Dit is de nieuwe Ferrari Four (met AWD!)

Auteur: , 210 Reacties

Dit is 'm dan, de langverwachte nieuwe Ferrari waarover de laatste tijd druk gespeculeerd werd. En zoals we kunnen zien is het er eentje van het model 'Shooting Break' geworden.

Deze nieuwe Ferrari mogen we aanduiden als FF, wat ‘Ferrari Four’ betekent. Een rasechte GT met plek voor vier personen die omringd worden door luxe. Zoals eerder gesuggereerd heeft deze bolide een gloednieuwe 6.3 liter V12 onder de kap liggen die zijn 660 raspaardjes & 683 Nm over alle vier de wielen mag verdelen. Jazeker, Ferrari goes AWD. Schakelen gebeurt middels een zeventraps versnellingsbak met dubbele koppelingen (DCT-bak). Mede dankzij de vlotte schakeltijden is de Ferrari Four in staat de honderd te toucheren in 3,7 seconden. De topsnelheid ligt op 335 km/u.

De voorzijde vertoont veel overeenkomsten met de 458 Italia, iets dat we kunnen toejuichen. Aan de achterkant zien we vier uitlaatpijpjes, vergezeld door een diffuser en een achterklep a lá hatchbak. In het interieur genoeg ruimte voor je koffers dankzij een laadruimte met een inhoud van 450 liter. Optioneel uit te breiden tot 800 liter (klapstoelen?). De auto kan geleverd worden in zes kleuren. In de loop van de dag verwachten we meer details/foto’s/info naar buiten te kunnen brengen. Stay tuned!210 reacties

Ziet er uit als een BMW Z3, hondslelijk dus.
@Benjamin1:
inderdaad dacht ik ook, dit hoort niet bij ferrari. Als ie dan nog eens een gelijkende voorkant van de 458 heeft dan ist helemaal niet lelijk
@Captain:
*helemaal lelijk* bedoelde ik uiteraard ;)
@Benjamin1: Je bedoelde vast: hij lijkt op een Z3 Coupé…prachtige auto dus! ;-)
@Benjamin1: Ziet er uit als een BMW Z3 Coupe, dus schitterend!

Echt, de eerste echt mooie ferrari in tijden!
(ja, ik ben een voormalig Z3 Coupe rijder)
@Benjamin1: Dit is dus waarom ik een lamborghini fan ben, en niet ferrari fan…
@devideby0: Ik in principe ook. Maar toch (met een andere neus) kan ik dit wel waarderen. Voor een Ferrari dan.
Een practische Ferrari..
De Brera van Ferrari?
@varln1991: de RS6 van Ferrari
@E34M5Touring: Dan zou het ook een M5 kunnen zijn. Maar aangezien deze auto 2 deuren heeft snap ik deze vergelijking al helemaal niet.
@YouRockMyWorld: nee jong de m5 is gewoon 10 keer langzamer als de rs6

ontopic: ik vind hem wel uber je kan iig maar vrouwen scoren in de kroeg en daarna mee naar huis nemen:P
@nicktexel: Ik heb het niet over de snelheid wijsneus.
Bizarre verschijning. Zijn we niet gewend van Ferrari. En ik denk wel dat iedereen er naast heeft gegokt.
@xilver: Deze Ferrari is behalve dat i Ferrari-Rood is ook geen Ferrari
-Hij ziet er niet uit,
-Doordat hij AWD ipv RWD heeft kun je er ook niet sportief mee rijden.
-Hij heeft 450 liter aan ‘laadruimte’, dat is voor bestelbusjes, niet voor een sportwagen fabrikant.
Ik hoop dat deze auto nooit op de weg te vinden zal zijn, het verkracht het merk.
@martinus: Dus jij bepaald voor anderen wat voldoende bagageruimte is? En jij bent van mening dat je niet “sportief” kunt rijden met bijvoorbeeld een Bugatti Veyron? Dat deze er in jouw ogen niet uit ziet, ok. Is je mening, maar ga niet lopen verkondingen dat jij weet wat heel de wereld wil en ga zeker een auto niet afschrijven, in de zin van rijkwaliteiten, terwijl er nog nooit door iemand mee gereden is. Heb jij überhaupt je rijbewijs al, kerel?

OT: Superchiquebruut!
@martinus: dus jij zegt dat je niet sportief kunt rijden met een ferrari omdat het AWD is?! ooit van Lamborghini gehoord? of Audi R8?, Impreza WRX sti? dat een auto wat lastiger in te driften is, of geen burnouts kan, wil nog niet zeggen dat je er niet sportief mee kunt rijden!
@NLBUURMAN: Het kan, vraag is of het hoort. Ik heb nog nooit gereden op de limiet van een wagen met vierwielaandrijving. En zeker héél weinig Ferrari’s gezien met 4wd. Buiten de rally geldt voor mij: ’t hoort niet. Achterwiel aandrijving geeft een auto karakter. Ferrari geeft hierbij toe van passievolle achteraandrijving aan klinisch racen met 4WD. ’t is een stukje ziel dat van het merk sterft.
@martinus: Ja, dat van die vierwielaandrijving en niet sportief kunnen rijden was ook van het begin af aan het zwakke punt van de Audi Ur-Quattro… :roll:
@Klassiekerrally: Ja, die Ur-Quattro heeft ook helemaal niets bereikt hé … ;)
@Esprit_de_Flandre: Hoeveel Ferrari’s hebben Rally-sport gereden?
@martinus: Een Lambo 560-4 is ook AWD… en daar kun je beslist wel sportief mee rijden.
@xilver:

Ik heb er ook geen goed oog in, al zal het wel in de smaak vallen bij de nouveau riche.

