Koenigsegg Agera R (1100 pk), alleen in Oman

Auteur: , 29 Reacties

Bloedrood, chromen velgen en een allesverslindende motor achterin. Zo heb ik mijn Koenigsegg het liefst.

Wat maakt merken als Koenigsegg en Pagani zo bijzonder? Productie aantallen, vermogens, zelfs de schoonheid is maar betrekkelijk. De merken staan op een voetstuk omdat ze ronduit bizarre auto’s maken en je daarbij de volledige vrijheid geven met het samenstellen van het ideale ‘optie’-pakket. Natuurlijk brengt dat een leuk prijsje met zich mee. Het je buurman onmogelijk maken met dezelfde auto voor te komen rijden, daar betaal je toch graag voor?

De koninklijke familie van Oman loopt vast wat op de zaken vooruit en heeft maar meteen een “R” versie laten maken. Een Agera met 200pk meer dan ‘normaal’. Je schakelt met flippers aan het stuur, waarmee de voor Koenigsegg karakteristieke lange pook is komen te vervallen. It’s good to be the king! (bron: Teamspeed.com, via GTSpirit.com)29 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Prachtig!
oh zo Jaloers!
Prachtige auto!
Jammer dat ie daar onder een kleedje verdwijnt en er praktisch niet in wordt gereden…
Een Koenigsegg moet zoveel mogelijk blank gelakt carbon hebben qua uiterlijk… de auto is zo mooi in elkaar gezet dat de structuur van het carbon echt een bonus is in mijn ogen….
Weird trouwens dat deze een paddle shifter heeft… ik gok op hydraulische (“race”-)versnellingsbak.
Zou deze sneller kunnen zijn als een Veyron SS? Want Koenigsegg beweerde al dat ze sneller zouden zijn als de Veyron met de ‘standaard’ Agera. Ze hebben dit nog niet kunnen testen want ze hebben het track er niet voor en Koenigsegg gaat er van uit dat ze dat van VW niet mogen lenen :)
@xilver: Nardo…zo geregeld lijkt me…

Of – net als Top Gear – regel gewoon een lange rechte straat in Dubai:

http://www.youtube.com/watch?v=RXqSedWSu2k
@Megakix: Top gear is wat mij betreft niet helemaal eerlijk hierin geweest maar dat is een andere zaak. Maar Nardo lijkt me een goed plan… Jij brengt de Agera, ik de Veyron en maken we er een gezellige namiddag van ;-)
@xilver: ohja, jij neemt de makkelijkste weg…Even Christian bellen dan ! :lol:
@Megakix: doe hem de groeten van me en zeg maar dat ik zijn fonduepot van kerstmis nog terug moet ;-)
@xilver: Sneller in?Topsnelheid?Van 0-100?In tussensprinten?

Geen idee…Met 1200 pk lijkt het me dat deze zeer dicht tegen de topsnelheid van de veyron SS aanzit.Van 0-100 waarschijnlijk niet vanwege het tractieprobleem, een gelijkaardig probleem heb je bij tussensprinten alhoewel dat het daar minder zal zijn.

Spannender dan zo’n Veyron lijkt het me wel.
@SimonMc: Oeps foutje…1100 Pk natuurlijk.
Super, maar ik vind de velgen alleen een beetje goedkoop ogen. Ze lijken een beetje op die van de C8 aileron, maar dan minder mooi.
@pieter:
ja de velgen vallen me ook tegen net als het stuur… maar de rest maakt het meeeeer dan goed^^
Kan het altijd wel waarderen.
Mensen willen iets unieks en tja als je geld zat hebt waarom niet.
Doe mij er ook maar eentje, in het blauw graag!
Hee aileron velgen .. wel mooi zo in het rood!!!
Ik ben het aan mijn avatar verplicht om te reageren.
Deze Koenigsegg is niet zo mooi als mijn avatar.
Was ik maar een zoon van deze koninklijke familie van Oman.
Pap, mag ik je auto even lenen ? WTF
Sorry, ik had even een nachtmerrie dat heel veel geld gelukkig maakt.
Mooie kleur. Zeker de moeite om gewoon op de oprit te laten staan. Laat die buurman maar even over de heg gluren. De velgen had ik waarschijnlijk wel anders gedaan.
dik hoor! maar niet mijn keuze! :D
hij oogt minder imposant dan de turquase versie die in londen werd gespot, het bordeaux rood temt het beesje een beetje :p
Al met al een gruwelijk monster >:)
Hoop dit beest komende zomer in Londen te zien! :-)
Mooie wagens die Koenigseggs!
Dikke auto! Alleen moeten ze toch echt een ander lettertype vinden voor de ‘R’. Dit is echt een kopie van de zonda R, Wat het niet verdiend. Mijn voorkeur heeft de Zonda BTW, maar ik zou tegen beide geen nee zeggen!
@boygeorge: Jouw avatarcis alleen een achterkant en heeft immitatie-GTI velgen… Wat een afgang…:p Die velgen zijn stukken lelijker dan deze imitatie-Aileron velgen!:p Die kleur is ook stukken minder trouwens… Deze auto is gewoon ziek mooi!
@MrSkyline: schrijf je geen turquoise?
OT: nogmaals, wat een bak!
@autoblogamateur: Er staat tegenwoordig naast onze nickname zo’n mooi knopje [reply] ;)
@autoblogamateur: autoblog…amateur..
tja had ik maar een olieputje in me tuin liggen dan ging ik ook elke dag langs bij hessing en dit soort dingen verzinnen;)
Letterype á la Pagani? En ja, als je maar genoeg geld neerlegt is alles schijnbaar mogelijk, in dit geval opeens 1100PK.
Ja, zo neem ik hem. Misschien wat andere velgen, maar de kleur en het vermogen (de versnellingsbak is ook tof) zijn volledig af. Donkerrood is (bijna) altijd het beste op een mooie auto :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).