De Gay Car van het jaar is de Peugeot RCZ

Auteur: , 90 Reacties

De jaarlijkse Gay Car verkiezing kent dit keer een verrassende winnaar: de Peugeot RCZ wint en troeft daarmee favoriet Citroen af!

Overigens is Citroen wederom het gayste (is dat een woord?) merk. Schijnbaar is men in het land van vrouwen met okselhaar tegenwoordig ook erg in touch met de vrouwelijke zijde. Na de Aston Martin DB9 Volante was Italië immers jarenlang hofleverancier van gay cars met de Alfa Romeo Spider, Fiat 500, Alfa Romeo MiTo en Fiat 500C is nu de Peugeot RCZ de auto die met de roemruchte award aan de haal gaat.

Woutert met de RCZ

Zijn het de subtiele rondingen van het double bubble dak? Is het omdat het dé nieuwkomer is in het kappersauto segment? Kwam het door de marketingcampagne met knappe meneer? Of was het omdat Wouter een paars shirtje met V-hals droeg? Hoe dan ook: heb je als hetero man net een RCZ besteld dan weet je nu dat er misschien meer wringt in je huwelijk dan alleen je midlife crisis. Nu maar hopen dat je vrouw en kinderen het begrijpen! De organisatie van de verkiezing -Ledorga- liet overigens weten dat de RCZ slechts een zeer nipte overwinning behaalde op de Citroen DS3.

Hoe dan ook: gefeliciteerd Peugeot. En aan onze lezers de vraag: is dit een terechte winnaar? En wie wint er komend jaar?90 reacties

Ik word er een beetje flauw van. Er bestaan wel typische vrouwenauto’s zoals de Nixan Micra cc, maar de Peugeot RCZ associeren met homofilie is onzin. Tenzij hierbij wordt vasgesteld dat homofielen een goede smaak hebben. En dat is ook vaak zo.
@midasracer: tja, en die die er het meeste over zeiken zijn in ontkenning, jaja Wouter
@midasracer: En hier sluit ik mij bij aan. Dit is een trendy design auto en homo’s hebben een goede smaak. 1 en 1 is 2.

Valt het je niet op dat designers, stylisten en fashion iconen vaak gay zijn? Deze mensen hebben toch bepaalde talenten, inzichten en smaak wat er voor zorgt dat ze in dit vakgebied erg goed presteren. Logisch dat ze dan ook op AutoMotive gebied hier voor kiezen. Hetero mannen zijn toch meer horken op dit gebied. Hier beledig ik niemand mee want ben dan zelf ook een hork. ;)

Ik vind de RCZ dus geen homo auto, maar een trendy stilistische auto en homo’s herkennen dit.
@Freewarefreak: Wat is dat nou voor gelul dat homo’s goede smaak hebben? Als ze goede smaak hadden, zouden ze toch op vrouwen vallen?
@ramon: En wat is dat nou voor een homofobe opmerking? Ieder leeft zijn leven zoals hij/zij het wil leven.
@midasracer: trendy design of trendy vrouwelijk design is was anders. Homo’s en vrouwen kunnen elkaar vinden op het gebied van bijvoorbeeld kleding ontwerp; hier snapt (wil snappen) de gewone man niks van en vindt 85% van de mode lelijk (gay); grappig genoeg is dit zogenaamde hippe dan ook weer het gene wat het snelst verdwijnt (de man heeft dus toch wat te zeggen).
Maar op auto gebied is ‘mooi en stylish’ en ‘gay + vrouwelijk’ toch zeker iets anders.
Een RCZ is een duidelijke winnaar van de Gay/vrouwelijk award; Een Nissar GT-R gaat die prijs nooit winnen, toch vinden vele mannen dat een erg mooi gestyle-de auto (even geen BMW/Audi/MB voorbeeld genomen om het fanboy gezeur te ontwijken).

Dus ja: terrechte keuze voor gay auto van t jaar!
@midasracer: Net zoveel smaak als Maik de Boer zeker..
Het is het motortje wat er in zit….
@tuuttuut: inderdaad, dat doet het ‘m. als er een v8 in had gezeten kwam ie nieteens in dit gesprek voor!
Call me gay, but baby I like it…..
@psarulez: gay!
Terechte winn-aars voor dit jaar.
Volgend jaar beslist de Alfa MiTo.
@boygeorge: winn-aars? Goedkoop hoor…
@Esprit_de_Flandre: Ik zoek Rammel-aars.
Jij bent de gelukkige winnaar.
@boygeorge: Be careful what you wish for…
@boygeorge: lmao @ rammel-aars.
@boygeorge: en dan vooral ook zo een naam hebben.
Dit is de enige Peugeot die er fatsoenlijker uit ziet dan de rest, beetje duur maja wat kost een sirocco 2.0? gay is die niet en een mini cooper S of een 500 abarth esse esse toch ook niet? Ruil ze graag in voor mijn golf 4;)
Waar wordt deze onzin eigenlijk op gebaseerd?
@C220AMG: Op de gevoelens van de gemiddelde ABer.
@C220AMG & @boygeorge: Op het gevoel van deze mannekes…

