Reminder: Top Gear S16E01, 21:00, BBC2

Auteur: , 77 Reacties

"The Boys are back!". Vanavond een nieuwe Top Gear, bij de Britse publieke omroep natuurlijk. Vanavond zien we in ieder geval een Ariel Atom V8 én Skoda Yeti langskomen.

We kunnen eindelijk weer een degelijke ‘roadtest’ verwachten, Jeremy Clarkson-style. Eerder al wist hij op een nauwkeurige en eerlijke manier de sterke- en zwakke punten van de Ford Fiesta en Renault Twingo bloot te leggen. Vanavond is Skoda aan de beurt. Geruchten gaan dat hij de kleine Tsjech wel mag.

Dat er nog ruimte over was in de uitzending is verbazend. In een poging te bewijzen dat de Porsche 911 geen volkswagen is neemt Richard Hammond de geschiedenis onder de loep. Oud versus nieuw.

Het voorwerk van vanavond behandelt James May. Na twee maal de snelste presentator geweest te zijn in een Bugatti Veyron neemt hij het vanavond op tegen het verstand en de elementen in een Ariel Atom. De Ariel Atom V8 om precies te zijn. Blijkbaar scheurde Jeremy Clarkson’s gezicht halverwege de opnames, dus moest James het overnemen.77 reacties

hoho dat wordt weer aan mijn piemeltje trekken
@autobandventieldopgroef: Hele flauwe, kinderachtige opmerking van je. Maar ik proestte wel bijna m’n pilsje over het toetsenbord.

Nice one.
En de trailer..

http://www.youtube.com/watch?v=Dl0g7Zwd_ec
@wanker: Die trailer belooft wat! f40, 288GTO, 599 GTO, 959.. I LIKE!
Heb er sinds die special in het midden-oosten voor mijn gevoel een halve eeuwigheid op moeten wachten, nu heeft de zondagavond eindelijk weer nut. Ik las trouwens in de Top Gear magazine dat ze dit seizoen naar Albanie gaan voor een road-test met de Mulsanne, S65 en RR Ghost, dat belooft weer een toppertje te worden!
@durtmcgurt: Ik vindt het Top Gear magazine echt ongelofelijk slecht qua testen en inhoud. Ik vindt het niet fijn geschreven, maar ze hebben wel een paar leuke rubrieken. Jammer dat ik deze aflevering vanavond moet missen.
@Alpinaa:
Dat is dan wel jou mening. Vind het wel lekker lezen. Vooral in de zomer, lekker op het strand op vakantie. Heerlijk.
@JamesBond007: Op vakantie is hij idd wel eens fijn om in te bladeren, maar ik vindt de kwaliteit altijd wat tegenvallen. Nou ja, dat is mijn mening.;)
@Alpinaa: In’t engels (jaja, de UK versie) heb ik ‘m zeer graag. De Nederlandse versie is iets minder, maar het kan ermee door ;)
@Alpinaa: Top Gear magazine in het Nederlands vind ik ook niet heel indrukwekkend maar de engelse versie leest best lekker weg. Anyway ik doelde op een preview van Seizoen16 die in het tijdschrift stond, je ziet de wagens ook in het clipje in een eerdere post langs komen.
As we all now, there’s a financial crisis going on at the moment. But, we have decided not to take part in it.

Heerlijk toch!
Gelukkig wordt het hier gepost, had het niet geweten. Alhoewel ik kijk toch altijd naar BBC had het dus wel gemerkt :p
Ik begrijp het niet goed. S16E01… Voor de Kerstspecial was er ook al een aflevering, waarin ze het nieuwe seizoen voorstellen, onder andere de Kerstspecial. Maar die aflevering staat op finalgear.com als de laatste van S15. Tis heel vreemd.
@Esprit_de_Flandre: Die benamingen zitten inderdaad wat raar in elkaar… Die aflevering dat ze in New York zaten was S15E07 en dan zal die Kerstspecial gezien worden als special bij seizoen 15…
@Dimglor: Maar ze tonen al een preview van S16… Ik snap er geen kl°°t meer van. Nu ja, niet belangrijk, gewoon kijken vanavond ;)
@Esprit_de_Flandre:

