Top10 voertuigen om een Zombie Attack te overleven

Auteur: , 163 Reacties

De dag dat de aarde vergeven is van hersendode zombies, op die dag vraag je jezelf af: waarom is mijn auto nog niet zombieproof? Welnu, hier heb je tien automotive suggesties om een zombie-aanval mee te overleven.

Wat heb je nodig om de levende doden te weerstaan? Aan een sedan, hatchback, gezinsmobiel of sportwagen heb je niet zo veel. Luister dus niet naar Toyota. De voorkeur gaat uit naar iets dat ook buiten de gebaande paden heel blijft. Supersnel hoeft je vervoer niet te zijn, zombies zijn dat immers ook niet. Wel dient de buitenkant voldoende stevig te zijn zodat zombies geen kans hebben om je te besmetten. Veel opberg-/slaapruimte, GPS, bullbars en een eventuele shotgunhouder komen ook goed van pas.

Goed, hier zijn onze tien suggesties om de aanstaande(?) Grote Zombie Attack te overleven.

Nr. 10: Hummer H2 met shotgun

Shooting Sports Hummer

Onmisbaar tijdens een zombie-uitbraak van formaat: de shotgun. Effectief geweer om walkers van korte afstand voor 100% mee uit te schakelen. In de VS zijn genoeg H2’s te koop die standaard worden geleverd met een shotgun. Het beste is om de Hummer te combineren met schedelcrushende rupsbanden, geen massa die jou dan tegenhoudt, maar hou wel rekening met een topsnelheid die lager ligt.

Nr. 9: Verlengde G-Klasse met V12

Mercedes G 63 Lang

De solide container van Mercedes, voorzien van een twaalfcilinder met 444 pk en 620 Nm. Deze terreinbikkel staat op een verlengd chassis en biedt binnenin dus voldoende ruimte om het met zes man lange tijd uit te houden tijdens een Zombie Attack. Genoeg opbergruimte voor wapens, maar het drinkgedrag van deze bak kan echter problematisch worden tijdens het wegvallen van de beschaving. Extra jerrycans met brandstof op het dak wordt aanbevolen.

Nr. 8:. Vault XXL2 Limousine

kluis

Wat deze kluis-op-wielen mist aan topsnelheid, maakt hij ruimschoots goed met zijn onverwoestbare buitenkant. Deze kogelwerende truck biedt je voor zeer lange tijd een veilig onderkomen, geen levende dode die hier binnenkomt. Door de handige schietluikjes in de portieren heb je altijd de mogelijkheid om zombies op een veilige manier uit te schakelen. De prijs en draaicirkel zijn echter minpunten.

Nr. 7:. GMC Sierra All Terrain HD

GMC Sierra All Terrain HD

Heersende pickup van GMC. Hoog op d’n poten en een stoempende 6.6-liter V8 diesel met 397 pk en een megakoppel van 1.038 Nm aan boord. Hiermee ben je op elk terrein de baas. Eindbaas zelfs. Binnenin stroomt het over van luxe en er is voldoende ruimte om zombiekillende shotguns op te bergen. Eén nadeel, deze Amerikaanse bolide verkeert nog in conceptfase. Jammer, op naar nummer zes.

Nr. 6:. Ford F650 XLT Super Duty

Ford F-650 XLT Super Duty

Deze mág gewoon niet ontbreken. De moeder aller pickups. Zo kolossaal dat je het niet eens merkt wanneer je over een meute zombies paradeert. De topsnelheid is echter beperkt, maar het monsterkoppel zorgt ervoor dat je vrijwel overal doorheen baggert. En ja, ze rijden rond in Nederland.

Nr. 5:. Knight XV

Knight XV

De Knight XV, een auto die gemaakt lijkt te zijn om aanvallen van zombies of ander gespuis te weerstaan. Deze tiencilinderige Rus is niet alleen belachelijk groot, hij is ook nog eens belachelijk luxe aan de binnenkant. Dus terwijl je zombies plet met je voorbanden kan je zelf rustig genieten van een minibar, flatscreen of een sigaar die onder ideale omstandigheden worden bewaard in de Cigar Humidor. Met een gewicht van 5.454 kg wellicht wat aan de forse kant om je snel uit de voeten te maken. Niet dat dat nodig is met deze bak, maar toch.

