Brussel 2011: de wereldprimeurs

Auteur: , 32 Reacties

Zo vlak na de Detroit Motor Show hebben we nog een toetje dat zich iets dichter bij huis afspeelt, in Brussel. Ons fototeam is aanwezig, en uiteraard zijn ze de twee wereldprimeurs die de Belgische hoofdstad annex kiesdistricthoofdpijndossier dit jaar rijk is niet vergeten. Zit u er klaar voor?

De primeurs zijn dit jaar van Italiaanse en Duitse makelij: ten eerste maakt de Alfa Romeo MiTo Edizione quattordici per cento voor het eerst zijn opwachting. Met andere woorden, de zuinige 1.3 JTD, die is toegevoegd aan het immer groeiende leger BPM- en wegenbelastingvrije auto’s dat onze wegen in toenemende mate bevolkt. Met 85 pk en 200 Nm onder de kap wellicht niet de rapste Alfa die ooit is gemaakt, maar daar staat dan weer wel een beloofd verbruik van 1 op 27 tegenover. Of hij dat in werkelijkheid ook haalt is nog maar de vraag natuurlijk.

Ook de tweede primeur excelleert in het spaarzaam gebruik van dieselolie, het is namelijk de BMW 320d EfficientDynamics Touring, een potentiële leasetopper in het 20%-bijtellingstarief. De stationwagen, die in het wit op de beursvloer staat, heeft bijna twee keer zo veel power als de Alfa, namelijk 163 pk en 380Nm. Daar staat wel tegenover dat de aanschaf je 41.600 euro lichter maakt, ten opzichte van 17.950 euro’s voor de MiTo. Maar daar krijg je dan wel iets meer auto voor uiteraard.

Plaatjes van de twee oliestokende Co2-knieperds vindt u hieronder.32 reacties

Echt ontzettend spannende vette primeurs!
@philipzuidijk: Primeur is primeur, punt. Bovendien is dit een tussensalon, het echte autosalon is pas volgend jaar weer. En toch even meegeven dat, in tegenstelling tot de RAI, hier bijna alle merken aanwezig zijn!
@Pixed: die merken zijn vooral aanwezig omdat het in Brussel nog voornamelijk draait om auto’s verkopen. Het is vooral een verkoopbeurs. De AutoRAI is dat allang niet meer.
@robbie: Dan ga ik nu zeker weten! En omdat er een conceptvoertuig staat van m’n nieuwe werkgever :) Vandaag gehoord dat ik een baan heb ;)
@Jochempie: Staat er de nieuwe XCP-900 automatic vacuum cleaner? Vet!!
….. :)
Gefeliciteerd, waar?
@Jochempie: Gefeliciteerd, gezien je enthousiasme alhier en de bescheidenheid die je tentoonspreidt waar het je eigen inbreng in studie- en andere projecten betreft dik verdiend!
Nu nog een ouwe lullensmaaak ontwikkelen wat betreft design en ik ben helemaal tevreden. ;)
@robbie: Wat is de RAI dan wel? Wereldpremières en verrukkelijke concepts op de RAI, daar heb ik nog nooit van gehoord…

Misschien een ideetje: http://www.rws.be/
@philipzuidijk: Welke primeurs zal de autorai hebben? Weer een spyker die er altijd weer lelijker uit ziet dat het vorige model ( echt een prestatie)
@ Pixed
haha ja ik weet het; het is ook alleen maar goed dat ze dit doen, voor iedereen. alleen de titel: wereld primeurs 2011 (dan denk ik wtf). maarja..

netjes.
Niet vergeten dat er ook Europese primeurs staan he, zoals de nieuwe Audi A6…
@thibault1234: Ssst! Daar vullen ze straks nog een artikeltje mee…
Al bijna een jaar geen regering en toch gaat het (automobiele) leven gewoon door in La Belgique. Je zou bijna denken dat je wel zonder die politiek zou kunnen…
@ramshoek: Hoezo geen regering? 5 van de 6 regeringen in dit land zijn nog actief:
1. Federale regering
2. Vlaamse regering
3. Waalse regering
4. Brusselse Hoofdstedelijke Regering
5. Regering van de Franse Gemeenschap
6. Regering van de Duitstalige Gemeenschap