http://www.ledorga.fr/en/ledorga/ledorga-team.html
@Esprit_de_Flandre: Ik heb geprobeerd in deze site te indringen, kreeg geen toegang.
Heb jij een lid..maatschap ? Crap, I did it again, justin like Jochempie.
Het was in mijn ogen ook de auto van het jaar. Met een relatief lage prijs een hele strakke kar met een heel fraai interieur.

Toch heeft het iets vreemds, zo’n gay car of the year. Het zorgt ervoor dat heteromannen er bij weg blijven als de auto deze prijs in de wacht sleept. Dat komt door vooroordelen die zo diep geworteld zitten dat velen van ons er maar niet overheen kunnen stappen. Bij het woord “gay” denk ik niet aan een man die op mannen valt maar aan een man met een compleet verwijfde manier van communiceren. Een man die zich als een huppelkutje gedraagt. Een man waarvan je niet weet of je ‘m serieus kan nemen. Dat heeft niets met homofobie te maken, het is een persoonlijkheid die ik bij geen enkel persoon op prijs stel. Ik hecht veel waarde aan de manier waarop ik op iemand overkom en dat vooroordeel met je meedragen helpt daar niet bij.

Voorlopig nog geen gay car of the year voor mij.
@Jochempie: Helemaal waar. Dat zijn ook van die dingen waar ik mij aan erger. Ik heb niets tegen homo’s, maar ze moeten inderdaad niet zo doen. Weet je wat ik daar een typisch voorbeeld van vind? Gordon. Ik weet nog toen hij DJ was op de radio. Die uitspraken van hem.. altijd bezig met dat homogedoe. Ik vind hem erg anaal gefixeerd, altijd heeft ie het over “sterretjes”, etc, etc. En vergelijk dat eens met bijvoorbeeld Andre van Duin. Daar merk je niks aan. Dat is een gewone man. Dat strookt exact met wat jij zegt.
@Freewarefreak: Dat is niet de homo in Gordon (crap, oppassen met wat ik zeg), dat is de brutale eikel in Gordon (nu doe ik het weer). Die gast voert gewoon een showtje op omdat hij weet dat gebrek aan nuance verkoopt in onze gevoellozer wordende maatschappij. De maatschappij waarin mensen een stervend achtjarig jongetje en zijn moeder graag het land uitschoppen om gelukzoekers een signaal te sturen en bang zijn dat hun belastingen dat jaar vijftig cent hoger uitvallen. Waar is mama met de vlakke hand als je haar nodig hebt.
@Jochempie: Mama is dichter bij dan je denkt.
Ik heb jou goed in..ge..schat, jou humor is in..crab..beble
@Freewarefreak: weet je waar ik me ook aan erger? hetero’s die altijd maar homograpjes moeten maken als er een homo in de buurt is.. ‘wij’ zijn dan opeens de enige die aan sex doen
@Jochempie: De zogenaamde ‘janet’, dus. Er zijn veel meer homo’s dan janetten, maar bijna niemand heeft het door…
@Esprit_de_Flandre: Uiteraard. Maar zo’n verkiezing wordt georganiseerd door mensen die een soort aandachtsstoornis hebben denk ik. Kijk eens, wíj hebben ook een auto van het jaar! Ik erger me aan mensen die iedereen willen laten weten hoe anders ze zijn.
@Jochempie: ja ik vind ook dat iedereen maar hetzelfde moet zijn. Vinex woning, labrador, 1.4 kids, Golf of Astra station, elke zomer op dezelfde camping in Z-Frankrijk en met Pasen naar de IKEA
@Atenza: Je begrijpt me niet. Iedereen is anders, no reason to shout about it.
@Jochempie: Mja, maar het zijn ook wel alle media die er gretig opspringen hé. Zo van: kijk, die zijn anders en ze hebben iets gedaan zoals ons, iets ‘normaals’, dus de boodschap is dat we allemaal broeders zijn en in vrede moeten leven met elkaar…
the-budel-guy
nou ik zou niet moelijk doen als dit ding op de oprit staat
Al met al een héle mooie auto.
Geef mij maar een mooie witte RCZ. Gay of niet ik vind hem schitterend! Volgens mij heeft de Audi TT ook lang deze titel gehad. Tja, ik denk dat homo’s dan over het algemeen een goeie smaak hebben. Ik vind RCZ erg stijlvol, interieur ziet er goed uit en motorisch is er volop keuze. Zeker die 1.6 met 200+ pk!
Toch is de RCZ een mooie auto. En ik hoop dat deze titel de verkopen van deze auto niet laat dalen.
snap niet dat er gay autos zijn, zijn dan ook autos voor lesbos en hheteros?
@laurens324: lesbi’s zijn ook homo’s
@laurens324: Biologie les. Homo = van hetzelfde.
Na lange tijd eindelijk weer een sportwagen van het merk met de leeuw, wordt hij zo onthaald.
Zet er maar één bij mij in de garage hoor, vind het een mooie auto.
@bfniels2: aub in de garage laten.
Niets gay aan deze auto vind ik.
Hij heeft juist van die mooie bobbels op het dak
Deze auto bevat weinig Sjonnie Gay aspecten………
Als er nu is gewoon geen gays meer bestaan!
@akif7: Ga eens weg van deze blog, snotaap.
Dit is voor mij niet de gay car van het jaar. En als dat wel zo is, neig ik naar de homo kant. Want ik ga eerlijk zijn, ik vind dit helemaal niet lelijk. Ik vind een ford fiesta meer homo dan dit model, maar goed, so be it.
Blablabla Gay’s hebben goeie smaak blabla…

