De eerste witte Maybach Coupé

Auteur: , 67 Reacties

De Xenatech Maybach 57S Cruisero Coupé lusten ze wel in het Midden-Oosten. De onthulling vond daar plaats en in Riyad is afgelopen week dit witte gevaarte afgeleverd.

Ze zetten er vaart achter bij Xenatech, die de auto’s in samenwerking met Maybach maakt. Binnen een jaar van de eerste concrete berichten over de coupé staat die ook al bij de koper(s). Helemaal klaar om deze zomer in de belangrijkste Europese steden te schitteren. Dat we de auto niet ver van huis kunnen spotten lijkt vast te staan. Autogespot zag het kenteken eerder al in Cannes op een Veyron zitten.

Op deze foto’s krijgen we ook eindelijk weer wat meer te zien van de achterkant. Bij de onthulling leek die angstvallig buiten beeld gehouden. Een tamelijk massief geheel.

De Bugatti Veyron is nu dus vervangen door deze tweedeurs met meer plek voor boodschappen. Of je later thuis bent in de Maybach? Ach, in het stadsverkeer kom je met 640pk toch ook een heel eind. (bron: facebook)

Maybach Coupe wit67 reacties

Die voorbumper….

Maar de rest is hij zo zalig!
@koenmb: helemaal mee eens! op die voorbumper na is die auto heel erg mooi te noemen.. nooit gedacht dat ik dat ooit over een maybach zou zeggen
@vwally: Dan maar de CL65 AMG moest ik er ooit heb geld voor hebben. ;-)
@koenmb: Mensen met geld doen alles voor status. Ik moet wel zeggen dat ik altijd een zwak hart voor Maybach heb gehad. Groet MM.
@koenmb: eens,…
@koenmb: De voorbumper tot daar aan toe, dat chromé lijstje rond die grill, lelijk.
MIJN GOD!
Werkelijk geweldig!

Nooit echt behoefte aan een Maybach gehad, maar zo in coupe versie! WOW!

Echt prachtig.
Dit is de ultieme luxe coupe.
Persoonlijk zou ik voor de Mercedes CL65 AMG gaan.
Vind die toch wat mooier.
Maar met deze Maybach zul je niet snel iemand tegen komen die hem ook heeft.
@ascari15: idem! een CL65 amg is mooier !
@ascari15: En ook daar sluit ik mij bij aan. Geen Maybach voor mij (voor de lol dan he.. betalen kan ik het nooit..) ik ga ook voor de MB AMG
Een heel erg ordinaire auto, maar tevens ook een hele mooie auto met mooie lijnen. Enkel de voor- en achterbumpers zijn een beetje druk. Afgezien daarvan is het een echt geslaagd model.

Ik denk dat ze voornamelijk thuishoren in Sjeik-land en voornamelijk ook in Moskou. ;)
@bosnialove: Correctie: enkel de voorbumper is druk. Echter, hij heeft van die chromen platen op de voor- en achterbumper die ook op een ML-klasse zitten. Dat is minder.
@bosnialove: Het is gewoon een hondslelijk stinkhok voor de steurkuitzuigende elite die mazzel heeft dat er beestenfossielen onder de grond in hun achtertuin lagen, meer niet!

