Deze Fenice Milano Fiat 500 kost €500.000

Auteur: , 42 Reacties

LOLwaitwut? 5 euroton neertellen voor een veredeld stadswagentje? Ja, het schijnt echt te gebeuren in de wereld van superrijken met een smaakgebrek. Een Chinese zakenman heeft de Milanese tuner opdrachtgegeven om deze speciale versie genaamd “La Dolce Vita Gold and Diamonds 200hp” te ontwerpen.

De reden dat deze Italiaan zo duur uitvalt is simpel. Er is namelijk een iPad in het dashboard geplaatst. Niet zomaar eentje, maar een veel te duur exemplaar dat door de Britse goudsmid Stuart Hughes onder handen is genomen. Het gaat om de Platinum iPad Supreme Edition (site) welke voor een bedrag van £299.995 los kan worden aangeschaft.

Maar er is meer in en om deze auto waardoor de prijs ietwat hoog uitvalt. Kennen we deze 500 van Fenice Milano nog? Hetzelfde trucje hebben ze ook bij deze Fiat -in de basis een 500C Abarth- uitgehaald; bizar veel rondstrooien met 24 karaats goud en de binnenkant grotendeels bekleden met teak. Daarnaast heeft de motor extra pk’s gekregen door ingrepen van Romeo Ferraris. Een gekietelde ECU en een aangepaste turbo waren al gauw goed voor 200 hp (202 pk). Grotere remmen van Brembo en andere dempertjes moeten deze compacte poserbak een betere wegligging geven.

Aangezien deze 500C nog niet in het echt schijnt te bestaan, zijn er alleen nog maar wat matige impressies online gegooid. Een animatie video van deze gemotoriseerde juwelenkist staat HIERR. Liever een iets voordeligere en minder exclusieve Fiat? Fenice Milano heeft ook deze 500C nog in de aanbieding.42 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
5 euroton neer plempen voor een Fiat 500 (abarth)??
met als belangrijkste verkoop argument, “er zit een *speciale* iPad in”??

wat gaat er van deze wereld terecht komen zeg..
volgens mij ben je echt van de pot gerukt als je daar voor valt.
@bakkerst: Of als je geld genoeg heb en een vrouw die er om zeurt(gelukkig die van mij niet:P)
@kavishdt:
een zeurende vrouw is je eigen schuld en nog steeds geen excuus.. ;)
@kavishdt: Daar zijn andere oplossingen voor… :roll:
@bakkerst: Weet je wat het is? Wij kunnen daar met ons verstand niet bij omdat het een onwezenlijk bedrag is voor een Fiatje.

Maar stel je nou eens voor dat je ALLES al hebt waar wij alleen maar van kunnen dromen. Die mensen zijn er. Dus: Mega mansion(s) met 10 Veyrons en consorten in de garage, zwembad, helicopter, jacht, binnen alles goud, marmer, teak, 10 bedienden, Davidoff sigaartje, enz.. En op de bank een bedrag met nog steeds 8 nullen..

Dan laat je zoiets bouwen voor je vrouw. Dit soort mensen hebben die auto terug aan het eind van de maand aan rente. Boeien..
ben niet zo’n goud fan, de kleur dan he. maar ik vind dat interieur minus het goud wel geslaagd hoor
hmmmm…. neem ik deze of de nieuwe Aventador?
hoef ik niet erg lang over na te denken!
Mooi interieur, maar de prijs valt een beetje tegen
500.000 euro voor een photoshop, ja zo kan ik het ook!
de velgen en de zwart-wit combi zien er wel goed uit,
en dat hout en ipad (zonder platinum en zonder supreme edition) is ook niet zo lelijk, die andere rommel kunnen ze houden, dat zal de kosten misschien wat drukken
dash van teak ziet er wel erg gaaf uit! vergeet het goud en platina en dan wordt het een hele gave bak voor een aanzienlijk zachtere prijs
@huupe: Idd. Dash zo laten, en vanbuiten een retro-kleurtje. Zou zo op de salonstand van Fiat kunnen, als ‘Individual’-lijn of zo.

