een mito is nu al een punto met een andere carrosserie!
@Jipp: Ik doelde op gevoel en geluid, niet op design.
@Vanquish:
We zullen zien. Tijd zal het leren.
p.s. veel plezier met je Alfa. Raad je wel even aan om alle onderdelen in het interieur die beweging hebben, te controleren.
Sommige onderdelen willen wel eens gauw loslaten :)

http://i53.tinypic.com/2rxxhkk.png

Ik bedoel maar
@JamesBond007:
ik bedoel maar hoe mooi :D
@JamesBond007: Die velgen heb ik vaker gezien onder Spiders, horen die erbij of is het gewoon toeval?

Wat betreft die onderdelen, dat had ik wel verwacht :P.
@Vanquish:
Volgens mij zijn het gewoon standaard velgen voor de spider.

Vind het trouwens wel de dikste wielen er voor ;).
@JamesBond007: Je ziet ze veel meer met vrij dichte velgen. Jammer inderdaad, want deze velgen zijn echt super mooi. Wel lastig om schoon te maken vrees ik.
Hoera! meer geld naar Chrysler!
@Laue: Oké, dan zeg ik het maar. Chrysler zuigt.
@Jochempie: En dan zeg ik maar dat ik het daar mee eens ben. Laat ze Fiat maar lekker verkopen en dat geld investeren in Alfa Romeo. Misschien ook Lancia, dat vind ik ook best een gaaf merk die veel meer verdient dan het nu krijgt.
@Vanquish: Wat hebben wij hier aan Chrysler gehad behalve een MPV met een drankprobleem en een herboren oude E-klasse?
@Laue: Laat maar weten wanneer hij bij de dealer staat!
@Laue: Grijze import telt niet, wat hebben wij in Nederland aan Chrysler gehad?
@Jochempie: wat dacht je van:
-crossfire
-voyager
-300C
-sebring
@Jipp: Thanks for proving my point.
@Jipp: En natuurlijk de na de Multipla lelijkste auto ooit: de PT Cruiser.
@Jipp:
-Crossfire Herboren SLK.
-Voyager Tja, In mijn ogen een te grote auto voor d eeuropese markt!
-300C Herboren E-Klasse met Chrysler techniek.
-Sebring Samen met de Voyager een van de weinige echte Chryslers in Europa, helaas niet al te best verkocht!
@RickB: een voyager paste direct in het rijtje van de sharan, alhambra en de galaxy, indirect ook met de phedra en de 800 serie van peugoet en de c8. dus juist goed voor de europese markt, met name de prijs. De 300c is toch wel een hele andere auto dan een e klasse, een vriend van me rijd er een… en de rest ga ik maar niet op in.
@Jipp: Dat E-Klasse verhaal is gewoon een feit, daar kan niemand wat aan doen!
@Jipp: stuk voor stuk lelijke auto’s enkel die 300c mocht er wel zijn, maarja die is nu toch verneukt want de nieuwe versie lijkt op niets
@mercedesclsfan: de nieuwe 300C is een verbetering van het vorig model, een finetuning van het vorig model.
@Laue: HAHA dik hoor! :d
Tja, VAG weet over het algemeen (behalve bij seat dan) wel hoe ze een merk winstgevend kunnen maken. Alleen nu maar hopen dat de identiteit van Alfa gespaard blijft, en geen slap duits aftreksel wordt.
@marbre:
Ik denk dat VAG wel geleerd heeft van seat; seat kon al niet ontwerpen en toch hebben ze de vrije hand gegeven, alfa daarentegen.. ;)
@marbre: Als Alfa Romeo wordt binnengehengeld dan zie ik het somber in voor Seat. Die zitten elkaar in de weg en AR heeft meer potentie dan Seat ondanks dat ze beide zorgen hebben.
@highperformance: zal er ook maar iemand een traan laten als Seat verdwijnt? En al helemaal niet als Alfa ervoor in de plaats komt.
@robbie: Nop, niet deze jongen. Al waren de eerste Cupra’s toch brute auto’s, maar ws door VW de nek omgedraait ten faveure van de GTI.
ik denk dat wanneer dit daadwerkelijk gaat gebeuren er binnen korte tijd de motoren worden veranderd naar VAG motoren. Mits niet in de clausule staat dat VAG de alfa motoren moet afnemen van FIAT. Verder zou het alleen maar positief zijn voor alfa en haar fans die smeken om nieuwe modellen.
@Jipp: Hier is een fan die spontaan stopt met smeken om nieuwe modellen als VAG met z’n poten van Alfa Romeo afblijft!
@Vanquish: je weet niet eens wat die nieuwe modellen zullen gaan brengen, je loopt op de feiten vooruit. het word na mij al gezegt, bij Lambo zijn ze keurig verder gegaan op de ingeslagen weg. Seat is nog steeds niet uit een dal, maar word wel geholpen. Skoda, een merk waar je niet in gezien wilde worden is nu een normaal merk om in te rijden. Bugatti hebben ze het zelfde mee gedaan als met lambo. En Audi is langzamerhand omhoog geholpen…
@Jipp:

Bij Lamborghini moest VAG ook wel, hadden ze destijds een V10 en V12 liggen? Nee. Bij Skoda en Seat kon VAG haar TSI, TDI en DSG’s mooi kwijt.
@Bartjeee: snap je wel wat ik hiermee bedoel. Overigens waren er toen nog geen dsg bakken. Het gaat er om, hoe ze omgaan met het inlijven van een nieuw merk, en wat er daarna met dat merk gebeurd is.
@Jipp: Sorry hoor, maar heb je wel eens gehoord van de Lamborghini Cala?
Dit is een ontwerp wat door VAG direct de deur uit gemieterd is en later vervangen is door de Gallardo.
Leuk ding hoor… die Gallardo, maar de Cala had veel meer italiaanse passie, wat weer de enige rede is waarom Italie zo veel succesvolle supercar bouwers heeft…
@Jipp: Alfa Romeo is alleen geen merk zoals Seat en Skoda. Als ze Alfa Romeo “helpen” zoals ze met die andere merken gedaan hebben blijft er weinig van de emotie over.
@Vanquish: waarom zou het niet hetzelde zijn, beargumenteer dat is, en wat is emotie bij een auto? is de slogan van seat niet auto emocion?
@Jipp: En is de slogan van Audi niet Vorsprung “durch technik”? Waarom is heeft het dan nog concurrenten? Oftewel, wat is een slogan waard?

Als je geen Alfa fan/liefhebber bent zul je waarschijnlijk nooit begrijpen waarom mensen die eenmaal Alfa hebben gereden vaak niet meer anders willen, ondanks dat de kwaliteit soms laat afweten. Het is het merk en zijn modellen die deze “liefde” oproepen. Eenmaal van VAG gaat daar heel veel van verloren, dat weet ik zeker.
@Vanquish: misschien moet je is met rick dos gaan praten, die is ook zo van het verleden? wat heeft fiat alfa te bieden? alfa”s zijn nu ook omgebouwde fiat’s. Daarbij slaat de audi slogan op het quattro systeem, en iedereen heeft concurrenten.
@Jipp: Ik denk dat Fiat Alfa beter in z’n waarde laat dan Volkswagen zou doen, alleen al om het feit dat er nu meer Italiaanse invloeden in zitten dan bij VW zou zijn. Overigens ben ik niet conservatief maar juist toekomstgericht. Had je ook kunnen weten als je even je hersenen had gebruikt: bij VW zal Alfa ongetwijfeld nog lang bestaan, ik ga voor de gok en hou het liever bij Fiat in de hoop op betere tijden.
@Jipp: Ik voorzie een DSG-oorlog. FIAT heeft net een nieuwe TCT bak laten ontwikkelen en die fabrikant laat het zomaar even niet gebeuren dat VW die nieuwe versnellingsbakken wil vervangen door hun eigen DSG’s. Want VW wil enkel DSG in de auto’s, anders geven ze toe dat de TCT ook een prima bak is. En dat kan natuurlijk niet.
@Jochempie: daarom, mits het in de clausule staat kan vag alles maken daarna. Daarna zullen ze zien wat er mee gebeurd, ze kunnen toch niet direct alles veranderen. Wanneer het dus in de clausule is opgenomen kunnen ze op nieuwe modellen deze bak wel gebruiken, en als hij beter is, zullen ze, net als fiat zal hebben gedaan, de dsg bak verbeteren naar voorbeeld van. Maar ga er maar van uit dat VAG daar aan denkt, net als wij. Overigens kan die leverancier dat eisen, je weet niet wat er in de contracten met FIAT staat, misschien hebben ze gewoon een bepaald aantal bakken wat ze per jaar moeten leveren.
@Jipp: ze zullen ongetwijfeld nog enkele jaren gebruik blijven maken van de huidige motoren. De boel ‘tussentijds’ aanpassen is namelijk veel te duur. Bij een facelift halverwege de levenscyclus of als een model vervangen wordt zullen er VAG motoren & techniek gebruikt gaan worden.

Dat is ook precies waarom ik denk dat Alfa nu een ideale overname kandidaad is. De GT is al uit productie, dus daar hebben ze geen omkijken naar.

De 159/Brera/Spider loopt op zijn laatste benen (bijna geen motorkeuze meer bijvoorbeeld!) die zal VW nog wel een jaartje of 2 willen bouwen in de huidge vorm om daarna te vervangen door een serie volledig zelf ontworpen modellen op VAG platform.

De MiTo & Giulietta zullen bij hun eerste facelift voorzien worden van wat VAG techniek en hun opvolgers zullen op een VW platform komen te staan.
@robbie: je omschrijft eigenlijk exact wat ik bedoel!
@robbie: De opvolger van de 159, de zogenaamde ‘Guilia’ is waarschijnlijk ook al in een ver stadium van ontwikkeling. Zullen ze ook niet zomaar vanaf kunnen stappen, want dat zou veel tijdverlies en extra kosten betekenen…
@Esprit_de_Flandre: dit project is van alfa, dus zal bij de prijs zijn inbegrepen, echter zal de techniek worden vervangen en gedeeltelijk worden overgedaan.
@Esprit_de_Flandre: het zal ongetwijfeld al ‘ver’ zijn, maar als Fiat nu verkoopt dan heeft VW nog minimaal 2 jaar de tijd om de Giulia dusdanig aan te passen dat hij geschikt is voor hun motoren en andere dingen. Het zal dan een soort kruising worden tussen een Fiat platform met VW motoren en styling die door Walter de’ Silva is ‘bijgepunt’.
@robbie: komt dat niet overeen met wat ik zojuist zij?
@robbie: Hopelijk dat Walterke dan weer zijn oude Alfa-pen vastpakt, ipv de Audi-pen…
Wat Jipp zegt! kijk maar naar Lambo, dat is ook goed gekomen.
@EdGaR: en bentley!
@EdGaR: Ja en nee, de bouwkwaliteit is er wel op vooruit gegaan, maar het interieur is helaas uit de schappen van audi genomen.

Ook het beest dat het vroeger was, is er niet meer…Lekker veilige 4 WD zodat zelfs een hond er mee kan rijden.

Ah ja, als je een beest wilt, koop je maar een Porsche GT2/GT2 RS of als je heel veel geld hebt een koenigsegg.Of als je vroeg dood wilt.
@SimonMc: waar haal je het idee van het interieur van, ga eens kijken bij bentley, hoe ze daar een interieur maken, evenals bij lambo.
@SimonMc: Je kijkt teveel Top Gear man
@heyhuub: na-ah!

Er is hier zelfs een artikel op autoblog verschenen dat Lamborghini beloofd heeft van minder Audi te gaan gebruiken in de toekomst!

http://www.autoblog.nl/archive/2008/05/02/toekomstige-lambos-krijgen-minder-audi-onderdelen

Lees bovenstaande maar eens.
@SimonMc: daarbij gaat het om gebruikersdingen, niet om de afwerking en dergelijke.
@Jipp: “Want ik kan mij nog goed een quiz herinneren waarbij het dashboard van een Gallardo werd aangezien voor oa een: oude type A4 (B6), Seat, Audi A3, Skoda en ga zo maar door.”

Spreekt boekdelen, toch?

Tenzij je nog iets anders bedoelt?
Ach, wat merk je er uiteindelijk van…
Neeeee!

Krijgen we straks allemaal inspiratie-en passieloze auto’s, het ene model dat er hetzelfde uitziet als het andere,alleen lijkt de ene de te heet gewassen variant van de andere…

Dit is net zoals een succesvolle serie uitmelken tot iedereen het kostmoe is gezien.

Laat het dan liever een stille dood sterven zodat iedereen er nog een positieve gedachte bij heeft!
@SimonMc: dat is nu al bij alfa, een mito die iets kleiner is dat de guilia en designstijl afgekeken van de 8c. dus achteruit gaan kan niet verder.
Net al pijn in me hart door een artikel hiervoor. Over Lancia die wordt verkracht en dan nu voor het slapen nog dit met Alfa
Ik kan enkel hopen dat VAG het merk niet overneemt om het enkel daarna de grond in te boren…

Een saaie Alfa? Nooit!
Heb er gemende gevoelens over. Het zorgt er wel voor dat Alfa op de korte termijn toegang krijg tot veel cash en mogelijkheden. Toch zie ik liever dat Fiat op de lange termijn uit het dal komt en het dan zelf doet. Zodra een Giuletta een Golf + wordt wat het in mijn ogen toch wel is waneer er een TSI (hoe goed die ook is) in gaat spaar ik liever door voor een 1-serie. Al die consolidatie maakt het gruwelijk saai op autogebied.
Ik ben zelf een alfa rijder en fan. Ik denk wel dat het enkel ten goede komt als wordt overgenomen. Stel jou voor italiaanse passie en schoon met duitse techniek en kwaliteit. Het kan niet beter in mijn ogen. Ben dus een grote voorstaander!!
@mortsel2640: De man die instaat voor de bouwkwaliteit is een Duitser als ik me goed herinner, dus dat zit bij de huidige alfa’s écht wel goed ;).