Dit is de officiële trailer van de BBC zonder de special erin..

http://bcove.me/nn7z90hm
@wanker: In deze aflevering heb ik toch echt diezelfde trailer gezien mèt stukken van de spècial in. http://www.finalgear.com/shows/topgear/15/7/

Wreed Wreemd Allemaal.
@Esprit_de_Flandre: Dit is de trailer van die aflevering van New York…. Want je ziet ze met hun cabrio’s in dat vliegtuig zitten ( met hun helm op…)
-edit: check, bedankt-
Hopelijk hebben ze weer wat inspiratie gehad, want vorig seizoen vond ik duidelijk minder dan eerdere seizoenen. Maar goed nog steeds 100x beter dan die suffe Kia promo op RTL.
Kan niet wachten… Zal wel een mooi seizoen worden na het zien van die trailer :-)
Voor die geniale benaming, doe ik mijn hoedje af aan u Alwood.
Yippika Yeti motherfucker!! :lol:
the-budel-guy
staat al GROOTS op de to do list voor vandaag
@Alwood: Thanks 4 the tip man! Snel die recorder instellen!
Wheeler Dealers en 5th-gear reminders zouden voor mij ook welkom zijn :-)
In telefoon gezet? Check! Alarm functie aan? Check! Ziggo abonnement betaald? Check! Popcorn in huis? Check! Let the countdown begin..
@Freewarefreak:

Staat je biertje al koud?
:mrgreen:
Leuk! En bijna meteen daarna kan ik al doorsschakelen naar Studio Voetbal.

Zondag = mijn favo tv avondje.
@bozewolf: zo ziet mijn avond er ook uit. auto’s en voetbal, wat wil je nog meer ;)
@vwally: een vrouw/vriendin die niet zeurt en niet voor de tv staat en wel alles klaarzet??
Ik denk dat ik vanavond maar even ter gelegenheid van deze aflevering op locatie blijf en niet in de trein ga zitten. Morgen toch niets belangrijks. :twisted:

Top Gear > Studie, het is ernstig met me. ;)
De test met de Atom V8 staat al online. Weet ook niet hoe het kan, maar hij is weer leuk!

http://www.youtube.com/watch?v=RyYnN71rEKk
@nicodepico: Ik denk dat dit van een DVD komt, de test vanavond is door James May gedaan.
Het bier staat koud!

“I can’t wait!”
;)
Weet iemand of je Top Gear kan streamen ergens?
Heb niet zo’n zin in Boer zoekt Vrouw :shock:
@PeugeotGTI: wordt uitgezonden op bbc2. en anders moet je daarna (kwartier na uitzending) een torrent aanzetten :)
en wat zijn we weer blij met digitenne die de bcc niet ontvangen kan… jeuj…
Twitteren op #topgearnl
haha Tiff is er weer bij
Great, Veyron Supersport geklopt, ook al was het wel een heel rommelig rondje…
zie daar het bewijs… De 911 is inderdaad een platgeslagen kever…
Geweldige aflevering weer.
@mclarenf1lm: Genoten! :) Vooral de Atom ronde met Tiff.. vond May al zo goed rijden.. dacht “die heeft bijgeleerd..”, maar het was Tiff.

En wat een veer in de reet van de Yeti.. zou VAG daar voor betalen? “Dit programma bevat gesponsorde onderdelen..” en vervolgens een Yeti in beeld houden..

