Videotopic: De nieuwe Mercedes SLK

Auteur: , 34 Reacties

Na alle spionagefoto's en dit gelekte reclamefilmpje heeft Mercedes onlangs eindelijk de nieuwe Mercedes SLK aan ons voorgesteld. Ook hebben ze een drietal video's van deze cabrio vrijgegeven, die we hier even de revue laten passeren.

Het cabrioseizoen mag dan nog even op zich laten wachten, Mercedes heeft alvast een aantal zonnige vid’s laten maken met de nieuwste SLK in de hoofdrol. Maar eerst nog even wat info & specs van deze Benz. Van de derde generatie SLK zou je kunnen zeggen dat ‘ie wat wegheeft van grote broer SLS AMG, zeker qua interieur. Verder is de hardtop uitgerust met het zogenaamde Magic Sky Control (teaser). Een glasplaat waarvan de transparantie zelf kan worden ingesteld. Ook nieuw is het Airguide-systeem, kunststof schijven aan de rolbeugel die gedraaid kunnen worden en zo de luchtstroom regelen.

De motor line-up -allen voorzien van een start/stop-systeem- bestaat uit de 1.8 (SLK 200) met 184 pk die in staat is de Benz in 6,7 tellen naar de 100 km/u te stuwen, ook is er een 1.8 met 204 pk te verkrijgen (SLK 250), deze zet de SLK in 6,6 tellen op de honderd. Het minimale verschil komt doordat laatstgenoemde alleen met een zeventraps automaatbak geleverd wordt. De voorlopige topper is de SLK 350 met een 306 pk sterke V6 die in staat is de honderd in 5,6 seconden aan te tikken en een begrensde top van 250 km/u heeft. Wie graag dieselt in een cabrio kan op termijn kiezen voor de SLK 250 CDI, met een viercilinder zelfontbrander aan boord. Op de nieuwe SLK55 AMG is het eveneens nog even wachten. En mocht je graag rechtop in je stoel willen blijven zitten tijdens het betere bochtenwerk; de SLK kan worden geleverd met het Dynamic Handling Package.

Goed, dan nu het videogeweld. Mercedes heeft de SLK in verschillende omgevingen laten rondrijden. Van zomaar wat bochtweggetjes, tot aan een circuit (plek waar je deze SLK niet vaak zult zien, maar goed). Tot slot is er ook een promovideo waarin alles wordt samengevat. Enjoy!

