De naam Daewoo is wereldwijd verdwenen

Auteur: , 47 Reacties

Chevrolet heeft in 2002 een meerderheidsbelang in het Koreaanse automerk Daewoo genomen en het sindsdien langzaam maar zeker van de markt laten verdwijnen. In Europa zien we de auto's al enkele jaren alleen nog maar als Chevrolet in de showroom staan, en nu zal het merk helemaal van het toneel verdwijnen. Ik zal bij het horen van de merknaam Daewoo vooral terugdenken aan het eerste model dat in Nederland verkrijgbaar was. De Daewoo Nexia, een Opel Kadett, maar dan met twee airbags.

Chevrolet heeft namelijk bekend gemaakt dat het ook in Zuid-Korea auto’s gaat slijten en de aldaar bekende naam GM Daewoo vóór 1 april 2011 (nee, het is geen grap) wordt gewijzigd in GM Korea Co. Uit onderzoek van GM is gebleken dat Chevrolet ook in Zuid-Korea een geliefdere merknaam is dan Daewoo en dat de wijziging dan ook een logische keuze is. Overigens wordt één op de vier verkochte Chevy’s momenteel in Zuid-Korea gebouwd.

De sfeer sloeg hier op de redactie na ontvangst van het bericht in ieder geval flink om. Of het een groot bacchanaal of receptie met koffie en cake is geworden laat ik in het midden…

Met dank aan as_long_As_it_is_fast voor de tip!



47 reacties

Tja, zou niet weten wie hier rouwig om zou zijn. Die veredelde Kadett zie je soms wel eens rijden. Bizar dat mensen toen dachten van: “Ja, dit lijkt ons een goede auto om te kopen”
@d15b2: Hebben ze toch gelijk gehad die mensen.
He wat jammer noe…

Laat ze maar weer magnetrons bouwen!
@a_buis: HAHA idd :D
Nou, mooi toch. Beetje opruimen is nooit weg
Mensen die een Daewoo auto kochten, kan het in principe niet schelen waar ze in rijden en denken ook niet na over de gevolgen. Al dit soort wanstaltige Koreaanse meuk, eindigt als een soort van aanbieding omdat occassions slecht te slijten.
@dennisberkhout: En nu heet die wanstaltige meuk Chevrolet. Wat een eer voor het merk…
@Esprit_de_Flandre: haha klinkt toch een stuk stoerder ;)
@MichaelvdBroek: Vind je? De naam Chevrolet wordt ermee naar beneden gehaald. Ik heb niets tegen Daewoo, integendeel, ik heb er wel sympathie voor, zoals ik dat heb voor andere underdogmerken zoals Skoda, Dacia, Kia, Hyundai, Suzuki, …

Bi dat rijtje hoort Daewoo. Chevrolet niet. Chevrolet hoort op het niveau van Ford en VW te staan als het Europees wil werken.
@Esprit_de_Flandre: Staan ze toch al, of laat opel geen belletje rinkelen ?
@racethesun88: Nee. Opel is Opel, niet Chevrolet.
@Esprit_de_Flandre: idd , vroeger als je zei ‘ik rij in een chevy’ dacht je aan grote pick ups/SUVs of een camaro, nu moet je denke aan een daewoo.. !
@KaCh1ng: Mja, pas op. Dat was ook niet om over naar huis te schrijven vroeger, een Chevy. Ik heb nog met een Chevy gereden. Een echte.

Miljaar, was dat een klote-bak! Nooit meer!
the-budel-guy
nu nog mooiere auto’s maken en we zijn weer blij
een auto is voor punt
@Sm0keGun: a naar punt b te gaan . wat maakt het uit welk merk het eigenlijk is … over smaak gesproken is wel iets anders …
@Sm0keGun: hoor je wel hier dan thuis , dit is AUTOblog!
En de TV’s dan?!
@FungHo:
Inderdaad, in mijn kamer leeft de naam Daewoo nog altijd voort (wat een klote tv trouwens, maar goed, ik kreeg hem gratis).
@Lan_Evo: Bij aankoop van een Daewoo Nexia?
Receptie met koffie en cake is teveel eer voor Daewoo :lol: …Laat Bacchus er maar inkomen !
Krijg je weer die denigrerende reacties hoor… alsof Opels en VW altijd zo geweldig is geweest.. Daewoo heeft best leuke modellen gehad

http://media.autoweek.nl/m/m1by0eabfj5t_480.jpg

http://media.autoweek.nl/m/m1by0njbkibk_800.jpg

En de Matiz was ook gewoon guitig. Verkocht ook gewoon prima. Alleen reed beroerd, maar goed..

