Had de Ferrari FF er zo uit moeten zien?

Auteur: , 96 Reacties

Als ik zeg dat het uiterlijk van de nieuwe Ferrari FF voor nogal wat discussie zorgt op tha interwebs is dat het understatement van het jaar. Deze moderne Shooting Break van Ferrari weet de gemoederen in ieder geval aardig bezig te houden. Had Ferrari er wellicht beter aan gedaan om een traditionele coupe te ontwerpen?

Persoonlijk vind ik het heel stoer van Ferrari dat ze daadwerkelijk de ballen hebben om met een Shooting Break op de proppen te komen. Een traditionele coupe is natuurlijk ook leuk, maar als je die wil zijn er zoveel andere opties waar je voor kan gaan. Hoe denken jullie erover? Een lekkere eigenwijze Shooting Break of toch maar gewoon een traditionele coupe? (via: autoblog.it)

Uiteraard staan we ook altijd open voor jouw visie op de achterkant van de Ferrari FF. Heb je een leuk shopje gemaakt? Knal hem dan vooral in de comments en/of op autojunk!96 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
ik vind dat ze met twee versies moeten afkomen, een break EN een coupé!
@duckje: Helemaal mee akkoord en ook nog een 4 deur stationwagen
@ds3lover: 4 pers cabrio, suv en uiteraard een cross-over
@ds3lover: Nou een busje waarmee ik met vrienden naar het strand zou kunnen is ook wel welkom ;)
@ds3lover: een pick up zou ook wel welkom zijn.

OT: eeen shooting break heeft wat meer dan weer een coupe, terwijl er al een geweldige 599 is en dan nog een extra coupe met 4wd? laat maar lkkr een shooting break, kunnen er ook nog een paar kano’s op het dak :)
@killioq: En een Ute niet te vergeten. Nog een vette saloon uitvoering, en hij is compleet.
@duckje: goed idee
@duckje: Doe der ook nog eens een limo bij
@4991: die is er al, dan wel niet door ferrari zelf maar dat doet er niet toe
@4991:
Nou een MPV kan ook wel eens van pas komen.
@mclarenf1lm: En een hatch naturlijk…
@duckje: En een Cross-versie. Zo eentje die twee centimeter hoger staat, met veel zwart plastiek er rond. Heeft toch al AWD…
@duckje: Als de break geen succes is komt de coupe er vanzelf wel :?
ik vind hem wel mooi als shooting brake hoor, maar ik blijf wachten op de volgende 4 deur ferrari ( zoals de 456GT venice)
dit ziet er al een stuk beter uit
ja hij had er zo uit moeten zien!
Nee
shooting break is wel is origineel en exclusief natuurlijk, misschien als de verkoopsuccessen tegenvallen of er vraag komt naar een coupéversie ervan dat er nog wel eentje komt. als hij er zo uitziet mag dat gerust
JAAA BAM dit zou geweldig geweest zijn
De coupe versie vind ik toch wel mooier uit zien, maar die shooting break moeten ze ook maar gaan maken bij Ferrari :D
Ik vind ’t zo teveel op een California lijken…
http://static.autoblog.nl/images/wp2011/Ferrari_FF_coupe_shopje_1.jpg
http://img2.netcarshow.com/Ferrari-California_2009_800x600_wallpaper_25.jpg

