Uw mening graag: Audi A9 photoshops

Auteur: , 100 Reacties

Als Audi op termijn een modelletje boven de A8 wil positioneren dan wordt dat vanzelfsprekend de A9. En volgens de laatste automotive geruchten zijn ze dat ook echt van plan. Officieel hebben de bobo's uit Ingolstadt nog niets bevestigd of ontkend, maar een photoshopper genaamd Theophilus Chin heeft al wel een idee over hoe dit nieuwe bakbeest er uit komt te zien.

Als we even meegaan op de stroom der geruchten dan zou Audi het wel zien zitten om de A9 een Sportback-carrosserie mee te geven. Gebaseerd op het MLB-platform (A6, A7, A8, Bentley Mulsanne) zou deze Audi vervolgens de Mercedes CL’s en Porsche Panamera’s van de wereld een stoot concurrentie moeten geven. En wat is er nou makkelijker dan een nieuwe, niet bestaande Audi in elkaar te shoppen? De A7 Sportback op 120% kopiëren is net wat té makkelijk, maar de stijlkenmerken van het merk overnemen plus wat ‘fantasie’ inbrengen en je bent al een heel eind.

Het sportieve broertje van de A8 komt op z’n vroegst pas in 2012, maar we lopen graag op zaken vooruit dus vragen we jullie nu al na te denken over dit design. Misschien heeft die ene vastgeroeste Audi-ontwerper er nog wat aan. Opklikken = grotere foto. (bron: theophiluschin.com)

Audi A9 impressie (klik voor groter)100 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
ziet er mooi uit, maar wat zou dan het onderscheid zijn tussen de A7 en de A9. (hogere positionering, dat begrijp ik. Maar voor de klant zelf)
Ziet er niet slecht uit maar waarom zou Audi dat doen? Denk dat als ze hem zouden maken het toch slecht gaat verkopen aangezien het veel weg heeft van een A7 en die waarschijnlijk ook een stuk goedkoper zal zijn:P
Ziet er weer als een A5 coupe en A7 uit !
Waarom niet een A8 avant (zou dus A9 kunnen zijn)

Volgens mij is hier wel vraag naar !!
Een echt grote statige station bestaat nog steeds niet.
@roger: Zeg dat wel. Is het eigenlijk wel zeker dat er aan gefotoshopt is? Als je mij zou vertellen dat het een bestaande A-nogwat is, zou ik het geloven.
geef mij maar eentje! veel langer dan a7 kunnen ze toch niet meer worden om “sportief” te blijven. but who cares als ze er zo uitzien;)
pfff A9, das voor lutsers, ik wacht wel op een S12, daar past mijn dikke nek tenminste in…
wat moet je hiervan zeggen? iedereen weet toch hoe die eruit ziet audi is en blijft saai

een grote A7 of een zeer grote A5
Saai, niet nieuw, next.
alfa koplampen en vind de omhoog lopende lijn op de deuren niet mooi. verder stoere niet burgerlijke VAG, al vind ik dat een Panamera of FF meer ster allure heeft.
@huupe: Vergelijk je nou een Ferrari FF met een Audi A9?
de voorkant heeft trouwens, als je snel kijkt, ook wel wat van een ford (vind google goggles ook :p)
zucht … begin maar alvast met de a11 soeps
Hofmeister kink voor Audi? .. zal de Duitse broer niet graag zien ;)
We krijgen weer het gezeur over dat alle audi’s op elkaar lijken. Lijkt op A5 en A7 zie ik hierboven al voorbij komen. Alsof BMW en Mercedes-Benz, wat toch de voornaamste concurrenten zijn, zoveel verschillen in hun styling hebben. Daarnaast is Audi altijd al een merk geweest dat niet heel erg opvalt qua styling. Ze komen op mij bruut/dik/duits over maar toch een beetje ingetogen, niet echt een Look-at-me-uitstraling. En daar moet je van houden, en anders ga je lekker naar een BMW, Mercedes-Benz of misschien wel een Volvo..
gedwongenleaser
@YouRockMyWorld: Begrijp mij niet verkeerd, ik ben een aardige Audi fan maar komop zeg, van de merken Audi, Mercedes en BMW draven ze bij Audi toch wel het meest door wat betreft een ‘uniform’ gezicht. Bij het uitkomen van de ‘nieuwe’ A4 en A5 keek ik nog wel eens op en dacht: wat een strakke wagens zijn het ook, tegenwoordig doe ik de moeite niet meer want zelfs de A6 en A8 lijken nu op varianten van de A4 (waar ik de vorige A6 en A8 juist erg mooi vond).

