Met drank op rijden zit in de genen

Auteur: , 34 Reacties

Goede excuusbrief voor alle toekomstige alcomobilistjes die het hebben afgekeken van hun vader. Gewoon zeggen dat je er niets aan kon doen wanneer je met een stuk in je kraag achter het stuur vandaan wordt geplukt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat kinderen van vaders die ooit zijn gepakt voor 'drunk driving' vaker de weg op gaan onder invloed van alcohol.

Knappe koppen aan de University of London en Stockholm University hebben onderzocht wat het verband is tussen zuipschuitende kinderen en hun drinkgrage vaders. Wat blijkt? Er worden 2,3 keer meer personen aangehouden waarvan de pa ook ooit in het verkeer betrapt is met teveel alcohol in z’n mik. En dan hebben we het alleen nog maar over zonen. Dochters maken het helemaal bont met een aandeel dat zelfs 7,8 keer groter is. Er is volgens dit onderzoek dus duidelijk een groep mensen die een aanleg hebben om Brinkmannetjes te plegen.

Er is ook een blik geworpen op het aantal veroordelingen voor rijden onder invloed. En je raadt het al: ook hier komen de kinderen van drinkebroeders er bekaaid. Twee maal zo vaak om precies te zijn. Toch kunnen we ons zo voorstellen dat de genenpool vanzelf wordt gezuiverd van dit soort, aangezien ze zichzelf statistisch gezien vaker om een boom c.q. lantaarnpaal vouwen. (via verkeersnet.nl)34 reacties

Dan zal ik vast hééél vaak gepakt worden :P
@Jokkebrok: @norge: hoezo? gewoon niet doen! heb geen goed woord over voor mensen die drinken en achter het stuur zitten.
@huupe: Nee, grapje naturlijk, een vriend van mn vader is doodgereden door een dronkelap!!!
@Jokkebrok: Oh ja dan snap ik je grap…?
@huupe:Ook nooit gedaan ,maar het zit wel in mijn genen blijkbaar:?
Ik ook
-edit: oprotten met je spam-
@norge: Edit ? Was maar een fout gegaan linkje naar een smyley hoor :I
Of het heeft helemaal niets met genen maar wel met opvoeding te maken. Normen en waarden zijn ook dingen die je veeleer van je ouders mee krijgt.
Pfft, dat soort flut-onderzoeken slagen echt op niets. Op de duur kun je alles op je genenpoel steken.

“Ja sorry dat ik net 11 mensen heb neergemaaid met een MP5, maar m’n vader was ook een mordenaar. Ik kon er echt niets aan doen.”

Kom op eh, genen hebben niets te maken met zin voor verantwoordelijkheid. Maar jah, da’s de trend in de huidige maatschappij eh, zo hard mogelijk je best doen om de schuld af te schuiven op whatever er voorhanden is, alles om niet in de spiegel te moeten kijken en eigen verantwoordelijkheid te nemen voor je daden.

Typerend voor het immer groeiende aantal lafbekken in de maatschappij.

Bepaalde persoonlijkheidsaspecten zijn uiteraard onderhevig aan genetica, maar dat neemt niet weg dat, tenzij je fysieke hersenbeschadiging hebt, je nog steeds een onderscheid kan maken tussen wat kan en wat niet kan. Als je dan alsnog kiest om te doen dat wat eigenlijk niet kan, fine by me, maar heb dan tenminste wel de ballen om ervoor uit te komen dat je gewoon een onverantwoorde oetlul bent.
@kingkay: Die mensen van de universiteit zijn ook niet gek! dit soort factoren zullen ze heus wel op een of andere manier eruit gefilterd hebben.
@Ruben00: …jij gaat ‘gemakshalve’ uit van ‘gemak’ ? Komop zeg, waarom ga je dingen stellen, die wellicht helemaal niet onderzocht of onderkend zijn ???? Veronderstellingen zijn dodelijk…dat weet je toch ?
@kingkay:

Dit onderzoek zegt op de eerste plaats al niets over genetica denk ik.
Er staat gewoon dat kinderen van alcomobilisten zich er ook eerder aan bezondigen.
Als jij terwijl je opgroeit ziet dat het geen probleem is en dat het best wel OK is dan vind je dat ook.
Niet iedereen zit drinken en rijden als dingen die absoluut niet kunnen.
Ik persoonlijk ben er geen fan van. Wat je jezelf aandoet doe je jezelf aan maar anderen die je gedrag en reacties niet kunnen voorspellen omdat je niet normaal reageert omdat je dronken achter het stuur zit moeten daar geen slachtoffer van worden.
Anderen zeggen foert, ik kan goed tegen alcohol (haha) en plooien zich dan om een boom, spijtig genoeg meestal pas nadat ze een fietser hebben omgemaaid.
@kingkay: lekker zwart :-) maar ik ben wel akkoord met je … ik geloof niet in noodlot en vooral niet in excuses.

