Meer info over de hybride-plannen van AMG

Auteur: , 44 Reacties

Dat Mercedes' huistuner AMG in de nabije toekomst gebruik gaat maken van hybridetechniek is geen geheim meer. Maar hoe gaan de pk-meesters van AMG eigenlijk invulling geven aan het idee van veel pk's met een groenig tintje? Worden het prestatieverhogende middelen zoals Porsche dat toepast in de 918? Nee, helaas, Mercedes en AMG willen gewoon brandstof gaan besparen. Geen spielerei met boostfuncties dus.

Nog niet zo lang geleden probeerde AMG-opperhoofd Ola Kallenius ons nog gerust te stellen door te melden dat het niet zo’n vaart zou lopen met de hybridetoer van AMG. Ze zouden zich veel liever richten op gewichtsbesparing. Maar Autocar heeft onlangs in een onderonsje met Daimler-bobo Herbert Kohler weten te achterhalen dat hybrides nog steeds hoog op de agenda van AMG staan. Of zoals hij het zelf zegt: “In the future AMG will still offer high performance models but there will be hybrids there.”

Ook wist hij te melden dat de toekomstige AMGtjes gebruik gaan maken van start/stop-technologie en recuperatietechniek. Dat lag al wel voor de hand natuurlijk. Kohler gaf ook aan dat Mercedes (dus niet AMG) range-extenders aan het ontwikkelen is, techniek die we nu ook al in de Opel Ampera/Chevy Volt tegenkomen. Gelukkig werd er met geen woord gerept over eventuele diesels met een AMG-logo.44 reacties

@Ricardo

Helaas is er al een diesel AMG de C30 CDI AMG
Het zou echt zonde zijn als het geluid van amg vervangen wordt door getokkel of gezoem
@E34M5Touring: Weet ik, maar niet in de huidige line-up. En in de toekomst zullen ze dat dus niet weer gaan doen.
@ricardo: Zeggen ze. En we weten allemaal wat de beloftes van autofabrikanten waard zijn…

“Er komt geen Porsche diesel…”
“Er komt geen baby-Cayenne…”
“Er komt geen hybride Ferrari…”
“Er komt geen hybride Porsche…”
“Wij lullen niet uit onze nek…”
@E34M5Touring:
Vraag me toch af wat er zo verkeerd is aan een diesel…
Retehoog koppel, was dat niet typisch voor AMG?
@towi1989: Ja maar bulderend V8 geluid en veel pk’s ook en dat had ie dan weer niet 231pk haal je nu al in een 330D
Elk merk gaat en tuner gaat die kant uit vrees ik. Maar te hopen dat ze geen motorgeluid ten koste laten gaan, of toch niet teveel.
Wel jammer, zo blijft electrisch rijden een groen imago houden. En Tesla veranderd daar ook geen fuck aan.
Ja, de ene keer zeggen ze dat er iets zeker niet komt, en niet veel later herroepen ze alles. 1: je kan niets met zkerheid zeggen in de autowereld; en 2: auto-CEO’s zeggen zulke dingen om hun imago en hun waarde te boosten.
Ik wil m’n koffie zonder melk, m’n vrouwen zonder siliconen en AMG’s zonder mueslimotoren!
@xilver:

Halleluja!
@xilver: Amen
@Daveee: shaizee ich kan nicht schiezen! :P
@xilver: geniaal, niets meer aan toe te voegen!
@xilver: En mijn blog zonder Antwerpenaren… :mrgreen:

Maar ja…
@Esprit_de_Flandre: ‘jouw’ blog… straffe uitspraak jongen…
@xilver: Mijn vrouwen… ook straf hoor. Polygamie is verboden in Belgique, weet je wel?
Zolang er in de toekomst maar een V12 (65-modellen) en een V8 (63-modellen) blijven bestaan (atmosferisch of met turbo/compressor) ben ik tevreden. Het levert zelfs voordelen op. Kijk bv naar de 6.0 V12 met 612pk die sinds 2004 al in de CL ligt. Nu dat de nieuwe 5.5 V8 biturbo in de CLS, CL en S ligt en deze V12 maar nipt sneller is, hebben ze hem in de laatste nieuwe CL 18pk extra gegeven. Lijkt op zich niet veel, maar als nieuwe hybride motoren ook in de buurt komen van deze prestaties gaan ze de V8’en en V12’s ook proberen te verbeteren. Daarom kijk ik al met veel plezier uit naar de volgende S65 AMG en SL65 AMG.
@koenmb: die 6.0 v12 verbeteren ze denk ik niet alleen omdat de 5.5 er bij in de buurt komt, ze moeten ook gewoon blijven upgraden zoals elk ander merk
@Stopwearingpants: Uiteraard, maar aan de 6.0 V12 is er sinds 2003 dan ook niet veel veranderd, aangezien de concurrentie (vooral dan voor de S65 AMG) niet echt in de buurt komt, buiten dan de recentste 760i en Bentley continental flying spur (uiteraard zullen er nog wel modellen zijn die ik vergeet). Mijn punt was eerder dat ook binnenshuis de 65 modellen altijd sneller moeten zijn dan al de rest. Buiten dan voor de SLS AMG of SLR McLaren uiteraard.
@SimonMc: op termijn zal elke klassieke verbrandingsmotor eruit moeten vrees ik. Enerzijds door innovatie, anderszijds en vooral door politiek. Als we de laatste 10-15 jaar bekijken en we zien naar al die heisa over milieu-problematiek en alternatieve energiebronnen, kan ik alleen maar vaststellen dat de klassieke verbrandingsmotor nog steeds de grote winnaar is, wat betreft innovaties. Mensen zitten steeds met het gedacht dat elektromotoren iets nieuws en modern zijn, terwijl het eigenlijk al stokoude technologie is. Accu’s en de tijd om die op te laden zijn het voornaamste probleem. Een groot vraagstuk waar nog steeds geen antwoord op gevonden is…
Hybride is, in mijn ogen, eerder een overgangsverschijnsel, maar geen oplossing. De energie komt immers nog steeds van de brandstof in de tank, maar wordt beter benut, door recuperatie bij het remmen en dat soort zaken. Een kort stukje wetenschap dat iedereen begrijpt op de campus in Heverlee, maar onze politiekers (vooral dan die daar ver aan de linkerkant) denken dat ze ondertussen wel al de oplossing hebben, vandaar die overheidspremies, kortingen,…
@koenmb: V12 zal er op termijn uit moeten…
Ik heb wel zin in elektromechanische turbocompressoren en regeneratief remmen met supercondensatoren. :D Dat noem ik vooruitgang. ;)
@AutomotiveDesigner: Dat is ook iets wat mij intrigeert. Dat staat nog in de kinderschoenen he? Wel een retegaaf idee he? Je laat de turbo niet meer opspoelen door de uitlaatgassen, maar gewoon door een electromotortje. Eigenlijk gewoon het idee van een fohn, gewoon een electrisch blaasapparaat. Weg turbogat. Bij lage toeren van de motor hoge toeren van de electro turbo en andersom.. dan trekt ie altijd als een tierelier. Heeft iemand daar al wat meer tech-info over? Wil er wel eens wat meer over lezen..
@Freewarefreak: http://en.wikipedia.org/wiki/Hybrid_turbocharger
Wat jij net beschrijft is precies waarvoor de hybride elektromechanische turbocompressoren zijn uitgevonden. :D Het schijnt dat er al een paar autofabrikanten ermee experimenteren.
Ik vind HICAS/4WAS ook een mooie techniek. Combineer vierwielbesturing met AWD en Torque Vectoring en je hebt “the best handling vehicle”. 8)
@AutomotiveDesigner: Mooi artikel! THX! Dat gaat er komen.. zeker vanwege deze zin: “Reduces CO2 with 30%” ..past mooi in de klimaathype die nu door autoland waait.
Met heel veel subsidie (of slurptax, het omgekeerde) is elk suboptimaal idee te slijten. Fabrikanten kunnen slechts volgen, als de ratio bij beleidsmakers verdwenen is. Maar we mogen stemmen!
De huidige S63 en CL63 en ik neem aan de CLS63 hebben nu al start-stop.
Handcrafted precision. Dynamic perfomance. Luxury and style.

Volgens AMG hun filosofie. Hybride staat hier niet noodzakelijk haaks op.
Het lijken wel mensen daar bij AMG: Hoe harder iemand iets ontkent, hoe waarschijnlijker de kans op het tegenovergestelde. Praktisch bekeken is de hybride bij AMG ook al een gepasseerd station.

http://i53.tinypic.com/2qb6etg.jpg
@MarkieS: Idd, hoe goed die E-cell mag zijn… ik moet hem niet…Zonder motorgeluid is een AMG echt niets… doe mij dan maar liever een M of RS….
@MarkieS: Wouter kijkt er anders niet blij van.. of zou zijn gezicht gewoon zo het lekkerst zitten?
:shock:
Ik heb niets meer toe te voegen
Hoezo huistuner? AMG is gewoon een stickertje van Daimler, net als Mercedes-Benz en omdat die dus met hybride verder gaan, komt het ook in de AMG modellen, moeilijk he…
Beuh. Geen idee wat ik hiervan moet denken eigenlijk. Op zich niets tegen hybride (echt niet), maar van AMG zou ik dan op z’n minst toch net wél goochelarij verwachten met boost-systemen en zo. Ik bedoel kom op, het blijft wel een AMG eh.

Nuja, afwachten maar, we zien wel wat er van komt.
STOP! hybride is voor homo’s
@MichaelvdBroek: Nee, diesel is voor homo’s.
@SimonMc: haha jij vind een audi q7 w12 500pk met 1000nm koppel een homobak?
@MichaelvdBroek: Dat heb je goed begrepen! ;)
@MichaelvdBroek: Is het niet V12 trouwens?

Geef mij dan maar liever zo’n CL65 amg, 600+ pk en 1000Nm…begrensd!
@SimonMc: neeh, ze noemen het een w12, 2 v6’en! en het staat ook altijd achterop “W12”
@SimonMc: ohjah je hebt gelijk, bij de touareq noemen ze m wel zo volgends mij..
<img src="http://static.autoblog.nl/images/wp/reviews/Volkswagen%20Touareg%20W12%20Executive%20uitlaten.jpg&quot; width="450" /
Laat iemand deze groene beweging AUB een halt toe roepen
Moet dat nou echt, AMG?!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).