Video: The Ferrari is in the detail (F40 Blu Pozzi)

Auteur: , 42 Reacties

De laatste Ferrari waar Enzo aan gewerkt heeft in zijn favoriete kleur. Als er een auto is waar je me ieder moment voor wakker kan maken.

Rood is helemaal niet de kleur van Ferrari noch de kleur van Enzo Ferrari. Rood is de kleur van Italië, waarin zij vroeger internationale wedstrijden verreden. Geel is iets meer de kleur van Ferrari, de kleur van de streek waar ze vandaan komen. Blu Pozzi was de favoriete kleur van de meester zelf. Net niet zwart. Onopvallend, tenzij je er op let. Donker genoeg om de Ferrari ongemerkt op een schaduwrijke plek te parkeren. Als het niet zo’n luidruchtig beest was geweest.

De Ferrari F40 zelf? Daar kan je over door blijven praten. Grofweg 1100kg en 480pk, handgeschakeld en zonder wat voor luxe dan ook. Geen V12 maar wel een bulderende achtcilinder met twee turbo’s. Zo mooi.42 reacties

Sorry, ik schakel toch even door naar Vimeo om dit juweeltje in HD te bekijken.
@Jochempie:

Als het op vimeo staat kan je bijna altijd van uit gaan dat het iets goed is!
@SHFT: Klopt ja, de kwaliteit is opvallend hoog! Zo ook van dit filmpje, geweldig zeg, die F40 in die kleur! En de beige lapjes leer over de stoelen staan er perfect bij. Ik had eigenlijk wel graag nog meer uitlaat gehoord in plaats van die zweverige “kijk mijn filmpje eens strak gemonteerd zijn”-muziek.
leuk speelgoed en die eigenaar rijdt er tenminste mee
-edit: aangepast, bedankt-

Laatste woordje heeft een typefout.
Verder zoals altijd een mooie auto die F40. De echte Ferrari’s. Ik heb hier honderd keer meer mee dan met zo’n F430 ofzo.
Jaa doe mij maar zo’n F40, ik hoef geen California, een 599 of een 458, kheb veel liever een van de wat ‘oudere’ modellen van Ferrari.. die stralen nog tenminste wat uit
Kopen? Pas op! -> In Duitsland te koop -> Ex. BPM:
http://www.autoscout24.de/ListGN.aspx?vis=1&make=27&model=1732&pricefrom=1000&cy=D&page=1&maxresults=500&results=20&ustate=N,U&um=True&sort=price&zipc=D&tab=price
@bosnialove: En je denkt dat de leeftijdskorting er nog niet voor heeft gezorgd dat je deze auto BPM vrij kan importeren?
@Jochempie: Hoeveel is 2011-1989=..? ;)
@bosnialove: Je weet dat de BPM regel niets te maken heeft met de klassieker-kwalificatie van 25 jaar? ;)
@Jochempie: belangrijker nog; je weet dat BPM uberhaupt niet bestond in 1989? (dus ook niet voor auto’s van dat bouwjaar)
@Jochempie: Nou leg eens uit dan, pientere jongen.
@bosnialove: Voor auto’s van vóór 1992 hoeft geen BPM afgedragen te worden. En dan is het bedrag dat je bij een auto van rond 1992 moet betalen ook zeer gering. Ik had laatst een fraaie wagen uit 1994 gevonden, prijskaartje van ruim 30 mille. BPM: 50 euro.
@Jochempie: Een lekker waardehoudend wagentje was dat dan, ofnie? 17 jaar oud én nog steeds 30k.

Maargoed, ik heb zelf een auto uit 2008, dus ik wist daar niet veel over. :)
@Jochempie: Dat is helaas niet waar. Er is een tijdje geweest (jaren 90) dat de BPM naar 0 werd terug geteld. Echter er werden toen zoveel auto’s naar Nederland gehaald dat onze roverheid snel een 10% bodemtarief invoerde. Dus hoe oud een auto ook is, je betaalt altijd 10% BPM. IGV een oude Ferrari ben je dan nog altijd een paar mille kwijt.
-edit: aangepast, bedankt-

OT: Eindelijk van dat rood verlost.
Doe mij maar in de felrode versie van ferrarirrood en graag afleveren te oosterhout:D
@rickmelis: Haha doe mij um maar in t zwart dan rick:) dan valt t niet op als ik je voorbij vlam:D
Veeeeeeeeel mooier dan in dat rood!!!
De F40 blijft een prachtige machine. En ik moet zeggen, dat Blu Pozzi is wel een mooi kleurtje, weer eens wat anders dan rood :P
Prachtige wagen.. en volgens mij redelijk zeldzaam in deze kleur..
Volgens mij bijna elk exemplaar in rood afgeleverd… Heb nog niet veel F40’s gezien in een andere kleur…
wauw
Ik houd meer van de nieuwe, maar die oude hebben toch iets
magisch.
Gele en zwarte F40’s zijn er ook wel, zilver heb ik nog nooit gezien maar lijkt me ook erg mooi. Blu Pozzi vind ik meer iets voor de GT’s van het merk.
eerste keer dat ik een F40 in het niet-rood zie…en het gaat hem een stuk beter af!
tot in het detail… dan zijn de roze kousen me er toch net teveel aan, wel mooie kar, en van die blu pozzi favoriete kleur wist ik nog niet…
De laatste extreme Ferrari die het tot legende status geschopt heeft (F50,F60, Enzo no no). Maar donker “standaard leaseauto niet bijbetalen voor metalic” blauw hoort echt niet op een Ferrari. Op een Golf 4 ok nou goed dan, op een F40 Nee!
Het heeft in mijn ogen wel iets dat Pozzi. Ingetogen maar toch krachtig, en natuurlijk ook exclusief. Lekker schakelwerk trouwens!
Als mensen in het vervolg niet kunnen begrijpen dat de F40 helemaal bovenaan mijn “favoriete”-lijstje prijkt, dan verwijs ik ze naar dit filmpje.

Gutverdegutver wat is dit lekker. Ik zou ‘m het liefst in het zwart zien, maar this will do nicely thank you…

Ik kan ook begrijpen dat je hier liever naar zit te staren dan in zit te rijden…
integralechubasco
@Rick-dos: heb je jouw deel al bij elkaar? of ben je onze deal vergeten?
integralechubasco
@Rick-dos: De integrale is verkocht, + de spaarcentjes kom ik nog een tonnetje of 3 tekort… maar het begint al vorm te krijgen… :)
Zodra ik mijn nier, linkerarm, linker teelbal en grote teen weet te verpanden ben ik nog maar 100.000 euro verwijderd van mijn deel. Hoe staat het met jou? ;)
dik hoor! :D
Mooi filmpje, nog mooiere wagen, en een heerlijke sound! Ik wist het wel.
-kwijl-
Superrrrrrrmooie auto, helemaal in deze kleur !!! Als ik aan de naam Ferrari denk, dan is deze F40 altijd al het model geweest die mij voor ogen komt….helemaal waanzinnig die auto !
@Autoblog:

Hou eens een Poll onder de bloggers welke Ferrai / Lambo / Porsche het meest aansprekend is / was. Dus een Poll PER MERK…lijkt me interessant.
Voor mij de mooiste F40 ooit.
Ik hou van Ferrari’s! Vooral als ze niet rood zijn. De F40 lijkt in deze donkere kleur nog bruter. Hulde aan de man met de roze sokken! :)
Als ik de auto zie met de motorkap open moest ik meteen denken aan Koenigsegg. Is de ccx daar soms op gebaseerd?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).