Ik denk eerder dat wel Wìllen geloven dat gay’s goeie smaak hebben, en dat de gay’s het nog het liefst van al willen geloven…

De gay’s die IK ken, rijden Opel Astra, Volvo V40, Toyota Yaris, Golf III, Nissan Primera etc…

Allemaal very gay cars indeed…
@Esprit_de_Flandre: Smaak ?
Volvo c30, Pagani Huayra, Bugatti Veyron SS, Ford Sierra.
@boygeorge: zeg je nou dat je gay bent of heb ik iets verkeerds gesnoven??
@Ferdinand1: Aangezien @boygeorge met een Sierra rijdt…

Zijn naam had hem eigenlijk ook al een beetje verraden… :D
ik vind het nog niet eens zo’n vreselijk gebakje, ondanks dat het een peugeot is. :D
Ik zag hem van de week nog op de weg rijden en ik moet eerlijk zeggen. De RCZ is alles behalve gay. Gay nummer 1 auto blijft de VW Beetle Cabrio.
ik ben het er niet mee eens. ik vind het juist wel een mannen auto
@douwe: homo’s zijn ook mannen, slimmerd..
ik vind dit geen terechte winnaars!

trouwens, is er geen top-10 zoals vorig jaar?
volgend jaar de Evoque?
@W115: Zonder twijfel…
En wie heeft dit besloten? ik zou mijn auto zo inruilen voor de rcz “financiele redenen”, Ik vinde gaycar van dit jaar de audi a1(sorry fanboy’s)
Nou en .Dit is de mooiste peugeot sinds jaren.
Ik heb er een proefrit in gehad en ondanks de kleine 1.6 THP motor(200pk) komt dat ding erg goed van de plek en rijd als een kart, kan zowat haaks de hoek om, dus waarom deze mooie pug als gay gezien wordt is me een raadsel??
@pug206: waarom zie jij (en tig anderen) gay automatisch als iets negatiefs..? Moet nog een hoop gebeuren qua tolerantie, dat is wel duidelijk. Nederlandse tolerantie = homo zijn is prima zolang ze het maar voor zich houden
@Atenza: Don’t ask, don’t tell. Als je dat wel doet mag je voor alles uitgemaakt worden hier ( eigen ervaring). De meeste mensen vinden homo’s “okee” als je maar niet opvalt nog jezelf bent. Inderdaad moet je een Opel of VW rijden, een rijtjeshuis in een nieuwbouwwijk hebben en lekker meepraten over tieten en voetballen. Anders ben je gewoon “eng”.

OT: Terechte winnaar. Volgend jaar Mini Countryman.
@autogek123: Homo’s mogen ook meepraten over voetbal en vrouwen, hoor :)
@bozewolf: Dat schreef ik. We moeten gewoon daarover meepraten. Doe je dat niet ben je ” eng”! :( Dan de hele dag aanhoren welke vrouwen de mannen leuk, lekker of geil vinden. Maar stel je voor dat je een keer zegt welke vent je leuk vind, dan ben je gelijk weer een vieze homo.
@autogek123: In mijn sociale omgeving iig niet. Een goede vriend van een kameraad van mij is homo en elke keer dat ie mij ziet zoent ie me op de hand en zegt ie dat ik zo’n lekker geil mannetje ben. Lig ik niet wakker van, vind het wel vleiend ;)

