Ferrari FF (Four) op video!

Auteur: , 95 Reacties

Bijgekomen van de onthulling? Mooi, gaan we meteen door met de eerste bewegende beelden van de Ferrari FF. Tijdens de tests in verschillende landen was er namelijk altijd wel een camera(man/vrouw) aanwezig om fraaie beelden te schieten, en die hebben ze inmiddels vrijgegeven.

De nieuwe GT uit Maranello -1.790 kg schoon aan de haak- heeft dus een 4WD-systeem aan boord. Eentje waarvan Ferrari zegt dat het 50 procent minder weegt dan vergelijkbare systemen en de naam 4RM heeft gekregen. En dan die opvallende styling, afkomstig van Pininfarina. Ferrari noemt het een “breuk met het verleden”, dat lijkt aardig te kloppen. De twaalfcilinder in het vooronder (660 pk bij 8.000 tpm) is eveneens helemaal nieuw, en voor de CO2-geïnteresseerden: het blokje tuft 360 g/km uit.

Goed, dan de video. De technici en testpiloten van Ferrari maakten bergwegen onveilig in Argentinië, gingen naar Frankrijk voor wat circuittests, waren in Zweden & Finland voor het betere glijwerk in de sneeuw (4WD drift!) en in Italië om de maximumsnelheid eens flink te overschrijden. En dat staat allemaal in DEZE VIDEO!

Ferrari FF doet sneeuwschuiven95 reacties

Ik zeg GAAF, gvd
Al dat ‘wat de boer niet kent vreet ie niet’ gekwaak onder het vorige topic (onthulling van de foto’s) mag wel wat tegengas krijgen.
@Paragon: In tegendeel, ik geef gas bij.
@boygeorge: goed idee. Check wel ff voor de zekerheid dat de tuinslang goed is aangesloten op de uitlaat, dat deze voldoende in het interieur binnensteekt, je raampjes voor de rest gesloten zijn en dat de airco uitstaat. Check? Mooi, start dan nu de motor, blijf minstens een paar minuten zitten en doe de rest van de wereld een plezier.
@kingkay: Try me, kind.
@boygeorge: moet ik dat nu lezen als “Try me, kind” (het Engelse kind, dus : ‘probeer me, vriendelijk/zachtjes’), of als “Probeer me, snotneus”?

Indien A dan moet het “kindly” zijn. Indien B : graag even voorover bukken, dan probeer ik je wel even uit. Niet zo kindly.

Nee, kom, laten we vriendelijk blijven tegen elkaar. Jij kan er ook niet aan doen dat je bent wie en wat je bent :P ;)
@kingkay: *kuch-watje-kuch*
@kingkay: Zo he.. wat een buiten proportioneel agressieve reactie op iets wat volgens mij positief bedoeld was. George zou juist meer gas geven. Ik dacht dat die activiteit tot het DNA van Ferrari behoorde. Hard rijden, daar zijn ze voor ontworpen.
Dit is toch gewoon super!
Ik weet niet of iemand het toevallig is opgevallen, maar volgens mij lijkt hij een beetje op een BMW Z3 coupe…
@Merry: ja, nu je het zegt… :-)
@Merry: Dat was dus ook gelijk mijn eerste gedachte!
integralechubasco
@Merry: toen jij nog aan het riempje lag van je moeder zijn er wel meer auto’s gebouwd onder het begrip shooting brake. ik daag je uit om eens 5 te noemen…
Vindt hem meer lijken op de scirocco… De laatste mooie VW.
@integralechubasco: en toen jij nog aan het riempje van je moeder lag zijn er meer dingen gezegt onder het begrip grapje, ik daag je uit om er 5 te noemen.
integralechubasco
@Merry:
mgb
reliant scimitar
alfa romeo brera
volvo 1800 es
volvo 480
lancia beta HPE

geen lelijke jappen ertussen…
@integralechubasco: Jaguar E Type.
integralechubasco
@boygeorge: Ik vergeet de schoonste te noemen? ;)
@integralechubasco: ik had het over grappen…alhoewel deze auto’s best grappig zijn.
En wat is er nou weer mis met Jappen?
Ze maken toch redelijk mooie, goede en bruikbare wagens.
En ze blijven rijden en vliegen niet in de brand…
@Merry: Noem er eens vijf !
@boygeorge:

Toyota 2000GT
Mazda RX8
Honda Accord Type-R
Mitsubishi Lancer
Toyota Priu.. ehh, oh nee… :P
@Jesper: Toch wel een goed idee, de Prius.
Graag nog een suggestie voor die andere 4.
integralechubasco
@integralechubasco: ik ben absoluut fan van de 480, maar een shooting break kun je het nu niet bepaald noemen vind ik. Een mooie en eigenzinnige hatchback, ja dat wel, maar shooting break? Nee.
integralechubasco
@kingkay: ik zal het noteren… en indien nodig, aanpassen.
integralechubasco
@Merry: 5 grappen?
Jan: “Ik zou wel eens willen weten waar een brief terecht zou komen, als ik hem zou adresseren aan de domste man van Nederland.” Piet: “O, die zouden ze gewoon aan de afzender…


Doordat de motor uitviel is het tweepersoonsvliegtuig neergestort op een openbare begraafplaats in België. De reddingswerkers zijn uren bezig geweest om de lichamen te bergen. Tot zo ver hebben ze…

Twee Belgen gaan douchen.
Twee Belgen gaan douchen. De ene steekt een paraplu op, vraagt de andere: “Waar is dat voor?” Zegt die ene: “Ik heb mijn handdoek vergeten!”


Hoe vieren de Belgen een nieuwe boot? 1 Belg houdt de fles champagne vast en 178 anderen gooien de boot er tegen aan.


Een jonge vrachtwagenchauffeur komt op de militaire keuring en wil graag afgekeurd worden. Hij komt bij de keuringsarts en moet zich uitkleden. “Beroep?” vraagt de arts….
@integralechubasco: Vind je dit op een Scirocco noemen? Ken je verder dan alleen VW’s ofzo? Noem één designkenmerk dat het zelfde is als de Scirocco? En dan NIET dat hij 4 wielen heeft!
integralechubasco
@Cantago: Ik begrijp niet helemaal wat je neertikt… het enige wat ik uit je zinsopbouw verneem is dat het het niet aardig bedoelt is…
@integralechubasco: “noemen” moest zijn: “lijken”. Mn vingers liepen voor op mijn gedachten;)
integralechubasco
@Cantago:
1 Wel heel duidelijke designkenmerk is de hatchback vorm die bij sportievere modellen met achterwielaandrijving shooting break of brake wordt genoemd.
Ok, de VAG is geen sportwagen met achterwielaandrijving en is geen shooting brake maar heeft wel de hatchbackvorm zoals de FF. De FF heeft zeker een meer gestrekte sillhouette, toch zie ik wel de gelijkenis met de Scirocco… Verschillende perceptuele uitgangspunten neem ik ter harte.
@integralechubasco: niet onaardig bedoeld btw: meer onbegrip. En ook gewoon nieuwsgierig waarom je hem op een Scirocco vindt lijken, want ik zie dat dus niet.
integralechubasco
@Cantago: Ik heb trouwens nooit bedoelt te zeggen dat Scirocco een shooting brake is… ik vind vooral de stijl van de ferrari en de volkswagen op elkaar lijken naast de gelijkenis van de hatchbackvorm. Ze hebben beide een bepaalde hoekigheid en ongewoonheid. daarnaast vind ik de de raamlijsten van beide auto’s ongewoon aan de bovenkant lopen, waarschijnlijk om de suggestie van een coupevorm te wekken.
@Merry: Ik vond het meer lijken op een Zagato TZ3 met de neus van een 458 Italia. Op zich ook logisch omdat beide auto’s met behulp van Pininfarina gemaakt zijn.
Zie er heel mooi uit! Ook het filmpje is mooi in elkaar gestoken. Die wil ik graag met mijn eigen ogen eens bekijken. Ik vind de blauwe lak ook heel geslaagd. It’s all good!
ik vind het niet echt mooi ofzo, maar toch ook niet lelijk. op het filmpje (aan het einde) vindt ik hem wel al mooier dan op de presentatiefoto’s
voorkant is zeer goed, achterkant is wel ok tot goed, maar die daklijn en dan vooral de lijn na het portier trekt werkelijk op geen kl*ten
Ik vind hem echt fucking vet!