Nieuwe Chevrolet Aveo, Cruze en Captiva (pre-facelift) zieter ook gewoon goed uit. Interieur van de Cruze zelfs mooier dan dat van een Golf en Focus
@Atenza: Ik vond Daewoo zelfs echt leuk. Ik snap niet dat GM daar Chevrolet op plakt. Daewoo had, minst goeie marketing, een serieuze concurrent kunnen worden voor Skoda, Kia, Hyundai, enz…

Kalos was ok, Lanos was ok, Matiz ook als je zo’n klein zuinig praktisch ding wil.
@Atenza: nieuwe chevrolets rijden alsof ze al 10 jaar geleden moesten gelanceerd worden :s ! alleen de cruze trekt op iets , de rest van de line-up is echt niet goed!
@altenza
daewoo is gewoon prut op deze na dan
http://www.autoblog.nl/archive/2007/04/08/daewoo-l4x-concept#post-8977

WTF leer in een daewoo?
@nicktexel: Snap ik.. niks wat op de credit komt van Daewoo.. gewoon een gerebatchte Holden Statesman.. dus zo blijft de stelling van iedereen hier overeind.. prulmerk.
Hèhè, het heeft even geduurt. Ze maakten opzich niet heel lelijke auto’s, maar het was nou ook niet echt een waardevolle toevoeging voor de auto industrie. Nu nog wachten tot Ssang Yong voorgoed verdwijnt en ik ben weer helemaal teveden
Ik heb nog een Monitor staan van dit merk, best goed.. hijs al 15 jaar oud, maar hij doet het WEL!… :D
tjah, je had voor je geld wel waar, voor het dubbele kon je een mooie audi kopen dusjah kies maar..
Heb nooit de meerwaarde van het merk gezien. Heb er ook nooit eentje gereden, dus het zou nogal ongegrond zijn me uit te spreken over de prestaties of het rijgedrag. Ik weet alleen dat het uiterlijk me niet echt aansprak en dat de naam GM waarschijnlijk beter zal verkopen.
‘U bent toe aan een Daewoo!’ Haha wie kent ‘em nog die superslogan? Heb er wel om gelachen maar het heeft me niet bewogen tot subiete aanschaf…
@AlfaAlex: Ik herinner me vooral “Daewoo…, and you!”
Daewoo vond ik toch altijd al een beetje goedkoop klinken… Vind het niet heel erg dus!
Alles is eindig…. tbh I couldn’t care less… Nooit in een Daewoo gereden en zal er ook nooit in rijden.
@xilver: wattan, alles moet je toch een keer meemaken he! :P
@MichaelvdBroek: Heb al met een Suzuki rondgesjeesd, die ervaring was al verschrikkelijk genoegd :-)
Haha leuke modellen. de enige die een daewoo kochten waren oma’s of 40 plussers
En da’s dan weer eentje minder, tsjalalalala. :D Wordt de wereld weer een stukje overzichtelijker van. Niet makkelijker, want hoe is het uit te leggen dat die kleine ondingen nu als Chevrolet verkocht worden?
de naam deawoo betekent toch iets van stijl ofzo?


of het nou chevrolet of deawoo hee maakt mij niet uit het blijven lelijke auto’s
@paulusrx7: “..Deawoo betekent toch iets van stijl ofzo..”

Precies.. dat moet de klif zijn waar je ze vanaf duwt. ;)
@paulusrx7: Daewoo is Koreaans voor ‘Groot Universum’.
woooow dat ga ik missen …
Dank u Generale Moordenaar,
weer een trukje om te zeggen dat er meer Chevrolets verkocht zijn.
Tijd voor feest!
Wordt de naam niet nog altijd in Vietnam gebruikt?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).