Wat een onpraktisch geval.
@Truttenschudder: het mag wel een beetje vriendelijker. En niet zo jaloers zijn. En ook niet beginnen ontkennen dat jij niet jaloers bent want dat ben jij wel. belachelijk ventje met jou belachelijke reacties
@mortsel2640: Troll recognition fail.
@mortsel2640: Laat hem. Hij is nog maar 18 jaar oud. ;) Ik verwacht niet anders.
@bosnialove: Jij bent echt grappig :P. Ik overdrijf toch expres man.
@Flamingo: Droogste reactie van de eeuw. Geweldig! :P
@Truttenschudder: ho meneertje kan engels, Wat doet gij op deze site, gij hebt niet eens rijbewijs of een auto. Kunt gij niet beter naar scooterblog.nl gaan ofzo en daar belachelijke reacties achterlaten mongool
@mortsel2640: Ik zou maar oppassen, ik kan m’n fiets ver gooien hoor!
@Truttenschudder: Ik zie een prachtig woord.
Steurkuitzuigende Elite. Die steel ik bij deze.
Mijn wel gemeende complimenten.
Groet, Jonkheer van Bass tot Adriaanszen
CEO Maybach. New York.
ps. bij plaatsing in ons familieblad ontvangt U een bonus.
Dit is de MVO interpretatie van Sheiks? Prachtig!
De beste boodschappenauto ooit.
Past prima in het orteliusstraat-beeld.
Krijg je voor die prijs ook 24-uurs car-gards erbij ?
Zo mooi geen woorden voor alles is gewoon mooi en het is een maybach
Waw, hiermee valle alle andere wagens mee in het niets.
Goddam dat ziet er machtig goed uit!
vreemd, deze is echt zoveel aantrekkelijker dan de 4deurs… terwijl de limousine me koud laat dit is echt een superknappe wagen :p ik wacht al volop tot ik de eerste zie rijden, al kan dat even op zich laten wachten
Die voorbumper is een beetje druk, en die achterlichten moeten een andere kleurindeling krijgen want door die witte banen lijken ze nu teveel afgesneden aan de onderkant. Verder heeeel vet.
Pfft, ben ik m’n best aan’t doen om de aanbetaling voor een CL350 bij elkaar te sparen, komen ze dit er tussen gooien. Niet eerlijk, nu wil ik deze ipv. een CL… Nuja, ik ben nog redelijk jong.

Maar hoedanook : prachtige wagen. Ronduit subliem. En die voorbumper is dan misschien wel een beetje druk, maar deze wagen kan het zeker hebben, en hij komt er nog prachtig mee weg ook.
@kingkay: CL350? die bestaat niet… teminste niet van de afgelopen 10 jaar, dat weet ik vrij zeker. bedoel je geen CLK? want dat is ook een plaatje:)
@lambo4all: ik bedoelde eigenlijk CLS350, was een S-je weggevallen. Overigens heel jammer dat er geen CL350 bestaat, want dan zou ik voor die mikken. Een CL500 begint hier in BE bij een dikke 120k € en dat trek ik de eerste 5 jaar toch echt niet vrees ik :(

Een CLS350 is iets realistischer dan :) We’ll see, als er de komende 2 jaar geen gekke dingen gebeuren dan gaat het heus wel lukken.
the-budel-guy
zet maar voor de deur als hij op de oprit past :P
deze overtreft de Phanthom coupe met cool-heid:)
Echt, hoe meer en langer ik hem bekijk, hoe breder de glimlach op m’n gezicht wordt. Deze zorgt er ook meteen voor dat Maybach het drukst vertegenwoordigd is in m’n persoonlijke top-5, samen met de Laundalette. God dit is echt een prachtige coupé. Die daklijn ook, zo heerlijk dat die verdwijnt in de carosserie. Machtig mooie conversie, raar dat Maybach daar nooit zelf mee is afgekomen.
Wat een #fail dat Mercedes/Maybach hier vanaf het begin niet zelf mee is gekomen.
@sacha: Ja als je dit zo ziet is dat inderdaad moeilijk te verklaren.
Ik zou heeeeel lang moeten twijfelen tussen deze en een Veyron! En ik denk dat ik stiekem voor de Maybach zou gaan! 90% van de tijd kom je niet eens in de buurt van het vloeren van zo’n apparaat. En dit ding is wel een stuk praktischer. En fraaier.
Heel lelijk!
Bruut
hmm…van de week stond er een zwarte 57 voor de deur. Wat een tank ! Maar mooi…nee. Vooral de plastic koplampen en de belijning achter waardoor het lijkt of de kofferbak niet goed dicht zit helpen niet echt. Mist klasse, al zal je binnen niks te klagen hebben. Als coupe ziet het er iets beter uit.
cool natuurlijk maar wat moet je er mee?
@Flamingo: inderdaad, wat doe je er in godsnaam mee?
@As_long_as_it_is_fast:

Relaxt rijden natuurlijk. Wat doe je in een CL? Wat doe je met een BMW 3 of een CLK?