Die hoekige achterkant met camouflage lijkt trouwens een beetje op de audi sport quattro…
Oke, op bewegend beeld ziet het er al beter uit. Binnenkort maar eens IRL checken.
Jammer dat ‘ie 4WD is, hoort niet bij Ferrari vind ik. Echter, Ferrari moet met zijn tijd meegaan, aangezien Lamborghini al een lange tijd over 4WD-auto’s beschikt.

Verder vind ik het ook jammer dat Ferrari geen handbakken levert in de huidige Ferrari’s. Zo’n auto zou ik alleen met een handbak kopen.
@bosnialove: Heb je al met de 458 gereden? Dat schakelt zo snel, dan wil je echt geen handbak meer.
@AlwinH: Dat maakt mij helemaal niets uit. Ook al kon jer ermee in 2 seconden naar de 100, voor mij alleen een handbak.
@bosnialove: stoere man hoor…
@AlwinH: Wat is er mis met jou? Jij vraagt erom ik geef antwoord. Vervolgens kom jij aanzetten met die domme opmerking van je. :?
@AlwinH: stoer of niet, ik snap hem wel. Je kunt niet ontkennen dat met de hand schakelen heel veel beleving met zich meebrengt. Denk aan de GT3 bijvoorbeeld. Moet er niet aan denken dat ze daar pdk in gaan aanbieden.
Maar toch, Ferrari moet aan zijn F1 imago denken (alles in het teken van efficiëntie). Heb ik begrip voor en zal Ferrari’s dus nooit gaan afkraken voor het niet aanbieden van handgeschakelde exemplaren.
@bosnialove: Ik zou ook voor een handbak gaan. Maar dat is meer voor in een normale auto of om te touren. Als ik iets sportiefs wil rijden zou ik voor R-tronic gaan van Audi of voor de F1 Shift Paddles gaan van Ferrari.
@Sportspotter13: als je iets sportief wil rijden moet je niet bij Audi zijn.
@bosnialove: en waarom perse een handbak? wat is daar het voordeel van? sportiever gevoel misschien. vergeet het maar. ook in de 458 voel je het schakelen. dat is met opzet gedaan, anders had je het gevoel in een nissan gtr te zitten. en met de DCT bak van ferrari ben je zuiniger, en veel sneller onderweg. daar kun jij niet tegenop schakelen/koppelen.
@ferrari: Nee. Niet om het sportieve gevoel. Ik rijd al mijn hele leven in handgeschakelde auto’s. Ik vind dat gewoon fijner dan een automaat, of dat flipper-gedoe.
@bosnialove: ik snap je wel hoor. Tot aan m’n huidige wagen wou/moest ik ook enkel maar een handbak hebben, maar nu na een paar maanden DSG te rijden kan ik je vertellen dat ik niets anders meer wil. Het heeft even geduurd om er aan te wennen, maar eens de vooroordelen opzijgeschoven zijn en je het deftig weet te gebruiken is het toch echt wel een meerwaarde tegenover een handbak hoor. Het voegt heel wat speelsheid toe aan een auto, en dat kan alleen maar positief zijn, toch?
Toch dik hoor…
Wauw wat een auto. Ik vind hem veel mooier dan zijn voorganger. Die vond ik een beetje dom kijken.
Maar deze is gewoon epic.
Een echte gt met de prestaties van een super sport wagen.
Hij mag van mij zo in productie gaan.
En ik kan ook niet wachten tot ze hem bij top gear testen.
@ascari15: wat is dan zijn voorganger? als je de 612 bedoeld heb je gedeeltelijk waar, maar dat was geen shooting brake! aan de andere kant, qua ruimte is het wel de opvolger ervan. en gelukkig oogt hij een heel stuk compacter dan die uit de kluiten gegroeide 612.
@ascari15: Die voorganger moet dan wel heel veel duurder geweest zijn dan……..
Ik vindt hem wel wat hebben, tis raar omdat we zo’n ontwerp niet verwachten uit Maranello maar niet gek.
Zou graag nog wat meer details hebben over het geheel.. 4wd waarom niet, alle concurenten hebben er bijna een.
@linknl: ik vind zonder dt man.
integralechubasco
@As_long_as_it_is_fast: Hoofdletter na punt, ook dubbele punt…
@integralechubasco: Feit, thanks.
Ik moet toegeven nu ze een echt beeld laten zien, ziet ie er wel wat beter uit.
@mikeslsamg: mee eens.

