Rijtest en video: Nissan GTR Switzer P800 (850pk)

Auteur: , 132 Reacties

De Nissan GTR is een heel dankbaar tuningsobject. De meest fantastische vermogens worden uit de V6 getrokken. De GTR wordt er uiteraard sneller van, maar ook beter?

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk in de video HIER! ]

Met een opgefokt programmaatje in het motormanagement zijn uit ieder geblazen (turbo, supercharger) blok wat extra pk’s en Nm’s te halen. Sterker nog, we kunnen er bijna op wachten tot iemand een universele iPhone of Android app maakt. Te gebruiken op eigen risico uiteraard. Dat het anders kan, bewijzen ook vele tuners. Sommigen maken absoluut veel werk van de aanpassingen en houden ook betrouwbaarheid en driveability hoog in het vaandel.

Nissan GTR Switzer P800

De mannen van Total Car Concept (TCC) nemen hun taak heel serieus, hoewel de eerste indruk van het pand meer een dorpsgarage is. Buiten staat het al heel vol met allerlei Japans snel spul, maar binnen staan ook een aantal GTR’s. Eigenlijk is Total Car Concept uit zijn jasje gegroeid en gelukkig voor hen gaan ze dan ook verhuizen. Sinds ze het Europese importeurschap van Switzer hebben vergaard weten klanten vanuit heel Europa de weg naar Bleiswijk te vinden.

Nissan GTR Switzer P800

De GTR Switzer P800 bleek in het echt minder vulgair dan ik in eerste instantie had ingeschat op basis van de foto’s. Het goud met zwart is niet direct een chique combinatie, maar het staat de GTR in het echt beter dan op foto’s. Behalve dit wrapje zijn er geen uiterlijke aanpassingen gedaan, de echte veranderingen zitten onderhuids. Om van een standaard GTR (met 485 pk, zie ook de rijtest) een P800 te maken wordt geenszins over een nacht ijs gegaan. Er komt dik 61% extra vermogen uit het blok voor een totaalscore van een indrukwekkende 800 pk! En de turbodruk is zelfs nog een tandje op te schroeven met de in het interieur gemonteerde boost controller. Op die manier kan er maximaal 850 pk uit de 3.8 liter grote V6 worden gehaald. Dat levert een specifiek vermogen op van 223 pk per liter, een absolute topwaarde en ook nog eens veel meer dan de 125 pk per liter die een Bugatti Veyron haalt.

Nissan GTR Switzer P800

De vergelijking met een Veyron is überhaupt een interessante, de Veyron heeft minimaal 1001 pk (de meeste wel meer) en weegt 1888 kg. De GTR laat de schaal uitslaan naar 1740 kg. Om jullie het rekenwerk maar uit handen te nemen: per pk moet de Veyron 1,88 kg meesjouwen en de Switzer GTR 2,05 kg. Dat is een significant verschil, maar de man (m/v) achter het stuur van een Veyron zal heel alert moeten zijn om een GTR Switzer P800 achter zich te laten. De Switzer GTR is simpelweg verbluffend snel en dan is het snelheidspotentieel ook nog eens enorm toegankelijk. Dankzij de bak met dubbele koppeling, vierwielaandrijving en het uitgebalanceerde onderstel van de GTR voldoet het stijf naar beneden houden van je rechterpoot om alles en iedereen het snot voor de ogen te rijden. Met launch control haalt de Switzer GTR 100 in 2,8 seconden en 200 in pakweg 8,5 tel. Dan is de koek nog niet op, maar daarvoor bekijk je dan toch het beste de video.

Nissan GTR Switzer P800

De lijst met aanpassingen is uitgebreid, de volledige Switzer P800 kit bestaat uit:

Switzer fuel injector kit
Electronic boost controller
Switzer monster intercooler kit
Switzer upgraded turbochargers
High-pressure wastegate actuators
Switzer MAF/intake and filter assembly
Switzer high-flow turbo intakes for SPI MAF
Switzer off-road test pipes
Switzer P800 multi-fuel calibration for cobb ap
Switzer Cooling kit

Nissan GTR Switzer P800

Daar hield Total Car Concepts niet op. De Switzer off-road test pipes hebben een geluidsniveau wat eigenlijk te hoog is voor diverse circuits, dus zijn deze vervangen door 3.5″ RVS AMS downpipes met sportkats. Gezien het fors gestegen vermogen lust de V6 onder volle belasting wel een extra slokje benzine, iets wat zich juist onder volle belasting op hogere snelheden manifesteert. Total Car Concept monteert dan ook grotere brandstofpompen in aanvulling op de Switzer kit, omdat anders de benzine toevoer te gering kan zijn. De testauto had ze nog niet, dus heel incidenteel greep het motormanagement in om motorschade te voorkomen. De runs op de video zijn dus nog niet eens met volledige boost en de volledige 850 pk gedaan, maar met een vermogen van zo tussen de 750 en 800 pk.