Ik voel hem in elk geval niet, zeer voorspelbaar ontwerp.
Wow, wat fugly! Echt de grootste fail van Ferrari sinds tijden, misschien wel ooit.
Ik weet eigenlijk niet of het bij Ferrari hoort. Maar hij ziet er in mijn ogen wel erg gaaf uit
… Hadden ze teveel lijnen over? Van de zijkant kon dit zo’n mooie auto worden als de daklijn de klassieke coupelijnen had gehouden… Ik vind Ferrari slechter en slechter worden!
ik vind hem er prachtig uitzien! er zijn nog geen foto’s van de voor en echterkant?
@lambo4all: mooi! de foto’s van de zeikant zijn er nu ook:) Ik vind hem wel echt supermooi geworden hoor! echt een miljoen keer beter dan de 612, kijk die motorkap alleen al, het lijken net spieren.
@lambo4all: Ja, wat meer foto’s zouden wel mogen.
heeel erg jammer
Ferrari slaat wel vaker de plank mis met design, maar toch niet zo erg. Vraag me af of dit echt een betrouwbare foto is. Zoals Benjamin al zegt, net een platte Z3 coupe, met een iets langere neus.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4c/BMW-Z3-Coup%C3%A9.jpg
@Mairsil: Deze carrosserievorm is niet uitgevonden door BMW met de Z3 hé. Er waren er al veel vroeger, en veel mooier, dan de Z3. De vergelijking is dus waardeloos. Ik vind het wel een mooi ding. En “geen echte Ferrari”, wil dat dan zeggen dat Ferrari niet mag innoveren? Altijd hetzelfde blijven maken? Dan zouden ze al lang niet meer bestaan…
@Mairsil:
damn ik hou van zo’n Z3 coupe.
spijtig dat de motorisatie in die modellen echt kut is! :(
Lijtk op de Z3M COupe dus prachtig
@CSL: Z3 is in mijn ogen nooit een mooie auto geweest (wellicht wel als auto voor vrouwen)….nee, dan de Z8 mooiere lijnen en mannelijker.
Inderdaad Z3 coupe model! Altijd een favoriet van me geweest. Ziet er veelbelovend uit!
wat is deze? ziet er vaag uit voor een ferrari maar wel best vet!
Kansloze typjes hier die aan de hand van één foto kunnen zeggen dat het een lelijke auto is. Wat een volk weer.

OT: Ik vind het hatchback/shooting brake concept echt gaaf en dit is gewoon een keer iets nieuws van Ferrari. Maar wel met 660 pk mijn god.
Eerder is het BMW E81, 3 deur hatch mét 4 plaatsen (Z3 Coupe = 2-zitter). Vind ik zelf een prachtige wagen.
En ferrari’s zijn om te rijden, dus waarom niet een beetje praktisch dan?