Maar het enige waar ik warm van word is de motor. Niet dat ik die zou kunnen betalen.. Maar blijf het geen zeer geslaagd ontwerp vinden.

Styling-wise kies ik de 458. (van de recente modellen)
Het lijkt wel een Z3 Coupé en de voorkant lijkt wel het gezicht van Spiderman als je het mij vraagt, vooral die gril doet me denken aan een “web” maar leuk, weer een Ferrari er bij :D
Prachtig ding idd.
Water shot op 0:52 is vooral erg fet.
De daklijn van deze FF is echt om te kotsen. Wil je een 4 zitter Ferrari, koop dan lekker de laatste generatie Mondial. 10x mooier.
De eerste echte zandbak-ferrari. Mooie zet, nu hoeven die Saoedi’s niet meer naar Londen om in hun auto te rijden. Doeiiii!
iedere keer als ik over 4wd slides in de sneeuw lees, moet ik weer hier aan denken :P

http://www.youtube.com/watch?v=OXLXZqAoiOo
@wodkajus: Ik vind ‘m maar zielig met z’n haldex-koppelingetje. Iedere keer dat hij drift wordt ie weer tot onderstuur gecorrigeerd…
Nu ik hem zo nog ‘ns bekijk vanuit profiel valt het me op dat er eigenlijk best wel een hoop 550/575M-DNA in terug te vinden is. En dat kan alleen maar positief zijn!
Door de rijdende beelden vind ik dat deze Ferrari toch er wel redelijk goed uit gaat zien. Hij heeft inderdaad wel lijnen van een Z3 coupe. En de velgen lijken zo saai standaard, maar als je ze ziet draaien zijn ze gaaf! Maar een vier zitter voor de deur lijkt zo gezins achtig en te gewoontjes. De 612 van Ferrari is ook al niet de mooiste Ferrari! Maar wel praktisch als je een grote afstand af moet leggen. Ik zie er wel nut van in dat Ferrari weer een vier zitter gaat maken.
vind hem een hoog michel vaillant gehalte hebben, vraag me niet waarom…

GEWELDIG! :)
R-tronic is echt een k*t versnellingsbak dus waarom zou je die willen? In een cruizer zoals dit kan ik een dsg versnellingsbak nog begrijpen maar in een kleinere sportauto als de 458 echt niet! Neemt zo veel lol weg van het rijden. Een Audi rs6 geweldig snel maar echt leuk om een bergweg mee te pakken? Nou nee! (ja ik heb er ervaring mee wegens kennis met zo’n ding)
@cocoloco: ook al met een 458 gereden dan? die heeft een compleet ander karakter dan die lompe RS6. die versnellingsbak is echt geweldig en geeft ook echt het gevoel te schakelen.(je voelt hem wel degelijk van verzet veranderen)
@ferrari:
Nou dat ligt eraan he. Heb jij wel al eens met een 458 gereden dan? In Sport voel je hem echt helemaal niet schakelen, bij gewoon inhaal-manoeuvres op de snelweg enzo. Maar in Race(of daarboven) merk je inderdaad wel echt dat hij schakelt. Vind ik ook een goede zaak aangezien je dan nog een beetje feedback van de auto krijgt. Anders word het rijden ook zo saai;)
enkele jaren geleden heeft men al een patent aangevraagd voor een 4×4 systeem en een GDI-systeem voor V12 motoren. Ik vind dit een geweldige wagen en het geeft min of meer al een hint naar de Enzo opvolger wat motor betreft. ik geloof namelijk niet dat daar een V8 biturbo in komt maar een evolutie-versie van dit blok. deze Ferrari-Four is namelijk al net zo sterk als de enzo en heeft zelfs meer koppel! Na de 458 is dit wederom een model welke mij gelijk goed bevalt. prachtig design met heel veel details voor ferrari. Normaal hebben ze dat niet zoveel. nu nog even afwachten hoe het er binnen uit gaat zien en hoe het blok eruit ziet!
@ferrari: en hij weeg net zo veel als een kudde olifanten.
Ik durf te wedden dat er meer coupe’s of andere 4 zitters zullen komen/zijn die sneller, betrouwbaarder en simpelweg gewoon beter zijn.
@Merry: jij weet nu al te melden dat deze FF onbetrouwbaar is? Sterk. Werk je bij Ferrari of zo? Want je weet duidelijk meer dan de rest van ons…
@kingkay: Zo sterk is dat niet, gewoon basis kennis.
Deze FF is uitermate onbetrouwbaar.
Op basis van het plaatje, de vorm en het vermogen weet ik dat de carrosserie in twee gaat breken en keer een takeoff laat zien waar een F16 verlegen van wordt.
Ik wil in dit ding geen personen a 100kg op de achterbank.
660pk op 8.000rpm met een V12, yes me like!