Nr. 4:. Hummer H1

Goudgele Hummer H1

Last van keuzestress? Neem een H1, simpelweg omdat ‘ie in een post-apocalyptische omgeving beter is dan een H2. Beproefde techniek waar geen zwalkende zombie tegenop kan. En met een V8 diesel ook nog eens beresterk (qua koppel dan). Verdere uitleg overbodig. Meer van dit in ons H1-archief.

Nr. 3:. Gepantserd rupsvoertuig

Verras je vriendin voor kerst: koop een tank

Een tank, maar dan zonder geschutskoepel. Heb je namelijk niets aan tijdens de Grote ZombieCrisis. Deze voertuigen worden nog wel eens te koop aangeboden, ook in Nederland. Tot op zekere hoogte onverwoestbaar en genoeg ruimte voor guns. Het brandstofverbruik en de wendbaarheid kunnen echter iets tegenvallen.

Nr. 2:. SportChassis P4XL

Big pimpin

“Everything about this truck is big!” aldus de fabrikant, en dat klopt aardig. Een weerzinwekkend grote truck (rijbewijs C1 verplicht) met een 8.3L dieselmotor aan boord die er 330 pk tegenaan gooit en een koppel op de weg legt waar je een planeet mee kan laten stoppen met draaien. Binnenin genoeg ruimte om lange tijd te overleven. Ook erg geliefd bij sporters.

Nr. 1:. Dartz Prombron Red Diamond

Meisje duwt tegen Russische Asobak

De ultieme AsoBak van dit moment en óók nog eens gepantserd. Wat wil je nog meer in tijden van wereldwijde zombieterreur? Precies, geen bolide die meer schijt heeft aan rondzwervende zombies dan dit Rusische juweeltje. En op elke hoek een 22 inch kogelwerende velg zodat je nergens last van hebt tijdens je dagelijkse patrouille. Wel oppassen met hard kapot rijden van zombietuig, die witgouden badges met diamanten wil je natuurlijk wel een beetje schoonhouden. Je krijgt er trouwens een fles Russo Baltique Vodka bij, altijd welkom in dagen van wanhoop.

Maarrr, er zijn natuurlijk meer mogelijkheden om de onafwendbare zombie-attack te overleven per auto. Mocht je niet zo snel aan een van de bovenstaande wagens kunnen komen, maar heb je wel een potente 4X4 in bezit? Geen nood. Ombouwen naar een zombieproof voertuig is best simpel. In de video hieronder zie je hoe dat moet. Veel geluk jongens, wij gaan alvast shotguns hamsteren.163 reacties

Doe mij de Knight XV maar.
Effe hyves checken tijdens de aanval.
Voor die Zombie ben ik niet zo bang, des te meer voor een spookrijder op de A1. Ik ondersteun voorstel Nr.6 de Ford F650. Nr.1 vind ik erg leuk, maar dat heeft niets met een Zombie of auto te maken. Is er nog een leuk Michael Jackson liedje ?
Effe een vergelijking tussen de f650 en een hummertje
http://www.youtube.com/watch?v=VEQhT0OKpr4
Ik denk dat een een A1A4 Abrahams tank ook wel voldoet, niet dat dat iets met auto’s te maken heeft maar toch.
Bij 6 moet het niet zijn ‘de moeder alleR pickups’?