Of ‘Ego’, klinkt Italiaanser…
Mooie dash, echt stoer echt goud aan de buitenzijde…en zelfs de vloermatten zijn gouddoorweven…sjiekie ! Maarreh…5 euritonnie hep ik nie…
De wielen antraciet, het exterieur wit en het interieur zwart alcantara in combinatie met dat teak houten dashboard. Dan heb je een stoer bommetje!
wat een mooie fiat,hij elke cent waard
500k? daar koop ik liever een huis voor, en een standaard 500 is mooier ook.
Als je met genoeg geld over de brug komt, kun je een fabrikant iets laten maken dat haaks op diens filosofie staat. M.a.w.: men kruipt voor het geld!
@F1Tim: Laten we niet vergeten dat dit bakske niet toegetakeld is door Fiat, maar door Fenice Milano, die zicht bvb ook schuldig maakt aan dit:

http://autocarsupdate.com/wp-content/uploads/2010/11/Rolls-Royce-Ghost-Fenice-Milano-1.jpg

Is voorlopig ook slechts een photoshop, maar toch…

http://www.fenicemilano.com/
@Esprit_de_Flandre: In principe is die niet vernaggeld. Die is gewoon behangen met goud. En tsja.. Goud heeft nou eenmaal die kleur, dan kan zowel het goud als de Rolls niks aan doen. En je moet maar zo denken: Wansmaak is ook een smaak.
@Freewarefreak: Het gebrek aan smaak en Wansmaak zijn geen synoniemen…
Belachelijk…
Dat dashboard is toch wel erg mooi zo!!! Ook de manier waarop die Ipad is geïntegreerd es erg goed gedaan!

verder natuurlijk een wanhopig project…
Ronduit obsceen, zoals alleen BRIC-rijken dat kunnen
intrieur is wel mooi vind ik. nu de buitenkant nog
If I was a rich girl…I still wouldn’t spend half a million euro on something as stupid as this. I’d rather have my very own 480 silhouet racer custom-built. Street legal, obviously.
Voor geen goud…
@The360box:
Hahahah, mooie!
Zijn deze apparaten op die website wel echt gemaakt??

Staan namelijk alleen photoshops op, ik denk eerder dat het iemand die goed is met photoshop en goed een website kan bouwen. Voor die prijzen zou ik ook wel persoonlijk die autotjes ergens zo in elkaar laten draaien, heb je zelf nog een mooie winstmarge over.
Mmmmm 5 ton euries!! Denk dat ikzelf voor dat bedrag wel wat leukers kan bedenken om in te rijden!! Rijke mensen krijgen steeds vreemdere ideeen wat betrefd auto’s (verkrachten) en voor dat geld maar 200 pk er rijd er al 1rond met 265 pk zonder goud en een gepimte ipad, maar wel met een leuker prijsje.
Eigenlijk kost de wagen “maar” 200 000 euro…
Wat al ongelooflijk veel is… Wel raar dat iedereen hier verbaasd is over de prijs van die Fiat en dat er niemand iets zegt over de iPad waar ze 300 000 pond voor vragen… Ik ben een Apple fan, maar 300 000 pond voor een iPad is toch wel heel erg overdreven..
Het is en blijft een Fiat 500…
Het wordt er geen Ferrari of een Rolls Royce door.
ipad idee is ongeveer het enige leuke eraan en dat is al niet nieuw. hoop dat de kleine 500 voor die prijs kan vliegen terwijl hij 0,5l/100km verbruikt.
Nog geen eens walruspenisleer voor dat geld?
Schandalig:S
Nou mensen, het scheelt dat het ons geld niet is.
En dat wij wel beter weten. Niet?
ik vind em best vet:$
By the way, dit is een Fiat 500 C
Op de artikelfoto ziet er echt geweldig uit! Alleen ik weet zeker dat je dit ook voor een €5000,- kunt realiseren! Wat een onzin zeg, vooral die Ipad ellende, je weet echt niet wat je geld moet dan he? Geef het dan aan mij!!
hij ziet er wel gaaf uit, maar zoveel geld! zou ik er echt niet achterhalen :S (en niet betalen!)
-edit: check, is aangepast-
ja, waarom ook niet :?
Lik, Me, R*** !! Welke mongool betaald hier 5 TON voor???
Als je iets er op wilt laten lijken? Koop een 500. Laat die voor 50.000 tunen, en klaar is kees! Nouja, fiat.
Een half miljoen voor een fiat 500….en ze denken dit echt te gaan verkopen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).