Komt er een nieuwe Ford GT?

Auteur: , 19 Reacties

In hometown Detroit is deze week de internationale autoshow bezig en tijdens een diner van de directie van Ford met een paar journalisten werd de vraag die niemand durfde te stellen gesteld: komt er een opvolger voor de Ford GT?

Het antwoord op die vraag was verrassend: Derrick Kuzak, het opperhoofd van Ford, zat stil voor zich uit te kijken, zoekend naar de juiste woorden om deze vraag politiek correct te beantwoorden. CEO Alan Mulally probeerde er een grapje van te maken door te zeggen dat hij niet mocht rijden als het geregend had, waarna Kuzak alsnog met een diplomatiek antwoord kwam.

“Ik denk dat er bepaalde zaken zijn waarover we niet willen praten in relatie tot ons vierjarig productplan, als je dat niet erg vind.”

Dat is geen bevestiging, maar zeker geen ontkenning dat er een opvolger komt voor het eerbetoon aan de GT40. Het onderwerp werd vervolgens snel veranderd en er werd niet meer over gesproken, aldus de journalist die de vraag stelde. Maar zoals hij voor zijn werkgever Automobile Mag terecht stelt: de hoge heren van Ford hadden makkelijk kunnen zeggen “Nee, een nieuwe GT is te duur.” of “Nee, een auto als de GT past niet in de huidige filosofie van groen denken en lagere emissies” maar dat was dus niet het geval.

Dit voedt dus de geruchten dat Ford wel degelijk nadenkt over een nieuwe Ford GT. Of dat weer een V8 gasguzzler wordt of dat het een boomknuffelende, vlinderpoepende milieuvriendelijke sportwagen wordt is nog niet duidelijk. Only time will tell.19 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Bouw dan maar iets van een alternatief voor de Porsche 918!
Blijft toch een gave wagen.

Btw, leuk filmpje om het weekend mee in te gaan:

http://www.youtube.com/watch?v=7kgK2DlEhZw
@jack_abarth: Prachtig, met een bakkie koffie en een broodje 20 minuten genoten. THX!
Niet te vergeten dit filmpje…

http://www.youtube.com/watch?v=yHno2pka2eY
Het zou wel gaaf zijn!
Heb het niet voor Amerikaanse auto’s maar deze vind ik wel heel goed te peren!
zou wel echt doodziek zijn is echt een vette, schitterende auto!
Best dat de constructeur geen ja of nee zegt. Zulke dingen zijn niet te voorspellen. De conjunctuur moet maar een beetje veranderen, en iedereen steekt zijn kop toch in het zand door vanalles af te blazen.
Prachtige wagen!
hoop echt dat er een nieuwe komt, zou echt geweldig zijn!
“Nee, een nieuwe GT is te duur.” of “Nee, een auto als de GT past niet in de huidige filosofie van groen denken en lagere emissies” maar dat was dus niet het geval.

Als er met zekerheid Geen nieuwe GT zou komen, zouden ze dit zeker gezegd hebben, vooral het laatste, want dat klinkt altijd goed tegenwoordig. Ze zouden dus wel willen eigenlijk.

Hopelijk niet nog een retro-evolutie, zoals de tweede ‘nieuwe’ mini.

Ford GT90.

http://www.dieselstation.com/pics/Ford-GT90-Concept-Car-1995-car-wallpapers.jpg
typfoutje in de quote;
…, als je dat niet erg vindT.

OT: ik vind het wel kunnen. Breng maar iets nieuws. En het mag lijken op die dat onze vriend Esprit_de_flandre gepost heeft, vind dat niet verkeerd.
In het echt een belachelijk brede auto. Niet handig voor in het dagelijkse verkeer. De originele GT40 was maar 1,78m breed en 1,06m hoog. Terwijl de GT 1,95m breed is en 1,13m hoog. Dat valt niet op op de foto’s, maar als je een keer voor een echte staat (wat ik heb gedaan) valt die bijna in de categorie pooierbak. Zonde, ik hoop dat een eventueel nieuwe wat subtieler wordt.
@midasracer:
Toen ik afgelopen zomer onderweg was om te gaan rijden op de Ring, werd ik op de snelweg ingehaald door 2 “echte” GT’s en vervolgens door 1 nieuwe.
Damn wat een geluid hadden die 2 oude beestjes.
Die werden even goed uitgelaten, want ik reed zelf ongeveer 180, en ze kwamen nog op een behoorlijk hoog tempo voorbij gestoven.
Zou natuurlijk fantastisch zijn… Die Ford Gt was echt een prachtbak!
zou echt leuk wezen, maar dan moeten ze ook wel 1tje op de markt brengen die echt knalt! geen 4 of 6 cilindertje! :)
@jack_abarth
Ik heb genoten van dit filmpje !!!!!!
Heb al meerdere keren terug gekeken vanaf 14:10 , onwijs gaaf !!!
Dank je wel!!!
Een opvolger an een van de aller gaafste en meest iconische sportwagens voor op de openbare weg is NOOIT een slecht plan! Zolang het maar geen retromodel wordt ben ik voor;)
Ik zou er geen moeite mee hebben:D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).