Deze ‘A9’ is toch gewoon een A7? Tegenwoordig ga ik al vaak de mist in met gokken wat er achter me rijdt. Thank
gedwongenleaser
@gedwongenleaser: laatste zin is nvt, was een foutje :)
Die neus trekt me niet echt. Achterkant ziet er dan weer wel gaaf uit!
excuses voor de mierenneukerij maar het it ” op de zaken vooruit lopen”
OT: audi’s allemaal hetzelfde, maar die a7 is tochwel een beauty!!
Zo saai,gewoon,simpel,uitdrukkingsloos,kansloos.
Ik val in slaap. Levensgevaarlijke photoshops.
Meer Pagani aub,veel meer Pagani.
Maak dan een A8 Coupé als concurrent voor de CL, sedans hebben ze al genoeg, concurrent voor de CL hebben ze echter nog niet. Als ze dit op de markt brengen is het om de rijkste A8-bestuurders te verleiden om een A9 te kopen, en dit terwijl ze de A8 betaalbaarder gaan maken om nieuwe klanten aan te trekken, zodat ze achteraf weer kunnen gaan roepen dat ze de grootste autobouwer zijn in het segment vd “Full-size luxury car”.
Als Audi dit gaat maken dan denk ik dat het ontwerp van dhr Chin wel eens 99% bij de waarheid zou kunnen zitten. Alle Audi’s hebben tegenwoordig dezelfde look. En dat is zeer jammer.

Ik herinner mij nog echte Audi’s met karakter, droom Audi’s. De Ur-Quattro, de aloude RS2, enz. Maar zulke auto’s maken ze niet meer. Natuurlijk ze maken nog steeds snelle auto’s, maar waar is de ziel?

Ik weet het niet.. deze modellen politiek.. ik vind Audi maar arrogant. En nauurlijk, dat wat ze maken is allemaal even perfect, perfecte interieurs, smalle naadjes, alles even strak.. maar ook zo uitgemolken, voorgekauwd en saai.

Ze mogen wel oppassen. Als ik zo denk (en ik ben een normale consument) dan kunnen vele anderen ook zo gaan denken. En dan? Dan gaat het mis. Dit jaren lang opgebouwde imago gaat dan tegen hen werken. Ben jij bereid veel geld neer te leggen voor een saaie auto? Ik niet. Waar is de passie Audi?

Die hebben ze nog wel, zie de nieuwe Quattro 2012.. geweldig, snel, mooi, bruut. Maar vernieuwend? Nee.. een kopie van het verleden.
Mooie auto, ongetwijfeld. Alle Audi’s zien er goed uit. Het is zo jammer dat alle modellen van het merk zoveel op elkaar lijken. Mercedes-Benz en BMW zijn niet echt divers in hun styling maar toch zijn de modellen binnen die merk meer onderscheidend als die van Audi. Ik bedoel, de A8 is een A4 uitvergroot op 150%. Dit is een kwestie van het vullen van de markt. Zonde. Mercedes heeft dat nog niet gedaan, die houdt het bij de CLS alleen voorlopig. Ik had gehoopt dat Audi de A5 sportback liet voor wat het is, en het alleen bij de A7 hield.
Waar is de merken diversiteit toch gebleven? XD
om met Bert Visscher te spreken: Shift-F7, document bewaren? nee!
@huupe: helemaal gelijk met het alfa gedeelte! Het lijkt inderdaad op de koplampen van alfa.

