Gumpert Tornante – nieuwe supercar in Genève!

Auteur: , 17 Reacties

Zojuist heeft de supercarbouwer uit Altenburg laten weten dat ze op de Autosalon van Genève aanwezig zullen zijn met een nieuw conceptmodel, genaamd Gumpert Tornante by Touring.

Hoe hij eruit zal zien? Dat is nog even een verrassing. De heren van Gumpert hebben namelijk besloten om nog geen foto’s van de Tornante vrij te geven. Wel roepen ze trots dat deze conceptstudie een ‘Superleggera’ is. Volgens Gumpert wordt het een tweezitter met een potente V8 in het midden (a lá Apollo), maar dan met meer ruimte en comfort en hoogstwaarschijnlijk een zeer gering gewicht.

Aangezien ze de Milanese designers van Touring Superleggera aan het werk hebben gezet om dit model vorm te geven mogen we verwachten dat het geheel ook aardig op ons netvlies komt te liggen. Of zoals Gumpert het zegt: “The result is a blend of very Italian sporty elegance and German high-end engineering.” Verder zal de comfortabele supercar worden voorzien van een carbonfiber monocoque en carbonfiber plaatwerk. Oei, nu zijn we benieuwd. Helaas moeten we nog tot 1 maart wachten totdat ‘ie onthuld wordt.17 reacties

Zal wel wat fotootjes voor jullie uploaden :D Eerste weekend van Genève zit ik daar ;-)
Dus behalve dat we moeten wachten op onze lease Lexus CT 200h Hybrid tot 1 maart, moeten we hier ook tot 1 maart op wachten.
“Maart… Ja, laten we het lekker over maart hebben!! *zucht*”
@peidur: ach voor je het weet is het al maart.
@peidur: Ja, haha, toen ik die reclame van Lexus zag.. ik dacht: “waar heeft die babe het over.. wat gaat die nou para om niks..” Per 1 maart in Nederland.. goeie.. ;)

OT: ““The result is a blend of very Italian sporty elegance and German high-end engineering..”

Dus stiekem wordt het een Lamborghini?
hij moet de ariel atom v8 en de Bugatti Veyron SS verslaan op de top gear fast lap lijst om weer bovenaan te komen
@Johan-SV: Ik wilde hetzelfde zeggen, die 1:15,1 pak je niet zomaar…
@Jochempie: Ja.. en dat gezet door een Stig van 1 maand oud.. kun je nagaan als die een jaar is.. ;) Zeer brute bak die Atom V8.. damn.. 900 PK per ton..
oei dat wordt gaaf. en dan te bedenken dat ze het financieel niet zo ruim hebben! graag meer info! ze beginnen nu een beetje het pad van Koenigsegg te bewandelen! gaaf gaaf gaaf!
het beloofd een mooi 2011/2012 te worden. Koenigsegg met de Agera, Pagani met de Huayra, Ferrari nu met de Four en in 2012 met de enzo opvolger, Lamborghini met de Aventador, Porsche met de 918RSR. En nu dus Gumpert met de Tornante by Touring. Vergeef me als ik er 1 vergeten ben maar dit gaat mooi worden.
@ferrari: 918RSR komt er niet
@ferrari: President heb gelijk. Het was eerst een render maar nu gewoon one-off concept dat niet in productie ging toch?
@ricardo: 2e paragraaf, eerste regel: veRRassing.
Dit is nog erger als een teaser. :D Spreken over een superwagen en dan zeggen, tot 1 maart jongens, mazzel! :p
“The result is a blend of very Italian sporty elegance and German high-end engineering.”

Gelukkig niet omgekeerd…
Wachten tot maart dan maar, maar de naam klinkt in elk geval wel veelbelovend. “Tornante”. Beats Huayra for sure.
ziet er gaaf uit, maar die naam hahah, doet me denken aan..
http://www.imcdb.org/i027699.jpg
Erg vet! Altijd fan geweest van die Apollo, die Tornante wordt een beest! Man wat wordt dit ene bruut autojaar!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).