Verbeter mij als ik verkeerd zit !
integralechubasco
Heel dom van FGA om dit te willen mede omdat juist merken in een hoger segment nu steeds beter gaan verkopen… De crisis in west-europa heeft als weerslag dat in het oosten de economie goed draait en daar zijn ze juist geinteresseed om het wagenparkje te upgraden naar premium. Alfa heeft binnen de FGA groep de meeste kans een sterk (lees) premium imago te ontwikkelen maar helaas, de italianen hebben geen geduld, moesten deze geruchten kloppen.
Ik hoop het niet, anders vergaat het net als de hedendaagse bugatti’s en bentley’s. prachtige auto’s, maar het heeft 0,0 met het merk van weleer te maken. Het hadden net zo goed audi’s of volkswagens kunnen zijn.
Tsja, gemengde gevoelens hier. Alfa is een merk wat zich onderscheidt door styling, hopelijk blijft dat behouden bij VAG. Anderzijds ligt de beste tijd van Alfa naar mijn mening in het verleden, 156/146, GTV/Spider en de rwd modellen. Mogelijk kan VAG die tijden doen herleven. Alfa past wel goed bij de Wolfsburgers, ze hadden al een merkbreed uiterlijk. Alle modellen hebben een gezamenlijke look, net als de Seats, Audi’s en VW’s.
overigens kan er nog een voordeel komen uit de inlijving door VAG, ze zullen waarschijnlijk ook modellen met FWD gaan leveren, een goedkopere ALFA dus.
@Jipp:
Help me out here! wele alfa is niet FWD behalve de 8c?
@Laue: De 159, Brera en Spider zijn leverbaar met Q4 vierwielaandrijving.
@Jochempie: niet meer. De Brera & Spider zijn alleen nog maar leverbaar als 1750 Turbo. En bij de 159 kan je daarnaast ook nog kiezen uit 2 diesels (2.0 JTDm met 136 & 170 pk).

Het complete gamma van de 159 is gestript. Er is bijna geen keuze meer. En dan moet het model nog zeker 2 jaar mee!
@robbie: ik zit net te kijken op de site van alfa, voorheen hadden ze 9 motoren, nu nog 4…
@Jipp: nog maar 3 toch? 1x benzine & 2x diesel.
@robbie: Lol! Sterkte, Alfa…

Even een vraag. Ik wil de 1.4 turbomotor van FIAT met de TCT bak, in een klein wagentje maar zonder Alfa-logo op de neus. Wat kan ik kopen?
@Jochempie: Een Lupo ?
welke*
@Laue: niks. Alles is FWD.
Waar gaat dat toch naartoe met de wereld?? Ik geloofde tot nu toe niets van al die speculaties over VW-Alfa…
PS Vakbonden & Alfa-medewerkers willen ook dat de boel wordt verkocht aan VW. Een teken aan de wand?
@robbie: Sinds wanneer luisteren bedrijfsleiders naar Vakbonden & Medewerkers?
@Esprit_de_Flandre: als het ze uitkomt luisteren ze naar iedereen ;)
beter, word alfa mischien nog een keer wat :)
Fiat heeft Alfa nooit willen hebben ,ooit zijn ze gedwongen om het over te nemen en ze hebben Alfa langzaam laten sterven.
Overname prima ,maar ik had liever BMW als nieuwe eigenaar gehad
@norge: agree hier, zie ik wel zitten. Mijn twee favoriete merken bij elkaar. Kunnen ze gelijk weer een cardantunnel er in bakken en de RWD toepassen bij AR.
ps: Daf knows ;-)
Ik betwijfel of dit een goede zet is voor VAG en de Fiat Group. We zullen zien wat de toekomst uitwijst. Fiat, Lancia & Alfa Romeo lijkt mij een betere combinatie dan Fiat, Lancia en Chrysler.
@FredT: in Europa wordt Chrysler Lancia. Dus in Europa zal Fiat de volgende merken gaan voeren:
Fiat (incl. bepaalde Dodge modellen zoals Journey)
Lancia (incl. Chrysler modellen)
Ferrari
Maserati (+’kleinere’ sportieve modellen)
Abarth
Jeep

Het ‘verlies’ van Alfa kunnen ze heel makkelijk opvangen. Denk maar eens aan de volgende opties:
– Abarth ‘eigen’ modellen geven, ipv verbouwde Fiat’s
– Maserati kleinere modellen laten bouwen
– Dodge herintroduceren in Europa (met Fiat techniek)

Zo ‘onmisbaar’ is Alfa dus niet voor Fiat. En bijzondere of aparte modellen hebben ze op dit moment ook niet.
Ok, als Duitsers en Italianen samenwerken winnen ze nog geen oorlog maar met Duitse techniek en Italiaanse passie kan het wel vuurwerk geven. De juiste man op de juiste plaats zeg maar. Nu was het al enkele weken officieus maar sinds deze week officieel: ontwerpwonder Lowie Vermeersch gaf zijn ontslag bij Pininfarina en onderhandelt momenteel met drie partijen (als we de geruchten mogen geloven). Nu neem je het geld van VAG, koop je het passionele Alfa Romeo en geef je Lowie een schouderklopje en een vers potlood.. inderdaad! ‘dann haben wir ein Feuerwerk’. Walter di Silva laat je broeden op Audi, Lowie geef je Alfa en Luc Donckerwolke haal je weg bij Seat en zet je terug op Lamborghini. Seat laat je doodbloeden om naar onderen uit te breiden en ondertussen geef je ‘de mannen’ een nieuwe schetsblok. Het is maar een theorietje maar welke alfist heeft er dan nog iets op tegen? Ik in ieder geval niet..
@benreynkens: Een heel mooi scenario.. en toch zou ik het jammer vinden als VAG Seat over de kop laat gaan. Ik heb er toch wel wat mee. Bovendien heeft Luc inderdaad Lamborghini weer op de kaart gezet. Eigenlijk ben ik diep in mijn hart benieuwd of het hem ook gaat lukken met Seat. VAG heeft hem niet voor niks Carte Blanche gegeven met Seat. Ik heb een interview met Luc gelezen in AutoVisie en daarin zei hij ook dat hem er ALLES aan gelegen is om te slagen daarin. En als je ziet wat Seat op stapel heeft staan, denk aan die nieuwe concept die als voorbeeld staat voor de nieuwe Leon, die is wonderschoon, lijkt totaal niet op alles wat Seat tot nu toe heeft gedaan.

OT: Ik denk dat het niet slecht is voor Alfa Romeo, dan is er geld voor nieuwe modellen. Het kan alleen maar beter worden. En misschien is er binnnen VAG wel een Quattro platform beschikbaar waarin de voorwielaandrijving weggelaten kan worden. Dan kan er weer een echte Spider komen ala Duetto.. cool!
Volkswagen is inmiddels specialist in het op de rails krijgen van bijna dode merken. Alleen weet ik niet of er nu ineens veel meer Alfa’s verkocht worden als het overgenomen is. Je zit toch met een imagoprobleem bij de mensen.
@Tommy2: Met Skoda is het hun toch aardig goed gelukt. Dat merk had een gigantisch en niet alleen imagoprobleem en nu zie je heel vaak rijden.
Audi kwaliteit met Alfa looks, dat is toch wel mijn droom auto.

Als ik nu bijv een 2e hands 156 kon kopen met VW betrouwbaarheid, graag!
@tstile: Ik hoop wel dat VAG dat doet. Dat ze wel de prachtige Italiaanse designtaal kunnen handhaven. Ze moeten de nieuwe modellen laten tekenen door Walter da Silva. Die heeft zijn sporen al achtergelaten bij AR vroeger.
Uitstekend.
Doet Sergio toch nog wat nuttigs als ie het door laat gaan.
Alfa Romeo onder de vlag uit van de Fiat prutsers en bij duitsers die alles in zich hebben om van Alfa Romeo weer een goed draaiend merk te maken en wereldwijd in de markt te zetten. Ik zie alleen maar pluspunten.
Ik heb hier gemengde gevoelens over. Aan de ene kant heb ik liever dat Alfa Italiaans blijft, maar aan de andere kant hebben diezelfde Italianen er een enorme puinhoop van gemaakt, net als met Lancia. Daarnaast, Lamborghini, Bugatti en Bentley hebben toch zeker een eigen identiteit binnen VAG, dus er is zeker hoop voor Alfa onder VAG leiding.
Het enige wat ik niet snap, is hoe Alfa tussen SEAT en Audi zou passen, is daar nu Volkswagen niet gepositioneerd?
En krijgen we dan ook grotere Alfa’s (159/166 opvolgers) met RWD en/of Quattro (misschien Q4 genoemd) of alleen FWD?
@Jazzie: Walter de’ Silva heeft al 8 nieuwe modellen voor Alfa ontworpen als de overname doorgaat ;) Heeft Walter eindelijk zijn kindje terug.

http://www.autoblog.nl/archive/2010/10/02/alfa-moet-presteren-anders-neemt-vw-het-over
@robbie: En die 8 modellen gaan ze dan tegelijkertijd aanbieden? Volgens mij heeft Alfa nooit 8 modellen tegelijkertijd in de verkoop gehad (carrosserie-varianten tellen niet ;)).
@Jipp: Ik denk niet dat ze Alfa’s als comfortabel moeten positioneren. Heel het imago van Alfa draait om sportiviteit.
@robbie: Oke en mijn comment van hierboven is al beantwoord. Walter heeft al 8 modellen getekend.. mijn hart veert op weet je dat? Ben zo benieuwd..
@Jazzie: seat is sportief, audi premium en volkswagen voor ieder wat wils. Alfa zou sportief, maar ook comfortabel worden.
Als petrolhead kun je gewoon niet blij worden van een bedrijf als VAG. Het is het soort bedrijf dat merken en de glorie van die merken alleen maar verkracht.

Lamborghini was ooit de wildboy in de autowereld, kijk naar de Countach of Miura, auto’s die geschiedenis hebben geschreven. Geloof je zelf dat je in de toekomst nog aan een Regenton denkt? Of dat die auto überhaupt geschiedenis heeft geschreven? Als er bijv. geen Gallardo was dan was er nooit een R8 geweest.
Of bijvoorbeeld Bentley. Bentley stond voor statige auto’s. Auto’s waar het oude geld nog mee op gala’s kwam aanzetten. Tegenwoordig zie je Bentley’s door 21-jarige voetballers gereden worden. Totaal geen klasse meer.
Bugatti is al helemaal triest. Bugatti is niet meer en niet minder dan het uithangbord voor de W16 waarvan VAG ooit dacht dat het W concept de toekomst had. Bugatti is alles verloren wat het ooit was.
Ik hou mijn hart daarom vast wat er met Porsche in de toekomst gaat gebeuren. Was altijd wel redelijk een fan van Porsche maar als daar dezelfde VAG saus overheen gaat als bij de rest van de merken dan zal dat al snel weg zijn. En dan nu Alfa. Als ik Alfist zou zijn dan zou ik me grote zorgen gaan maken…

Toegegeven het zijn allemaal bedrijven die winstgevend zijn geworden. Maar wat kan een petrolhead dat nou interesseren? Het is eenheidsworst troef daar. Dan had ik liever gezien dat al die bedrijven failliet zijn gegaan, en dat we nog de mooie herinneringen en foto’s hadden ipv van de karikaturen die nu door het leven gaan op legendarische namen…
@Rick-dos: ik snap je punten niet, wat kan bentley er aan doen dan mensen niet meer hard moeten werken voor hun geld om een bentley te kopen, een rapper rijd ook rolls? Je scheert alle schapen van vag over een kam, waar VAG dat niet doet, te huiverig om naar de toekomst te kijken en koestert het verleden, want daar was alles beter?
integralechubasco
@Jipp: Ken je de uitdrukking van de amerikanen waarin ze beschrijven dat iemands hoofd zeer diep in ’s andermands achterste steekt. Dat is de reden waarom jij R. Dos niet begrijpt.
@integralechubasco: grappig, maar nee.
@Jipp:

Als je denkt dat dat mijn punt is rond Bentley dan begrijp je mijn punt inderdaad niet.
En als petrolhead ben ik niet huiverig voor de toekomst maar blij word ik er ook niet van.
@Rick-dos: dat snap ik dus niet, waarom je een merk liever bergafwaarts ziet gaan met de huidige eigenaar, dan bergop met een nieuwe eigenaar die al meer merken in oude glorie heeft hersteld. Daarom ben ik het bijvoorbeeld ook niet met je eens over bugatti, vroeger bouwer van sportwagens, nu de bouwer van de sportwagen die er is… Porsche is iets waar je bang voor bent, alsof ze een winnend paard gaan vervangen? Daarbij snap ik je eenheidsworst niet? onderhuids word techniek gedeeld, maar een volkswagen interieur is nog altijd net wat minder dan dat van een audi, en beter als je kijkt naar skoda of seat. En uiterlijk hebben ze ook niets gemeen met elkaar. Daarom snap ik je punt niet.
@Jipp:
dan bergop met een nieuwe eigenaar die al meer merken in oude glorie heeft hersteld