Nissan GTR Switzer P800

De brandstofpompen stonden op de nominatie om vervangen te worden in de dagen erna en dat klusje wordt prettig geklaard met een zo leeg mogelijke brandstoftank. Na een dagje rijden was de tank op een haar na leeg. Volgens de boardcomputer zouden we het net niet halen naar het basisstation, maar ook ik kan hypermilen. Met een heel net gemiddelde van 1 op 14 werd de GTR zodoende weer in Bleiswijk ingeleverd. Denk daar maar eens aan als je binnenkort een vergelijkbaar gemiddelde op het display van je Prius ziet. Je hoeft dus helemaal niet in te leveren op de hoeveelheid lol om nog een beetje zuinig te kunnen rijden.

Nissan GTR Switzer P800

Natuurlijk zal niemand een GTR kopen en tunen om nu juist dat te bewijzen. Kanonskogeltje spelen, dat is waar het bij de Switzer P800 om draait. Ondanks het natte wegdek kan de vierwielaangedreven GTR ook met 800+ pk het vermogen nog heel goed kwijt. De bocht uit accelererend loert overstuur, maar venijnig wordt het niet snel. Toch was ik me heel bewust van het powerhouse in het vooronder, zodat rustig de bocht in om vervolgens geleidelijk de bocht uit accelereren verreweg de beste strategie was. Dat de wegligging niet beroerd is hoeven we niet te benadrukken, de rondetijden op de Nurburgring van de standaard GTR vertellen dat verhaal al. Volgas rechtuit wil de GTR Switzer P800 wel eens een stapje links of rechts zetten, de V6 is zo krachtig dat ook met nog net in Nederland legale snelheden een toefje wielspin op de loer ligt.

Toch maakt de Switzer GTR ook bij rustige snelheden indruk. De V6 is dociel, de bak met dubbele koppeling (verder standaard gebleven) schakelt subtiel en het veercomfort is uitstekend gezien de potentie van de auto. Al met al benadrukt dit weer wat voor een fantastische auto de GTR is en ook wat een goede job de mannen van Total Car Concept en Switzer hebben gedaan. Voor 130.000 euro is de standaard GTR al onverslaanbaar. Mocht je nog pakweg 20 mille extra hebben liggen, dan bouwt Total Car Concept graag een Switzer GTR voor je die het een Veyron heel lastig kan maken. En als het moet kan je moeder er ook boodschappen mee doen, want de klassieke supercar nukken is de Switzer GTR vreemd. Daarmee is de Switzer GTR een nog betere GTR.132 reacties

wanstaltig, voor dat geld is er zoveel mooiers te koop. Wellicht iets langzamer, maar goed voor genoegdoening!
Wat een beest. Filmpje had best wat langer gemogen! De versie waaraan Switzer nu werkt, met ongeveer 1000pk, zou zich moeten kunnen meter met de Veyron. Daar is deze echter nog wat te licht voor.
@laucas: bestaat al, is de R1k.
Geen edit-functie hier :(
Snel allemaal reageren voordat je het leest of bekijkt!
@Jochempie: hij staat altijd wat eerder op abhd ;)
@Jochempie: Stond inderdaad al om 15:55 op ABHD =D
@Jochempie: En wat maakt dat nu uit :D Je weet toch wat er gaat gebeuren in het filmpje ;-) Wouter die volgas geeft met dat ding tot ie er pietdood bij neervalt.
Dikke auto!

Ik het echt nog dikker om te zien!
Maar heeft hij nou standaard nissan remmen erop?
@besaram: Brembo :p
Wat een super dikke auto!
graag in Matzwart aub.
Vet filmpje hoor! Wel een beetje kort, maar toch:
R-E-S-T-E-C-P!