Wil niet zeggen dat ik hem niet mooi vind, integendeel! Maar de Shooting Brake vind ik ook prachtig, keertje wat anders. Alleen jammer van het 4WD…
@1NteNSe:
Het is gewoon een california zo.
@Hupke: Nee
@raphael: toch wel. Ik vind de shootingbrake best wel mooi en zeker gedurfd.
Ja vind ik wel ja ! Nou ferrari doen ! xD
yep….zo hoort het…
Ik zeg niet doen.Zo lijkt het meer op de opvolger van de 599 dan van de 612
Trekt te veel op een California. Zo zouden ze een beetje tegen hun eigen schenen stampen. Shooting break is de beste keuze geweest, hoewel het niet echt mijn smaak is.
Die shooting brake is eens wat anders. Best wel gewaagd van Ferrari!
Maar die shop, de FF als coupe, is echt wel prachtig. Die een opvolger kunnen zijn voor de 699.
Ze zouden ze eigenlijk allebei moeten maaken.
@Freude_am_Fahren: Voor de 599 bedoel je…
http://static.autoblog.nl/images/wp2011/Ferrari_FF_coupe_shopje_1.jpg
http://4carpictures.com/wp-content/uploads/2010/03/alfa-8c_side-driving.jpg
Dit is het eerste waar ik aan dacht…
@koekoek: Daar dacht ik nu helemaal niet aan zie…
@koekoek: Het eerste dat mij te binnen schoot was een AM Vanquish
@koekoek: daar dacht ik ook aan…… toen ik dat 3 hoekige gat aan de zijkant zag
@koekoek: Duidelijk hetzelfde. Beide hebben wielen, ramen en spiegels. Qua vorm toch wel heel anders.
@koekoek: De 8c is wel de laatste waar ik aan moest denken.
@koekoek: Ik zou echt niet weten hoe jij hierop komt.. want ik vind ze totaal niet op elkaar gelijken….
De shooting break-vorm is juist cool en onderscheidend. Ik denk dat ik eerst meer foto’s moet zien voor een goed beeld van het design.
Dit lijkt te veel op een clalifornia. Nee, laat hem lekker als breadvan door het leven gaan. Is goed. Weer eens wat anders van Ferrari.
Vind wel wat hebben hoor die shooting break! Krijg het gevoel dat dit een “trend” wordt na de 4-deurs coupe.
Shooting-brakes zijn vet, maar een standaard shooting-brake is een beetje raar.
Ik vind het eigenlijk op zich niet echt een mooi ontwerp dus of ie leuker is als coupé of als shooting-brake. Geen idee, geen van beiden zijn echt wondermooi. En zelfs al winkelde ik binnen die prijsklasse zou ik nooit voor dit gaan.
Het shooting-brake concept heb ik geen probleem mee. Het mankement van deze Ferrari is dat ie, net als de 458, een hondslelijke voorkant heeft. En dat is toch wel heel bepalend voor de looks…
ik vind deze veel mooier dan die vieze hatchback… hoort toch helemaal niet bij ferrari.. laat hatchbacks maken maar over tot volkswagen die doen het al jarenlang..
kan er mee door … maar het blijft een telleurstelling na de 458…
Deze is toch gebaseerd op de 612? En zij Marchionne niet overlaatst dat hier meerdere versies van gingen komen?
Ik denk wel dat een gelijkaardige coupé nog komt..

Wel vind ik die velgen veel beter staan op deze coupé dan op de FF. Ze hadden toch wel even wat meer moeite mogen doen om een (ver)nieuw(d) setje velgen te ontwerpen.
Ik vind het ook wel gedurfd zo’n shooting brake.
Alle merken spelen op safe.
Daarom denk ik dat dit wel een succes word.
Mensen willen een keer iets anders en Ferrari bied dat
alternatief.
En een ongelooflijk mooie ook.
Titel: Ik zeg ja!
IK denk sirieus dat Ferrari succes gaat hebben met deze uitvoering. Vooral in de olie staten, zal dit erg aanslaan.
ZO! had tie eruit moeten komen te zien.
Die rare daklijn van die FF. Stukke beter zo.
Nee man, Shooting Brake is juist gaaf! Als coupe wordt het juist weer zo’n standaard Ferrari en daarmee in mijn ogen totaal oninteressant. De laatste jaren vind ik Ferrari echt helemaal niks.

De FF, als Shooting Brake, is oprecht de eerste Ferrari in tijden waar ik mijzelf in zou kunnen zien rijden (als ik het geld ervoor had tenminste ;)).
Mooi ding zo, maar de Shooting is daarom niet lelijk, integendeel. Misschien komt er later nog wel een ‘conventionele’ coupé bij.
Ja, zo.
Het enigste wat ze goed gedaan hadden was het profiel van de wagen, nu net het gene dat ze aangepast hebben.
Ferrari zou er goed aan doen om de Shooting Break versie op de markt te zetten. Zorgt voor diversiteit op de markt, naast de conventionele coupé.
Nee, lekker zo laten als de Shoot Break.
http://static.autoblog.nl/images/wp2011/Ferrari_FF_coupe_shopje_1.jpg)

http://static.autoblog.nl/images/wp2011/Ferrari_Four.jpg

vind ik de shootingbreak toch mooier
@vwally:
zo heeft ie beetje weg van de z3 coupe destijds.. :D
@vwally: goed gezien, jongen. Dat is inderdaad ook een coupe…
mag van mij in het zelfde rijtje als de california en de 612. allemaal ferrari’s die van mij niet hadden gehoeven. Echt ik snap het niet, waarom zou ik in godsnaam een awd ferrari willen…(totdat hij bij top gear de hemel ingeprezen wordt vanwege de handling ofzo)
Lelijk barrel van een auto, als coupe was het nog te doen geweest, maar dit is hopeloos.
De afgelopen 20 jaar heeft ferrari er niet een mooie auto meer uit weten te poepen naar mijn mening.

http://img16.imageshack.us/img16/9277/ferrariff.jpg
owja zo moest dat:
http://img16.imageshack.us/img16/9277/ferrariff.jpg
@MrSkyline: haha, duur ritje naar zuid frankrijk word dat :P
@MrSkyline: Lelijke shop man! :D
@As_long_as_it_is_fast:

je denkt toch niet dat ik hier meer dan 2 minuten aan vuil ga maken? :’) ik heb wel wat beters te doen :p
Ik vind het design niet mooi, maar het probleem ligt niet bij de carrosserievorm…
Ik denk dat ze met de shooting break een eigenwijze, en niet onverstandige keuze gemaakt hebben. Dat babyblauw zint me overigens voor geen meter. Maar zoals ik zeg, de shooting break, gedurfd en daarmee komen ze in de spotlight, niet te vergeten!
dit zou te normaal zijn , liever die shooting break
Lekker die shooting brake houden. Zo’n coupé van Ferrari moet al helemaal geen AWD op.
Ik vind het toffer dat Ferrari een onconventionele vorm hebben gebruikt dan een standaard coupe. Moet ik wel zeggen dat het onderbuikgevoel bij het zien van de impressies positief neigt naar het coupe model. Aan de andere kant vind ik de huidige FF qua vormgeving erg cool en moeten “we” er simpelweg wat aan wennen.