Nee, je begrijpt mijn punt dus echt niet.
@Rick-dos: omdat je jezelf tegen spreekt in je stuk…
@Jipp: Waar?
@Rick-dos: Ondanks dat ik geen fan ben van mega concerns en VAG in het bijzonder moet ik ze wel nageven dat iig de Lambo rijdbaar, betrouwbaar en diversiteit biedt. Oké, bij een vergissing in een bocht ben je niet direct allebei je benen kwijt (of erger), maar of dat nou zo positief was aan de oude Lambo weet ik niet.
Bentley zou ondanks de invloeden van VAG een zelfde lot hebben. 21 jarige voetbalpubers kopen alles wat voorheen door oud geld werd gekocht en daarmee klasse en status had. Kan Bentley niets aan doen, ondanks dat ze wellicht dankbaar zijn dat een auto van formaat binnenschip goed wordt verkocht vanwege de badge.
Ik ben ook argwanend, maar dat was ik ook bij de chinese Volvo en ik moet zeggen dat ik dat toch mooie en stoere auto’s vind. Een beetje ten koste van hun zelf ontworpen erfgoed (groot, hoekig, praktisch en niet aanstootgevend).
Vwb Bugatti ben ik het geheel met je eens, compleet als fallus bedoelde auto. En daarmee een stukje cultureelerfgoed vernaggelt.
@highperformance:

Voor wat betreft Lamborghini heb je helemaal gelijk maar waren die “minpunten” juist ook niet datgene wat de mystiek of romantiek of hoe je het ook wil noemen rond Lambo maakte?
Ik denk dat je over Volvo nu nog geen mening kan geven immers zijn er geen referenties om een mening op te baseren. Je kan dat pas doen als de volgende generaties Volvo’s op de markt komen denk ik.
@Rick-dos: Dat is zeker de charme van de onvoorspelbare auto. Daar heb je dan klassiekers voor, die worden gekoesterd en vertroeteld. Alleen naar buiten met mooi weer en zo zullen ze lang geconserveert blijven. Genieten we er nog steeds van. Volvo is idd afwachten, al geven de huidige nieuwelingen wel reden tot optimisme, time will tell in hoeverre onze Chinese vrinden dat in stand laten.
@highperformance: Wat heb je aan cultureel erfgoed als het alleen maar op papier bestaat? Nu is het weer levend en bruisend. Super toch? Volkswagen heeft zelfs het originele Chateau van meneer Bugatti gerestaureerd. Zelfs de originele oude plantenkas in de tuin waar Bugatti vroeger werkte word in de toekomst weer als nieuw. Vergane glorie word weer bestaande glorie.. als je dat afkeurt.. dat snap ik niet..
@Freewarefreak: maak je geen zorgen, ik snap zoveel niet ;-). Maar ff serieus, ik heb niets tegen, i.m.o., retro of oude glorie laten (her)leven. Maar als de directeur van een bedrijf, in dit geval VW, persé wil dat er een Bugatti geboren wordt met meer dan 1000 pk, puur voor de prestige, dan kan ik dat niet waarderen. Die auto is een karikatuur van zichzelf geworden dankzij de heer Piëch. Vandaar de Fallus van Piëch. In dit geval zou ik idd gekozen hebben voor het eervol sterven van Bugatti dan het op deze wijze in de revival gooien. Tis te goedkoop (figuurlijk dan, want alleen van de BPM kan ik al aardig shoppen voor een leuke auto).
@Rick-dos: Bentley kan er weinig aan doen wat voor mensen hun auto’s kopen. Het brengt toch geld in het laatje.
En hoewel de Continental GT een voetballers auto is, geldt dat toch zeker niet voor de Arnage, Azure en Brooklands. Hopelijk zal dat ook gelden voor de Mulsanne.
@Jazzie:

De Arnage, Azure en Brooklands zijn volgens mij de uitzonderingen die de regel bevestigen. Dat zijn nog voortborduursels van het oude regime. Als je echter al naar de Mulsanne kijkt dan kan je daar toch niet blij van worden?
@Rick-dos: ook daarin, zeg ik net al, snap ik je punt niet, het geld word tegenwoordig verdeeld, oud geld rijdt tegenwoordig net zo makkelijk een s-klasse, a8 of 7 serie. Wat kan bentley er aan veranderen dat mensen willen laten zien dat ze geld hebben. Rolls komt met de ghost, de phantom word verkracht door tuners… Is dat de schuld van de eigenaar van het merk, of de verandering in de maatschappij?
@Jipp:

Als ik naar het design van de GT kijk, dan zie ik dat het gedesignd is met het nouveau riche in gedachte. Dat mag en dat is helemaal niet erg maar het is niet in lijn wat Bentley was. De maatschappij is inderdaad veranderd maar dat punt onderschrijft meteen mijn voorgaande zinnen. Immers dicteert de markt en niet de producent.
@Rick-dos: dan kom je gelijk terug op een ander deel van wat je zojuist zij, dan moet je de producenten maar failliet laten gaan? Ze moeten wel met de markt mee veranderen, om zo winst te maken en te kunnen overleven, daar is niets mis mee, ook moeten ze nieuwe markten aanboren wat ook is gebeurd, met de continental en de ghost bijvoorbeeld. geen enkel bedrijf is meer wat het ooit was. Neem de harense smid, vroeger een smid, maar mee ge-evolueerd naar een zaak waar ze alle producten verkopen die ze in een huishouden hebben. Philips, die zich op nieuwe markten stopt terwijl ze ooit begonnen met het maken van radio’s en lampen.

Wat je nu tegen had willen gaan, is niet tegen te gaan, daarom snap ik je punt niet.
@Jipp:

Wat je mist is wat ik als eerste al aangaf. Als PETROLHEAD kun je niet blij worden van een bedrijf als VAG.
@Rick-dos:

Het is net als je ziel verkopen aan de duivel. Natuurlijk je zul voort bestaan, maar wat geef je er voor op en wat krijg je er voor terug?
@Rick-dos: overigens komt dat voort uit nieuwe onderzoekstechnieken die vroeger nog niet bedacht waren of gebruikt werden, zoals een SWOT theorie.
@Jipp: SWOT? SWOT bestaat al enige decennia. Durf zomaar te wedden dat die theorieen ouder zijn dat dat jij bent.
@Rick-dos: ja, en ze werden pas gebruikt sinds de jaren tachtig, net als de bcg matrix die toen pas werd otnwikkeld.
@Jipp: Juist, als we het dan toch over Bentley gaan hebben….
Ik zou zeggen, vraag het een Brit…..
Het AUTO bedrijf Bentley, is al lang en breed stuk gemaakt, de hele industrie er omheen is murw geslagen.
Het enige wat ze bij Bentley nog doen, is alle in Duitsland en Tsjechie voor-geproduceerde onderdelen in elkaar schroeven, puur voor de vorm eigenlijk, zodat de VAG mannen kunnen zeggen: Zie… het word nog altijd in Engeland gemaakt.
Voor Rolls (van BMW) geldt overigens EXACT hetzelfde.

Ik weet niet of iemand hier, zich Fokker nog kan herinneren….
Fokker was 1 van de meest betrouwbare vliegtuig bouwers TER WERELD!!
Duitsers nemen het over en gaan voortaan de cockpitten (schrijf je dat zo??) in Duitsland maken, om ze vervolgens voor VEEl en VEEL te veel te verkopen aan Fokker.
Gevolg: Fokker failiet….. van geweldig naar dood in een mum van tijd.

Ik kan me ECHT NIET voorstellen, dat VAG het zou accepteren, dat een in Italie geboud model van Alfa, stevig de concurentie aan gaat met een Passat/Jetta of Audi A5/6, of dat de opvolger van de Giulietta, de verkoop cijfers van de Golf als een baksteen doen laten vallen
@hectorae86: Ik zou toch is in engeland gaan kijken als ik jou was. Daarbij word tegenwoordig uit ieder land een deel gehaald, kwestie van het beste willen. Daarbij is niets met de identiteit van bentley veranderd. De kwestie fokker had ook een andere rol, dat was te klein geworden om te kunnen concurreren.

En jij weet nu al dat volkswagen dat niet wil? je kunt het ook anders zien, volkswagen kan een andere doelgroep aanboren om nog meer afzet te genereren.
@Rick-dos: Jij snapt er echt niets van he Dos. Lambo’s zijn sneller en gewilder dan ooit. Waar ze voorheen lomp om te rijden waren en niet eens zo snel over het circuit.
Bentley is met de Mulsanne en Brooklands meer Bentley dan dat het onder Rolls-Royce ooit geweest is. Voorheen waren het re-batched Rolls Royce’, tegenwoordig zijn het ze alles wat een Bentley moet zijn, snel, krachtig, luxe. Zoek een paar filmpies van Jay Leno’s garage over Bentley’s op, die weet nogal wat van Bentley’s.
Bugatti kan nu eindelijk doorgaan waar ze in de jaren 90 zijn begonnen, EB110 was een van de snelste auto’s ter wereld had quad turbo V12, geavanceerde AWD en was zeer comfortabel om in te rijden. Veyron is de snelst auto ter wereld, Quad turbo W16, AWD en is ook ondanks supercar status 1 van de meest comfortabele auto’s om in te rijden.
@Rick-dos: Chapeau!!
@Rick-dos: Ik vind dat je het toch te negatief benaderd Rick.. ben eens eerlijk, als VAG Lambo niet had overgenomen, had het dan nu nog bestaan? Denk het niet. Ze waren vet, maar onbetrouwbaar en afwerking was naadje pet.

“Bugatti is alles verloren wat het ooit was..”

Bugatti was niks.. het merk bestond al tig jaar niet meer. Er is twee keer een poging gedaan met die EB110.. ook dat kwam niet vlot.. een bodemloze put. Bugatti staat nu weer op de kaart. En hoe! DE benchmark voor alles wat AutoMotive High End wil zijn. Ze maken er nog geen geld mee, maar dat gaat wel komen. Straks met de nieuwe Veyron, de Galibier en wie weet komt er nog wel een model bij in de toekomst.

Je argumenten over Porsche.. ik denk dat het ook wel mee gaat vallen. Porsche werkte altijd al samen met VAG. Vroeger al met de VoPo en ook altijd met de Cayenne / Touareg. Bovendien heeft Porsche carte blanche met de 911.. daar gaat VAG zich echt niet mee bemoeien, dat is het DNA van Porsche. Het is voor beide beter, Porsche levert know how.. VAG levert resources.

En dan nu Alfa.. het is op sterven na dood.. ze hebben twee verse modellen. Weet zeker dat Walter er iets moois van maakt, hij heeft al vaker mooie Alfa’s getekend.

En wat betreft Bentley.. ze zijn beter als ooit. Dat voetballers veel geld hebben is toch niet VAG zijn schuld? Een automerk kan niet bestaan van aristocratisch oud geld alleen. Bovendien die oude doelgroep gaat ook uit de tijd, de nieuwe jonge aristocraten kiezen heus wel voor nieuwe modellen.

Ik zie het allemaal niet zo negatief dus. ;)
alleen maar slap gelul rick dos, met je waren ze maar failiet gegaan, jah als je er niks mee te verliezen hebt, wil je dat alles failiet gaat
een klein beetje denken zal wel te moeilijk zijn voor je.
@tripple: Nee, jij bent het toppunt van doordachte uitspraken. Dag, knul.
@Jipp

Amen!
Belachelijk, een Alfa met trieste VAG techniek? Ik gruwel bij de gedachte. Van de eigen identiteit is weinig meer over hoor. Lambo met Quattro, Audi interieurtje erin en karren maar. Vervolgens alles gebruiken en een Audi badge erop= R8. Hoe dan ook Lamborghini is haar ziel kwijt, verkocht aan de Duitsers! Hetzelfde zal gebeuren met Alfa, het merk bestaat nog maar de passie is weg
@Benjamin1: hoe lang had lambo eigenlijk al awd? En ooit een interieur van hen gezien, of anders de interieur fabriek?
@Benjamin1: In 1993 had de Lamborghini Diablo VT al AWD. Dat was vijf jaar voordat het bedrijf gekocht werd door VAG. En daarnaast, de Gallardo Balboni heeft gewoon RWD.
@Jazzie: was de balboni niet de 1e lambo met alleen RWD?
@Jipp: De Balboni is de eerste Lambo met RWD ontwikkeld onder VAG, ja. De originele Diablo, Diablo SV, Diablo SE30 en Diablo GT hadden RWD, waarvan de SV en GT geproduceerd werden toen VAG de boel net had overgenomen. De Murciélago R-GT heeft ook RWD, maar is door Reiter ontwikkeld en niet door Lamborghini zelf.
die rick dos is wel een huilebalk zeg met ze gezeik over dat alle merken slechter zijn geworden door vag, probeer jij maar eens 7 merken in stand te houden waarvan er zeker 5 winstgevend zijn, en waarvan er zeker 3 op sterven lagen.
daarnaast tellen de verkoopcijfers en ik zal je vertellen dat het goed verkoopt. de wereld verandert en de auto’s en techniek daarbij ook, als je auto’s zoals de miura wilt, ga je maar lekker back to the future kijken ofzo.
@jeanclaude: volgensmij was bugatti failliet voordat vag het een doorstart gaf.
@Jipp: Euhm, het hele merk bestond nieteens meer.
Ferdinand Piech heeft alleen de naam opgekocht, om vervolgens vele miljarden er in te pompen, alleen maar om de snelste auto ter wereld te bouwen.
FF voor de duidelijkheid, ik heb daar geen enkele moeite mee, die hele Veyron is gebouwd in de filosofie die Bugatti altijd al gehad heeft.
Overigens word er op elke Veyron die verkocht word flink verlies geleden.
Kijk ook eens naar de verschillende strategieen….
Dat Bentley van VAG is, dat weten eigenlijk alleen de autofielen, maar dat Bugatti van VAG is, dat is ZEER duidelijk, die hele Veyron is niks meer en niks minder dan 1 enorme marketing stunt voor VW (nogmaals, daar heb ik geen enkele moeite mee verder)
@hectorae86: daarom vraag ik me af, wat is er zo erg aan de overname van ALfa, de bugatti is niets anders dan een bugatti ooit is geweest. Daarbij worden ze daadwerkelijk gebouwd in het oude chateau van bugatti zelf wat ook helemaal is opgepoets… Iets wat ook bij bentley is gedaan, in in goodwood door BMW
@Jipp: Voor het merk op zich is er helemaal niets erg aan.
Het probleem ligt hem hier alleen in de bestuurders van het merk.
Mensen die Alfa rijden, zouden nog niet dood gevonden willen worden in een VW of Seat (bij wijze van spreken, het is niet mijn bedoeling om mensen voor het hoofd te stoten) en ik denk dat het andersom ook best het geval kan zijn.
Punt is dus eigenlijk, dat vanuit de koper gezien, Alfa en VW NIET samen gaan.
@hectorae86: je zegt dus zelf dat het voor het merk wel goed is, maar voor de markt niet? dat slaat nergens op? ER veranderd bijna niets, alleen een nieuwe eigenaar die wel investeerd en nieuwe modellen brengt. Daarbij zit er nog altijd een alfa logo op, en geen vw of seat logo.
@Jipp: Misschien ben i gek ofzo, Maar zodra die badge van Alfa het bezit is van VW, dan zegt die hele badge mij niks meer……
Ik vraag mij af waar je enorme drang om gelijk te hebben vandaan komt…. punt is namelijk helemaal niet of jij of ik, of robby, of esprit of wie dan ook gelijk heeft of niet, het punt is dat de huidige Alfa rijders, niks met VW te maken willen hebben.
Dat is iets wat tegen hun gevoel in druist en dus maakt gelijk hebben geen ene hol uit.
@hectorae86: en die drang om tegen te zijn, slaat helemaal nergens op, leg is uit wat er zo bijzonder is aan die veredelde fiats?
@Jipp: Alfa’s zijn geen veredelde fiats, dat zijn Lancia’s.
Fiat’s zijn gedowngrade Alfa’s, op de MiTo na dan, maar das niet zo heel erg, die auto hoef ik toch niet :P
@hectorae86: lancia’s zijn chryslers met een ander logo, maar waarom zou een alfa geen veredelde fiat zijn, de guilietta is gewoon een delta/bravo.
@Jipp: Lancia zijn vooralsnog geen gerebadgede Chryslers, dat begint dit jaar pas of is eind vorig jaar begonnen, dat weet ik niet zeker.