Dat het gedragd jegens homo’s hier op AB wat te wensen over laat is ook wel logisch toch? Het zit hier bomvol gefrustreerde pubertjes, dus hey…
@bozewolf: Ontkenning hé…
@Esprit_de_Flandre: Verklaar je nader…
@bozewolf: Het gedrag van gefrustreerde pubertjes op AB…
nee, niet erg logisch eigenlijk
Ik had echt mijn geld op de A1 gezet in deze verkiezing :D
Ik ben met mijn Honda CBR1100XX Super Blackbird al een leernicht, Dus ik ben blij dat ik een blauwe RCZ 200 heb besteld
Hey het gaat over homo’s, waar blijft die Lincoln nou met zijn “ah, dus jij bent er een!”?
@a_buis: @lincoln is dood. Had je dat nog niet door?
@a_buis: Ha.. a..dus een kus..is uw..wens.
WEL ..buis..er..idd..iets..doch..niets..Pr.Lincoln.
De nieuwe Nissan Micra is gay.
Kleine koekblikjes zijn gay.
Dit is een auto met de looks, heb er al vele gezien.
Oneens dus.
Atenza…conclusies trekken is een slechte eigenschap, ik vindt het geen auto voor homo’s De fiat 500 of de mini komen meer in de buurt. En al mannen het ene gaatje boven het andere kiezen moeten ze dat zelf weten, zolang ze maar normaal blijven doen, en het homo zijn niet teveel overdrijven. Verder de RCZ is een top wagen eindelijk weer een mooi ontwerp van de heren peugeot.
@pug206: wat is normaal? is elke hetero normaal? en wie bepaald wat normaal is? ik ken ook genoeg macho heterogozers die teveel overdrijven in hun machogedrag en geschreeuw.. maar dat mag zeker wel? En waarom moet een homo in een 500 of mini? geef me één goeie reden..
Schitterende auto!

Ik heb hem laatst in het echt gezien, wat een design!
Zou de marketingafdeling van Audi de jury van deze verkiezing een leuke bonus beloofd hebben? ;)
Simpel: en terecht!

Hoewel de Citroen ook een goeie geweest was hoor!
Mijn reactie moet nog worden goedgekeurd?
Wtf :shock:
@PeugeotGTI: Bij deze is zij afgekeurd ! wtf
Ontopic:
En wat dan nog?
Alsof een auto minder cool wordt omdat gay people hem ook cool vinden
Vette muziek wordt toch ook niet minder vet als een gay dat ook vette muziek vindt?
Gay car of niet, welke “mongool” kijkt daar anno nu nog naar, dit is tegenwoordig toch wel volkomen idioot.
OMG wat is er verkeerd met een DB9???
Geloof mij alsjeblieft.

Ik ben zo HETERO als wat, en ik rijd in een Peugeot Limited Edition.
Het is dat ik een vriendin heb waar ik veel van hou.

Mocht een vrijgezel deze auto rijden?. dan beloof ik je dat hij of zij binnen een uur een partner heeft.

degene welke deze discussie heeft geopend heeft waarschijnlijk altijd al zo een auto willen hebben. He vriend. Kut He!!!!

Zullen we even een discussie over jouw openen.
Wat vinden mensen van mensen die zo een artikel online zetten en een mening hebben over hetgeen wat een keer 2 mensen hebben gezegd en denken meteen dat iedereen dat vind.!!

Nu jij.

Dan maar als gay gezien worden.
Ik rijd er wel in :) Hahahah

Greats .
Om te beginnen, ik ben homo, zelfs zonder enig complex :-) Ik rijd sinds een half jaar een Peugeot RCZ, niet omdat het een gaycar zou zijn maar omdat het ding super rijdt, heerlijk stuurt en als een blok op de weg ligt en dat deze auto er ook nog gelikt uitziet is mooi meegenomen. Dit is mijn 7de Peug. Eerder had ik een 205, 405, 605, 306, 406 coupe, 407 en nu dus rcz. Dus je kan wel van een Peugeotfan spreken inmiddels. Tja, en dat ik toevallig op mannen val doet er verder niet toe, lijkt mij! Laat mij en mijn vriend maar lekker genieten van onze nieuwe aanwinst, homo of niet. Waarom zou ik in een Fiatje 500 moeten gaan rijden? Vind dit werkelijk onzin allemaal. Ieder zijn smaak en ieder zijn ding. Veel plezier allemaal! Groeten.

http://www.youtube.com/watch?v=QrZag_S1bck&feature=related
Ik ben hartstikke hetero..maar ik vin dit de 1e leuke Peug sinds tijden!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).