Ik veronderstel dat je net ‘Left 4 Dead’ gezien hebt? Zal ooit nog wel eens van pas komen, ben ik heilig van overtuigd. Mijn keuze voor deze crisis gaat natuurlijk uit naar de Dartz. Het feit dat ie Russisch is wilt al zeggen dat het een mothafocking killing machine is.
Vervang die shotgun maar door dit: http://farm3.static.flickr.com/2355/2261905391_9e622d172d.jpg
@xilver: Dat ding is niet snel genoeg. Daar klimmen al die zombies op en dan is het wachten totdat alle ammo van je shotguns op is
@mrB: droog. :D ‘daar klimmen de zombies op…’
@mrB: ahhahaha nice! :D
Dodge Ram (model 2011) anyone? Die mis ik toch wel in dit lijstje.
http://www.automotive-insight.net/wp-content/uploads/2010/12/2011-dodge-ram-3.jpg
@T16: Dodge Ram is niets vergeleken met deze meuk… kan je net zo goed een Range Rover introduceren, maar die past hier ook niet bij…
@xilver:
Zo, ze hebben het 2011 model wel weer een lekkere facelift gegeven zeg…
Jammer dat het bezit van zo’n ding in NL zo genadeloos afgestraft wordt.
Is het niet vanwege de MRB of de slurptax danwel de parkeervakken van 4 bij 1,5mtr…
@NicoLauda: Ja, die facelift helpt bij het bestrijden van Zombies… :P
@T16: die is wel klein vergeleken bij de rest hoor ;)
@T16: Echt niet kleiner dan een H2! Wel meer Ford F-150 formaat. Specs Doge Ram: 5.7 L 383hp @ 5,600RPM torque 400 lb.-ft. @ 4,000RPM Curb weight 2,713kg GVWR 5,670kg length 5,951mm body width 2,004mm height 1,991mm Wheelbase 3,645mm
Haha, geniaal rijtje dit!
the-budel-guy
Voor mij de h1 of de g klasse met v12
@ascari15: Ik sluit mij bij jou aan. Met stip de beste Zombie bestendige auto. Hahaha.. ik schiet in de lach.. wat een heerlijk onderwerp.. zombies.. be prepared.. LOL.. Use your brain.. or lose it.. literally.. :)

*Zombies voor dummies op bol.com bestellen doet*
@Freewarefreak: Om te voorkomen dat we “echte” mensen doodrijden/schieten, onthou dit:

http://somegosoftly.files.wordpress.com/2007/10/zombie_warn.jpg?w=481&h=493
@Freewarefreak:haha !
OT:met die sportchassis P4xl staat rijbewijs C1 nodig… ik denk niet dat als er een zombie attack is iemand zich nog druk maakt om een rijbewijs :D
maar doe mij maar de Knight XV
@drentje: En lees dit boek goed door. Ik heb het al uit.

http://img485.imageshack.us/img485/5365/9781400049622dc0.jpg
@Freewarefreak: haha waar te koop ? heb er een nodig voor als de tijd rijp is ;)
@Freewarefreak: Dat is niet leuk !
Volgens deze formule ben ik zelf een Zombie !!
@boygeorge: :mrgreen:
vett
Met een Ferret Recon Scout Car kom je ook een heel eind dacht ik. Maar dan zit je wel weer met ruimte. daarom lijkt mij een deugelijk konvooi wel handig, iets in de richting die ze in Resident evil: Extinction (film) gebruiken. dan heb je van alles het beste. Als je dat kijkt heb je dacht ik ook wel een leuke voorbereiding!
Doe de Dartz maar :D Enige nadeel is dat je wel vaak moet tanken, die dingen doen 1 op 4 met geluk volgens mij… Maarja, dat gaat op voor bijna deze hele lijst.
Dit lijkt mij de beste.

http://www.mb-military-vehicles.com/fileadmin/Military_Vehicles/Products/Actros/actros_armoured_wallpaper_1024x768.jpg
@Dickie: Best wel stoer.
@Dickie:

Één bermbom en je bent dood. De bepantsering van zo’n truck is maar erg matig. Kun je beter een Dingo2 nemen.
http://www.panzerbaer.de/types/pix/bw_atf_3_dingo_2-001.jpg
@bartdep: ja alsof zombies in staat zijn op een bermbom te leggen :d
Een unimog met uitgebreide cabine, of voor het iets zwaardere werk ’s werelds beste tank de Leopard 2A6.
http://www.luxurylaunches.com/entry_images/1006/31/pink_veyron.jpg)
@vwally: hier zou ik zowel als zombie en als mens van gaan lopen ja…
@vwally: Dat doet pijn aan mijn hart…
hee gelukt :D! . uhuhm.. nou dit schrikt menig zombie wel af, zoniet gewoon gas geven ;)
@vwally: Volgens mij is dit een ZombieVeyron.
Ben wel blij dat het je gelukt is om een foto te plaatsen.
Ik krijg er niet eens een ZombieSmilie op.
En de Landcruiser dan? :(
@pieter dankjewel!
Die Vault is het beste. Meest ruimte dus comfortabel. De pantsering is niet echt nodig tegen zombies – die zijn toch altijd zacht – maar ook tegen andere niet-zombies, die je vrouw willen verkraFten, je eten en guns stelen en je kinderen, die natuurlijk immuun zijn voor het Virus en de wereld gaan redden, willen ontleden…
Oja, en volgens mij kan je in de Sprotchassis P4XL niet vanuit de cabine in de bak achteraan. Als je wil gaan slapen, moet je eerst even naar buiten dus… :twisted:
@Esprit_de_Flandre: Echte kerels slapen niet.
@boygeorge: +1 -)
@xilver: Bedankt, komt goed uit, ik stond op -1.
ik dacht meteen hieraan:
ook meteen voorop een veger om ze weg te vegen :p
http://www.google.nl/imgres?imgurl=http://farm4.static.flickr.com/3214/3023204726_30d57d43c8.jpg&imgrefurl=http://flickr.com/photos/32268248%40N07/3023204726/&usg=__H5-neK8UlC7cQeIrtJcz0JRrkzI=&h=375&w=500&sz=104&hl=nl&start=132&zoom=1&tbnid=pw3laJcWQtqWqM:&tbnh=123&tbnw=164&ei=R-wxTYSALY2SOseFuLYC&prev=/images%3Fq%3Dgepantserde%2Btank%26hl%3Dnl%26biw%3D1596%26bih%3D694%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:10%2C2082&itbs=1&iact=hc&vpx=978&vpy=336&dur=540&hovh=194&hovw=259&tx=131&ty=140&oei=uOsxTaG1B8GCOo2B2bUC&esq=5&page=5&ndsp=32&ved=1t:429,r:5,s:132&biw=1596&bih=694
vraag aan de mensen die het weten:D
hoe zet je er eigenlijk een foto op??
alvast bedankt!
@lamborghinimaster7: boven het reactieveldje staat hoe het moet. je kopiert dat stukje van (dakje)img src=”image-url” width=”450″ /(dakje) naar het reactieveld. daarna kopier je de link van je foto en die plak je dan op de plek van “image-url”

met (dakje) bedoel ik dat tekentje wat voor img en na 450″ / staat.
@Flamingo: okee bedankt ;)
@lamborghinimaster7: laat maar zien dat je het kan :P
@lamborghinimaster7: Ook een klein tipje, als je een foto gewoon wil linken die je met Google gevonden hebt. Als je rechts van de foto ‘afbeelding op volledige grootte’ aanklikt, krijg je een veel kortere link, nl.:
http://farm4.static.flickr.com/3214/3023204726_30d57d43c8.jpg
geef mij maar een caterpillar 797b. Haalt 70km/h, weegt 600k ton. Verbruikt wel 400-500 l/h maar dan heb je ook wat he :)
@SpiderTS: 600 ton dus…
F650 boven alles; misschien is dat ding met de rupsbanden nog net wat onverwoestbaarder, maar ik rol liever op rubber…

Die F650 heeft wel wat dikke upgrades nodig in het zobie-scenatio; sneeuwschuiver/bullbar, kippengaas over de ruiten, 50cal MG op het dak, en een heleboel firepower in de kofferbak.
Verder dacht ik nog aan een paar Beretta M9’s, wat MP9’s, een M4A1, wat explosieven, een M42A1, een Barrett M82 en nog veeeel meer :)
Oh, en ook graag nog een M249 (7.62×51)

Het zombie-scenario; leukste hypothetische situatie ooit.
@klavertjevijf: Hoezo hypothetisch ?
Bij ons in het dorp elke vrijdag en zaterdag avond/nacht.
Doe mij deze maar, ik hoef niet te schuilen.. ik ziet ze liever af in stijl… (en als je er 40 inch onder gooit komen ze niet eens in je buurt!)
<img src=http://static.cargurus.com/images/site/2009/11/12/23/08/1965_cadillac_deville-pic-4258365114543013612.jpeg/)
jongens, doe niet moeilijk. blindeer de ramen van je auto, 80 % doorlaat. en niet je lichten aan als je rijdt. en laatste tip: Drive Carefully!!
@VSTMcLaren: ik bedoel 10% doorlaat, anders zien ze jouw!!!
integralechubasco
ik weet niet wat het is maar je zult het wel nodig hebben….