De Giulietta staat op een compleet eigen bodem, wat inderdaad een evolutie is van het Fiat C platform, het C-EVO platform is echter bijna compleet anders en word vooralsnog alleen gebruikt voor de Giulietta en is een Alfa eigen ontwikkeling.
@Jipp: Foutje Jipp, je bedoeld Rolls Royce.. Bentley is van VAG, niet van BMW.
@Freewarefreak: die dubbele in is een en, dan klopt het wel, in goodwood zit Rolls, dat is van BMW, ten minste, ik geloof dat je dat bedoeld.
@jeanclaude:

Ja, het is toch wat, he?
Waarom kijken sommigen hier naar uit? Met name @robbie die elk negatief artikel over Alfa zijn heilige hoop op afstoting komt bekrachtigen met bronnen uit de roddelkrant van de Amerikaanse dealers.

Ben het helemaal eens met @Rick-dos , eenmaal bij VAG kan het niks anders worden dan een premium Seat.

Opvolger MiTo: zoveelste uitvoering op een Polo platform
Giullietta: Golf platform
159: Passat/A4 platform
166: Verlengd A4 platform (A6)

Met de standaard saaie/beroerde/achterhaalde motoren TDI/TSI/TFSI enz.
@Jimmie: Ik volg je even niet. Ik schrijf (vrijwel) nooit een artikel over Alfa Romeo. En ik ben al helemaal niet bezig met het “bekrachtigen van mijn heilige hoop op afstoting”.

De afgelopen 3 maanden ik alleen maar de volgende 3 artikelen over Alfa geschreven:
http://www.autoblog.nl/archive/2010/12/31/vette-video-gallery-alfa-romeo-pandion-concept
http://www.autoblog.nl/archive/2010/11/26/fiat-chrysler-gaat-produceren-in-italie-giulia-komt-eind-2012
http://www.autoblog.nl/archive/2010/08/31/unieke-combo-alfa-romeo-giulia-tz-tz2-en-tz3-corsa

Daar zit weinig negatiefs bij volgens mij…

En in alle voorgaande Alfa-VW artikelen heb ik volgens mij niet of nauwelijk comments geplaatst. Ik heb dus zeker geen stiekem wens dat Alfa wordt verkocht door Fiat. Hoe jij aan dat waanidee bent gekomen is voor mij een raadsel.
@robbie: ik zeg niet dat je de artikelen schrijft, het valt me alleen op dat je elk minder positief artikel aan het commenten bent. Of het valt gewoon op door de Bassie&Adriaan avatar ;)
@Jimmie: bij Alfa artikelen reageer ik nauwelijk, en helemaal niet negatief. Heb wel een zwak hoor voor het (oude) Alfa. Ben wel van mening dat het op dit moment bedroevend weinig voorstelt…
@Jimmie: en dan nog iets:

bekrachtigen met bronnen uit de roddelkrant van de Amerikaanse dealers


Zoals je kan zien is de bron van dit verhaal de Süddeutsche Zeitung. Ik wist niet dat Amerikaanse dealers die tegenwoordig lezen…
http://www.sueddeutsche.de/auto/detroit-volkswagen-und-alfa-der-romeo-aus-wolfsburg-1.1045377
@robbie: ik haalde dit artikel met het Lancia artikel door de war, maar in het algemeen is autonews de bron van ongefundeerde artikelen.
@Jimmie: Sorry hoor, maar in het geval van het Chrysler 200/Lancia Flavia verhaal baseert Automotive News zich op uitspraken van zowel Sergio Marchionne als Sergio Marchionne. Je mag dan toch wel aannemen dat de auteur (Luca Ciferri) redelijk zeker is van zijn zaak.

Ik zeg niet dat AN altijd ‘de waarheid’ brengt, maar voordat ik iets van een bron overneem probeer ik toch altijd in te schatten in hoeverre het verhaal ‘waar’ is.
@robbie: Süddeutsche Zeitung is 1 van de (zo niet de) meest toonaangevende kranten van de wereld.
Mooi hoor. Ik zie nu al een ‘schitterende’ toekomst tegemoet vol mooie carrosserieën op een eenheidsworst bodemplaat met eenheidsworst motoren. Misschien mogen ze een kleine emotieloze V6 van Audi lenen. Of een A4 recyclen, als ze mazzel hebben. Lekker ‘degelijke’ interieurs zonder iets standaard, maar dan wel met nét iets slechter plastic dan in een Audi natuurlijk (er moet een ‘premium’ verschil blijven!).
Ik durf te wedden dat ze daar bij Autoweek nu al een harde plasser van krijgen, kunnen ze eens een artikel schrijven zónder over de zogenaamde kieren, naadjes, rammeltjes of schakelaartjes te zeiken!
Kilometerslange optielijsten met de ‘GTA-line’ spoilerset, het obligatoire sportonderstel en cruisecontrol, zodat je 1.4 80 pk Trendolino er precies zo uitziet als een GTA. Kofferbak + grille GTA plakplaatjes en veels te grote A8 of Porsche velgen voor de sjonnies. Blu eMozione uitvoeringen met schamele Continental piepbandjes. Uitwisselbare navigatiesystemen zodat nu eindelijk ook jouw zijruitje kan worden ingeslagen.
Moooooooi hoor.
@Jorrit: Chapeau!!
@Jorrit: +1!
@Jorrit: Ja en dat gaat bij Fiat niet gebeuren, nou goed? Als Fiat Alfa houd zal het speciaal voor Alfa aparte platforms ontwerpen die niet gedeeld worden met andere modellen en uniek Alfa DNA hebben, enz.. volgens mij is je roze bril vet.. ;)
@Freewarefreak: O.. lees net dit comment van Jazzie:

“Veel mensen hekelen het delen van platforms en motoren en dergelijke dat VAG doet. Ga er maar van uit dat als Alfa van FIAT blijft, hetzelfde zal gebeuren. De MiTo deelt al zijn onderstel en motoren met de Punto, hetzelfde geldt voor de Giulietta en de Bravo. En dat wordt alleen maar erger naarmate de integratie van FIAT en Chrysler vordert.” Dat bedoel ik.
@Jorrit: Mooi verwoord :)
@Freewarefreak: Fiat zelf heeft geen grote platformen en ook geen rwd platformen. Daar is de ruimte voor Alfa ism Lancia en Maserati om mooie dingen te doen.
Mijn mening is veranderd. Laat de Duitsers het maar proberen. De huidige Alfa’s zijn ook niet zo spannend als we allemaal gehoopt hadden. Als de Italianen het niet zelf doen, is VAG zeker geen slechte partner. Kannibalisme zal er zeker komen, maar die is al gaande. Er is in de huidige markt nou eenmaal ruimte voor steeds minder merken.

Bovendien. Er zijn hierboven een hoop discussies gevoerd over merken die hun identiteit verliezen. Er gebeurt niet met een merk wat de markt wil, maar wat de aandeelhouders willen. Dat is een groot verschil. Als je weinig aandeelhouders hebt kun je een zeer stabiel beleid voeren. Toch zal elk bedrijf met de markt moeten meebewegen. Ik vind de Mulsanne een goed voorbeeld van een excentrieke auto voor het oude geld. In het Financiele Dagblad stond laatst een interessant artikel waarin werd uitgelegd dat BMW en VAG het maar fijn hebben met de families Porsche/Piech en Quandt. Zij kunnen in tegenstelling tot Mercedes (met kleine aandeelhouders) een zeer stabiel beleid voeren. Als VAG ergens in gelooft gaan ze er voor. Die families hebben erg, erg diepe zakken. Liever dat dan een hoop andere investeerders voor Alfa!
Goede nacht.
Veel mensen hekelen het delen van platforms en motoren en dergelijke dat VAG doet. Ga er maar van uit dat als Alfa van FIAT blijft, hetzelfde zal gebeuren. De MiTo deelt al zijn onderstel en motoren met de Punto, hetzelfde geldt voor de Giulietta en de Bravo. En dat wordt alleen maar erger naarmate de integratie van FIAT en Chrysler vordert.
@Jazzie: Dat is juist, maar het lijkt erop dat Fiat momenteel Alfa als piloot-platform laat dienen. Ontwikkel een degelijk platform voor Alfa, laat dit de productiekost omlaag halen, versimpel het en sluis dit dan door naar het goedkopere Fiat merk. Dat is wat men in beperkte mate met de Mito gedaan heeft, en in extreme mate met de Giulietta… Ook zie je de nieuwe motoren van FPT eerst gelanceerd worden op Alfa’s, niet op Fiat zelf. Dat is een strategie die Alfa op het “cutting edge” gebied plaatst, en waar men dan rekening moet houden met het merk wanneer men nieuwe dingen ontwikkelt. Dat is een strategie die je bij VAG niet kan verwachten, ze hebben al zoveel merken.

Ik word persoonlijk echt niet warm van een “italiaanse” wagen met een Duitse motor. Laat staan van een gefacelifte Golf of Passat met een Alfa-snoet opgeplakt?

Ik heb met VW, Audi, Ford, Peugeot en Citroen gereden, en het was pas toen ik m’n Alfa kocht dat ik het auto-virus te pakken kreeg. Dat zou op zich al veel moeten zeggen.