http://katalog-samochodow.pl/img/bmw-1-e81-118d-3-dv-1.jpg
@Onehp: Je vergelijkt die Frankenstein-E81 toch hopelijk niet met de Z3 Coupe? De Z3 net zoals de e46,e39 stamt uit een tijd dat BMW nog wist hoe ze auto’s moesten ontwerpen. En nee, meningen zijn daarover niet verdeelt. Niemand had toen iets negatiefs op te merken wat betreft BMW designs.
@imba: Nee ik vergelijk ze niet, ik zeg juist dat de Z3 geen echte shooting brake is met enkel 2 plaatsen. De Ferrari lukt het goed om en binnenruimte en een compact uiterlijk te vereningen. Idem met de E81, mensen verwachten iets heel klein maar zijn eigenlijk verbaasd hoeveel erin past.
Overigens vind ik ze alle drie (Z3C, E81 en FF) mooi op elk hun manier.
@imba: Bedoel je dat de Z3 nog goed design was van BMW? Ja, daar zijn wel verschillende meningen over. Een retro-bakske als de Z3 kan mij alvast niet bekoren…
Ik vind em er TOP uitzien, vooral omdat dit een van de weinige shooting brake’s is die er WEL goed uitziet
hmm, apart….
Nee, Ferrari, nee.
WAUW!!!! Wat een GAAF ding!!!
gedwongenleaser
De zijkant moet ik even aan wennen maar dat ligt aan mij. De voorkant ziet er goed/gespierd uit, achteraanzicht ziet er echt geweldig uit!!!
Iedereen vergelijkt hem gelijk met de Z3. Ja duh, het is een shooting brake en de Z3 is daar toevallig een recente verschijning van, maar de gelijkenissen zijn verder niet groot…
@Citrofiel: Idd. Er zijn mooier auto’s dan de Z3, die Shooting Brakeriger zijn dan de Z3, maar dat lijkt iedereen vergeten te zijn…
de voorkant is wel veel beter dan de 458 vind ik, de motorkap ligt niet zo ‘losjes’ op de koplampen en de rest van de auto. Op het tweede zicht is die nog niet eens zo gek
Leuke site + mooie introfilm op: http://www.ferrarifour.com/
Ik vind hem erg gaaf, Ferrari toont lef door met een shooting-brake te komen. Hij ziet er gaaf uit en over de prestaties kan je ook niet echt klagen.
@arnoldvisser: Sorry, dat was geen reactie op jou, die reactie moest gewoon netjes onder aan de pagina komen. Tegen jou wilde ik zeggen bedankt voor de link want het geeft zeker een goed beeld van de auto en het geluid is ook prima in orde zo te horen.
Ik vind ‘m top! Je zult ‘m ongetwijfeld ‘Real-life’ moeten zien, maar ik vind ‘m nu al top!
Eentje in Pozi Blue met donkerbruin interieur dank u!!!!
Eindelijk met de wagen op vakantie en neen geen sleurhut erachter!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Brrr, wat een mislukt ding. Een Z3 coupe is prachtig, maar dit klopt gewoon niet.
Ik vind dit een mooie auto. Als een BMW Z3 Coupe door Ferrari; apart maar toch elegant sportief.
Of die AWD een pré is moeten we nog maar afwachten. Maar ik neem aan dat Ferrari er wel voor zorgt dat de auto rijdt als een achterwiel aandrijver.
Gruwelijk design, lang leve de shooting-break! De koplampen zijn ook vet!
Gatver! Wat een rare bolle ronde auto, alleen de voorkant is nog te pruimen. Die open velgen doen hem trouwens ook geen goed.

Echt bizar om een 6.3 V12 in zo’n autotje te leggen, zonder AWD is dit ding idd niet te besturen.
Is een schitterend design, iedereen vindt de daytona mooi. Waarom dan niet de vernieuwde versie dan niet?

@alexlaba:

Die 2 vallen zeker te vergelijken …
@alexlaba: Ook ik vindt de Daytona prachtig, echter is dat een 2 zits coupé, met een 2 tal kinderzitjes achter in.
Een echte grote 4-persoons coupé is de 400i en de 412i. http://static.autoblog.nl/images/spot9_ferrari_412_2.jpg Prachtige lange en hoekige lijnen.
Ook de 456 en de 612 zijn 4-zits coupé modellen. http://static.autoblog.nl/images/wp2007/gespot/ferrari/ferrari_456-m-gt_06.jpg
Deze FF is duidelijk geen nieuwe Daytona!
@T16: grappig dat je de 412 erbij haalt. Deze middag er een niet al te fris uitziend exemplaar van tegengekomen op een auto-brancard die getrokken werd door een Tucson. De lak was helemaal dof en zo, ie zag er echt uit alsof ze hem net na 15 jaar uit een kelder hadden gehaald.
Wow, vaag… Het eerste wat in mij opkwam was een BMW Z3 M Coupe… Die velgen lijken er trouwens ook enigszinds op. Het kan dan wel een Ferrari zijn, met de bijbehorende kudde aan steigerende raspaardjes uit Modena onder de kap, maar ik vindt de Z3 M Coupe wel een stuk mooier, beter geproportioneerd lijkt wel. En las ik het goed? AWD? Hij zal in ieder geval praktischer zijn de de rest van het Ferrari gamma, maar of je daar blij van wordt…. ik in ieder geval niet. Time will tell…
Een echte GT. Hou ik wel van…
Ik hoop dat er nog een coupé van komt. Dat zou dan direct een van de mooiste grote Ferrari’s zijn. Wel met rwd dan aub.
wow een ferrari met AWD, moet niet gekker worden, straks gaan ze nog ofroaden …. :shock: ze gaan al netzo de verkeerde kant op als porsche met de panamera. ( als je goed kijkt lijkt ie er ook nog een beetje op )
@rikl: tijd dat je ‘ns bij Pearle langsgaat vriend. Straks loop je nog onder een bus of zo, en dat willen we natuurlijk niet.
@kingkay: rustig, ik maak maar een grapje hoor met die porsche vergelijking. De voorkant en achter kant van de four vind ik wel geslaagd. Als ze die daklijn bij het achterraam iets lager en ronden hadden gemaakt, had ik de zijkant mooier gevonden. Voorderest snap ik niet echt waarom een ferrari AWD moet hebben…
Jeez, de 1e comment noemt een Z3 en opeens vindt iedereen em op een Z3 lijken.
He?! Is dit nou de auto die zou wordne onthuld? Ik dacht dat het om een echte productieklare auto ging en niet om een concept..
Wouter-Klinge via iPhone app
8C competiztation
Het was toch al bekend dat ze een concept zouden tonen om te polsen wat het publiek zou vinden.
Een shootingbreake en awd iets wat we niet gewend zijn van Ferrari, en Ferrari wil dus graag weten wat het publiek vind.

