Stapelen maar! MINI draagt Mini

Auteur: , 26 Reacties

En de maximale dakbelasting is?

Als er één merk is dat zich overduidelijk profileert als het gaat om guitige marketing dan is het MINI wel. Dit sluit naadloos aan bij het hippe imago dat de BMW-dochter graag in stand houdt, en dus kunnen we een nieuwe promotiestunt toevoegen aan de hele karavaan MINI-gerelateerde promoties die we in de afgelopen jaren hebben gezien. Dit keer is het een MINI dubbeldekker.

Hoewel het puristen tegen het zere been is dat de huidige MINI’s in tegenstelling tot wat de naam moet suggereren steeds weer een maatje groter worden, weten de marketingboys van Butler, Shine, Stern & Partners er hun eigen draai aan te geven. Om het verschil tussen oud en nieuw te accentueren hebben ze een klassieke MINI op een Countryman gezet, begeleid door de tekst “Holds everything you need for a fun weekend”. Dit gevaarte rijdt momenteel door New York.

Deze stunt doet meteen denken aan een soortgelijke actie van een ander reclamebureau in 2002. Omdat de tendens toen redelijk anti-SUV was werd het destijds uitgebuit door een new MINI op een Ford Excursion te zetten, begeleid door de tekst “The SUV backlash officially starts now”. Right. Zo ziet u maar weer; marketingspecialisten kunnen aan alles een punt lullen, en springen altijd in op de tendens van het moment (maar dat is ook hun werk natuurlijk).

De volgende stap: racen met deze dubbeldekkers, Top Gear style? (via skiddmark)26 reacties

Die Countryman is nog best een leuk wagentje. Was afgelopen kerst in Zwitserland. Hier stond een hele dikke met dakdragers enzovoort. Zag er nog best oke uit. Dikke velgen, wit kleurtje..
En nu de elandtest!
@Brutus: haha, dat dacht ik ook meteen: “zou die omdonderen??” ;)
Dan moeten ze er ook wel een clubman opzetten.

http://www.freefoto.com/images/21/08/21_08_3---Mini-Clubman-Estate-TYJ109_web.jpg?&k=Mini+Clubman+Estate+TYJ109

O.T: Wel een leuke actie :-)
@yup923: Het is een Countryman :)
doet me hieraan denken
http://farm4.static.flickr.com/3066/2607246036_e2bd35a7de.jpg
@marbre: haha idd daar dacht ik ook aan !
OT: wel leuk om langs zien te rijden lijkt me,
@marbre: Dat was die m°ffenspecial zeker, met Sabineke? Die ga ik eens opzoeken, is lang geleden.
Ze hebben hopelijk al het overtollige gewicht uit de oude mini gehaald
@pieterjan: Hoogstwaarschijnlijk wel. Gezien de zéér donker getinte ramen. ;)
@AutomotiveDesigner: Alsof een oude mini zo verschrikkelijk zwaar is. Tenminste niet als je het vergelijkt met mini’s van nu :P
Denk niet dat ze veel rijden met al die sneeuw daar
Die Countryman is toch de reinste verkrachting van het merk.
En ze zijn er verdorie nog trots op ook! Bij de introductie van Mini in de US is er ééntje op een SUV gemonteerd om te laten zien dattie klein is. En nu plakt men een klassieke mini op een obese mini om te laten zien “hoeveel ze gegroeid zijn” ja, weg van hun merkwaarden..
@bakkerst: ach dat soort dingen vonden ze bij de Golf I ook (lijkt absoluut niet op een Type 1) bij de Porsche 911(901) (een aanfluiting in vergelijk met de 356) en dat zijn inmiddels toch ook gevestigde namen. Als iedereen dat soort kortzichtig conservatisme zou hebben werd het een saaie wereld.
@mashell:

ik vind het nogal een verschil, beide merken lanceerden net hun eerste auto’s bestonden net koud. Hoezo merkhistorie om te vernachelen? Beide merken bouwden destijds aan wat men nu historie noemt, en sorry hoor, er zijn best duidelijke overeenkomsten tussen de 356 en de 901, zo ver liggen die niet uit elkaar. Bovendien waren dat geen retro opgepompte anabolen hokjes gebaseerd op een (bijna) heilig verklaard icoon bedoeld om snoeiharde cash binnen te harken onder het mom van hip zijn en niche markten. de Type 1 en de 901 waren keiharde noodzaak. een MINI (oh sweet irony) SUV niet..
Tssss… Voor mij de bovenste. Als die nieuwe mini’s interesseren me minder dan een paarse koeienvlaai…
Zo zie je maar hoe groot de “mini” is geworden..
Zo’n countryman is nog best wel een “guitig” (om maar in de termen te blijven) wagentje!
Ben er geen fan van… althans toch niet het uiterlijk. Sturen is dan weer wel lekker met zo’n Mini, rijdt tamelijk direct en trekt op als een bom met springbonen als ontbijt.
haha de koning bovenop! :D
Is dat een nieuw soort dakkoffer? Volgens mij bestaan er grotere dakoffers dan die mini. Ik zou ‘m toch niet aanstrepen op de optielijst, net als de countryman niet…
Mwa die Countryman komt in het echt helemaal niet groot over (is ie vast ook niet). Viel me erg mee. Leuk modelletje
Ik vind niet dat de naam Mini zich nog eer aan doet.
Ik vind deze Countryman eigenlijk wel nog redelijk mooi…. Never thought I’d say that…
A very large Mini?…Open vuist?
Omdat het kan?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).