De Chrysler 300 komt er ook als hybride

Auteur: , 30 Reacties

We weten inmiddels dat Fiat/Chrysler CEO Sergio Marchionne heeft besloten om de nieuwe Chrysler 300 hier in Europa (Engeland uitgezonderd) als Lancia Thesis-opvolger te gaan verkopen. Op de Detroit Autoshow heeft deze baas laten weten dat er in 2013 ook een hybride-versie van het nieuwe Chrysler-vlaggenschip komt, dus kunnen we er vanuit gaan dat deze bak eveneens de oversteek naar Europa zal maken.

Dit betekent dus dat hybrides zullen terugkeren bij Chrysler. In 2008 probeerden ze het al eens door de Dodge Durango en Chrysler Aspen aan te bieden met een V8-hybridemotor. Aangezien het verbruik niet veel verder kwam dan één op acht werden deze uitvoeringen nooit echt een succes. Heel vreemd, not. Chrysler zal het nu waarschijnlijk anders aanpakken, maar welke motor(en) Sergio wil gaan inzetten is nog niet bekend. Dit is wat hij er in Motown over te zeggen had:

“We will offer a hybrid variant of the 300 equipped with an eight-speed automatic in 2013.”

De Chrysler-met-Lancia-badges zal hoogstwaarschijnlijk een Pentastar V6 en een V6 diesel op het optielijstje krijgen. Niet bepaald de meest bijtellingsvriendelijke krachtbronnen. Laten we voor Lancia’s sake daarom hopen dat een hybridetoevoeging de verkoopcijfers in Europa tzt een boost kan geven. En hiermee hebben ze wellicht een concurrent voor de hybride 5-Serie & A6 Hybrid in huis. (bron: Autonews)30 reacties

Nee gaat hem niet worden. *speurt verder naar een 1gen occasion*
@Laue: exactly my thoughts
Wat een laffe opvolger van die bruute kolos.
Er wordt ook nog niet gesproken over een SRT-8?
Het is een hele gave bak, die nieuwe 300. Wel met Chrysler logo..

Iemand nog iets van onze vriend lincoln gehoord?
Waarom heeft de hier afgebeelde 300 3 mistlicht units? Of is die ene unit een nabijheidssensor voor de adaptieve cruisecontrol? :?
@AutomotiveDesigner:
ja da’s een radar, kan je goed zien op foto 7
the-budel-guy
weer een rede om de vorige versie te kopen
Ik vind het eigenlijk wel een hele strakke bak! Ben benieuwd wat er van de lancia terecht komt..
Ik vind dit echt een hele stoere bak
Inderdaad de wilde haren wat kwijtgeraakt.
Tis nu een kleine RR.
Wat mij een vooruitgang, alleen de voorkant ben ik nog niet over uit.
eerst vond ik het niets, maar het wordt steeds mooier!
Ik vind hem echt heel mooi als ik eerlijk ben. Hij ziet er wat luxer uit dan het plastic 300C geval. Prima auto!
Jammer dat er geen aandacht is voor het feit dat de bonden eindelijk door de knieën zijn gegaan en er nieuwe arbeidsvoorwaarden (goedkoper en beter voor de productiviteit) zijn afgesproken. En verder is het gerucht dat de Giulia misschien TOCH rwd zal worden wel opmerkelijk. Het zou betekenen dat het compact-evo platform omgebouwd moet worden naar RWD. Dat zou overigens ook betekenen dat er een hele lijst aan RWD modellen (Chrysler/Dodge/Lancia/Alfa) aan zou komen….
@w0o0dy: gaan ze voor een grote auto dat Punto platform gebruiken? Kan het me niet voorstellen eigenlijk.

Wat dat betreft kunnen ze beter voortborduren op het platform van de 159.

RWD is gewoon essentieel als je een rol wilt gaan spelen in de premium markt, maar dat zal er wel niet van komen ben ik bang.
@Jimmie: het platform is een modulair en voor de Giulietta al flink wat groter (en sterker+lichter). Het zit bovendien niet onder de Punto maar in de oude vorm onder de Bravo (en Stilo). De Punto staat op een ander platform.

Het platform van de 159 is te zwaar en minder modern dan het C-Evo platform.
@w0o0dy: Die nieuwe arbeidsvoorwaarden in die Fiat-fabriek zouden hier idd eens mogen passeren. Nu en dan (om de twee dagen) een echt serieus artikel is mooi meegenomen…
hahaha en wij krijgen DIT model als lancia???? wat heeft dit met italiaanse design te maken?! verder vind ik lancia ook niets.. so who cares!
Hybrides zijn leuk. Zeker wanneer ze vermomd zijn als Lexus GS450h.

Ach ja, nog even en zo ongeveer elk merk en model zal wel als hybride leverbaar worden. Overigens rijdt een Prius II best wel leuk hoor. Jaja, ik weet het, heiligschennis en zo, maar echt, een Polo blueMotion is een zwaardere straf om in rond te tuffen weet je.
Je gaat het toch niet over bijtelling hebben bij een E-segment auto? Komop zeg..
goodby gangsterimago….
@bpc: Inderdaad.. hij is er nou niet bepaald mooier op geworden. Zag laatst de film “The Bucketlist” op TV met Jack Nickelson, speelde daarin een multi-miljonair. Had een auto met chauffeur natuurlijk.. en wat was dat voor een auto? Jep, de “oude” 300C. Dik..

@Ricardo: Moet de topictitel dan niet zijn: “De nieuwe Lancia Thesis komt er ook als hybride” Want als het over die auto hier gaat is het een Lancia. Heb je het toch over een Crysler.. dan komt ie niet.. die blijft lekker in de USA. ;)
wat is hier interessant aan? autoblog ging toch alleen voor de dikke motoren? ga dan niet lullen over dit soort “onzin” :)
“concurrent voor de hybride 5-Serie & A6 Hybrid”.

Euhm… Nee, dacht ik niet nee…
Doe mij toch maar de vorige 300C, maar dan als SRT-8. Dat is tenminste een auto
Vetjes!
Ik smijt er wel wat polystreen tegen om hem bruter te maken :)
Ik vind hem stijlvoller als de huidige!
Geef mij maar de vorige 300c, die was veel dikker

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).