Volvo S60 nu ook met 20% bijtelling

Auteur: , 38 Reacties

Goed nieuws voor de leaserijders en liefhebbers van zuinige auto's. Er is weer meer keus voor jullie. Volvo had al zuinige C30, S40 en V50 DRIVe modellen in het 20 procent bijtellingsgamma en daar is nu de S60 aan toegevoegd.

De S60 DRIVe heeft een 4-cilinder 1,6 liter dieselmotor voorzien van start/stop systeem. Deze is goed voor een vermogen van 115 pk en een koppel van 270 Nm. Dankzij de CO2 uitstoot van 114 g/km, krijgt de auto een groen A label en komt in aanmerking voor het 20% bijtellingstarief. Het gemiddelde brandstofverbruik is 4,3 liter diesel per 100 kilometer.

In de grotere V60 DRIVe bedraagt de uitstoot 119 g/km en ligt het gemiddelde brandstofverbruik op 4,5 liter per 100 km. De V60 komt net niet in aanmerking voor 20 procent bijtelling.

Volvo meldt in het persbericht nog wel even expliciet dat ondanks de gunstige waarden voor het verbruik (lees: ondanks de wat laffe motor) er geen concessies zijn gedaan aan het trekgewicht. De S60 en V60 mogen geremd maximaal 1.300 kilogram trekken en ongeremd de maximale 750 kilogram.

Vanaf 34.995 euro mag zo’n zuinige S60 mee naar huis. De V60 vanaf 36.295 euro.

Volvo S60 V60 DRIVe prijzen38 reacties

Was te verwachten, het is tegenwoordig bijna onmisbaar om een paar bijtellingstoppers in het gamma te hebben. Wel apart dat de V60 bijna 5% meer verbruikt dan de S60.
@marbre: op zich niet raar. Vergeet niet dat de V60 ongeveer 150 kilo meer weegt dan de S60!
@florisw: Stations, ook al is de V60 weer een cross dingetje, hebben ook meer luchtweerstand omdat de luchtstroom aan de achterkant een groter vacuüm maakt dan een sedan.
@florisw: Okee, dat verklaart veel, ik wist inderdaad wel dat stationwagens meer luchtweerstand opwekken, maar dat gewicht wist ik niet over;).
Het blijft veel geld voor een dergelijke auto, maar hij is in ieder geval mooier dan de meeste anderen in hetzelfde segment. Waarom jassen ze er geen turbo op? Blijft ie zuinig, maar dan heb je tenminste niet zo’n laffe 115 pk.
@CBR600rr: een diesel zonder turbo/compressor wordt echt niet meer verkocht hoor.. Deze hebben ook gewoon een turbo. 115 pk is misschien laf, zeker als je ooit meer hebt gereden, maar meer dan die 115 hebben de meeste mensen niet nodig, zeker niet de zakelijke rijders die toch tussen 0 en 80 verkeren en nog vaak stilstaan ook. Voor de pieken die het scheelt zou ik ook die 115 in overweging nemen.
@snelisanders: Ik bedoelde eigenlijk meer iets in de trend van een tweede turbo die groter is:)
@CBR600rr: Volgens mij snap jij de techniek achter de turbo niet helemaal. In het kort gezegt zorgt een turbo voor een hogere druk op het injectiekanaal van de cilinder. Door die druk zal er dus binnen een bepaald tijdsbestek een groter volume aan brandstof/zuurstof mix in de cilinder worden gespoten. Een turbo brengt dus wel degelijk een hoger brandstofverbruik met zich mee.
Niet expliciet gemeld, maar de V60 komt dus niet voor 20% bijtelling in aanmerking.
@cbr600rr