Hoe lang zou het duren voordat er sedan en SUV concept komt…
@Merry: Dit is volgens mij de aankondiging van een SUV van Ferrari. De boel moet enkel nog wat in de hoogte uitgerekt worden, eventueel nog twee deuren erbij en voila, een Cayenne concurrent…


Déjà vu? Tot en met de naam…
Er hoorde een fotootje bij mijn vorige reactie:

“img src=”http://image.motortrend.com/f/auto-shows/eyes-wide-open-a-look-at-the-20th-annual-eyeson-design-show/6464078+w600+cr1+re0+ar1/1969-jensen-ff-mk-ii.jpg” width=”450″ />
@canguro: Oeps, je hebt hem al herplaatst. Sorry. Overigens vind ik de vergelijking niet echt opgaan…
ik vind hem écht mooi….

Kan de hond ook mee met de ferrari, geweldig! :)
@tjorque: Dat beestje gaat bang zijn hoor. En z’n kop door het raam steken gaat ook niet gaan, of hij is al zijn haar kwijt ;)
Wat is die stang daar achteraan? Een chique trekhaak?
http://image.motortrend.com/f/auto-shows/eyes-wide-open-a-look-at-the-20th-annual-eyeson-design-show/6464078+w600+cr1+re0+ar1/1969-jensen-ff-mk-ii.jpg
@canguro: Jensen Interceptor?
@atakan: ja Jensen Interceptor. Of eigenlijk Jensen FF. Ook een shooting-break, ook vierwielaandrijving, en ook FF. History repeating :)
Ik moet er van huilen, zo mooi. En de hondjes kunnen er zelfs zo inspringen met die lage klep.
Om nou te zeggen dat ik met stomheid geslagen ben gaat wat ver, maar het is toch wel verrassend waar Ferrari nu mee komt.

Het ontwerp van de auto vind ik geslaagd, op de daklijn na. Die had ik liever zonder knik erin gezien, zodat er minder hatchback in te herkennen valt. Maargoed, dat kost waarschijnlijk een hoop interieurruimte en dat is nou juist waar deze auto waarschijnlijk voor gebouwd is.
ziet er wel mooi uit, doet me denken aan de cls shooting break, maar ziet er zeker goed uit hoor.
g//designercars.net/biler/BMW-Z3-91168.jpg

met dank aan bmw?
@bpc: Mon ami, heb je ook een foto van een Jaguar E Type ?
Ik vind de gelijkenis frappant.
@boygeorge:

//bringatrailer.com/wp-content/uploads/2007/03/1964_Jaguar_XKE_E_Type_Coupe_Side_1.jpg

hier heb je hem , ik ben trouwens echt blij dat je terug bent , nu heb ik terug een discusiemaatje
dik hoor!
vooral die voorkant is vet :D!
Ik vind het echt een hele knappe auto. Wát een lekker hapje. Geluid mag er ook wel wezen, als het net zo is als met die testauto.

En hij is ook nog (relatief) praktisch. Het enige probleem is het prijskaartje.

Nog investeerders voor mijn automatische piemol-goedlegger? Nóóit meer graaien in gezelschap, wie wil dat nou níét?
hij is niet lelijk, maar ik moet er nog wel even aan wennen
eerst maar eens kijken of hij er echt zo komt
Ik vind hem wel mooi! Gewaagd design… Lijkt wel enorm veel op de Z3 Coupé..
Ik geloof dat ik vooral nog moet wennen. Ben heel benieuwd naar 3/4 view foto’s…
Iedereen hier helemaal geshocked dat het geen echte Ferrari is en dat het afgekeken is van de Z3 Coupé… Zijn jullie de Ferrari Breadvan vergeten?

http://www.pestalozzi.net/sb/ferrari_breadvan/bv_kloepfel1.jpg
@Svensson: Die is niet van/door Ferrari zelf, dat is een knip- en plakklus van een tunert. /disrespect-mode

http://en.wikipedia.org/wiki/Ferrari_250_GT_Drogo
@rikkon:

Misschien verwoordde ik het een beetje verkeerd. Mijn punt was dat iedereen zo gechoqueerd was dat een Ferrari er zo uit kan zien terwijl het al een heel oud idee is.
@Svensson: Mensen vergeten snel. Als de Z3 de enige ‘Shooting Brake’ is die nog in het collectieve geheugen zit, hebben we een zwaar probleem. Ten eerste is de Z3 Coupé helemaal geen Shooting, en ten tweede bestaan er veel mooiere voorbeelden dan dat.
Ik vind hem mooi! :)
Ik dacht eerst dat het schadefoto’s waren van een Z3coupé en 458 ^^
Goh, volgens mij had ik al voorspeld dat dit een concept zou worden ;)

De echte opvolger van de 612 zal waarschijnlijk wel voor 90% op deze auto lijken, maar gewoon een andere achterkant krijgen.
Zo wil ik wel naar de Zwitserse Alpen reizen! Een bijzonder gedurfd ontwerp. Voor de elegantie een 456. Voor het moderne ontwerp een 612 en voor het ultieme Panamerabashen de 630. Alle lieden die nu klagen moeten, nu maar eens in hun geschiedenis kijken hoe vaak ze wanneer het over Audi oid gaat, roepen om iets origineels. Hier heb je het!