OT: Moest hier nu echt een onderzoek over gedaan worden? Wat voor nerdies zijn dat man? :-) Vrij logisch niet? Hier zeggen ze “met de lepel iets meekrijgen van thuis-uit” en vooral wat je verder ziet van cafévrienden.

En verder aan de patroonheiligen hier … iedereen heeft wel met een glas op achter het stuur gezeten, effen geen gelul graag.
Er is toch nog wel een groot verschil, met een glas op en echt stom-dronken zijn. Vermoeidheid speelt een evengroot effect als stom-dronken zijn, dus jezus niet alles op alcohol schuiven
@tomofbelgium: Ik lul niet, nooit gedaan. Da’s een bewuste keuze.
@Freewarefreak: ik heb het één keer gedaan toen ik twintig was. Nooit meer.

Alle wetten van de fysica lijken totaal onbestaande als je serieus bezopen met de auto rijdt. Echt super-onverantwoord. Geen medelijden met dronken bestuurders. Als je je geld kan uitgeven aan jezelf lazarus zuipen dan kan je ook wel 15€ missen voor een taxi.
Nature vs nurture, we gaan in dit geval voor nurture
@bozewolf: Ik sluit mij hierbij aan. Lijkt me meer te maken hebben met opvoeding. De vader laat hieruit blijken dat het precies allemaal kan. Hij kan er dan zelf ook niets op zeggen, gezien hij het zelf doen, wat het hypocriet zou maken.
Dus Nurture, juist niks in de genen!
Stupiditeit is inderdaad erfelijk
@mattraket: aaaah, een ervaringsdeskundige… ;-) … vertel eens wat meer over jezelf !
@Megakix: Droog. :D
@Megakix: :lol:
grinnik..’Brinkmannetjes plegen’…hahaha, dat blijft er voorlopig nog wel ff in ??? :lol:

Mijn pa dronk nooit alcohol…en ik wel, zelfs als ik moet rijden. Ben daar niet zo heilig in. Hebben ze het onderzoek dan ook ‘van de andere kant’ onderzocht ? Paps = niet-drinker…zoon = wel-drinker-mobilist ?
@Megakix: Je doet wat je zelf het beste vindt, maar ik ga je ook niet uit de rond de boom geplooide auto komen vissen, of een schuldgevoel uit het hoofd praten.
Denk eraan, het is niet enkel met je eigen leven dat je speelt.
@Megakix: Zelfs als je moet rijden….stoere jongen hoor!!
@bowie: nee nee…niet stoer, gewoon een feit. Voel me er best bij en hopelijk die aangereden k*t-kindertjes ’s nachts om 02:00 ook ? :lol:
@Megakix: heb je kinderen?
Zolang ze de auto maar rond een boom plooien, en niet een jong manneke rond de auto plooien…
Jong geleerd is oud gedaan…
Drank in de man verstand in de kan dus laat je auto dan gewoon staan :S stom gedoe met drank op achter het stuur stappen heb daar zo’n hekel aan wat is er nou moeilijk aan niet drinken dan???? Ik ben als ik stapppen ga ALTIJD de bob en ik heb geen spier wens naar alcohol op die momenten…. enne ik ben elke zondag fitter als die zuipschuten hoor wat ik je zeg….
M’n pa is nooit gepakt en ik ook niet. Als ik ergens ben en ik drink een pilsje of 3, kan ik best nog rustig naar huis reden. Dat deed ik voorheen ook. Tegenwoordig (lees: goede voornemen voor 2011) drink ik geen druppel meer als ik moet reden. Ik deed het sowieso al niet als ik de Bob was, dan ben je verantwoordelijk voor anderen. Ja, ja, als ik alleen in de auto zit ook voor andere weggebruikers. Alsof iedereen hier zo’n heilig boontje is.
@rc1990: pesies…kats elkaar allemaal nalullen op dit onderwerp. Daarom is een beetje ‘trollen’ wel op z’n plekkie :lol: , als was het alleen maar omdat men in andere artikelen simpel schrijft dat ‘ze iemand wel kunnen omleggen’…Da’s niet erg. Erger is het als je een bierke ophebt en in de auto stapt. Veul erger ;-).
Reden is natuurlijk rijden tot 2 keer toe. Damn wat dom, alsof ik nu ookal aan de pils heb gezeten :s
Dat noemen ze OPVOEDING! Zijn boeken vol van geschreven, beetje onzinnig onderzoek dus.
@ Cantago

I agree

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).