Enkel de federale regering ligt al sinds 2007 overhoop.
Dus ja we kunnen best wel zonder federale…
@gerrelekker: Zelfs die federale regering is er. Met Leterme als Premier dan nog wel. Niemand let er op, maar de oude regering, die eigenlijk nooit van de grond is gekomen, bestaat…
Komt Daihatsu ook met nieuwe modellen naar Brussel?
Het moet me toch van het hart: als je die bovenste foto bekijkt, is het voor mij lastig om ook maar één mooie lijn in de MiTo te zien. De bumper en de wielkasten zijn zo ontiegelijk plomp.
Hallo Nederlanders, het is een salon voor BEDRIJFSVOERTUIGEN dit jaar. (=saai)
ter info
2010: gewoon salon
2011: bedrijfsvoertuigen only
2012: gewoon salon
2013: bedrijfsvoertuigen only
2014: gewoon salon
2015: bedrijfsvoertuigen only
….enz
niet de moeite om te gaan dus vanuit het verre NL
@lowlow: Hallo Belg! Nee hoor, want het is ook voor vrijetijdsvoertuigen en ik weet niet wat jullie daar onder verstaan, maar ik zit in mijn vrije tijd liever niet in een busje. Bron: http://auto.vlan.be/nl/autosalon-brussel-2011
@Poll: er worden ook vrijetijdsvoertuigen aangeboden maar is dit jaar hoofdzakelijk bedrijfsvoertuigen ( volgend jaar vooral vrijetijdsvoertuigen maar er zullen ook bedrijfsvoertuigen aanwezig zijn)
Waauw!
Volkswagen mito of alfa romeo polo ?
Alfa: keurig setje velgen voor de winterbanden.
BMW: ja, dit is leiderschap.
“de Belgische hoofdstad annex” 1/3 van “kiesdistricthoofdpijndossier”.
@Esprit_de_Flandre: Correct, maar ik heb Halle-Vilvoorde er maar even uitgelaten. Het was al genoeg offtopic zo…
Ik ben in Parijs en Frankfurt geweest, maar beide ik moet toegeven, het bevalt mij allerminst. Frankfurt was nog zéker de beste. Parijs was gedrongen, superdruk en…tsja…frans..

Op de AutoRAI zal ik niet snel meer gevonden worden; of Autoblog moet daar een dakstandje hebben waarin de bloggers elkaar kunnen ontmoeten. Zou wel leuk zijn !
@Megakix: Ik ben voor. Autoblog is dat geen leuk idee? Een grote stand is misschien te duur, maar een Autoblog zitje / promotiehoekje, waar je dan jezelf kunt voorstellen en waar jullie ook aanwezig zijn? Dan kom ik wel even chillen hoor!
Leuk dat Alfa Romeo nu een MiTo in de 14% bijtelling klasse heeft zitten. Als ik een leaseauto mag uitzoeken zal ik zeker een MiTo overwegen. Mooi design, leuke rij-eigenschappen en nu ook nog eens met weinig bijtelling.
die velgen van die bmw zijn echt te saaaaaaaai
Ik vindt dat gelul van zuinig rijden altijd maar bulshit zo beweert alfa dat deze Romeo MiTo 1 op 27 rijdt maar dat is gwn iemand die heel zuinig kan rijden met minimale tegenwind en op het juiste moment schakeld enzo maar zo rijdt de gemidelde persoon niet. ik dnek dat de gemidelde gebruiker er hooguit in op 19 20 uithaalt
Een Alfa met 85 pk. Van wanneer is dat geleden? 1929 met de 6C 1750?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).