Ik zie de Sultan van Brunei er nu al zes bestellen.
@floryn: Idd. Audi zou trouwens ook wel een keer die TT Shooting mogen brengen, waar zoveel geruchten over zijn geweest.

http://www.audiblog.nl/wp-content/shooting_brake_2.jpg

Ik denk zelfs dat we binnenkort een heleboel Shooting Brakes mogen verwachten, zelfs van main-stream merken zoals VW, Fiat, etc… Dankzij deze auto kan dit type auto weer ‘cool’ worden, en dan gaat iedereen weer in dezelfde niche springen…
Wat ik in eens zie is dat nog helemaal niemand de belangrijkste vraag gessteld heeft:
Hoe zou hij branden?
@Merry: :lol: Dat is gemeen!
Kan je ‘m ook krijgen met trekhaak?
Dit ding is trouwens wel gaaf!
Niks ‘jammer’ -> echt extreem gaaf dit ding. Tenminste eens iets anders ook.
Twijfels bij de voorkant. Voor de rest erg cool, een shooting break.
Cool! Ik was eerst bang dat een Ferrari Four doelde op een vierdeurs.
Pfew, gelukkig laten ze dat voorlopig aan Maserati over, want die doen dat helemaal niet verkeerd ;-)
@zdev: deze man is blij met zijn auto ;)
@zdev: Komt nog wel. Ze zijn voorzichtig de basis voor het algemeen aanvaarden van vierdeurs en SUV aan het leggen. Alternatieve carrosserievorm, AWD, de naam Four, … Over drie jaar een vierdeurs en een SUV, let op mijn woorden.
En profil is hij nog wel te pruimen, maar de voorkant is te agressief voor een GT. Als hij zo in productie zo gaan zou ik liever een 612 willen hebben. En die naam: FF. Doet me denken aan #FollowFriday, of aan Fantastic Four. Allebei niet positief voor een auto…

En voor de mensen die zo nodig de vergelijkingshoer uit moeten hangen: Get a life.
-edit: check!-

OT: op zich een interessante auto. zal in werkelijkheid wel indrukwekkend worden. plaatjes zijn volgens mij renderings en dat spreekt altijd wat minder.
dit lijkt me juist wel een onwijs praktische snelle bak, met duidelijke Ferrari trekken.
Zeer lelijk.
Hierboven hebben ze gedacht bijna iets lelijkers dan een BMW gevonden te hebben. Dat is echter mislukt.

Nu maar hopen dat ze dit niet gaan bouwen.
Is dit echt? Wat een gedrocht. Met de 458 waren ze al een beetje de weg kwijt, nu zijn ze helemaal verdwaald. Als deze auto de concurrentie aan moet met de AM Rapide en de Porsche Panamera wens ik ze veel succes. Voor iedereen die de Panamera lelijk vindt (ik niet), zet er een Ferrari FF naast en plotseling is zo’n Porsche een heel aantrekkelijke auto geworden.
@midasracer: in wat is porsje dan een concurrent? Die 16 F1 titels? Haha Ferrari heeft geen concurrentie en dit model al helemaal niet. Alle kneusjes die denken dat een shooting break is ‘uitgevonden’ door bmw…ga even een boekje lezen.
@vincenzo: GT met 4 zitplaatsen.
@midasracer: Smaken verschillen. Ik vind de Porsche nog lelijker naast deze FF.
1 reden meer waarom ik later een Z3M/Z4M zou kopen :)
Hee, hij lijkt op een Z3, vind ik. (echt zelf verzonnen hoor)
de achterkant zonder dat hoge dak erop is wel mooi, en de voorkant lijkt net een opgeblazen 458 das heel lelijk!
Lijkt voor geen meter op de BMW Z3 Coupe.
Ja het is ook een shooting brake en de globale vormen komen wel overeen maar daar heb je het dan ook gelijk mee gehad.

Ik ben wel blij met dit soort projecten.
Is ten minste weer een keer iets anders.
En mocht het niets worden helaas volgende keer beter of wat anders. Nooit geschoten is altijd mis.