OT: Ik zie dit nog niet concurreren met de mercedes CL en Bentley Continental.(Ik neem aan dat de A9 er ook komt als 3 deurs?) Anders concureert Audi helemaal niet met de CL en Continental.
Mooie a4 coupe.Komt niet in de buurt van een benz.VAG ROTZOOI!
@mbman: Das dan weer overdreven e. :p
the-budel-guy
wel leuk maar denk dat de A9 een coupé gaat worden een concurrent voor de CL van Mercedes.
-edit: check!-
Dat had dus de achterkant van de A7 moeten zijn ipv wat ze daar nu hebben. Dit is echt een concurrent voor de CL(S). Jup, deze kan ik echt smaken. Dit in een leuk kleurtje en dat is dik in orde. Steek er dan nog een 4.2 FSI in, en mijn plezier kan al helemaal niet meer op.
Wat heeft dit model nog voor toegevoegde waarde, het is gewoon een grotere A7, maar meer ook niet en dat is volgens mij niet voldoende om zo’n auto te maken
Ben ik de enige die 0,0 verschil ziet tussen een A5 ”sportback” en een A7?
@DannyHoff: Ik zie het verschil wel tussen de A5 sb en de A7 sb, maar tussen de A7 en deze photoshop… Even serieus wat heeft de beste man geshopt dan?
@diedjee: ja echt he, er is alleen een deur extra bij gezet en iets geknoeit met de lichten..
gefacelifte a7?
Ben zelf wel aardig fan van audi maar dit is wel heel erg copy-paste.
@JamesBond007: Alleen deze? Ik zie copy-paste bij al haar modellen.

En tot hoeveel gaan ze?
Ziet er wel mooi uit, maar lijkt zoveel op die andere audi’s. Waarom zouden ze hier tijd en geld insteken, als iedereen net zo goed een a7 kan kopen die wel aardig vergelijkerbaar is.
*vergelijkbaar
aight
ziet er mooi uit.
lijkt wel wat op een A7
Op zich helemaal geen lelijke auto, maar het is wel weer typisch een Audi. En dus totaal niet onderscheidend van de rest van het Audi gamma.

En das weer jammer. Ik zou iig nooit een dikke ton voor een auto uitgeven die er op zich net zo uitziet als een lease TDI’tje naast je in de file.


Audi = boring
Tweede keer, goeie keer.
http://static.blogo.it/eurocarblog/Audi_A9_rendering.jpg
@As_long_as_it_is_fast: Dit ziet er al een stuk beter uit!
@vwally: idd! :)
@As_long_as_it_is_fast: ziet er mooi uit
@As_long_as_it_is_fast: Ziet er beter uit. Maar toch vind ik dat Audi teveel van het zelfde aan het bouwen is.
@FredT: Deze impressie verschilt toch sterk van alle bestaande modellen, vind je niet?
@As_long_as_it_is_fast: Ja en zo moet het ook. Die A9 moet ergens de CLS zijn voor de E-klasse, de Passat CC voor de gewone Passat, de A5 voor de A4. Gewoon iets gewaagder en goed voor Audi, want dit werkt!
Als je als leaser geen E-klasse of geen 5-serie wil, heb je met een Passat CC wel iets “exclusief” te pakken.
Dus Audi mag nu wel wat ballen tonen en de A8 CC maken.
Heb vorige week toevallig een ritje gekregen in een A8 4.2TDI. Indrukwekkend, maar sorry, veel groter mogen ze deze toch wel niet maken :-) Een sportback of zo…ofwel een soort 5-serie GT…kan allemaal…
@tomofbelgium: A8 4.2, heeeerlijk
De A9 zou dus een tegenhanger van de RR moeten worden, in feite is de A8 in A5, een A4 ook en de A1 een kleine A4.
Van leuk speculeren houdt ik niet van want een Audi is gwn lelijk.
@The360box: houd ik, niet houdt ik. Maar ja, met ‘audi is gwn lelijk’, niet echt onderbouwde mening ook niet. :p
Die strakke koplampen staan em overigens wel goed. En de lijn vanaf koplampen tot boven de deurgrepen naar de kont toe is ook tof. En de motorkap lijkt ook een kleine bulge te hebben (is dat een V8 in je broek of ben je gewoon blij me te zien?).

