Politie laat eigen auto jatten en schiet er vervolgens op

Auteur: , 34 Reacties

De een-na-grootste vernedering (na het verliezen van je dienstwapen) die je als agent kan overkomen, is dat boeventuig er met je eigen dienstauto vandoor gaat. Dit was echter precies wat er gisternacht in de buurt van Utrecht gebeurde, nadat agenten twee scooterrijdende modelburgers probeerden te overmeesteren die met een flatscreen televisie aan het rondtoeren waren.

Het kan natuurlijk een nachtelijke verhuizing per scooter geweest zijn, maar toen de heren agenten gisternacht in De Bilt de mannen mét tv en zónder kenteken zagen rijden roken ze onraad, en zetten de achtervoging in. Een van de agenten deed de achtervolging te voet, en zo bleef alleen nog de besturende agent over. Hij wist de heren van hun scooter te rijden (so far so good), waarna de een het hazenpad koos, en de ander de confrontatie. In het gevecht wist de verdachte aan de agent te ontkomen, stapte in de politiewagen en scheurde er mee weg. Hierop loste de agent een aantal schoten op zijn eigen dienstauto, maar dit mocht niet baten.

Even later werd het scootergajes met zijn lekker warme vervoersupgrade door andere agenten gespot: zij schoten de banden lek, waarna de wagen crashte en het ongure figuur kon worden ingerekend. Helaas gaat het er in het echte leven niet zo aan toe als in de Donald Duck, waar de boeven meteen met hun handen omhoog gaan staan als er politie aankomt. Ik vermoed dat de agent nog een zware tijd tegemoet gaat de komende weken. (via AD)

Een filmpje van de nasleep:34 reacties

Fail _O-
Dat is wel een epic fail ja!
en dan?????
lol! dan maak je wel wat mee op je werk, dat is wel de mooie kant van het politieberoep.
@NLBUURMAN: Ja, en nu drie maanden verlof en drie keer per week naar de psycholoog…
hahahahaha
Niet alleen de politie wordt steeds crimineler…
Die mag zijn volgende dienst op de fiets
@yannick-s: ik gok eerder op ‘foot patrol’. Voor je het weet verliest hij zijn fiets :-)
@yannick-s: Waarom? Is de flik hiervoor verantwoordelijk? Als jij een paar motten op je bakkes krijgt, ga je ook onderuit. En weg is je auto…
En de politie haters verwacht ik ook ieder moment.

Wel raar hoe dit zo kan gebeuren, maar ik was ern iet bij dus kan niet oordelen erover.
Schieten op iemand die van je wegrijdt? Krijgen we Amerikaanse toestanden dan?
GTA it’s not a game, it’s training.

Dit klinkt echt wel als een stukje uit GTA ofzo.
Wel vervelend voor de flik natuurlijk die zal daar op z’n minst nog weken, maanden, jaren mee gepest worden als er al geen sancties aan verbonden zijn.
@Hupke: Sancties, hoe dan?! Dat lok je toch niet uit of verwacht je toch helemaal niet!
@As_long_as_it_is_fast:

Normaal lok je zoiets niet uit nee. (Er zijn natuurlijk altijd agenten die met hun tronie en gedrag meer agressie aantrekken dan andere vriendelijkere en meer beschaafde gevallen. Maar da’s een ander onderwerp.)

Ik denk ook niet dat ze zo’n agent die slachtoffer is iets zullen doen. Maar als blijkt dat hij niet alle procedures gevolgd heeft (bvb autosleutels meenemen, niet alleen op een verdacht afgaan, ik verzin hier maar wat ik weet niet wat allemaal moet of mag) en daardoor dit aan de hand heeft gehad kan hij volgens mij wel bestraft worden.

En hij zal waarschijnlijk ook nietmeer de 1e in rij zijn om promotie te krijgen.
Ik bedoel maar, als ik 3 keer op rij met de wagen van m’n ouders een ongeval heb. Ik ben telkens in m’n recht maar de wagen is wel telkens total loss dan denk ik dat ze toch ook 2 keer gaan nadenken voordat ze me de sleutels nog geven.


Wat ik wil zeggen is dat de agent hier niets aan kan doen maar er zeker geen lintje en promotie voor zal krijgen vrees ik. Wel stom want stel dat hij zich had verdedigd en daarbij het crapuul had verwond was hij ook de slechterik geweest en kreeg hij ook tegen z’n voeten.
@Hupke: Dikke kutjob dan toch? :D Die man was slachtoffer van de situatie, laten we het daar dus op houden. Erg jammer, want het zal hem inderdaad nog even achtervolgen denk ik zo..
Hoezo denkt iedereen hier dat het de politie agent de schuldige is? De verdachte wist van de politie man te ontsnappen en zag waarschijnlijk een kans en pakte de auto.Ik kan nergens lezen dat het aan de politie agent lag dus niet zomaar oordelen :D.

@ Hupke hahaha ja kwam ook gelijk in me op toen ik het las:P
Quote politiewijsheid: “Toch is het verstandiger om in alle gevallen de kleine moeite te nemen om de autosleutels altijd mee te nemen.”
@slappehap: Neen, want als de verdachte er dan vandoor gaat, verlies je tijd als je iedere keer opnieuw moet starten. Overigens, dit zie je niet aankomen. Als jij wegloopt, en die agent loopt achter je, en je maakt een ERG grote bocht en loopt terug richting wagen, en je bent dan net snel genoeg, heb je toch ook de wagen? Denk niet dat je dat verwacht dat iemand een politiewagen steelt, dat is nu niet bepaald subtiel. ;)
De agent zal moeten uitleggen waarom hij heeft geschoten en waarom de sleutels in het contact bleven zitten (wat ik me in het heetst van de strijd eigenlijk best kan voorstellen).

Brandende vragen: heeft de plasma televisie het overleeft? En waarom ligt er een iMac op de grond naast de scooter?
Wie weleens op rtl naar politie op je hielen kijkt komt
dit soort dingen vaak genoeg tegen (in Amerika)
…en dat voor een ranzig salarisje van een krapp 2k…bruto… :lol:
Amateurs, op die scooter.
Is dat geen iMac
Een flatscreen TV? Sorry, maar dat is een iMac of een Mac scherm.

Ik had al een hele voorstelling hoe die kneus achterop een 42″ flatpanel vasthield door een aantal scherpe bochtjes. Vond het al bijna knap.
@tss68nl: ik was eerder :P
Ohja, aan alle Nederlanders die nu willen verhuizen uit schaamte, België zit eivol en we hebben geen regering. Hier moet je dus niet naartoe komen. :D
@As_long_as_it_is_fast: Ja, dat, plus als je hier komt wonen moet je de taal spreken. En die Nederlanders doen nooit de moeite om Vlaams te leren… :P
@Esprit_de_Flandre: hahaha, nice.
En wat zeggen we over die iMac? Zo, die is stuk! :-)
Scootermongooltjes weer, net goed dat ze opgepakt zijn! Moet je maar van andermans spullen afblijven.
Fail @ de wouten
oooo, zat het zo, woon namelijk in die buurt en was getuige ervan: ik dacht dat ze een collega zat waren ofzo…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).