Moet wel zeggen dat het design een beetje simpel is.
Heel veel knip en plak werk.
Geen mooi vloeiend design.
Nog ff afwachten op betere foto’s/video’s
Die nieuwe motor met 660 PK is dus sterker dan de Enzo, waarom gooien ze deze niet in een 458? En ik ben niet echt gek van deze auto.
@The360box: omdat die blokken simpelweg te zwaar zijn om mee te gaan gooien.
heel mooi
ik vind ‘m wel leip,, net zoals de breadvan
‘plek voor vier personen’ haha, 2 personen en een smurf zeker. Als ’t met 4 moet, ik zit vooraan! :p
Ik vind hem voorlopig nog niet geweldig, lijkt idd op de bmw Z3. Misschien na even wennen of als ik hem ooit tegen kom in real life dat hij meer aanspreekt. Nu alleszins nog niet erg.
De motor, topsnelheid en 0 – 100 mogen er wel zijn.
Vind hem wel mooi.
Hier nog iemand die in de eerste plaats schrok, want dit verwacht je idd. niet van Ferrari. Maar eerlijk : zeer coole auto. Alleen de voorkant vind ik wat minder, hij lacht zo debiel van voor bekeken. Precies zo’n brede grijns met daarboven de blik van iemand die de dingen allemaal niet zo goed begrijpt.

Maar dat valt wel op te lossen met een faceliftje. Mooi, na de 458 zowaar nog een coole Ferrari. Goed bezig!
AND I LOVE THIS CAR !!! wow echt super!!!!!!!!!!!!
Gedurfd en gewaagd. Afgezien van de 4WD vind ik het erg origineel. Top!
Ik heb er ondertussen al een stuk Z3 Coupé in ontdekt (positief), lijnen van de 550/575 (nog positiever) en net deed ie me zelfs aan de TVR Sagaris denken (helemaal de max).
Ferrari : maken aub!!
@kingkay: nuja, ‘ontdekt’, in herkend is een betere verwoording.
Ik houd mijn mening over het ontwerp even voor me tot ik ‘m in het echt heb gezien. Verder wil ik bij deze graag een gokje doen naar Ferrari’s modelnaam. 630 FF. :)
Ben benieuwd hoe hij in het echt oogt. Verwacht dat hij toch wel een stuk groter is dan een Z3 coupe. In de voorkant meen ik wat Citroën trekjes te herkennen. Zit er ook niet een ex-Citroën designer bij Ferrari/Pininfarina?
Al dat Z3 gezeik… Wat ik er in zie is een Scirocco (puur qua achterruit). Voor de rest is ‘ie gewoon uniek, en dat respecteer ik. Erg mooi!
@Ferdinand1: net ff uit het raam gekeken naar m’n Scirocco maar behalve dan dat de achterruit daarvan, net zoals bij deze van glas gemaakt is zie ik de gelijkenis niet echt…

Of doel je op de originele Scirocco? (ook dan zie ik het niet, maar goed)
@kingkay: nee, ik doel op de achterruit van de huidige Scirocco. De vormtaal komt overeen, niet zozeer de exacte vorm.
Ferrari GG50 meets bmw z3 Coupe was mijn eerste gedachte.
mooie lijnen,
ik vraag me af hoeveel hij kost, ookal denk ik niet dat ik hem ooit zal kunnen kopen.
@duckje: kijk, als je zo’n auto’s nu dan wel in de nabije of de latere toekomst wil kunnen kopen dan moet je om te beginnen stoppen met denken dat je dat nooit zal kunnen. Geloof in jezelf! Think positive! Yes you can!
Ferrari Fugly?
Geweldig!! Grijpt een beetje terug inderdaad naar de 365 Daytona! Helemaal goed dit gaat goed verkopen!
wtf!
wat is dit een sport fiat of zo dit is toch geen ferrari
Ik ga er een kopen.
Voor de wintersport, want hij doet het lekker in de sneeuw als ik het filmpje mag geloven! ;-)
lekkere hothatch!:P
Dan heb je een merk dat namen als Berlinetta, Barchetta en allerlei mooie Italiaanse plaatsnamen en dan ga je een auto Four noemen?! Is dat überhaupt goed uit te spreken voor Italiaan?
Hmm, qua design ook niet echt mijn ding. Het zijaanzicht is wel te pruimen, net als het geluid zoals het een Ferrari betaamd. Maar of het een Ferrari logo waardig is? De schildjes horen ook niet echt, zolang het geen nieuwe Breadvan wordt op het circuit.
@cheetacars: Four is maar de naam van het concept. Waarschijnlijk wordt het nog wat anders bij productie, op z’n minst een nummer ervoor.
Wat een prachtige wagen! Aan de reacties hierboven te zien is het gelukkig ook een design met lovers and haters, precies wat zo’n wagen (en merk) moet doen!

Overigens vind ik de 4-wiel aandrijving wel net jammer, maar aangezien Ferrari z’n auto’s als achterwielaandrijver opbouwt zal het toch behoorlijk lekker rijden.
@erwh: ach, wie weet geeft Ferrari hem wel zoals bij echte 4×4’s zo’n leuk tweede versnellingspookje mee zodat je zelf kan kiezen tussen AWD of RWD ;)