Daarnaast ben ik natuurlijk volledig eens met de eerste reactie op het artikel. Beide graag!
Nee, dit kan geen 4 zitter meer zijn. Blijft lastig om een sportauto te ontwerpen met een mooie lijn, maar waar nog wel 4 mensen in kunnen zitten. Ik vind de Mondial nog steeds de meest geslaagde Ferrari 2+2:
http://farm2.static.flickr.com/1350/5133834498_758f9919de_b.jpg
@midasracer: Mondial en geslaagd in 1 zin zonder ontkenning is wettelijk verboden! Op alle designscholen in de wereld, ook die voor vorken, meubels en zelfs die waar de oranje jurken voor Tibetaanse monniken ontworpen worden is de Mondial het schoolvoorbeeld van iets waar de proporties gewoon niet kloppen!
@mashell: Ik weet dat er in het verleden veel kritiek op deze auto is geweest, maar ik zie zelf geen grote fouten. Ja het is een compromis, want je moet ergens in een sportauto bijna een meter lengte bijproppen. Dat lukt zelden, maar bij de Mondial is het toch aardig gelukt. In ieder geval een stuk netter dan bij de FF. Maar blijft persoonlijk natuurlijk.
Ben ik nu de enige die de FF subliem vindt?
Nou lijkt het gewoon weer op de 575M….zucht…nope, ik vind deze shootingbrake een geweldige vervanging voor de 612, want dáár is het voor bestemd. Volgens mij moet je deze auto in het eggie zien…en dan sta je gewoon weer te kwijlen :lol:
JAAAAAA SKR!!!!
On de vraag te beantwoorden: Nee, zo had de FF er niet uit moeten zien. Want zo zal de 599 opvolger er (hopelijk) uitzien.
Ding is prachtig. En er komen vast nog wel andere varianten op het thema.
voor mij de schietende pauze versie een een monovolume versie :p
die laatste met quad turbo 1.5L V12 en LPG graag :D
zo veel mooier!!!
ik vind de shooting break erg mooi, een van de mooiere ferrari’s de laatste jaren, dit vind ik beetje saai en idd dat hebben ze al genoeg
En nu nog een Mini-van en een openbaar vervoer bus ;)
Hij is prachtig zoals hij is. Ferrari zou veel meer tot de avant-garde moeten behoren vind ik. Gewoon bij elk nieuw model lekker iets compleet anders doen, de gemoederen bezighouden. Zoals met de Enzo, en recent de 458 Italia, de mooiste Ferrari sinds de 308/328.
Ik vind de FF zeer geslaagd! Ik vind het prachtig en je kunt ‘m goed als Ferrari herkennen. Dus liever een shooting break dan een coupé, die zijn er al genoeg!
Als men bij Ferrari echt slim en handig is, bouwen ze idd. beide versie’s…

Kunnen ze leuk aan verdienen en voldoen ze aan het verkopers adagium…“De Klant is Koning”.

;)
nu alleen nog die lelijke voorkant wegwerken ;)
JA! Zo ziet ie er veel eleganter uit!
Nee!
Doe maar ‘ns iets anders dan nòg een coupé. Ferrari heeft al genoeg coupés, laat die shooting break maar komen!
komt er ook een lijkwagen versie?:O

ik vind het wel gedurfd van ferarri en zeker geslaagd en de prestaties liegen er ook nie egt om
Alle respect voor Ferrari dat ze met zo’n model komen! Toont dat je ballen en zelfvertrouwen hebt als merk. En aangezien mensen de California kopen zal deze ook wel verkopen. Maar als je het mij vraagt? Zo als coupé zou ik hem eerder kopen, want een shooting brake is gewoon niet mijn ding…
Ik vind hem mooier in shooting brake…. is ook eens een speciaal model voor Ferrari… Ze zullen hier zeker en vast een hoop kopers voor vinden…
@Dimglor: Oh en wat ik nog ben vergeten…. na de commentaar over dat dit geen echte Ferrari is heb ik enkel 1 ding te zeggen: Toch veel liever zo’n shooting brake (ziet er gewoon goed uit) dan een Suv à la Porsche Cayenne…. :-)
Er moeten gewoon 3 versies van de FF komen! Normal, Coupe & Breadvan!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).