Vooral op die foto die aslongasitsfast heeft gepost zie ik toch wel leuke on-Audi details. Niet verkeerd.
En hij kan er ook totaal anders uit gaan zien. Beetje nutteloos dit
Hééééle slechte sjop op basis van, jawel, de A7… Komt geen A9.
@Tommy2: Kunnen ze beter wel doen, en maken exact zoals ie hier staat. Wordt het hele Audi gamma in 1 klap tweemaal zo spannend, haha.
@bozewolf: Doen ze niet. En al zouden ze het wel doen, komt er nog een heel marktonderzoek naar de haalbaarheid van zo’n model, een conceptauto etc. Kan nog jaren gaan duren en tegen die tijd is de A7 compeet verouderd. Deze rendering heeft dus 0,0% toegevoegde waarde!
waarom word in hemelsnaam de merc cl met de porsche panemera vergelijken in de tekst? de cl is een coupe van de S klasse en de panemera is een alleenstaand model, moeilijk te begrijpen zeker.
Heeujj. een Audi a7 nu al een facelift
Ik vraag me eerder af wanneer ze het afleren bij Audi. Laat ik het maar houden bij een zoveelste flop van Audi.
Ik zeg doen! maar dan in 2013 pas ofzo anders is ie te nieuw lijkt mij
prachtig maar alle audi’s worden daar gefotografeert
jahoor jongens :P . geef mij dan maar gewoon een A7
http://static.autoblog.nl/images/wp2011/big/Audi_A9_impressie_big_01.jpg
http://media.autoweek.nl/m/m1fyk5jbs9nw_800.jpg
http://static.autoblog.nl/images/wp2011/big/Audi_A9_impressie_big_02.jpg
http://media.autoweek.nl/m/m1ayvs4bionu_800.jpg
@Flamingo: doe mij maar een combo van deze twee auto’s; voorkant van de A7 en de achterkant van de shop.
@vwally: Idd, geshopte achterkant is dikke verbetering tegenover die van de A7.
@As_long_as_it_is_fast: is het kontje van de A7 Concept maar dan iets korter, lampjes afgesneden en met de bumper van de productie A7
@Flamingo: en het lipje lijkt me iets minder uitgesproken..daar stoorde ik me vooral aan.
geef mij dan maar een dikke 5 Serie GT!
Ik zou wat naam betreft meer gaan voor A8 sportback,anders wordt de A8 naam te veel gedegradeerd.
Ze zouden beter daar een coupe van maken en zo concurent van cl/sl of 6serie zijn
komt er dan eindelijk een Limousine met de V12TDI? :D
Maak er gewoon een luxe coupe van zoals DB9, geen pure sportwagen maar een relaxte cruiser
zeer mooi, maar daar zal ook wel een mooi prijskaartje aan hangen.
Geef mij maar een Panamera Turbo, een witte met zwarte velgen.
ik blijf die grote achterruit lelijk vinden…
….ja oké, maar weer 12 in een dozijn….
@didierdb: 13 in een dozijn is de uitdrukking ;)
Ik zie niet echt het nut van een not grotere vierdeurs-‘coupé’. Als ze een A9 willen, dat is hun goed recht, maar een andere carrosserie-vorm zou misschien geen slecht idee zijn…
Ik snap echt niet waar ze het idee halen om dit als concurrent voor een CL te gebruiken. Die 2 vallen toch in een compleet ander segment. Ja, ok… het zijn allebei coupés… daar stopt het dan ook.
Ik vind dit wel erg lelijk geshopt die 2 eerste foto’s. Alleen andere lichtunits. Zo is Audi niet. Als Audi iets doet, doen ze het ook goed. We weten nog niks van de A9 dus begin niet te zeiken!
Doe mij maar geen Audi! En als er een A9 komt, vraag ik me af waar die mee moet concurreren!
A8 > S-klasse & 7-Serie
A9 > Maybach & RR ? Lijkt mij vrij onwaarschijnlijk…
@C220AMG: Lees de tekst….
* Gebaseerd op het MLB-platform (A6, A7, A8, Bentley Mulsanne) zou deze Audi vervolgens de Mercedes CL’s en Porsche Panamera’s van de wereld een stoot concurrentie moeten geven. *
@Dimglor: Ik hoef mijn mening niet te delen met autoblog en mag dus tegen de tekst ingaan. Ooit een CL bekeken? De vergelijking houd op bij de wielen.. De Panamera is gedeeltelijk concurrentie binnen het eigen concern, wat ik niet afkeur hoor maar wel anders beschouw dan “gezonde” concurentie.
@C220AMG: Ah.. sorry ik bedoelde het niet zo… Ik dacht uit je reactie af te leiden dat je de tekst niet had gelezen… excuses ;-)
@Dimglor: No problem ;)
Ziet er eigenlijk niet slecht uit.. maar dit is natuurlijk gewoon een gefotoshopte A7…
A9 Who cares anyway?