De nieuwe Mercedes SLK

De nieuwe Mercedes SLK

De nieuwe Mercedes SLK34 reacties

Het is bijna vakantie in Italie, net voor de vakantie hebben ze nog een voordeelactie, kijken HIER!
De slk blijft een net niet auto, eerst een mini slr, en nu een mini gullwing
@W115: Waar haal jij je vergelijkingen vandaan…. de vorige was een doos op wielen en deze hier is een SL-wannabe…hij is er wel een stuk op vooruit gegaan.
@xilver: Zeker op vooruit gegaan, achja de z4 en de slk hebben een ding gemeen: de voorkant is alles behalve mooi
@W115: vind ik nu net wel bij deze slk. Die voorkant is erg geslaagd vind ik. En van bovenaf is hij ook erg nice. Alleen zie je hem (bijna) nooit vanuit die hoek…
@xilver: Bedoel je niet SLS-wannabe? Gullwing dus…
Ziet er stoer uit, en hij is een stuk volwassener en midser vrouwelijk dan de vorige
@Kuifje: midser = minder (typfout)
vind het niks, veel te klein en onpraktisch….
laten we het maar houden op vrouwenauto!
Hij heeft een beetje een vette reet maar verder valt het me niet tegen. Ik zou ‘m toch nooit kopen.
Ik vind deze auto wel ok, weinig mis mee. Alleen is een Z4 gewoon spannender. Wel zie je dat de vorm van het klapdak ronder is en mooier kwa vorm dan bij de Z4. Bij de Z4 zie je zelfs de naad aan de achterkant en is het glaswerk nagenoeg recht. Bij de peugeot 308cc zie je ook dat ze hier verder zijn kwa vorm van dak en het wegwerken van de naden. Meest bijzondere van deze nieuwe SLK blijft dat men voor best ronde vormen heeft gekozen.
liever een tt of tts’je
@love4sportcars: of een TTRS, nu we toch bezig zijn.
Zal wel weer een hele hoop euri kosten…voor een auto dat nergens in uitblinkt…Maar hij is wel netjes !
@Megakix: Z’n concurrenten kosten ook een hoop geld en blinken ook nergens in uit?
-edit: check!-
niet mooi een kleinen sl en de achter kant is oke niks de neus gaat wel maar net als audi ze lijken allenmaal op elkaar op de grooten en langte na
hij is er zeker op vooruit gegaan! maar doe mij toch maar de SL:) of de 55amg versie, dat is ook een beest.
Foutje op alle foto’s.. wat een lelijke auto..
Ik weet dat we een soort van moeten downsizen laatste tijd maar een 1.8 is zielig in zon ‘grote’ auto. Maar de 5.5 Amg gaat ook niet veel sneller, Hij is gewoon te groot geworden.
@The360box: Ik vind die SLK niet groot, letterlijk genomen en al zeker niet groot in de figuurlijke zin van het woord. De SLR, die is groots in zijn kleinheid. ;)
@The360box: Een 1.8 is al toch sinds tijden te verkrijgen in deze??
@SimonMc: Dat zal, maar in mijn opzicht is de nieuwe SLK een beetje uit zn slof gegroeid, optisch dan. We zullen het zien.
Ik vind hem niet lelijk, maar ’t blijft een vrouwenauto. Niets voor mij. Maar hij heeft mooie lijnen en vormen.
Ik moet toegeven dat dit er goed uitziet. Ben zelfs wel benieuwd naar AMG versie van dit ding.
@Rick-dos: hahaha. Ben je serieus? Ik begin nu toch wel aan je te twijfelen. Dit is echt een falend ontwerp in my opinion.

Ik vind de Z4 toch wel véél mooier.
Ben ik nu opeens BMW fanboy geworden? hahaha..

Misschien kan de AMG het inderdaad nog oplossen.
de SLK 200 met 184 PK en in 6,7 sec naar de 100. Dat zijn toch al geen vervelende cijfers. Doen ze goed. Denk dat de SLK met de 3.5 V6 met 306 PK een heel lekkere combinatie is.
Wat ze volgens mij altijd bij de slk doen is….plakken de neus van het topmodel en erop en klaar. Weer een nieuw slk.
@steve1984: Doen ze bij veel merken toch? Alfa 8C-Mito bvb…
Hele mooie auto. Nu kan je ook als man er in rijden.
Binnen in heeft hij een paar sls kenmerken.
En als er een AMG sausje overheen komt is hij helemaal af.
De neus heeft wel wat weg van een cls.
Maar het is niet zo als bij audi.
Daar is het gewoon ctrl-c ctrl-v bij alle modellen.
Heel erg is het niet maar Bij mercedes is het gelukkig
(nog)niet zo.
ik vind de neus en voorbumper te machtig (vierkant)en daarom niet echt in harmonie met de te ronde(naar mijn zin) teveel op de oude gelijkende dakconstuctie/achterkant van deze nieuweling.

Maar toch heeft ze wel wat, (vraag me niet hoe en waarom)de tijd zal het leren waarschijnlijk..? Misschien dat ik de vrouw maar eens om wijze raad vraag, gewoon even peilen wat zei er van vind, misschien heb ik er dan vrede mee…
Het interieur is wel mooi, de rest niet…
Komt goed van z’n plek hoor! Zeker met die 3,5L!
Eén van de lelijkste Mercedes modellen van de laatste jaren. Het is een ratjetoe van verwijzingen naar de SL, de SLS, en ik zie zelfs wat lijnen die lijken op de Lexus SC (and no that’s hardly a compliment). Rommelig ding en erg weinig nieuw verfrissend design. Ik vond de vorige wel fraai, dit is niks.
toch wel gaaf dingetje :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).