Ook lijkt Fiat net enorm veel in Alfa Romeo geinvesteerd te hebben, met het compleet nieuwe platform van de Giulietta, de 1750TBI motor die Alfa op het lijf geschreven is… Ook zou de opvolger van de 159 toch reeds lang in ontwikkeling moeten zijn, en zou volgens geruchten reeds dit jaar voorgesteld worden… Dat zijn geen kosten die je zomaar afschrijft en verkoopt…

Ik hoop dat het Italiaans blijft, nog een overname zou de credibiliteit van het merk helemaal kapot maken, zeker als dat dan door een “please the masses” producent als VAG is… Ook zie ik Audi en Alfa enorm botsen als dat in hun handen komt. Ik zie niet echt hoe VAG het merk tegenover VW, Audi en Seat zou profileren… En volgens mij zit het grote publiek ook niet te wachten op een VAG-Alfa…
@KoFFiE: Ik ben het helemaal met je eens, ik snap ook nog steeds niet hoe VAG Alfa in z’n line up zou positioneren (en ik heb nog wel marketing gestudeerd ;)).
Mijn eerste auto was een Alfa 145 en nu huidige een VW Jetta/Bora dus ik heb ervaring met beide merken. En toch heb ik veel liever dat Alfa Italiaans blijft dan dat het ingelijfd wordt door VAG. Echter FIAT heeft het flink verprutst met Alfa over de jaren. Maar zoals je ook zegt, het lijkt er op dat ze nu investeren in Alfa. Dus ik wacht wel gewoon af en zie wel wat er gebeurt.
De ontwikkeling van 1 type boodschappen autootje duurt bijna 3 jaar. VAG denkt 40 jaar vooruit.
Dat vraagt om iets meer inzicht dan de gemiddelde petrolhead. Eindeloos gezeur over de kleur van een auto leid ertoe dat er nu nog steeds eindeloos gezeur is.
Kortzichtigheid ten top.
De combinatie VAG & China is nu bijna wereldje rond.
De grootste wereld zeurder is een Hollander, op z`n hollands een zeikerd cq muggezifter.
VAG is Duitsland. Het begrip volkswagen is door een Duitser uitgevonden. De combinatie Duitsland x China is bepalend voor de auto-toekomst.
Vergeet de merken maar. Het gaat om de visie van Duitsers en Chinezen. Zie titel van dit artikel “Duitsers weten het zeker”. Bugatti is spielerei van de hoogste oorde waar elke autoliefhebber bewondering voor heeft.
Met deze stelling is U duidelijk dat er volgens mij weinig autoliefhebbers zijn op AB.
Er is nog 1 automerk die standhoud en dat is Ford.
Er komt straks (10-30 jaar) een combinatie DuitChi die Ford overneemt en ik weet zeker dat een Duitser dit nu al voorbereid.
Ik ben blij dat het binnenkort afgelopen is met belachelijke autofabriekjes in Zuid-Europa.
Nog even wachten tot Spyker een sloopbedrijfje is en dan begrijpt elke muggezifter wat ik bedoel.
Het artikel eindigt met de opmerking dat medewerkers en vakbond de overname steunen. Dat is alleszeggend.
Ter vergelijking, TNT medewerkers wisten in 2004 al dat het bedrijf kapot ging. De vakbond in Nederland bestaat uit goedbetaalde watjes. Een vakbond die een overname steund. Dat is zeldzaam. Maar ik weet wel waarom.
Onder leiding van VAG, Alfa naar beneden uitbreiden en Seat de nek omdraaien ? Daar ben ik het niet mee eens.
Seat nog verder naar beneden en instand houden. Alfa naar boven uitbreiden. Dat acht ik mogelijk en reeel.
Fiat houd de schijn op. Met instemming van Duitsland pakt China dat hele Italiaanse spulletje op.
Nog 1 voorspelling: Mercedes lijft Citroen en Peugeot in.
Het lijkt wel een Derde Autowereld Oorlog.
@boygeorge: denk je niet dat BMW eerder PSA gaat overnemen? Die werken nu immers al op diverse fronten samen. Mercedes is meer gelinkt aan Renault/Nissan.
@robbie: Je hebt gelijk, ik schrijf Mercedes maar denk aan Duitsers. Jouw reactie is meer logisch op de korte termijn.
Renault was Frans, Peugeot en Citroen beschouw ik nog als Frans. Mijn voorspelling moet anders zijn.
Duitsland lijft alle Franse automerken in.
De oorsprong van BMW is een Beierse mentaliteit die zich mijninziens toch een beetje onderscheid. De overname behoefte is denk ik minder aanwezig omdat ze zich meer willen onderscheiden als semi-niche. Als ze iets overnemen is dat voor tijdelijk. Op wereld schaal blijven ze meedoen en ik zou echt niet verbaast zijn als BMW & Mercedes gezamelijk nog een truukje uithalen. Puur een Duits verhaaltje. Op dit moment en dan bedoel ik 1946 – 2011 is er geen land met een fundering als Duitsland.
Het is niet alleen kapitaalkrachtig, ze weten er uitstekend mee om te gaan. Samenwerking is ook de sleutel van succes. Ik vind Frankrijk niet echt een land dat uitblinkt in samenwerken. Een opportunist is niet per definitie negatief. Vind ik.
@robbie: ik verwacht eerder dat renault uiteindelijk peugoet over zal nemen, alleen al vanwege het nationalistische gevoel wat ze daar hebben.
@Jipp: mengen die bloedgroepen wel? Het lijkt mij sterk dat Peugeot, Citroen & Renault samen gaan werken. Het zijn allemaal Franse middenklassers die met elkaar concurreren. Dat schiet niet op.
@robbie: ik ken veel fransen, een van de redenen dat ze geen engels spreken, of WILLEN leren is omdat ze bang zijn dat de franse cultuur er aan kapot gaat… Dus wanneer de nood aan de man is zullen ze dit wel doen, denk ik.
@Jipp: Renault werkt toch echt al jarenlang succesvol samen met Nissan. En daarnaast zijn ze ook zeer actief in Roemenie (Dacia) en Rusland (Lada). Dat valt dus allemaal wel mee volgens mij.

Daarnaast heeft het fuseren van ‘gelijkwaardige’ bedrijven weinig zin in mijn ogen. Je ziet dat Peugeot & Citroen al heel veel moeite hebben om zich te onderscheiden van elkaar. Als Renault daar nog eens bijkomt wordt het helemaal teveel.
@robbie: ik verwacht ook eerder dat het vanuit PSA zal komen om te fuseren, wanneer dat ooit zal gebeuren. Hiermee zal renault dan ook meteen een goede voet hebben in china, waar psa nu een goede speler is.

Ik denk echter dat Renault die 3 spelers wel kan handelen. Net als volkswagen dat kan met skoda en audi, die soms ook in elkaars vaarwater zitten, naar mijn mening.

Het zal allemaal wel los lopen, zeker wanneer PSA oude merken weer van stal zal gaan halen, zoals Panhard en Talbot.
@boygeorge: Amen! :)
Snap niet wat de Alfisten hierop tegen hebben, maar Fiat laat Alfa toch echt verloederen.
Dan wil een groot concern ze overkopen die er grootse plannen mee heeft wensen ze Alfa-Romeo nog liever failliet dan een tweede leven…
@RickB: Er is nog een andere gedachte mogelijk.
Ze stoten Alfa af omdat er geen toekomst is voor Fiat met Alfa.
Dan geef je je sterkste kindje aan de sterkste verzorger.
Zelfs het Daf-je had nog kunnen bestaan als wij gezocht hadden naar een goede papa en mama. Mamamia, had ik daar maar eerder aangedacht.
Dit soort berichten waar je per regel info krijgt over autodeals zijn heel interessant. Ik reageer niet met de intentie het beter te weten. Ik spui een gedachte.
Het valt mij op dat robbie zijn post goed verdedigt en onzin mild in de prullebak gooit. Dit is geen artikel over een kleine buitenspiegel of een USA-Babe. Zelfs als ik niet sneller rij dan 90 km. per uur heb ik behoefte aan een heel betrouwbare en veilige auto. Uit ervaring weet ik dat een Duitser dat ook wil. Als ik hard wil rijden, dan graag met een Duitse auto. Een auto die mij helpt als ik een stuurfoutje maak of een extreme noodstop. Een motor die ik niet hoor omdat ik het leuker vind om naar Mozart te luisteren. Ik bespaar jullie de lijst auto`s die ik heb gereden. Minder grappig is de lijst auto`s die totaal los gingen met mij als bestuurder. Dankzij die continu behoefte van de Duitser (ja, er zijn er veel meer) om veilige auto`s te maken leef ik nog. In dit opzicht beschouw ik de Italiaan als een prutser. Het lijkt op een auto, maar is het net niet. Als VW Alfa overneemt, dat weten we over een paar weken, dan verwacht ik in 2014 misschien een leuke betrouwbare,veilige Alfa. Dan pas gaan we muggeziften over de kleur. Bloedrood.
Maar ik koop het niet. Ik baal van een kentekenplaat die niet in het midden van een auto geplaatst kan worden.
Ik kan de beste auto ter wereld niet betalen, maar “mijn” Bugatti SS rijd zonder kenteken, pak mij maar als je kan.
Mijn wens is dat alle auto`s van Duitse kwaliteit zijn.
Als ze maar van de Ford F serie afblijven.
@boygeorge:

Wat een onzin. Je gaat hier voorbij aan het feit dat de alfa giulietta de allerveiligste auto ooit is in zijn klasse. Btw, ik vind het behoorlijk grappig dat je een hele lijst hebt aan auto’s die je total loss hebt gereden. Zaten vast geen Alfa’s tussen. Of jij kan gewoon totaal niet rijden (lijkt me het meest voor de hand liggend) of de (Duitse?) auto’s waarin je reed zijn slecht op het gebied van actieve veiligheid, oftewel hebben zeer beroerde rijeigenschappen. En ‘Duitse’ kwaliteit, laat me niet lachen.
@jon86: Wat een aller onzin !
@boygeorge: Je kan beter naar een land verhuizen waar ze geen kenteken op de voorkant van de auto verplichten.
@Jochempie: Noem er eens 6.
@boygeorge: “Maar ik koop het niet. Ik baal van een kentekenplaat die niet in het midden van een auto geplaatst kan worden.”

Prachtige zin, recht in mijn hart.. dat probleem heb ik ook.. kan daar niet aan wennen. Hoop dat Walter daar in de toekomst over nadenkt.
@Freewarefreak: You are to kind for my.
Om lange verhalen wat korter te houden; Alfa gaat er uiteindelijk alleen maar op vooruit!
Nog meer speculatie.. wacht het nou maar gewoon af ipv elke weer weer hetzelfde te rondbazuinen
wie hier roept dat Bentley er op vooruit is gegaan heeft er echt geen verstand van. Bentley verkoopt meer dta klopt maar aan wie: Chinezen (smaakloze randdebielen) Voetballers(vinden alles leuk wat glimmend en rond is). dit zegt toch al genoeg. de echte Bentley fans vinden het jammer dat die karaktiristieke modellen aan het verdwijnen zijn zoals de Arnage of Brooklands. JAMMER hoor, en Bedankt VAG
@aaaaaaaap: Zonder VAG bestond de Brooklands niet eens en was de characterestieke 6,3/4 V8 allang verdwenen. Het is juist VAG die deeze in leven heeft gehouden. En zoek eens de Mulsanne op, meer Bentley kan bijna niet.
@aaaaaaaap: Als Bentley het van de “echte Bentley fans” moest hebben was het nu deaud..
En daar gaan we weer…dromenland van de vag fanboys. Zij weten het zeker haha nu de rest nog….als je nu zo graag wil dat je bekerhouder op de juiste plek zit, koop dan lekker een golf.
Net álle reacties tot zover (en dat zijn er inmiddels heel wat..) doorgenomen en er lijkt mij nog in alle reacties (correct me if I am wrong!) iets te ontbreken: het kopen/hebben/rijden van een Alfa is iet speciaals!! Een petrolhead die Alfa rijdt weet dat dit (vwb kwaliteit) misschien niet de…
@ukbob: Oke, je hebt gelijk.
Het kopen is niet verstandig.
Het hebben is onhandig.
Het rijden is alleen voor specialisten.
@ukbob: onzin. een nieuwe Alfa is ook gewoon een vervoersmiddel als ieder ander. Maar dan wat anders gestyled
..beste auto ter wereld is, maar krijgt daar zoveel heerlijk rijgedrag, gevoel en emotie in het rijden voor terug! De VW’ers gaan als dit doorgaat heel hard hun best doen een perfecte Alfa Romeo te maken en dát is nu juist niet de bedoeling en waar iedereen zoveel tegenop ziet.
@ukbob:
Een man die gevoelens en emotie van zijn auto krijgt heeft een ernstig probleem.
Ps: bovenstaande schrijft iemand die 3 jaar Alfa heeft gereden, eerst 145 TS en 2 jaar met zo’n heerlijke 156. Als dit zo doorgaat wordt een goeie 156 naar mijn mening nog een heus verzamelobject!!
@ukbob:
Natuurlijk zijn die 156ers een verzamelobject, er is niemand die zo`n ding wil hebben. Nu.
Ik werk zelf bij eene VW/Audi dealer ons word vertelt dat de VAG in 2015 het grootste automotiveconcern ter wereld wil zijn.
Het blijven tenslotte duitsers
@alfist: Dat heet het derde autorijk. Ik zou direct ontslag nemen! Nog even en ze beginnen met de annexatie van andere automerken. Deportaties van alle FGA auto’s naar de crusher bijvoorbeeld!
Ik heb veel sympathie voor Alfa, maar bijvoorbeeld Ford laat zien dat het ook met een merknaam kan tegenwoordig.
Met een beetje geluk wil het VAG met Alfa een paar achterwiel aangedreven middenklassers in het aanbod van het VAG zetten in de toekomst. Denk alleen dat die kans erg klein is. Verder is al dat gepraat over emotie bij Alfa onzin. Iedereen heeft zijn favoriete merk en daarin speelt bij Alfa emotie niet een grotere rol dan bij een ander merk waar iemand fan van is. Vaak wordt gebrek aan kwaliteit aangeduid met emotie of karakter. Als een auto overal goed in is, dan wordt die weer te saai, serieus of zakelijk genoemd. Nu moet ik wel zeggen dat ‘karakter’ of ‘emotie’ een auto erg interessant maakt om te rijden.
Ach, ik ben eigenlijk wel voor. Fiat heeft geld nodig; VAG heeft nogal wat cash. Sorry dat ik dit bekijk vanaf de M&A kant. Maar het is een logische ontwikkeling
Tja, qua betrouwbaarheid zal het niet veel uitmaken… VW’s zijn tegenwoordig net zo (on)betrouwbaar als Alfa’s!

Maar als het doorgaat hoop ik niet dat de designfilosofie van de VAG-groep wordt doorgevoerd…
“Spielerei” of kantoorhumor van topmannen, door Marchionne weer opgeschud met de opmerking dat hij wel intresse in een overname van MAN/Scania heeft.
Robbie stop eens een keer met dat geleuter waarbij de intense wens de vader van de gedachte is :
http://www.autoedizione.nl/2011/01/10/marchionne-alfa-romeo-blijft-van-ons-en-is-niet-te-koop/
@alfamannetje: “Vooral Sergio Marchionne zou nog een beetje tegenstribbelen, maar John Elkann (nazaat van Gianni Agnelli) zou inmiddels inzien dat het verkopen van Alfa Romeo nodig is om de integratie van Chrysler te kunnen financieren..”

