De Spyker C8 Laviolette van Lego (video)

Auteur: , 39 Reacties

Heb je tijd teveel, dan kan je natuurlijk altijd een Spyker C8 Laviolette nabouwen van het speelgoed van je kinderen. Uiteindelijk heb jij die dozen vol Lego betaald, toch?

Waarom hij het precies gedaan heeft? Schijnbaar is er zoiets als een online community waarin mensen elkaar uitdagen dingen na te bouwen in Lego. Één van die mensen is Oscar Verbeek die deze replica van een Spyker C8 Laviolette bouwde. Let daarbij vooral op de details zoals het schakelhuis en de uitlaten. Respect Oscar, bij deze een nieuwe uitdaging: de LM85 uitvoering die Wouter testte!

Lego Spyker C8 Laviolette

Meer foto’s kijken doe je hier!

Fotocredit: Oscar Verbeek via caught in transit39 reacties

Mja, knap. Voor wie van zo’n dingen houdt een leuke hobby…
Het is dat jullie het erbij gezet hebben en dat de wagen zwart is, anders had het ook Brum kunnen zijn.
Ik herken direct het deuntje uit het hoofdmenu van Colin McRae Rally 2 :)
@Jochempie: Haha, ja idd. Wat een geweldig spel, ik speel het nu zelfs nog wel eens.
@Alpinaa: inderdaad, en dan met Fireballcheat aan, en dan met een paar vrienden LAN, heerlijk :D
OT: knap gedaan,
Lego… ik vind het nog steeds een interessant stuk speelgoed.
Jammer alleen dat ik altijd steentjes te kort kwam.
Die wieltjes hadden ze in ‘ mijn ‘ tijd ook nog niet…
@NicoLauda: Herkenbaar: http://theoatmeal.com/comics/legos
@Seroo: :lol:

Super-site! Die kende ik nog niet, bedankt voor de link! :)
Een echte held had er een draaiende motor in gebouwd.
Mja, weet niet goed wat ik hierop moet zeggen. Allemaal erg knap als je dat kan bouwen zonder stappenplan, maar je moet er toch maar de tijd en goesting voor vinden.
Niets voor mij, maar als dat de mens gelukkig maakt, geen probleem.
Hehe, zeker mooi gedaan. Lego, het blijft toch wel het ultieme speelgoed dat je aan je kinderen kan geven. Eens de rechtmatige leeftijd bereikt waarop je met echte auto’s mag spelen en je ontdekt hebt waar dat aanhangsel tussen je benen voor dient valt het wel terug naar een derde plaats op het lijstje van ‘ultiem speelgoed’, maar toch, het blijft een superuitvinding die plastic blokjes. Ah, waar is de tijd, alle drie m’n Curver-bakken volgestouwd met Lego-blokjes midden in de woonkamer op de grond kieperen en dan de kinderlijke fantasie de vrije loop laten. Heerlijk.
Heel tof!
Ik vind hem mooi gelukt voor zelf gebouwd, want die Lego ferrari 430 modellen zijn ook wel goed maar kan beter, kheb al trouwens de Enzo, F333 en de F430, deze zou ik er wel aan toe willen voegen.
Had Victor tijd over? :P
Leuk als je werkloos bent….
Net zo slecht gebouwd als het origineel ……
Ik kan er een Spyker van maken!
Mooi gedaan!
sja, het lijkt er wel een beetje op.
Respect! Alleen wel wat zwaar met die massieve carrosserie..
Willen alle negatievelingen weer terug naar de Ferrari renstal van Lego? Danku!
@NLBUURMAN: Nee man, lekker met de Mini tegen de Wrc auto’s racen in het kampioenschap. :p En dan nog winnen ook.

brandslang als pook:P
Ik heb niet het speelgoed van m’n kinderen gebruikt, ben namelijk zelf pas 15. ;-) Natuurlijk kun je zo’n model niet 100% accuraat maken, omdat de meeste lego onderdelen hoekig zijn en de spijker toch vooral heel vloeiend en afgerond. LM85 ga ik niet doen, is bijna hetzelfde model maar vooral een andere kleur. Cool dat ie geblogd is!
@oscarverbeek: goed gedaan hoor !

vroeger speelde ik veel met lego, en nu bouw ik mn eigen auto :)
..met lego gaat het sneller ;)

btw er zijn genoeg voorbeelden op youtube van ‘werkende’ Lego motoren, ik kan me voorstellen dat dat in dit kleine model niet mogelijk is.
Vooral de achterkant is goed gelukt.. de voorkant minder.. maarja het is lego hé…
Wel mooi resultaat
de een: “Wat is het verschil tussen lego en sex”?
de ander: ??
de een: “Dat weet je niet? Speel dan maar verder met lego”
@jack_abarth: Ben maar blij dat die peuter / persoon dat niet weet. Voor je het weet stapelt die allemaal lekkere wijven op elkaar.. ;)

OT: Leuk gedaan, maar niet super. Vind hem niet zo lijken. Heb wel eens mooiere bouwsels gezien. Wat dacht je van deze? Ja, deze is van lego..

http://thecontaminated.com/wp-content/uploads/2008/harry-s-truman-aircraft-carrier/aircraftcarrier-in-lego.jpg
@Freewarefreak: :D Klasse… Heb je een link met wat meer info over dit bouwsel toevalig? Impressive!
er zijn ook serieus werkende printers gebouwd van lego..
hoezo levenloos.
maar wel vet

OT: best netjes, dat lukt mij echt niet met mn 4 kisten vol lego.
Lego… Leuk speelgoed maar dit heb ik nooit kunnen maken. Respect Oscar
Ik zou mijn LEGO bijna weer uit de kast gaan pakken, wat een geniaal spul is het toch! Je kunt ALLES maken, ALLES. Precies zoals kingkay al zegt;)
Ik vind hier btw ook nog iets leuks, iets voor een volgend projectje?

http://www.youtube.com/watch?v=RSLUqVnbbY4
@Cantago: Inderdaad heel gaaf die mustang, die houd je hardlopend niet bij! Lijkt me erg leuk om een keer te maken maar hoe de timing in een pneuma motor werkt heb ik nog niet helemaal door… Met standaard lego loopt dit ook niet zo soepel, bij deze motor in het filmpje zijn de cylinderuitlaten uitgeboord voor betere luchtdoorvoer.
@oscarverbeek: Timing is heel simpel. Je zorgt gewoon dat de eerste cilinder de switch van de 2e cilinder activeert enz. Hoe meer stappen je per omwenteling kunt maken hoe vloeiender je motor zal lopen. Het afstellen is wel wat lastiger, je moet namelijk niet hebben dat een cilinder een switch aan blijft duwen totdat hij een keer geschakeld wordt. Als je de cilinders maar een stukje laat uitschieten dan voorkom je dit natuurlijk wel voor een groot deel!

Ik zou zeggen: succes! (ps: het is me ooit gelukt;) Heb nog bergen met LEGO thuis staan! Probleem was alleen dat de standaard pompjes in de verste verte niet genoeg lucht leveren…
@Cantago: Haha ja die in het filmpje is ook aangesloten op een compressor. Als ik tijd heb zal ik eens kijken of ik een pneuma motor kan bouwen.
@oscarverbeek: vergeet niet het resultaat op Autoblog te laten zien! LEGO of niet;)
haha nice!
toch heb ik het meer op modelbouw,
vd week me audi quattro bouwen :D
Leuk…voor me achterneefje.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).