Anyways, hij was heel leuk, dit was weer een goede aflevering, heb ze minder gezien.
@Freewarefreak:
Echt geweldig “met 1 kleine aanpassing kan een Volkswagen Kever een Porsche 911 turbo S verslaan” :)
Dat laatste stukje is trouwens wel behoorlijk gejat van de mythbusters.
Hij was zeker weer lekker. Die tattoo’s waren vast pijnlijk.
Goede reclame voor skoda.
K*t gemist. Komt die ook op autoblog te staan in HD:P?
Mja, vond het toch een wat minderen aflevering. Dat met de Atom & de Yeti was geweldig, maar The news was niks aan die gast in the goedkope kia:p was niet grappig… & dat stukje met de Porsche was ook niet wat je er van verwacht had…
Jammer van de semi slicks op de Atom.
@macready: Dat ze na het rondje door Tiff versleten waren?
@macready:beetje flauw want zonder de speciaal voor de Veyron (ss) ontwikkelde banden of de airbreak zou de Veyron de top10 niet hebben gehaald….. Dat is wel eerlijk maar een auto die zonder electronica ruim 900pk per ton op de weg moet zien te krijgen dat zou niet eerlijk zijn? Het zijn de standaardbanden voor de Atom . De GT3RS rijdt ook standaard op semi’s dus dat is ook niet vergelijkbaar?
@w0o0dy:
Niks flauw. Semi slicks vs straatprofiel, punt. Zet je een willekeurige andere auto uit de top tien op semi slicks, gaat er ook zomaar 2 seconden van de tijd af. En ja, dat geldt ook voor bepaalde Porsche modellen, zeker als ze weer eens met een Ferrari worden vergeleken.
@macready: trek het draadje uit de bediening van de airbreak want dat is dan ook een oneerlijk/onvergelijkbaar voordeel…
De gt3 en rs en ook de scuderia en uit mijn hoofd ook de lambo gallardo SL rijden op semi-slicks.
Beetje suf als je zo je “heilige Veyron” probeert superieur te verklaren…
@w0o0dy:
Nee, dat draadje van de airbag heeft niets met de rondetijd te maken, kortom slaat als een tang op een varken. Nu vergelijken we voor een belangrijk deel banden en dat lijkt met weinig interessant. Heb ik me bij de GT2RS vs 458 vergelijkingen op het circuit ook altijd aan gestoord. Óf je zet ze op vergelijkbaar rubber bij zo’n vergelijk óf je merkt op dat de één geschoeid is met semi circuit rubber en de ander met straatrubber en dus een noodzakelijke aantekening bij eventuele gemeten verschillen.
Sowieso zijn semi slicks wat mij betreft discutabel voor weggebruik. Regenbuitje en een GT2RS drijft letterlijk alle kanten op.
Beetje suf overigens dat je er een mooie stropopredenering bij verzint.
@macready: lezen is kennelijk moeilijk, ook al schreef ik het verkeerd. Ik had het over de spoiler die rechtop gaat staan bij het remmen en daarmee vreselijk veel tijdswinst oplevert voor de Veyron SS. Dat is ook niet eerlijk aangezien de andere auto’s dat niet hebben. De auto’s zijn toch al onvergelijkbaar… de Atom legt bloot dat de Veyron zeker niet onverslaanbaar is.. En dat voor 1/10 van het geld. Semi-slicks voor de Atom (en anderen in de top 20) en torque-vectoring 4WD en electronica om die Veyron (Ss) op de baan te houden en een snelle tijd door veel vermogen en de eerder genoemde air-brake
@w0o0dy:
Inderdaad, lezen is een kunst (zie je eigen stropopredenering), schrijven ook.
Die airbreak heeft niets met de banden te maken. Eerstgenoemde is uniek voor het model, het ontwerp van de auto. Net zo goed als de vleugels op de Ariel van bijna F1 proporties dat ook zijn. Je kunt elke auto, ook een Veyron, op (semi) slicks zetten en vice versa een Atom op volledig straatrubber. Met banden kun je een hoop zand in de ogen strooien, dat wel. Niet voor niets zegt bijv. iemand als W. Röhrl dat de belangrijkste winst van de GT2RS t.o.v. een CGT zit in de banden en dat voor een eerlijker vergelijk, de CGT op vergelijkbaar rubber gezet moet worden.
@macready: dat je niet voor rede vatbaar bent als het om de Veyron gaat was al eerder duidelijk maar daar is duidelijk NIETS in verbeterd. De Veyron mag “everything but the kitchen sink” gebruiken en ook sloffen van meer dan 30.000 euro maar oh wee als iemand anders een snellere tijd zet en de Veyron ontmaskerd als snel rechtuit maar matig (in supercarland) in bochten…. niveautje “bmw/golf-petjes”. Ik ga weer wat zinnigers doen dan windmolens bevechten….
@w0o0dy: hoewel ik eerder geneigd ben jou gelijk te geven snap ik macready z’n punt wel. Dingen zoals de airbrake van de Veyron zijn eigen aan het design van de wagen, terwijl banden iets zijn dat je zelf kan configureren, zaken waarvan je zelf kan bepalen of je ze monteert of niet.