Dit zinnetje.. en dan toon jij dat artikel. Klopt dus.
@alfamannetje: zou je mijn artikel nog een keertje willen lezen? En dan aub zonder die rode waas voor je ogen.

Marchionne roept idd heel hard dat hij tegen is, maar heeft hij het laatste woord bij Fiat? Nope, dat is nog steeds de Agnelli-clan.

Ook vraag ik mij af waar Fiat meer aan heeft op de lange termijn. Alfa, waar miljarden ingestoken moeten worden en uiteindelijk zal Alfa 500.000 auto’s verkopen. Of steken ze liever geld in het Chrysler concern? Daar moeten ook miljarden ingestoken worden, maar Chrysler zal dit jaar al winst maken en bovendien zullen er miljoenen auto’s gebouwd & verkocht worden ipv honderdduizenden.

Ook zou het verkopen van Alfa aan VW (wellicht) een mooie ontsnappingsmogelijkheid zijn voor het gedoe met de vakbonden in Italie. Stel je namelijk een voor dat Fiat samen met het merk Alfa ook gelijk een fabriek verkoopt. Dat zou Fiat enorm helpen.

Daarnaast kan Fiat, na de verkoop van Alfa, tegen de vakbonden zeggen dat er nodig dingen moeten veranderen. Want ze hebben immers minder merken en dus ook minder productiecapaciteit nodig.

Ik zal overigens ook nog maar eens herhalen dat bij mij niet de vlag uitgaat op het moment dat VW daadwerkelijk Alfa koopt. Je kan je misschien nog wel herinneren dat ik je ooit vertelde dat ik geen fanboy ben (van geen enkel merk!). Ik probeer nuchter, of iig zonder fanboybril, naar het verhaal te kijken en alle verschillende opties te zien.

Ik kan me voorstellen dat het voor een diehard fan moeilijk te verkroppen is dat het een optie is dat Alfa daadwerkelijk wordt verkocht aan “de duivel”, maar als je naar de feiten kijkt zijn er genoeg aanknopingspunten te vinden die zo’n scenario eventueel logisch/verklaarbaar zouden maken.
@alfamannetje: Ja, helemaal eens, dit is oeverloos geroddel en goed voor nu 290 reacties, omdat Alfa Romeo leeft in de harten van vele autoliefhebbers, maar het is gewoon niet waar. het is klinklare onzin! Lees het hier zelf: http://www.autoedizione.nl/2011/01/13/marchionne-duitse-pers-was-de-weg-even-kwijt/
Overigens spelt Robbie Giulietta verkeerd, iets dat de Nederlands pers maar niet wil leren. Blijft moeilijk he, robbie? Giulietta. Ik wens Alfa Romeo een mooie toekomst met de nieuwe Giulia en de samenwerking met Chrysler, dat dikke motoren en RWD platformen in huis heeft. Lijkt mij zoveel leuker om daar ook Alfa Romeo’s mee te ontwerpen dan met die VAG meuk. Ze zijn hiermee dan ook al maanden op weg en gaan ook de Noord Amerikaanse markt op met nieuwe modellen. Ook hoop ik dat Alfa Romeo weer gaat racen in de DTM en of andere toerwagenklassen, dat zou prachtige reclame zijn voor die glorieuze merk. Alfa Romeo timmert hard aan de weg en komt er wel zonder VAG.
Volgens mij heeft VW al een zorgenkindje (Seat) en daar hebben ze al veel moeite mee. Om dan nog een extra zwart schaap erbij te kopen lijkt mij een beetje te veel van het goede. Daarnaast denk ik dat het elkaar op een gegeven moment gaat bijten als de kwaliteit van Alfa achterblijft dan gaan ze iedere Volkwagen zo bekijken.
@Supra1981: zo te lezen, weet je niet zoveel van het VAG concern af.
@Jipp: waarschijnlijk dan net zo veel als jij. In maart werd het volgende nog geschreven:
http://www.autoweek.nl/autonieuws/13891/Komende-drie-jaar-kritisch-voor-Seat
Ze kunnen dat beter oplossen voor ze aan Alfa beginnen.
@Supra1981: Dat gelezen staat nergens dat volkswagen dan de stekker er uit trekt, daarbij hoort het wel een beetje bij de spaanse cultuur die nu pas begint te veranderen, voor als je het nieuws nog niet had gevolgd. Daarbij heb ik me toch iets verder verdiept in het concern, denk ik.
@Jipp: je hoeft ook niet op iedere kritische reactie op je favoriete concern te reageren alsof je door een bij gestoken bent. Of het moet zijn dat je bij PON werkt en je als stagair verplicht bent om op alles antwoord te geven als het maar een beetje naar kritiek ruikt :-)
@Supra1981: dat laatste zeker niet, echter denk ik dat hier te veel mensen rondlopen met vooroordelen over het merk lees concern over dingen die er niet zijn.
@Supra1981: waarom zou de kwaliteit van Alfa achterblijven als ze eigendom worden van VW? Als VW op dit moment Alfa zou kopen dan vindt je over 6 jaar geen Fiat schroefje meer terug in een nieuwe Alfa. Op dat moment zal het volledige gamma bestaan uit auto’s met VW techniek. En dus zal de kwaliteit ook van VW niveau zijn (goed of slecht die ook mag zijn).
@robbie: Lichte correctie, over 2 jaar geen schroefjes.
Heerlijk die bloedende italiaanse harten…! Ik werk bij VW en ben dol op Alfa Romeo (in tegenstelling tot mijn collega’s) en stiekem hang ik de vlag al uit…! :-D

Het kan alleen maar BETER worden voor Alfa, dat is mijn stellige overtuiging. Het zal toch niet zo zijn dat VW in één klap al dat moois bij het grof vuil zal zetten?

Verheug me NU al op een Giulietta met een TSI motor!!

Voor alle italiaanse vrienden: sterkte en kop op!!
Het verhaal is natuurlijk dat het pure italiaanse zal gaan verdwijnen. Motoren met het echte alfageluid en dat mooie sportieve rijgedrag zal echt gaan verdwijnen.

Jammer maar het ziet er naar uit dat ze geen keus hebben.
Krijgen we dan betrouwbare alfa’s of mooie volkswagens? ;)
@gerrelekker: zoals gewoonlijk, mooie betrouwbare vag modellen.
@Jipp:”mooie betrouwbare vag modellen” Uit welke grot ben jij gekropen…? http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/e/e0/Gollum.PNG
@imba: ik kan eerder vragen, uit welke grot kom jij? sinds wanneer zijn VAG producten onbetrouwbaar? hier heb ik al meer discussie’s over gehad. Telkens word verwezen naar de fora, waar een klein aantal mensen zijn problemen meld, alleen niemand zal daar vertellen, nou ik heb vandaag alweer geen problemen gehad met mijn volkswagen…. Het zelfde zul je terugzien als je iedere VW rijder bij de dealer na afloop een enqeute zal laten invullen. En ja er zullen dan mensen zijn, die wel problemen hebben, maar bij welk merk is dat niet het geval?
@gerrelekker: Je krijgt dan onbetrouwbare alfa’s en VAG producten met een alfa snuit.
@gerrelekker: Zolang VW nog met 4 modellen helemaal onder in de ranglijst staat bij autobild / Dekra kan Vag beter zijn mondje houden. En dan de chronische problemen…klanten als testpoppen om maar de nr. 1 te worden.
@alfamannetje: Ooit al is naar de testmethoden gekeken, die zijn niet zo representatief.
Beter idee, doe Alfa maar naar BMW, als het dan toch naar de moffen toe moet……
Dan krijgen we tenminste weer Alfa’s met achterwiel aandrijving en voor de voorwiel aangedreven modellen, is het onderstel, motor en de versnellingsbak van de Mini uitstekend geschikt.
@hectorae86: wat voor voordeel heeft bmw dan boven vag? laat staan dat ze er de financiele middelen op lange termijn er niet voor hebben
@Jipp: Deze zin is natuurlijk niet waar Jipp.. BMW heeft in principe ook “unlimited resources”.. je weet het BMW concern maakt ongeveer 3 miljard euro nettowinst PER JAAR.
@Freewarefreak: de winsten van bmw zijn in 2008 75% afgenomen, in 2009 spraken ze van een EBIT, waar dus nog rente en belastingen van af moeten.
@Jipp: Jep je hebt gelijk, was voor belasting. Maar BMW heeft wel een dik potje hoor, resultaten uit het verleden waren altijd goed. Ik ben blij dat VAG Alfa inlijft (als het doorgaat), maar bedoelde er alleen mee te zeggen BMW zou dat financieel ook wel kunnen. En dat strookt niet met wat jij beweert. ;)
@Freewarefreak: een potje zal bmw hebben, daar twijfel ik niet aan, maar ik denk dat je de 1e 8 jaar geld in het merk moet pompen, en ik vraag me af of bmw dat kan blijven volhouden, aangezien ze zelf ook nieuwe kleinere modellen ontwikkelen, druk bezig zijn met mini en rolls ook aandacht nodig heeft.

Overigens kan een EBIT resultaat nog zo mooi zijn, uit eindelijk kan er een kleine daadwerkelijke winst uit komen…
Ik denk niet dat we het moeten willen dat Alfa naar VAG gaat. Misschien weten ze het winstgevend te maken, maar dat is dan wel met een groot aantal concessies. Geen eigen platform, maar standaard VAG spul, wat het weg gedrag waarschijnlijk ook weer standaard maakt. Ook is het de vraag hoe het met het design gaat aflopen en met Seat.
Seat maakt nu dan wel geen winst, ik vind dat dit merk moet blijven bestaan en dat VAG er meer tijd in moet steken en het duidelijker profileren. Als ze dit niet doen, gaat Seat ten onder en dat wens ik ze niet toe…. :)
integralechubasco
Mijn stelling voor de komende 10 jaar:
Alle autofabrikanten richten zich op massa om een concurrerende prijs te kunnen bieden voor hun product.
Gevolg hiervan is overnames en verregaande samenwerkingen…
Gevolg hiervan is identiteit van automerken onderling verdwijnt, er bestaan nog enkele concerns die allemaal hetzelfde bieden. Er bestaat alleen nog een rangschikking tussen budget, premium en ‘non-plus-ultra’…

Er zijn enkele uitzonderingen van grote merken die de eigen identiteit weten te bewaren, eigen design, eigen motoren, eigen chassis: BMW, Ferrari, Honda, Mercedes.
@integralechubasco: ben het niet met je eens, een identiteit verdwijnt niet, ook niet in de handen van een concern, zie jij uiterlijke overeenkomsten, tussen een audi, skoda, seat of volkswagen? Voor wat je op dit moment zegt, kun je beter bij fiat dit roepen, een lancia met een chrysler smoel…. mag dat dan wel?
integralechubasco
@Jipp: ik zie geen verschil tussen seat exeo/audi a4 en een chrysler 200/lancia flavia of VW touareg/Porsche Cayenne… het zijn dezelfde auto’s. dit wordt in de toekomst alleen nog maar sterker. VAG of FGA of Ford of Toyota kan het zich straks gewoon niet veroorloven om
voor elk merk een eigen identiteit te bewaren. Het gaat straks alleen nog maar om budget of premium of non plus ultra.
@integralechubasco: ooit al eens een seat exeo gezien, het front, de achterkant? de lancia delta vergeleken met de nieuwe chrysler? je snapt mijn punt niet! onderhuids zijn ze misschien wel voornamelijk hetzelfde, bovenhuids niet? waarom zou een merk geen componenten uitwisselen? dat gebeurd nu toch ook al bij alfa of niet dan?
integralechubasco
@Jipp: vergelijk het eens met een Audi a3, Bmw 1, Citroen c4, Honda civic. Welke van deze 4 zijn het meest eigen?

De Audi heeft dezelfde componenten als de VW,
De Citroen heeft dezelfde componenten als de Peugeot,
alleen de BMW en Honda delen zijn componenten niet met een ander merk.

Of de ene merk een sterkere persoonlijkheid heeft dan de andere kan ik niet direct met feiten onderbouwen, dat gaat vooral over smaak. Maar wat ik wel aan de werkelijkheid kan staven is dat de Honda en de BMW in het hierbovengenoemde de meeste eigen componenten ontwerpen, wat er naar neigt dat deze 2 een sterkere, eigen identiteit bezitten dan de Audi en de Citroen.
@integralechubasco: daarbij, de identiteit van audi is nooit geweest dat ze spetterende ontwerpen hadden, citroen wel, honda ook, alleen zijn deze niet bepaald mooi te noemen. Bmw zijn auto’s voor petjes en opa’s, ook saai dus.
@Jipp: Quattro !
integralechubasco
@Jipp: petjes en opa’s… Is dit serieus? En jij zegt gestudeerd te hebben?
@integralechubasco: je moet niet te hebben gestudeerd om dat te weten, alleen eens kijken wat er nu echt in die wagens rond rijdt.
@Jipp: De meest kromme conclusie van de week.
Studie richting “Crommologie” LOI ?
@Jipp: oke je hebt gelijk. Omdat jij ze niet mooi vind ís het zo…
@Atenza: klopt.
@hectorae86: paar aantekeningen op je reactie, de cala was een auto, die op dat moment zijn tijd vooruit liep, en een concept was, je ziet duidelijk er een latere gallardo in terug. Daarbij is die auto veels te druk, en een hoog Esprit gehalte er in verwerkt. Juist daarom was het goed dat VAG de tent over nam, die maakte van de cala een gallardo die meer mensen aan sprak door zijn eenvoud en klasse, de cala was niet bepaald eenvoudig te noemen. Ook was het een ontwerp wat geen 10 jaar mee kon gaan.