Die jongens bij Audi beginnen aardig op die van Porsche te lijken… 1 model ontwikkelen om daar vervolgens op in te teren door er telkens een ander plakkertje achterop te zetten (en vervolgens claimen dat het een volledig redesigned model is).

On topic: ehm is de A9 niet een uitgerekte A7?
Lijkt wel heel erg op een euh…eh, Audi?
ziet er goed uit, ik vind alleen de koplampen iets te klein en de achterkant moet ik nog een beetje aan wennen..
Hoezo photoshop ? Je rijdt naar de Ody-garage en kiekt een a7 met groothoeklens ?! :lol:
Kan iemand me de verschillen uitleggen tussen de A5 Sportback, de A7, en deze A9 ??

Buiten het feit dat ze de schaal in hun cad-programma iets hebben aangepast zit er bitterweinig verschil in!

Ik had echt gehoopt dat Audi met de A7 iets stoer ging doen, Boos kijkende Led-koplampen, een andere vorm van de grille,…
Hier halfweg de pagina zag ik al een byzonder mooie foto staan, waarom kan Audi dat niet? Tekort aan testosteron??

waarom hebben ze eigenlijk een designstudio?
Als ze zo blijven verder doen gaan ze pas echt het imago saai krijgen(niet meer in de zin van oerdegelijk, maar in de zin dat je het verschil niet meer ziet tussen de verschillende modellen), voor zover ze dat al niet hebben.
das gewoon een iets plat geslagen a8! niks nieuws dus
van mij mogen ze het doen, maar dan wel een met 2 deuren en een mooier design, dan hebben ze ineens iets om de CL en de 6 serie het leven zuur te maken!
A9 is een stap te ver , doe mij mr een RS7 (imo dan kun je evengoed een lambo badge erop plakken)
Word er warm noch koud van, een echte Audi dus.

Vraag me trouwens af waarom Audi met hun befaamde Quattro-aandrijving tot op heden nog steeds geen echte off-roader gefabriceerd heeft bij wijze van G-Klasse concurrent. Lijkt me dat ze daar toch ook wel wat klanten mee kunnen binnenhalen.
Denk eerder dat ze de A9 op de Sharan gaan baseren.
Nog een maatje groter dan de A8? Moet dat dan niet een limousine worden, meer zoals een Phantom of zo? Een A8 is namelijk al vrij imposant…
Wat is Audi bezig! Jammer hoor. Overigens wordt ik niet warm of koud van deze shop.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).