@ AB : poll-idee -> De nieuwe Ferrari FF : maken of kraken?
Kwestie van je bezoekers bezig te houden :)
Wat een verschrikkelijk lelijke auto, dit is toch gewoon een onmogelijk lelijk design….
Ferrari snapt het ‘GT’ niet echt.. Die auto moet ook nog mooi zijn….
jammer, maar echt niet mooi…..ook al staat er ferrari op….waarom geen 599 met awd…
Ik vind hem erg mooi, maar ik heb dan ook wel iets met shooting brakes. Wel enigzins jammer van de AWD, maar Ferrari kennende zal dat de rijbeleving niet verminderen.
Kijk! Een verlengde Alfa Romeo Mito.. Lekkerding :D ! Oh, wacht even er staat Ferrari Four.. *kuch* k**k*rlelijk *kuch* !
Vanuit een hoek is hij niet veel beter:
http://ferrarichat.com/forum/attachment.php?attachmentid=1263084&stc=1&d=1295626151
Pininfarina had een beter resultaat kunnen geven.
positief mode aan “uh, ….. zo das anders…..” positief mode uit…. “tjeemig, dit is echt geen schoonheid…”
Net als cocoloco zie ik er ook een ferrari GG50 in.
Vette bak zeg, een stuk mooier dan de 458 als je’t mij vraagt. Vooral het zijaanzicht is echt geweldig! Echt een wauw momentje toen ik ‘em voor het eerst zag. De voorkant is wat agressief en heeft wat gewenning nodig denk ik.
De ideale Ferrari voor de op wintersport ;)
De meeste hier zullen hem wel niet kopen omdat ie lelijk is, of men toch echt een vierzitter nodig heeft.
“klapstoelen?” Eindelijk een Ferrari om in te neuken…
@RobinS: Neuken doe je OP een Ferrari, niet erin…
Wat een tegenvaller, ik keek er naar uit om hem te zien maar ben er niet echt zo entousast over..
Jaaaahahaha! Ziet er beter uit dan ik verwacht had. Mooi dus.
Lekker ding, allen jammer van dei achterkant…..
wat een prachtwagen, op alle fronten. Nu weten we dus ook waarom er op de spyshots een tent op het test model stond!
Ik zie heeeel veel gave design elementen! Zowel aan de voorkant als aan de achterkant. De lichten, voor en achter, de diffusor, ziet er allemaal super uit! Hij kijkt wel wat boos, maar dat is geen minpunt. Enige puntje blijft…. ik hou NIET van Shooting Brake’s! Ik vind het gewoon niet mooi, sorry. De specificaties zijn dan wel weer echt Ferrari, behoorlijk goed dus!
@Cantago: Jij bent dan wel een uitzondering. Iedereen houdt toch van Shooting Brakes?
@Esprit_de_Flandre: Ik ben wat dat betreft inderdaad de uitzondering die de regel bevestigd. En ik kan me goed voorstellen dat mensen ze mooi vinden! Objectief noemen ze dat. Alleen ik zou er zelf nooooit een kopen!
Wat een niveautje hier weer, zeg. Al die Mazda-rijders die denken dat ze verstand van Kunst hebben… tssss!

FORZA FERRARI!
Wat een gedrocht. (kort maar krachtig)
Wat een mooie wagen.
Waar ik de 458 lelijk vind, kan ik deze helemaal waarderen!
Echt een hele gave auto!
Overbodige auto.Concept is achterhaald.Bmw had het al in 99
Wat lelijk! Niet goed te praten. Gooi er gelijk 2 deuren bij en maak de kont wat strakker à la rapide, maar dit is gewoon zo’n Z3 coupé ding. AWD? What da fuck! Straks komen ze nog met FWD Ferrari, je weet wel Cygnet..
@atekcan: mijn gemene tweelingbroer hier? bijna atakan :P !
Ik heb mijn mening maar eens een middagje laten bezinken. Ik weet nog steeds niet of ik hem mooi of lelijk vind. Hij doet mij eigenlijk niks. Ik weet niet.. het lijkt net of Ferrari ontwerpen in mijn hoofd even moeten rijpen of zo. Ik had dat ook met de 458 Italia. Toen ik hem voor het eerst zag en er een halve meter vandaan ben gaan zitten om er lang naar te kijken deed die mij ook niks. En nu vind ik hem erg mooi. Wat ik er van vind dus.. daar kom ik vast nog wel eens op terug.

Wat betreft de techniek is het wel smullen. Ben erg benieuwd naar de eerste rijtest. Zeker omdat Ferrari claimt dat je van het extra gewicht van de nieuwe 4RM aandrijving niks mag merken omdat die 50% lichter is als vergelijkbare systemen. En omdat die aandrijving direct samenwerkt met alle electronische vangnetten (daar zijn ze toch wel de bom in) en de magnetische schokdempers en het lage gewicht (1790 kg, voor zo’n grote auto) moet de handling fenomenaal neutraal zijn. Nou Chris (Harris) waar blijf je?