Verder, waarom italie maar liefst 3 supercar bouwers heeft, omdat ze er de historie naar hebben, ze hebben het kunstje vroeg geleerd, net als bugatti bijvoorbeeld. Dat heeft niets te maken met een italiaan zelf.
@Jipp: Integendeel, het heeft alles met een Italiaan te maken.
@Jipp: Euhm…. ik weet niet door wat voor bril jij kijkt maar euhm….. de Cala lijkt zelfs van heel heel heel heel heel erg ver niet op de Gallardo.

Trouwens, hou kom jij op 3?
Ferrari, Pagani, Maserati, Lamborghini, Bugatti, Alfa (vroeger in ieder geval wel), ik tel er zo al 6, maar er zijn er nog wel meer geweest, merken die weliswaar niet succesvol waren, maar wel iets bijzonders neer gezet hebben.
Wat hebben die Duitsers nou? De 911??? Die ziet er al 50 jaar exact hetzelfde uit…. WOW, wat een fantasie.
@hectorae86: Zet ze is onder elkaar, dan zul je het zien, echter was het eeen concept en is de gallardo er duidelijk van afgeleid. kijk alleen al naar de neus…

Bugatti is frans beste vriend, de familie is verhuisd naar Molsheim in Frankrijk om auto’s te bouwen.

Daarbij had ik het over Maserati, Ferrari en Lamborghini, dat zijn de merken die het toch wel doen op dit moment met een rijke historie, de alfa wil ik nou niet een supercar merk noemen…

Pagani is pas 20 jaar actief….

Daarbij is de historie van een 911 al zeer rijk gevuld, net als de techniek die er in zit. Maar als je ook alfa bij het italiaanse rijtje wil zetten, moet je dat ook doet met Mercedes en zeker ook BMW, die ook een rijke historie hebben.
@Jipp: overigens, Bugatti heeft zijn oorsprong gevonden in frankrijk, is in de jaren 70 naar mondena verhuist om daar failliet te gaan in de jaren 90. Ze worden nu in het gerestaureerde chateau gebouwd, in Molsheim. En bugatti bouwde vroeger ook treinstellen.

Overigens nog een tip, zet de foto’s van de cala en gallardo onder elkaar…
@hectorae86: niet alleen de daklijn, ook het front en de algemene lijnen.
@Jipp: Waar een merk zijn oorsprong heeft, doet er in deze kwestie vrij weinig toe, Etore Bugatti was een Italiaan en de auto’s zijn in Italie ontworpen.
@hectorae86: waar staat dat de wagens in italie zijn ontworpen? je spreekt jezelf nu tegen….
@hectorae86: overigens is de Cala bijna in zijn geheel ontworpen in de tijd dat lambo van chrysler was…
@Supra1981: dat laatste zeker niet, echter denk ik dat hier te veel mensen rondlopen met vooroordelen over het merk lees concern over dingen die er niet zijn. Daarbij ben ik het stadium stagair al lang voorbij.
@Jipp: Ieder zo zijn eigen mening :-) Jij hebt zelf ook vooroordelen over alle Aziatische auto’s omdat dat volgens jou troep is. Dus de spreekwoordleijke pot verwijt de spreekwoordelijke ketel dat deze zwart ziet ;-)
@Supra1981: Je kunt het een vooroordeel noemen, maar kijk eens naar de technische staat van bijvoorbeeld een kia na 5 veel kilometers, de kwaliteit van het interieur etc, dat is niet echt goed te noemen. Daarbij hebben ze wel veel pk, maar dit komt er niet uit wanneer nodig, bijvoorbeeld met een caravan bergop… Ik heb toen ik nog student was 2 zomers voor een bedrijf gewerkt die caravans met de auto’s van de mensen naar bijvoorbeeld frankrijk reed, die mensen kwamen met het vliegtuig na. Soms reed je de caravans ook met huurauto’s. Je was niet heel blij als je in een heuvelachtig gebied kwam met zo’n wagen. Dan heb je liever een echte duitser.
@Supra1981: dat baantje was overigens tijdens de opkomst van modellen als de santa fe en de kia sorento etc.
@Jipp: De merken Kia en Hyundai kunnen mij ook niet bekoren, maar Toyota en Lexus zijn wat dat betreft goed op weg. Al zal ik niet ontkennen dat vooral Toyota goed zijn best moet gaan doen om de kwaliteit weer op het oude niveau te krijgen.
@Supra1981: als toyota zich moet bekoren om de kwaliteit, zal lexus dat ook moeten, aangezien zij niet de slimste zijn op modellen gebied, en onze lexussen daar als toyota worden verkocht. Daarbij mist lexus nog stijl om echt mee te kunnen draaien met de grote merken.
@Jipp: Ik doelde voornamelijk op Amerika. Doordat ze de laatste jaren veel meer auto’s zijn gaan produceren is de afwerking van bijvoorbeeld het interieur ver achter gebleven. Wat betreft Lexus vindt ik dat ze met de nieuwe RX en CT-200h eindelijk een eigen gezicht krijgen. Hopelijk trekken ze dat door naar de nieuwe GS, SC en LS
@Jipp: Dit is echt zo iets raars he, echt zo’n VAG mens ben jij, waarschijnlijk was je eerste euto een Golf 2 1.6 met stoffen interieur en een schuin naar rechts hangende stoel (vanwege het schuin naar rechts toe hangen van de gemiddelde Golf bestuurder, met 1 hand bovenop het stuur en een petje op zijn kop).
Prima auto hoor, helemaal niks mis mee, rij zelf nog regelmatig met alle pliezer in een 2 GTI KR (motor code, maar dat weet je vast).

Ik zelf ben begonnen in een MR2 AW11 (eerste type) van Toyota, heerlijke auto, kan ik iedereen aanraden (mits je niks praktisch nodig hebt :P ).
Mijn 2e auto was een Audi Coupe 2.3e met leren interieur, erg leuke tijd mee gehad.
3e auto was een Alfa GTV6, net zoals de 4e.
5e was een 156, toen een 159 en nu heb ik een giulietta 1.75 TBI QV.

Waar ik eigenlijk op doel is dat VAG mensen vaak tegen alles wat niet VAG is aan willen schoppen, terwijl de meeste liefhebbers van andere merken dit totaal niet doen.
@hectorae86: mijn eerste auto was een polo, 1996 er, in die winter kocht ik er een mx-5 bij uit amerika, alle andere madza mx-5 zijn betrouwbaar, maar deze niet! zo’n beetje alles wat ooit vervangen was, was verkeerd aangesloten of iets dergelijks. meteen verkocht dus. daarna nog een aantal golfjes gehad en een links gestuurde DEF, die ik heel goed kon verkopen. een tijdje een golf 5 gehad om vervolgens een a3 van mijn tante over te nemen, deze 1.9tdi heeft naast een brandende auto gestaan waardoor deze dermate veel schade had dat hij ook total loss was. Nu rij ik een huidig model a3, 1.6 tdi, rijd heerlijk, niets op aan te merken! binnenkort echter een a4 avant waarschijnlijk. Daarnaast heb ik voor mijn bijbaantje als werk in het bedrijf van mijn ouders vele verschillende wagens gereden, van crafters tot aan oude mini’s en van polar’s tot pheatons. Maar continu blijf ik bij duits, dat rijd naar mijn mening, het beste en met name functioneert het het beste.
@Jipp: Kijk, dat zijn we er nu dus uit, naar jouw mening zeg je.
Laten we blij zijn dat niet iedereen dezelfde mening/smaak heeft, daar werd de wereld heel eentonig van.
@hectorae86: helaas hebben de mensen die een aziaat gaan rijden, geen smaak.
@Jipp: En das weer een mening en geen feit :)
Ben het overigens grotendeels wel met je eens, maar er zijn echt wel uitzonderingen.
Een CRX is 100% zeker een roestende rammel-kist, maar OMG wat een lol heb je in zo’n ding, voor die prijs is er verder niets wat ook maar in de buurt kan komen (kwa lol hebben dan)
Als dat gaat gebeuren koop ik geen Alfa meer.
Alfa is passie en dat snappen VAG rijders totaal niet. VAG auto’s zijn emotieloos en saai.
Zelfs in de motoren van VAG zit geen passie.
Alfa moet Alfa blijven en lekker Italiaans.
@rufctr01: En dat uit de mond van iemand dit zichzelf RUF noemt en als Avatar een Porsche heeft…
@Freewarefreak: een ruf, is een getunende porsche, voor als je het nog niet wist…
@Jipp: Natuurlijk weet ik dat, mijn “Petrolhead” is net zo groot als die van jou hoor.. ;) De heer RUF zegt: “VAG auto’s zijn emotieloos en saai. Zelfs in de motoren van VAG zit geen passie…” Datgene wat hij zo trots in zijn Avatar heeft staan is een onderdeel van het VAG concern.. :mrgreen:
@rufctr01

Je haalt de woorden uit mijn toetsenbord.
Passie is flauwekul. Bij iedere fabrikant werken alleen mensen die als opdracht krijgen om voor een x budget er een zo goed mogelijk product neer te zetten. Het eindproduct kan je bevallen of niet maar wel passie bij Alfa en niet bij VAG is de grootste onzin. Is alleen een kwestie van smaak en heeft verder nergens mee te maken.
@kleef: Dat is een uitspraak met passie die ik ondersteun.
Passie is flauwekul. Word voornamelijk door karakterloze mannen uitsproken ter compensering van hun grote teen. Deze mannen hebben nog nooit een vrouw/man met passie aan hun/haar zijde gehad.
@boygeorge: Ik moet mijzelf even corrigeren. Passie is niet flauwekul. Iedereen kan een passie hebben. Zelf heb ik een passie voor een aantal Engelse oldtimers (rij een Reliant Robin waar ik erg van geniet). Maar mij stoort dat er zo veel zijn die roepen dat Alfa passie is. De één vindt Alfa een topmerk en de ander niet. Is een kwestie van gevoel maar Alfa staat niet synoniem voor passie. Ieder merk heeft zijn eigen historie en karakteristieken die je kunnen bevallen, of niet. Ik bedoelde dus dat de uitspraak “Alfa is passie” flauwekul is.
@kleef: Sorry, mijn zinopbouw is ietwat gebrekkig.
Ik ben het met je eens. Een mens heeft passie voor een auto. Een auto kan geen passie hebben.
Ik ondersteun je uitspraak nog steeds en de Robin is een perfecte auto om passie voor te voelen.
@kleef:
Idd! De laatste wagen die ze nog echt met “Soul & Passion” hebben gemaakt dat is al 10 jaar geleden!
Ik hoop echt dat het niet doorgaat, ik bedoel, krijg je MiTo TSI. ik denk niet dat veel mensen daarop zitten te wachten.
Want mensen die een Alfa kopen zijn anders dan mensen die een VW kopen..
voor beiden bedrijven is het goed, denk ik nu.
maar ik zeg: ‘NEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!’
Nu in het nieuws, opstanden bij FIAT, sergio dreigt de productie te gaan verplaatsen naar het buitenland..
@Jipp: zag het idd :D Het verkopen van Alfa zou wellicht ook een mooie ‘oplossing’ kunnen bieden voor het gezeik met de vakbonden.

Fiat kan dan bijvoorbeeld een fabriek aan VW verkopen. Of Fiat kan ‘makkelijker’ besluiten om een fabriek in Italie te sluiten, want ze hebben immers een merk minder en dus hebben ze ook minder fabrieken nodig.

Denk dat het geschil met de vakbonden nog wel eens een cruciale rol kan gaan spelen bij de het al dan niet verkopen van Alfa Romeo.
@robbie: ik vraag me af of hij het niet met de wetenschap die we al hadden bedacht, en jij nu weer eens benadrukt heeft gezegd…
@robbie: Marchionne heeft al gezegd dat de Giulia in de VS gebouwd zal gaan worden als de vakbonden niet overstg gaan en daarbij gaf hij ook aan dat er al teveel in de komende modelen is geinvesteerd om Alfa te verkopen…
Denk dat de vakbonden het gezeik in de media proberen te houden omdat ze hopen dat VAG minder druk zal opleggen… maar dan zijn ze niet alleen linkse idioten maar ook nog eens naieve linkse idioten.
@robbie: ik heb je verhaal maar half gelezen en had geen zin meer , je snapt de ballen waar het over gaat en loopt hier allen te bashen , autoblog conform.
Volg een journalisten opleiding , ga leren analiseren en anders…
Koop een alfa , of ga er voor sparen , heb je betrouwbaarheid en ga genieten maar bemoei je nu niet met deze materie.
@alfamannetje: sorry hoor, ik bash Alfa? Schijf ik ergens dat Alfa’s van slechte kwaliteit zijn? Schijf ik ergens dat het goed is als VW Alfa overneemt?

Jij ziet dingen die er niet zijn. Dat is jammer.

Ik schijf alleen maar dat er een mogelijkheid is dat VW Alfa gaat kopen (volgens meerdere bronnen). Daarnaast geef ik enkele redenen/argumenten waarom het eventueel verstandig zou zijn voor VW omf Alfa te kopen.

Jij bent, vanwege emotionele redenen, falikant tegen een overnamen van Alfa door VW. Dat vind ik prima, maar door je fanboybril lukt het jou volgens mij niet om naar het grotere plaatje te kijken.