Uiterlijk ben ik nog niet aan uit, moet even wennen maar dat heb ik meestal met nieuwe ideeën.
ascari15; Die voorganger moet dan wel heeeel veel duurder zijn geweest………
Ok, op bewegende beelden ziet hij er al wat beter uit. Toch maar iets raars voor Ferrari hoor…
het vind het een mooie stijlvolle ferrari van de andere kan ik dat niet zeggen..
@lamborghinimaster7: waar ben jij geweest toen ze de 458 onthulden?
oke daar geef ik je gelijk in maar de andere vind ik nog steeds smaakeloze bakken@salberts93:
woww echt een hele brute bak!
@ferrari
ik bedoelde idd de 612. het is dan wel geen shooting brake
maar ik zie het toch als zijn voorganger.
en wat bedoelen mensen met: die voorganger moet wel heel veel duurer zijn geweest.
Ahum ,wel mooi maar toch zie ik een beetje aziatische styling in deze auto .
Markt van de toekomst misschien ?
Ik raad iedereen aan om de site van ferrari te bekijken.
Daar kan je ook een paar geluidsfragmenten horen.
Zeker een aanrader.
Bon, moest ik het geld hebben, kocht ik hem. Wie wee, misschien dit jaar :p
even slikken dat Ferrari opeens met zoiets naar buiten komt maar als je bent gewend aan het idee is hij best wel lekker
Alsof je naar een episode van ‘Mad Max’ kijkt…een zootje aan-elkaar-gelast plaatstaal…meukzwart…enja, ze hebben de auto getest; mag het !?

Dumpasses all around the world, selling nutcakes for a dime, people enjoy this surreality, because of lacking their own freedom.
Even tussen alles door… Een nieuwe V12, die nu, in zijn eerste versie al 660pk uitstoot, hebben we hier wel in de gaten wat dat betekent? En hoeveel potentie dat blokje heeft! Oe, ik kijk uit naar een Enzo opvolger!!!
heb zo’n gevoeld dat ie later zo zal eindigen :p :
-edit: volgende keer aub ook de link erin plakken ;) –
“..voor de CO2-geïnteresseerden: het blokje tuft 360 g/km uit..”

Ik vind dit voor een motor van een dergelijk formaat met een dergelijk vermogen toch eigenlijk nog heel netjes. En ook meteen de meest schone Ferrari ever made. Er is maar één auto die minder uitstoot heeft als deze Ferrari Four EN waar de naam Ferrari op staat, namelijk de Abarth 695 Tributo Ferrari. Maar ja, dat is natuurlijk niet “the real thing”.

OT: Mooie beelden.
integralechubasco
@Freewarefreak: stootte de california niet 299 g/km uit?
Mooi geluidje en ie ziet er ook zeer mooi uit in dat blauw!
heerlijk! en dik hoor, 4wd! daar hou ik van, geen achterwiel aangedreven ferrari , zo hoort het :D!
ik vind ‘m wel lekker.
de gril vind ik het meest prachtige stuk aan de auto!
lekker hoor!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).