Porsche Cayman Design Contest: de deelnemers

Auteur: , 44 Reacties

Weet u nog: het kleurplaatje van de Cayman dat Porsche Italïe digitaal had uitgedeeld om zo nieuw talent te ontdekken? Inmiddels hebben ze de eerste ontwerpen verzameld, en er kan gestemd worden.

De opdracht: radicaliseer een Porsche Cayman dusdanig zodat jou design wordt uitgekozen en bij de laatste vier terecht komt. Die laatste vier zijn nog niet bekend, maar de overgebleven 30 kanshebbers wel. De uiteindelijke winnaar gaat er met een beurs voor deze Milanese designschool vandoor, mits je aan de toelatingsvoorwaarden voldoet natuurlijk.

Oké, wat hebben we er allemaal tussen zitten? Nou, van art-cars tot visuele statements en hier en dar een motiefje dat niet zou misstaan op het tapijt van je oma. Er zijn echter geen Nederlandse inzendingen, dus gaat ons stemadvies (inlog-alert) maar uit naar de Vlaamse Gilles, met zijn “classical livery motive combined with modern racing stripes. inspired on the 550 spider from 1953.” Stemmen op hem kan HIER.44 reacties

Degenen die een duidelijke boodschap hebben zijn niet zo fraai, de anderen begrijp ik niet zo goed en de fraaien mis ik een beetje. Was zelf te laat met aanmelden.
@Jochempie: en de mijne kreeg ik niet eens geopend op de pc, anders had ik zeker gewonnen! :(
@berend_fritsema: Een .eps bestand moet je openen met illustrator. Dan kun je ‘m opslaan als .psd, .jpg of .bmp om in Photoshop te bewerken.
@berend_fritsema: ik had ook hetzelfde onhandigheidje…
Niks naar mijn goesting. Beste van de hoop is nummer 3.. Met het juiste programma had ik wel iets gekund. Vreemd dat ik dat artikel gemist heb. Jammer.
@As_long_as_it_is_fast: Idd, drie is nog het interessantst. En ik ga niet stemmen op een Vlaming, gewoon omdat ie Vlaming is…

http://www.autoblog.nl/gallery/Porsche/Cayman_Design_Contest/Porsche_Cayman_Design_Contest_03.jpg
@Esprit_de_Flandre: Dat zal ‘m dus ook niet gaan worden. Als je vergeet je artwork in de ” platform/surface reflection” aan te brengen verdien je al geen nominatie IMHO. 8)
@AutomotiveDesigner: gvd… Nu je ’t zegt.
@Esprit_de_Flandre: Nooit stemmen op iemand omdat ie iets heeft dat jij ook hebt, dus ik sluit me aan bij uw mening. En hoewel het model het beste was, ziet ie er nog steeds uit als iemand die gewoon willekeurig enkele toetsen heeft geduwd op z’n keyboard. Something like this: :m;m:;;;;;;;pppp:=======ppkinsssss::;;;^$àààà&çà!i(‘::::.
Zalig ontwerp, toch?
@As_long_as_it_is_fast: Ik voorspel je een grote carrière als designer… :P
Winnen of niet, uiteindelijk mag je de master alleen beginnen als je een bachelor in automotive design of industrieel design hebt.
@Jochempie: Bestaat er een bachelor Automotive Design dan? Zo ja, waar dan? Me being very curious. :D
Mooie versies zitten er tussen!
ik vind die die de aerodynamische lijnen toont eigenlijk nog de beste.
ik word niet wild van deze designs. En ik heb die bachelor toch niet!
Ik had toch wat betere designs verwacht. ;)
Het getoonde bovenaanzicht van die 550-inspired livrei is niet eens zo slecht eigenlijk. Maar idd, wat Alpinaa hierboven zegt.
de eerste weet niet of het een luipaard is of een jaguar maar dat kan toch niet op een porsche?

ook ik had mooiere verwacht
Dit is dus een beetje een kleurplaatwedstrijd 2.0
@Merry: Ja.
Allemaal net niet…
Hoe verneuk je een briljante auto. Hier hebben duidelijk niet de mensen met de juiste kennis aan meegedaan. Hoewel je hier ook niet erg veel mee kunt…
ik vind ze letterlijk allemaal lelijk
als dit de volgende designers worden, krijgen we nog meer panamera gedrochten. zeker niet mijn smaak.
moeten we hier nu om lachen of is dit serieus bedoeld
want ze zijn spuug lelijk (de meeste dan)
een dikke tnx om dit te posten & te stemmen! ik check autoblog dagelijks dus ik was wel heel aangenaam verrast toen ik daarnet op de homepage kwam! ondanks de gebruikelijke positieve comments op autoblog toch bedankt iedereen! ik zal er de volgende keer wat mooiers van proberen maken ;) stuur dan gerust zelf ook eens iets in.
cheers!
@gillesvds: Wat zijn die kachelachtige dingen op jouw site? Kachels?
@Esprit_de_Flandre: dat zijn inderdaad inbouwkachels, heb tijdens mijn studententijd part time bij dat bedrijf ontworpen.
@gillesvds: Welk bedrijf is dat?
@Esprit_de_Flandre: Vero Design in Wommelgem, link is ook wel ergens te vinden om mijn website
Goed, en nu heb ik zin in chips.
…schijnbaar was het een ‘kleurwedstrijd’ ?!?! :lol:
Dit is van deze 8 veruit de mooiste! Wat een hoop ellende zit er tussen, ik zeg het niet snel, maar dit kan ik beter!
Het meeste is echt rotzooi hier, als ik dan toch nog moet kiezen vind ik nummer 1 en 8 er nog wel redelijk uitzien…
http://www.autoblog.nl/gallery/Porsche/Cayman_Design_Contest/Porsche_Cayman_Design_Contest_04.jpg
Ik zeg dat deze zal gaan winnen. Omdat de contest op een Zimbabwaans democratisch *kuch* zal worden gehouden. Terwijl wij hier zullen proberen de vlaming te laten winnen, zal in Stuttgart al besloten zijn dat het bovenstaande ontwerp de winnaar is. Want -hier komt het *zet de groot gemontuurde designerbril op 8) *- het kleurtje van de Cayman is namelijk geïnspireerd op de legendarische Porsche Cayman R. De artwork op de body heeft een reptielhuid achtige structuur, wat op zijn buurt verwijst naar de kaaiman a.k.a. Cayman!
@AutomotiveDesigner: Nu nog een bijhorende handtas van Louis Vuitton?
Uu@Esprit_de_Flandre: Dat is een goed idee! :D Aan jouw de eer om het te gaan verwezenlijken. Het is marketing technisch gezien zeer gunstig om je merk te laten associëren met iets “Premium”. ;)
@AutomotiveDesigner: En al wint deze niet dan krijg jij toch de praatje-ondersteund-plaatje-prijs. :) Als l*llen pudding is, dan ben jij Dr Oetker. Ik vind je motivatie erg goed. ;)
@Freewarefreak: Mijn dank is groot. :P
@AutomotiveDesigner: getuigt een kaaiman huid op een Cayman wel van voldoende kunstzinnige creativiteit om de fel begeerde prijs te kunnen winnen?
Nou, toen ik de aankondiging zag enkele tijd geleden, dacht ik dat het te hoog gegrepen zou zijn, maar nu ik dit zie! De )))))Grrr versie (simpel maar effectief) en zeker de cayman uitvoering maken in mijn opinie het meeste kans. Ik gok op de cayman (reptielenhuid) uitvoering dit door de achterliggende gedachten!
haha toch wel grappig! gaaf gemaakt allemaal :)
-edit: nutteloze bijdrage-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).