Wel leuk dat Ferrari ook aan mij denkt. FF (FreewareFreak)
Als je het mij vraagt instant klassieker! Prachtige wagen Ferrari wordt weer cool! En dat mensen zeggen dat ie Op een z3 lijkt is een beetje raar alleen omdat ze dezelfde carrossrie variant hebben? Dan is een 5 serie ook hetzelfde als een A4,A4,a8 ( kies zelf naar want die lijken dus wel echt op elkaar)
eerst vond ik hem nog best lelijk, maar elke keer als ik er weer naar kijk word ie mooier, vooral nu er fotos zijn van de echte (en ook nog in mooi grijs)
zo was het ook bij de 458 eerst moest ik er aan wennen en nu vind ik hem super mooi!!
Wauw 2e mooie Ferrari sinds jaren! en de eerste was de 458 natuurlijk… :D
I like it. Best origineel van Ferrari. In tegenstelling tot de Z3 klopt dit wel. Alleen jammer dat ze weer vergeten zijn dat er in een groot deel van de beschaafde wereld wel een kentekenplaat aan de voorkant nodig is.
Deze topic staat er nog geen dag op en al bijna 200 reacties. (HiGH-MODE: ON) is goooooooood duuuuuuuuuudeee (HiGH-MODE: OFF)
Dan toch een shooting brake! Ziet er zeker niet slecht uit!
net een lijkwagen..
reactie numbero hunderdneunundneunzig :)
@atakan: et voila numéro deux cent.
Maar serieus, hoe vaker ik deze auto bekijk hoe cooler ik hem vind. Al staat het grijs dat ie draagt op die andere foto’s hem wel beter dan het Ferrari-rood. En de velgen kunnen ook wel beter, maar los van dat : prachtig stukje automobiel. Is er trouwens al enig zicht op wanneer hij bij de dealers zal staan? Want voor deze ga ik toch echt wel ‘ns een ommetje richting dealer maken, een beetje staan kwijlen en zo, je kent het wel.
@kingkay: et viola numéro deux cent un. (ja ik kan een beetje frans so whatt??!?!?) ik vind hem lelijker dan een Fiat Multipla.. ookal zag die er zo uit: http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20100403120035/nonciclopedia/images/7/71/Multipla_tuning.jpg
Beste mensen,
Graag zou ik jullie willen uitleggen wat een “Shooting Brake” nu eigenlijk werkelijk is. Een “Brake” was vroeger een speciale koets (zoals de naam al zegt met rem), die gebruikt werd om jonge en of wilde paarden te temmen. Om ze te leren uiteindelijk netjes voor een koets te lopen. Later ontstond de behoefte om ook een complete “jagersuitrusting” in deze koets mee te kunnen nemen. Zo werd deze koets dan ook al snel “Shooting Brake” genoemd. In “autoland” werd deze benaming als eerste gebruikt door de firma Aston Martin, midden zestiger jaren (1965-1967), waar de toenmalige eigenaar van de fabriek; Sir David Brown zijn Aston Martin DB5 liet ombouwen tot een “jachtwagen” omdat hij zo meer plaats had voor het transport van zijn jachtgeweren en jachthonden. Een “Shooting Brake” is een voertuig variant waarvan de carrosserie een verlengde iets aflopende daklijn en een naar boven openslaande achterklep heeft. Later werd deze term ook nog eens gebruikt door de firma AML Ltd voor hun vierdeurs Aston Martin “Virage” modellen met verlengde daklijn, die begin jaren negentig onder de naam Lagonda op de markt gebracht werden. Verder zijn er later nog enkele unieke exemplaren op de markt gebracht door de gerenommeerde Zwitserse carrosserie bouwer ROOS Engineering. Dit echter altijd op basis van Aston Martin c.q. Lagonda wagens.
Deze nieuwe Ferrari FF is in mijn ogen dan ook geen echte “Shooting Brake” maar meer een uit de kluiten gewassen: “Hatchback”, die niet waardig is om de naam “Shooting Brake” te dragen.
Wat betreft het uiterlijk van deze wagen, het volgende: Hadden zij hem niet 6 PK meer kunnen geven? Het getal “666” past namelijk beter bij deze FF. Want als je naar de voorkant kijkt, lijkt het wel of hij je met een duivels achterbakse blik aanlacht! Om zeker vervolgens tijdens een rit samen met de bestuurder in de FIK te vliegen!
Dr. James T. Bacon
Paradise Island – Nassau – Bahamas
@drbacon: dank u voor dit stukje geschiedenis, maar Ferrari noemt dit niet zo, enkel journalisten die de wagen binnenkort mogen besturen. Ik zie deze wagen liever in een donkere kleur net zoals het geval was bij de 612! Prachtige karretje, Golfclubs en zoontje kan nu mee en niet gaan shoppen bij Maserati!!!!
Nee, als dit heeft niks met exclusieviteit te maken, de vormgeving zie je ook bij andere autoos.

Kennelijk weten ze bij ferrari ze niet meer wat ze moeten ontwerpen das duidelijk.Dit is gewoon een hebbe ding voor mensen die niet weten wat ze met hun geld moeten doen en dus kopen het voor de heb. Er zijn miljoenairs genoeg, als ze 10 van deze type verkopen zijn ze al reeds met wins uit de kosten. Het mag duidelijk zijn ferrari is niet voor de gewone man of vrouw. Ze verkopen een naam en hoe lelijk de auto ook mag zijn dat doet er niet meer toe.
Hopelijk komt er ook een versie met RWD

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).