Er zit ook een turbo op.
Iemand die dit bijtellings-systeem eens kort maar deftig kan uitleggen?
Hier in België is het niet van toepassing en dus ook niet gekend.
@As_long_as_it_is_fast: 14%: < 95 gram CO2/km voor diesel < 110 gram CO2/km voor benzine. 20% 95-116 gram CO2/km voor diesel 110-140 gram CO2/km voor benzine. Alles daarboven 25%.
Bijtelling wordt opgeteld bij je bruto jaarsalaris en daar moet je belasting over betalen.
@enveekaa: jak, dat klinkt pijnlijk… Blij dat ze dat systeem hier dus niet kennen. :p
@As_long_as_it_is_fast: mjah valt mee, ik rij redelijk wat prive en betaal ongeveer 150 euro voor mijn leaseauto, daar kan ik zelf niet nieuw voor rijden. Niets zou natuurlijk nog beter zijn :) Hoe zit dan in Belgie dan met een auto van de zaak en prive gebruik?
@enveekaa: Meestal krijg je een bedrijfswagen en wordt er een deel van je loon afgehouden. Afhankelijk van uw functie een duurdere wagen. Daarmee gekoppeld een tankkaart van het bedrijf. Aan de hand hiervan zien ze min of meer waar je getankt hebt en hoeveel. Dus kunnen ze je verbruik en doeleinden van de wagen inschatten. Indien ze merken dat je te frequent tankt, word je hierop terechtgewezen. Alleszins geen bijtellingen.
Ben zelf nog niet werkende dus niet zeker hoe het exact in z’n werk gaat…
Jah dan heb je een ‘dikke’ S60 en doet hij 0-100 in een halve minuut…
Waw, dezelfde motor die in mn MINI zit. Moet echt vooruitgaan in zo’n bakbeest als een V60!
Heel mooi enzo, maar ik kan me niet voorstellen dat men staat te springen om een DRIVe R design.
@JW: Waarom niet? Looks en zuinig. Zoals de meeste ‘sportieve’ auto’s…
@JW:
ghehe, waarom niet? mensen willen ook graag een BMW 316i met M-pakketje erop, all show, no go ;)
Ik ben benieuwd hoe die het doet. De S80 kan je ook beter met 2.0D leasen dan een 1.6D. De 2.0 is dan soms zelfs nog zuiniger..
@Atenza: Ja idd zo’n 1.6je moet veel hader werken om zo’n zware auto op gang te krijgen. De Duitse concurentie doet het allemaal met 2.0-liters, de 20% bijtelling.
En ze liegen inderdaad dat ze barsten, met dat verbruik…
@Dennis: /@Autoblog: de V60 komt boven de 116gram Co2 dus GEEN 20% bijtelling maar gewoon 25%
“gemiddelde brandstofverbruik op 4,5 liter per 100 km”

Wie is er naïef genoeg om dat nog te geloven…
Zijn er ook redelijke prijzen? Maw, Belgische…
@Esprit_de_Flandre: In België begint hij vanaf een 28500 euro dacht ik. Bijtelling he :)
Ik kan nog steeds niet wennen aan die NEUS. Korte overhangen prima, lekker sportief, maar waarom Volvo, waahaarom :(?

Ik heb zo lang gewacht op de nieuwe S60, want was een ontzettende fan sinds mijn vader er één kocht 3 jaar geleden. Maar nu. Het motorenpalet vind ik ook ronduit…teleurstellend. Ik zou nog liever een Toyota Avensis kopen:(

OT: Zal wel weer een leaseslet eersteklas worden dan. Volvo gaat niet meer voor premium, maar toch haken ze aan bij BMW en weet ik veel wie allemaal.
ik heb er toch niks aan, ben toch geen leaser, en heb geen rijbewijs :P
Ik heb paar dagen terug een volvo v60 zien rijden en ik moet zeggen dat ik hem in het echt heel erg mooi vind, terwijl ik -toen ik alleen nog foto’s had gezen- niet zo onder de indruk was.
Ik zou hier prima mee kunnen leven. Als Volvo met energiebandjes en dergelijke aan de gang gaat moet het nog wel zuiniger kunnen.
Deze Volvo(‘s) o(o)g(t)(en) wel Fraai.
nu nog fraaier. :D
Ben zelf van plan om een Polo gti te leasen. 180 pk, minder dan EUR 200 per maand en nog degelijk. Volgens mij is het de snelste onder de 20% bijtelling.
Vroeger zei je trots op een verjaardag: ‘Mijn auto heeft een 3.5 V6, met 250pk!’ Tegenwoordig: ‘mijn auto rijdt 1 op 20!’…

Nou, ik doe er mooi niet aan mee! Man, mn brommer had vroegah meer pk’s…
@Svenska_Aeroplan_AB: het gaat vooral om bijtelling. Het is zo vreselijk stoer om te kunnen zeggen dat je maar 14% betaald. Laat die regeling snel maar eens stoppen
@Svenska_Aeroplan_AB: ik ben ook gestopt met leasen, ik maak gebruik van het leasebudget* om een zeer zuinige auto mijn werkkilometers te rijden (kost minder dan een Canta LX) en van wat er resteert kan ik 2 leuke auto’s voor de deur hebben staan EN rijden!

Ik declareer alle werk-km’s tegen 19 cent per km en daarmee krijg ik mijn leasebudget volkomen belastingvrij op de rekening bijgeschreven… (Is trouwens volkomen legaal, valt binnen de onkostenregeling).

*moet wel door je werkgever gefaciliteerd worden anders is dit niet mogelijk.
lekker boeiend er zijn al auto’s met 40 tot 50 pk meer in de diesel catogorie voor 20% bijtelling.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).