Langs de andere kant, de wagens worden getest zoals ze door de fabrikant afgeleverd worden, en als ze bij Ariel besluiten om de Atom standaard met semi-slicks af te leveren dan is het niet meer dan fair om de wagen dan ook daarmee te testen. En idd, de Veyron rijdt op speciaal voor het model ontwikkelde banden van +20K €, dus in die zin lijkt het me dan ook onwaarschijnlijk dat semi-slicks veel verbetering met zich zullen meebrengen.

Ik was trouwens wel serieus onder de indruk van die Atom, dat ding heeft wel machtig veel grip blijkbaar. Moet een hele ervaring zijn om daar ‘ns mee te mogen rijden.
Neen, de appels vs peren tijd die daaruit voortvloeit.
Zijn ze 5 jaar terug in de tijd gegaan?? Ik vond het ouderwets.. Niet slecht, maar anders. En dat stuk met de 911 cabrio sloeg nergens op. Méér actie had wel gemogen.
Skoda Yeti is cool!
Ik heb iets gemist vrees ik :(
was er nog meer te zien behalve deze video?

Weet iemand nog een goede website waar je elke aflevering mooi kan terugvinden? Want BBC haalt de helft van youtube en de andere sites zetten er maar de helft op.

http://www.youtube.com/watch?v=4egoNtLNX6M
@vale46: http://www.finalgear.com. Dan bovenaan klikken op ‘Shows’, ‘Top Gear’ selecteren en dan krijg je een lijstje van alle seizoenen. Seizoen 16 aanklikken, vervolgens de episode die je wil, en dan de torrent binnenhalen.

Goeie Torrent-client : http://www.utorrent.com/downloads
Waar stuur ik de factuur naartoe?
@kingkay: Dikke dikke merci ^^
@kingkay: geweldige tip ;)
Ik vond het zwaar tegenvallen. 1) ‘star in a reasonably priced car’ was onverstaanbaar, en alleen een star voor incrowd, en nog niet leuk ook. De Kia als car is lang niet zo shabby als eerdere auto’s, en heeft vooral een veel te goede wegligging. De ‘hihi’ factor is wel ongeveer weg.
2) 911 vs kever. Nou, lekker hoor. Veel gescheer en weinig wol. Hoeveel auto’s hebben ze nu inmiddels van een helikopter gedropt? En Hamster blij met 911. Poehpoeh.
3)En dan die Yeti. Hebben we dit langzamerhand niet gezien? Lijkt de review van de Fiesta wel. Die terreincapaciteiten zijn wel heftig. Dat dan weer wel.
4) nieuwe Stigg. Creatief zeg :(
Uitzondering: de Atom v8 was geweldig.
1) 911 vs kever item was soooo lame
2) 911 vs kever item was sooooooooo lame
3) skoda yeti rocks!
*gaat naar finalgear.com en start µTorrent…
Ja, eindelijk weer lekker ouderwets Top Gear. Die Yeti-test was heel leuk, al helemaal dat stukje tegen die 308. Ik vroeg me al af hoe JC dat dacht klaar te spelen hehe.
Super programma!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).