Ik zeg nergens dat het mijn natte droom is als VW Alfa koopt, maar jij kan dat volgens mij niet inzien.
@alfamannetje: Als je een verhaal maar half leest, weet je niets. Jou nickname zegt voldoende. Teveel testarossa, te weinig nuttige hersenmobolitatyratie.
Alfa en VAG nee nee nee!!!
Lekker brood koop je ook bij de bakker en dus niet bij de supermarkt ( al heet deze ah).
Leuk dat mensen het ontwerp van een auto beperken door de positie van de kentekenplaat. De mooie Alfa neus was niet mogelijk met zulke mensen aan het roer, BEZOPEN. Voor de kwaliteit hoeven ze niet te worden overgenomen want die zit lekker in de lift. Motorisch gaat het ook goed, en die Giulietta is een plaatje net als de Mito. Herkenbaar, een eigen gezicht, super.

Er is wel iets dat goed zal zijn bij een overname door VAG en dat is de NS

VAG + NS = dreamteam

(simpel ontwerp in duotoon en ontzettend toe aan degelijkheid en betrouwbaarheid, ik zou zeggen VAG leef je uit)
dan is het ook gedaan met de emotie van alfa , althans wat daar nog van overblijft
@bpc: wat is die emotie van alfa, wat kan daar aan veranderen? is die nog wel in leven met een veredelde punto genaamd bravo, een ontzielde 159 en een bravo met een andere carrosserie?
@Freewarefreak;
Sinds wanneer is RUF onderdeel van VAG?
Ja, ik vind het zeer jammer dat Porsche bij het VAG concern hoort.
@rufctr01: Zonder volkswagen was er nooit een ruf geweest, alleen al vanwege de kever die ooit werd platgeslagen door ferdinand Porsche. Daarbij werken ze aan motoren die hun oorsprong bij volkswagen vinden etc.
@rufctr01: En Jipp heeft het al beantwoord. En in goede bewoordingen. Beter kon ik het niet zeggen.
overigens, wat gebeurd er met het dealernetwerk? zo’n beetje alle alfa dealers zijn ook fiat en lancia dealers… Kan me voorstellen dat fiat niet meer wil dat de concurrent bij de zelfde dealer in de showroom staat…
Toch beter dit dan dat de Alfa volledig verdwijnt van het toneel.
Je zou de reacties onder het artikel van Suddeutsche.de moeten lezen, zelfs de Duitsers zelf willen niet dat VW Alfa overneemt…
-edit: kappuh met spammen van die fanboy site aub-
@alfamannetje: Geruststellend bericht.
Heb me net een Giulietta aangeschaft dus kan ik weer slapen. :D
ik overweeg twitter te kopen ,ook unilateraal , dat wel. Je weet nooit.
Wat is passie bij Alfa nu nog? Zijn toch ook gewoon omgebouwde FIATs…? Niks mis mee overigens maar lul toch niet zo slap over passie. Alfa’s kunnen nooit meer zo worden als vroeger. Voor sportief rijdende auto’s kan je ook naar genoeg andere merken. Ligt allemaal te dicht op elkaar. Alfa kan zich alleen nog onderscheiden in design maar dat doen andere merken ook
@Atenza: Hoezo slap lullen? Alfa Romeo is nu nog Italiaans. Dat maakt wel degelijk uit.
@Vanquish: want alleen Italianen hebben passie ofzo?
@Vanquish: wow wat een geweldig argument.. zegt vréselijk veel over de auto’s..
.
Auto’s met passie bestaan bijna niet meer in de ‘normale’ segmenten. Het is net als bij de premiummerken, zoek je sportief, comfortabel of een tussenweg? Dan is er altijd wel één merk die voldoet. En verder telt bijtelling, styling, restwaarde en evt betrouwbaarheid. Klaar
@Atenza: Auto’s met passie bestaan misschien voor jou niet, voor mij wel. Verder haalt integralechubasco me de woorden uit de mond.
@Vanquish: nog steeds geen argumenten behalve dat er wel auto’s met passie zijn. Als je het hebt over ‘normale’ auto’s (dus geen nichemodellen zoals een MX-5) dan is er weinig passie. Zoals ik al zeo; er zijn auto’s die vooral op comfort gericht en auto’s die meer op sportiviteit zijn gericht. Wanneer is het dan passie?
@Atenza: Op het moment dat je er iets bij voelt. Je kunt er eeuwig op doorgaan en blijven zemelen om argumenten, ware het niet dat gevoel vaak niet uit te leggen is. Zo te zien hecht jij waarde aan prijs/kwaliteit en restwaarde, maar andere mensen kijken naar het gevoel dat ze bij een auto krijgen. Als een auto hier en daar wat minpuntjes heeft en misschien niet zo goed is als de concurrentie kan ie wel veel passie oproepen. Dat is voor sommige mensen (inclusief ik) bij Alfa Romeo het geval.
@Vanquish: nee ik geef bijster weinig om restwaarde. Omdat ik wel een stapje terug kan nemen en objectief naar auto’s kan kijken wil nog niet zeggen dat ik voor een suf hok wil gaan ofzo
.
Ik vraag me alleen af wat er nu nog “passie” is bij een Alfa als het gewoon auto’s zijn zoals alle andere auto’s
@Atenza: Maak maar eens een proefrit en ervaar het zelf ;).
@Vanquish: al gedaan. Ik rij regelmatig gloednieuwe auto’s. En je hoort mij ook niet zeggen dat ie matig rijdt of geen mooi interieur heeft, maar het voor mij gewoon de zoveelste C-segment hatchback dat dynamisch rijdt. In een Mazda3 beleef je net zoveel lol
@Atenza: Ik denk niet dat je het helemaal begrijpt. Passie heeft maar weinig met rijgedrag, luxe, comfort te maken. Ik denk ook niet dat het zin heeft voor me om door te gaan aangezien je er blijkbaar zelf geen ervaring mee hebt. Ik snap jouw punt overigens wel hoor ;).
@Vanquish: ik snap je ook. mijn passie ligt bij Mazda. En een Mazda met passie is dan een MX-5. Hoe mooi ik de Mazda6 ook vind en hoe lekker dynamisch hij ook rijdt; passie noem ik het niet. Daar is ie te ‘normaal’ voor
@Atenza: Klopt. Ik ben laatst wezen kijken voor een Alfa Spider uit ’90. Een super ding waar de emotie vanaf spat. Vergeleken met onze 159 is dat natuurlijk het echte werk. Maar toch vind ik in de moderne Alfa’s ook nog het gevoel die je bij andere “normale” auto’s niet zou hebben. Een MX5 is trouwens ook wel echt een mooi voorbeeld :).
@Vanquish: alfa kan ook niet anders dan italiaans zijn, daar is het ontstaan.
@Jipp: Als er straks onderdelen van Volkswagen in zitten, wat is er dan nog Italiaans? Hooguit het design, maar misschien dat ze zelfs dat beïnvloeden. Zolang Alfa van Fiat blijft zijn er in ieder geval Italiaanse invloeden genoeg. Die Italianen weten echt wel hoe ze auto’s moeten bouwen, het is gewoon een kweste van geld.
@Vanquish: heb je al eens een alfa uit elkaar gehaald? op veel onderdelen staat gewoon BOSCH. Daarbij ook wel is nagedacht dat er al meer dan alleen Italianen werken bij alfa/fiat? je maakt je ongerust om niets.
@Jipp: Laten we het hopen ;).
integralechubasco
@Atenza: passie zit niet in een auto, het zit in de mens. knoop het nou eens in je hoofd.
@integralechubasco: Las het ook ja, erg verhelderend. Die verrekte George.. doceert hier stiekem psychologie.
@Freewarefreak: Ik moet wel toegeven dat Mi Amigo heel veel passie heeft. Hoe meer passie een man heeft, hoe meer hij dat op zijn auto projecteerd. Ik heb een passie voor auto`s. Mijn persoonlijke voorkeur blijft toch een automerk die mijn vriendin schattig vind cq medefinanceerd.
Ik ben tevens van mening dat vrouwen geen passie kunnen hebben voor een auto.
De vrouw die anders beweerd is beslist niet mijn type.
Wel grappig dat je meent dat ik doceer.
Ben gewoon een rare snuiter, misschien iets te oud voor AB.
Daarom ben ik blij met een autovriend van het eerste uur.
@integralechubasco: Hasta la Vista, mi amigo, mou bien.
Duitsers weten het zeker: VW koopt Alfa binnenkort?

de ene vag is de andere niet (zeker weten)

http://www.vag.nu/
Wat moet VW nou met een merk als Alfa. Straks gaat VW er nog aan! Straks willen ze Lada nog ook! Eerst Alfa maar ’s overleven..
@Flamingo: Iedereen wil Lada. Renault heeft zich er niet toevallig ingekocht. Lada heeft toekomst, want het is nog altijd een grote naam in een grote automarkt. Renault gaat gewoon de VW-Skoda truc proberen te herhalen.
@Esprit_de_Flandre: dat doen ze toch al met Dacia?
@Flamingo: Oeps, vergeten…

Maar in feite is Lada potentieel groter dan Dacia of Skoda, door de veel grotere thuismarkt. Komt wel in orde dus.
@Esprit_de_Flandre: ik wil wel eens zien wat de verkopen van lada op de thuismarkt zijn, ook de russen worden rijker….
@Jipp: http://www.insideline.com/chevrolet/russia-auto-sales-up-with-lada-in-lead.html

Lada’s worden ook beter. De deal met Chevrolet en Renault zal in de nabije toekomst wel een paar stevige modellen opleveren.
@Esprit_de_Flandre: dat is wel te hopen voor ze, als ze die niva nou maar gewoon houden. Overigens mocht die groei wel, in 2009 zat lada nog in geldnood door de dalende verkopen…
@ Jipp

Pfff … ga eens een hobby zoeken , of als je zo nodig die VAG bullshit wilt verkopen dan moet je op een VAG forum zijn.

Mijn ergernis is vooral de zin : BMW is voor petjes en opa’s…

Golf 2 tm 5 ( vooral 3 en 4 ) rijden ook heel wat petjes in en laten we over het eerste model A3 en Seat Ibiza + Leon maar eens niet beginnen.

Tevens ken ik genoeg mensen die een saaie A6 of nog erger een A6 XL ( volgens Audi een A8 ) rijden en de 65+ grens al gepasseerd zijn. Laten we het over Skoda maar niet hebben..

Hoe je het ook went of keert , elk merk verkoopt zijn auto’s aan verschillende mensen ( nette / minder nette mensen ) alleen is het natuurlijk waar dat het ene merk meer sjonnie’s aantrekt dan een ander en helaas Jipp … VW EN BMW trekken eerder sjonnies aan .. soms lijkt dit op het oog extreem veel .. maar dat komt gewoon omdat er meer VAG en BMW producten worden verkocht.


Ja , ik zie Alfa nergens heen gaan … succesvol zullen ze nooit worden en in Nederland al helemaal niet ..

Wij Nederlanders geloven pas dat een auto betrouwbaar en goed is als dit in de Autoweek staat .. ronduit triest !


Alfa is pas een Alfa : weinig gewicht, een lekkere V6 en natuurlijk RWD…

Als dit niet gebeurt , dan laat het maar sterven .. wat al jaren aan de gang is bij FIAT.

Ik ga slapen ..
@ken6pitter: op je tenen getrapt omdat ik iets negatiefs over je merk zij? Alfa heeft alleen nog maar FWD op dit moment….

Daarbij zij ik nergens dat dat in oudere modellen golfjes niet, is, maar je zegt het zelf al, oudere modellen. Bij bmw is dat ook bij de huidige modellen.
@Jipp: Gezien jouw fanatisme laat het jou ook niet helemaal koud, of wel?
@Jipp: waarom zeg je tegen jan en alleman dat ze Nederlands moeten leren maar zelf kom je aan met “zij”.. pff.. hypocriet
@ken6pitter: FF wat info, daar moet 50-50 gewichts verhouding nog bij ;) :P
Overigens is het merk Alfa nog nooit winstgevend geweest, niet onder FIAT, niet onder Finmeccanica en onder Nicola Romeo is het zelfs in 1928 failiet gegaan.
Vergeef mijn spellingsfoutjes hahaha , en hier en daar is de zinsopbouw een drama .. maar zal wel duidelijk zijn.


Truste mensjes
Sergio Marchione heeft gereageerd op supra vermeld bericht uit duitsland door te stellen dat de duitsers het spoor bijster waren:
“We waren toch behoorlijk duidelijk op de NAIAS in Detroit? Ze zullen wel een hoop verkeerd begrepen hebben. We hebben middelen genoeg om in het merk te investeren, sterker nog we zijn er al druk mee bezig.”
De echte Alfisten weer (even?) gerustgesteld :-)
@nick007: Yessssss!!! Thank you :D
@Vanquish: No Way, aandeel-houders-klets-praat.
Thanks, butt No to nick007.
Alfisten, jammer dan, ze gaan in Duitsland een echte Alfa afbreken en een betere Alfa opbouwen.
@boygeorge: Ik zal jou afbreken en opbouwen :P.
Het zal de eerste keer zijn dat alfa eigendom word van een niet italiaanse firma. Voor de techniek en qualiteit moet het een gigantische sprong voorwaarts zijn. Dsg , roestbestendig, en betrouwbaar, en ook nog eens mooi en sportief met een uitstekende merk geschiedenis. Vw gaat hiervan iets heel moois maken.
@tarquesh: ik wil niet veel zeggen, maar alfa is al jaren roestbestendig en betrouwbaar! dus ik hoop dat alfa italiaans blijft en dat de giulietta en de nieuwe giullia gaan helpen om alfa weer op de been te krijgen
Iedereen ligt zo te mieren over de mogelijke overname door vw, maar Fiat is hier degene die Alfa heeft verknalt. Straks ligt Ferrari ook op z’n gat. En dat gaat Piech recht door zijn hart. Ich muss Alfa kaufen
op een dag heeft VW alle merken?
@koen92winterswijk:
En dan komt Armageddon

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).