Niet echt een wagen voor in Londen centrum (al zullen we hem daar ook wel tegenkomen) maar toch ideaal om wat landelijker mee rond te toeren of wat snelweg kilometers me te doen.
@Hupke: dit is toch niet meer te vergelijken met een BMW 3? :p
@As_long_as_it_is_fast:

Met de 3 coupé bedoel ik dan. “Iets” andere prijsklasse, lichtjes verschillende afmetingen maar da’s ook alles behalve een praktische wagen.
De M3 en de 335i willen wel vooruit komen en kunnen onder de noemer sportwagen worden geplaatst. Maar de 316 kan je nu toch ook moeilijk een sportwagen noemen of een praktisch model. Toch word die ook verkocht. Niet dat ik een 316 die gedoemd is om ooit verkracht te worden door een petje wil vergelijken met een Maybach die de kans heeft misbruikt te worden door een oliekind of een rapper maar je weet wat ik bedoel ermee.
Waarom koopt iemand een coupé, ja gewoon daarom omdat ze die 2 plaatsten extra niet nodig hebben.
@Hupke: jup, ik begrijp je punt maar ’t ging mij vooral om de afmetingen en de decadentie. Je kan hiermee niet gewoon naar de winkel gaan. Niet alleen omdat ie alles behalve handig is.
@As_long_as_it_is_fast: Als je hiermee rondrijdt, ga je niet naar de winkel, dat doet de huisvrouw wel (of ander personeel). Op de meeste plaatsen waar je zelf moet zijn zal wel een plaats voor jou gereserveerd zijn. Als het dan nog problemen zou opleveren, heb je waarschijnlijk nog wel ergens een “ordinaire” CL staan, die je wel mooi geparkeerd krijgt. Die mannen liggen echt niet wakker van de problemen die jij hier opsomt.
@koenmb: Waarschijnlijk niet, maar als ze een huishoudster hebben en een maybach, dan lijkt de kans mij groot dat ze een chauffeur hebben ook, en dan rijden ze al helemaal niet. En van die CL, dat heb ik ook al gezegd, als je dan al een auto koopt voor het plezier, zijn er voor die prijs leukere speeltjes op de markt. Bentley Continental Supersports bvb.
Ik voel een rijtest aankomen van Wouter of Sacha :-)
@ZeRoo: Ik denk dan Sacha, ik vind dit soort decadentie niet echt bij Wouter passen. (no offence btw)
Ik wil ook mee met de test! :D
Ik vind het een prachtige auto en vooral de achter- en zijkant! Wel jammer, zoals al eerder is vermeld, van de voorbumper.
Trouwens, de letters op het kenteken vormen samen een woord in het Arabisch, wat betekent “bezorgdheid” als zelfstandig naamwoord of “bezorgd zijn” als werkwoord. :P
het enige wat ik denk bij deze auto, een verlenge mercedes coupe die is getuned, en waar je in de achterbak nog meer ruimte hebt dan bij een E klasse.
Dit is nu eens de definitie van een slee, in beeld. Ongelofelijk, precies een jacht op wielen.
2 opmerkingen wel:
1) Die chromé lijst en de grill, veranderen graag.
2) Zoals flamingo aangaf, wat moet je hier in godsnaam mee?
@As_long_as_it_is_fast: Tsja.. dat vraag ik mij ook altijd af.. waar dienen auto’s voor.. ;) Raarrrrrrrr..
@Freewarefreak: Waarmee ik bedoel dat dit geen wagen is om mee naar de colruyt te gaan, zoals een bmw 7 dat nog wel is. Voor grote afstanden gebruik je dit meestal ook niet, want als je deze auto kan kopen, moet je je huis nimeer uit. :D En als speelgoed zijn er leukere dingen op de markt.
Op de voorbumper na is dit echt een prachtige bak….
ik vind hem gewoon mooi, heb altijd een zwak gehad voor maybach maar op deze manier vind ik hem nog mooier
Heel mooi!
Degene die de voorbumper te druk vindt zou eigenlijk toch nog eens moeten kijken. 90% van de “drukte” is namelijk puur reflectie op chroom.

Verder strakke bak.
gaaf ding! :D
echte mafioso bak :P
tegenwoordig hoe minder deuren hoe duurder.
maar het is een vette wagen.
hmm dat kenteken zat volgens mij in 2007 nog op een Carrera GT…

http://www.autojunk.nl/fotos/vakantie-in-londen-deel-2/3135/2

Doet de eigenaar niet slecht dan :)
Het zou wel kunnen, maar echt geweldig vind ik het niet. Het straalt er te veel af dat hij omgebouwd is ipv dat het een nieuw model is. Zonde!
Doe mij maar de Exelero.
dames en heren, dit is toch gewoon een gerebadgde mercedes?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).