http://airpower.callihan.cc/gallery/modern/j-58/09-Kalamazoo-AirZoo-J58-5.JPG
@integralechubasco: Ik weet misschien wat het is, mi amigo.
Een Iberico-chorizo machine !
integralechubasco
@boygeorge: haha, ik zal het noteren… ;)
@boygeorge: Voor een Spaanse gekruide worstjes machine is die toch iets te groot George. Maar om er zombies mee op te zuigen en deze er in zwarte stukjes weer uit te blazen.. ja, daar is die prima voor. Clint Eastwood stem: “You feel lucky zombie..?”
@Freewarefreak: Dat is de 2e keer vanavond dat je mij aftroeft. Hoe weet jij dat het Spaanse worstjes zijn ?
Staat dit op google ofzo ?
Betreffende de maat van de machine en de worstjes.
In Spanje zeggen caballeros: ” Size does Matter”.
In Spanje hebben Gorge en Chubasco ballen als een Caballo.
If you get my drift.
integralechubasco
@boygeorge: ;) vaya con dios chico…
@integralechubasco: dat is nou dus een jet-engine
Of zoiets?

http://www.lunaticnews.nl/files/uploaded/waterkanon.jpg

( beeld je zombies in ipv mensen )
@SimonMc: Feyenoordfans, zombies, whatever ;)
Geen zombie die hierbij in de buurt durft te komen:

http://img38.imageshack.us/img38/627/multipla20new9je.jpg
@Jochempie: Doe me dat alsjeblief nooit meer aan… ik verschoot me een ongeluk bij het zien van dit.. jah..hoe moet je dit ook definiëren….
@Jochempie:
Fout, erg fout. Tot nu toe de beste Zombie-verdelger.
Verdrijf die krengen met humor.
En zoiets als in onderstaand filmpje MOET er standaard gewoon opzitten natuurlijk :

http://www.youtube.com/watch?v=HoPq8QceeZA
@SimonMc: Heel vet… en heel duur.. als je weet dat de Gatling 7.62 patronen ongeveer 90 cent per stuk, ja je leest het goed per stuk, kosten. En hij blaast er 3000 per minuut weg.. daarmee kunnen we de zombies inderdaad wel met “suppressing firepower” naar de eeuwige jachtvelden begeleiden.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d7/Special_forces_gatling_gun.jpg/800px-Special_forces_gatling_gun.jpg
@SimonMc: Oja, het is overigens naast heel duur ook heel saai. Let goed op in het filmpje.. op 1.03 staat ie met zijn handen over elkaar te kijken.
@SimonMc
Doe er maar 2 van.
Ik zou een Audi of VW gaan rijden. Maakt niet uit welk model. Daarmee neem ik die zombies in de maling. Je moet immers wel een zombie zijn om zo’n auto te rijden…. :)
Oké, dit is officieel het meest nutteloze lijstje dat ik hier ooit ben tegengekomen…
Maar toch best vermakelijk :)
OT: dit dan misschien?
http://declubz.com/blog/wp-content/uploads/2009/03/worlds-largest-bigfoot-truck.jpg
@Scorso: hoe geraak je erin? staat er in die laadbak soms een helicopter?
@mercedesclsfan: het profiel vn de banden kan als ladder dienen
In stijl, de gepanserde jagaur xj :)
Is er ook iemand die een beetje leuke foto`s kan plaatsen ?
Nogal saai tot nu toe.
http://i56.tinypic.com/jsed53.png

Had niet zoveel te doen :p
Ik bivakkeer wel een tijdje in deze, hier lopen ze toch voorbij, achter jullie aan haha

http://static.autoblog.nl/images/wp2010/Maserati%20Quattroporte%20500%20hearse%20lijkwagen.jpg
@tstile: Juist niet… willen ze net gaan inliggen… een
-lijk-wagen met stijl… voor de fashionistazombie.
Ik kies voor ‘PAINLESS’…(één van de vetste scenes uit een film):

http://www.youtube.com/watch?v=PR37Z5DzsTg
@Megakix: Ben het met je eens, één van de vetste scenes.. maar ook één van de domste. We zien een monster wegvluchten, laten we collectief in paniek raken, op een rijtje gaan staan en in ÉÉN KEER collectief AL onze munitie een lege jungle in blazen. Slim.
@Megakix:

get to tha choppa!
Of…en dit is echt een griezelig flmpje (zet je geluid hard!):

http://www.youtube.com/watch?v=v_AUhHcT3Ms

(lasergestuurde fragmentatiebommen vanuit de lucht)
ik zit toch meer te denken aan een Mercedes Unimog Brabus getuned, achterop wel een leuk huisje bouwen ofzoiets
okee nou goed :P
(, en )
ik snap het echt niet :( :P
Die oude stink Mercedes van Femke Halsema. Dat ding is zo milieu vervuilend dat zelfs de zombies er dood naast neervallen :cry:
Ja die bedoel ik 8)
@yipikaye: aii xD
De Vault XXL daar kun je gewoon wonen
the-budel-guy
http://thecontaminated.com/wp- content/uploads/2008/04/suzuki-smart-tuning-9.jpg

Hier mee gaat het wel denk ik.

of anders hier wel mee

http://www.fiatpic.com/fiat/car/pictures/2010/11/fiat-panda.jpg
Wat! Geen Fiat fiat cappuccino!

voor mij de SportChassis P4XL, Machtige machine! Allemaal trouwens
Haha! Beste Autoblog post ever! Dit is mijn weapon of choice. Veel Kilometers maken tot ze allemaal uitgestorven zijn. Dan wordt het auto’s jatten en lekker scheuren door verlaten steden.

(, en http://www.fquick.com/images/articles/3421.jpg)
Ik dood ze in stijl..

http://www.indiancarsbikes.in/wp-content/uploads/2010/07/007-aston-v12-vanquish.jpg

De James Bond Aston Martin Vanquish.
@Johnnnyboy15nl:
Kijk. Jij snapt het
@JamesBond007: neehoor jullie snappen het niet. daar maak je hooguit een paar zombies mee kapot. t zijn er veels te veel voor die paar raketjes
@Flamingo:
ah joh daar gaat het niet om;)
Gaat erom dat je het in stijl doet maarja, verder doet het er niet toe.
Ik zou het in stijl en comfort doen:en dan deze jongens door het open dak:

AB, willen jullie zo vriendelijk zijn om virgins te leren hoe ze een foto correct plaatsen.
Ik vind comments leuk om te lezen, maar foto`s zijn soms alleszeggend en zeer funny.
Misschien is dat ergens al geplaatst, dan graag verwijzing.

-edit: kijk eens boven het tekst-vak (waar je de comment typt)-
@boygeorge: AB dankje wel, idem Flamingo.
Bedacht me net nog een goeie kandidaat; Dead Reckoning uit Land of the Dead:
http://www.iconsoffright.com/LOTD/DeadReckoning.jpg
zombie’s bestaan niet…..
@vwally: kijk eens om je heen in de rij bij de kassa in de supermarkt.. allemaal mensen die zuchtend en steunend ‘oh het schiet maar niet op’ aan het wachten zijn. Kan geen lach vanaf want ze hebben zo’n moeilijk leven allemaal.. En ’s avonds allemaal als een kip zonder kop naar het ‘nieuws’ kijken en daarna goede tijden. Man, half Nederland is ver-zombied. ;)
@rotarypowah: de helft van de reageerders hebben na het lezen van jou reactie; kut, dat betekent dus dat ik een zombie ben :shock:
@vwally: you never know.
Goed lijstje, maar als je gewoon een Ssangyong Rodius koopt dan vallen de zombies van schrik door voor je auto. Dat ding is zo walgelijk lelijk!

En anders graag de APC, dat tankgeval. Dan wel met een mooie 0.50 op het dak graag!
ik kies de SportChassis P4XL! wat een dikke truck :D!
()

Die kies ik
@ricardo Maar dan wel shotguns hamsteren met muntjes als munitie! Net als in Resident Evil Afterlife!

http://www.youtube.com/watch?v=06zsP-nvhBE
@0.21
als ze hier niet van schrikken! :p
en anders kan je ze nog kapot schieten
@jochempie vette auto !
Hoe kan je de standaard humvee nou vergeten? :P
Achterhaald topic: Hyundai Tucson.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).