Wat een geluid ook, niet meer te herkennen als een GT-R. Zou echt een moord plegen om zoiets mee te maken.
Ik word er niet echt blij van..
@Ferdinand1: Ik juist wel! :D Niet getreurd, Porsche liefhebbers kunnen bij 9ff terecht. ;)
@AutomotiveDesigner: mocht ik een Porsche hebben dan hou ik hem standaard.
@AutomotiveDesigner: Guess what! Porsche-rijders kunnen terecht bij Switzer :)
@Jochempie: Dat wist ik al, maar 9ff acht ik toch meer ervaren en gespecialiseerd in het upgraden van Porsches. ;)
@Ferdinand1: natuurlijk wordt je als Porsche-rijder niet blij van een veredelde Datsun die alles wat Porsche te bieden heeft het snot voor de ogen rijdt. ;)
@kingkay: terechte knipoog ;) Van mij mogen ze lekker mee-concurreren. Ik hoef er toch geen.
Dat gaat wel heel snel naar de 100. Wat me wel stoort is de hoeveelheid geluid in de auto. Niet zo zeer de motor (deuh) maar het “wegdek ruis” Verder zit ik wel nog met een vraag: wat is er in godsnaam met de camera aan de hand. De kleuren zijn erg grauw, ik zie blauw gele lijnen op bepaalde momenten, de beeldkwaliteit is vele slechter i.v.m vroegere reviews. Hoe komt dit?
@realiks: Je bedoelt zeker “vegeleken met” ipv i.v.m.? Ik heb er overigens geen last van.
@Vanquish: i.v.m in vergelijking met :p maar kan ook in verband met zijn wss daar de verwarring.

En ik had het in hoofdzaak ind over de onboard camera.
@realiks: Er is dan ook een custom titanium HKS uilaatsysteem gemonteerd…
Wat de videokwaliteit van de onboard camera betreft heb je gelijk. Echt teleurstellend.
Heel dik. Voor 20 mille vind ik dit nog niet eens heel duur. De conversie is het zeker waard. Al neem hem niet in deze kleurstelling met TCC erop. Maar ik vraag me af hoe onderhouds(on)vriendelijk hij er uiteindelijk mee wordt
Briljante auto, hands down. Je schaamt je vast alleen rot als je zo’n ding ergens parkeert. En maar proberen goed te praten door uit te leggen hoe speciaal en zeldzaam hij wel niet is.
@marww: Inderdaad, sneller dan een hypercar maar de uitstraling van een gepimpte Impreza!
@marww: De kleur doet al een hoop.
@marww:
Tjonge jonge… mensen dit is natuurlijk de promotieauto die TCC heeft.

Je kunt je GT-R ook gewoon helemaal standaard qua uiterlijk laten met de onderhuidse veranderingen. Of denken jullie dat TCC je verplicht om met een lelijke goude auto met letters erop te rijden?

Denk je nou zelf :P
@marww: Dat geld dus alleen voor de democar van Total Car Concept.
Ze hebben al een klant voorzien van een P800 kit zonder reklame stickers.
http://www.totalcarconcept.nl/image/GTR%20mat%20zwart%20Marcel.JPG
http://www.totalcarconcept.nl/Nissan_GT-R_R35_-_Switzer_P800

Het is ook wel goed dat ze verantwoordelijk zijn voor heel Europa als geautoriseerde Switzer Dealer. Dan hoeven ze niet alleen maar te vertrouwen op klandizie uit slechts Nederland.
hij had trouwens echt wel wat langer mogen duren t filmjpe!
Het is leuk om er een keer mee te spelen, maar voor nou elke dag. Ik koop liever een Ferrari voor meer geld maar met minder pk’s. Op papier misschien langzamer maar op het
circuit zeggen pk’s niet alles.
Ook wil je voor het geld wat deze auto kost, een fatsoenlijk uiterlijk. Niet dat dit er niet vet uitziet, maar erg mooi is het nou niet bepaald.
En sowieso een nissan voor meer dan een ton…
Tja dat zou ik er niet voorover hebben.
@ascari15: Welke Ferrari is voor daglijks gebruikt beter dan de GT-R P800 en is ook nog eens sneller op het circuit?
Ik heb het niet over standaard GT-R maar deze.
Trouwens ook de standaard GT-R is denk ik sneller dan een 599.
Een 430 of 458 is misschien sneller op het circuit dan de standaard GT-R, maar voor dagelijks gebruik zijn ze nutteloos.
Geen kofferbak geen achterbank helemaal niks en ook geen hi-tech AWD systeem wat het rijden voor dagelijks gebruik ook wel ten goede komt.

Deze GT-R P800 blaast trouwens een enzo van de baan.
Ferrari heeft helemaal niks in huis wat deze wagen kan verslaan.
Ja kan ze mooier vinden, maar dat is een ander verhaal.
@ascari15: Een GT-R is echt een goede bak… maar echt goed… voor de prijs van zo’n auto kun je niets anders kopen dat zo goed is. Ik heb ook liever een Ferrari maar op het circuit weet ik het zo nog niet.
Jammer dat het filmpje het snelheidsgevoel niet echt overbrengt.

Dan kijk ik liever dit:
http://www.youtube.com/watch?v=rMo3pwyDNns
@Benjamin1: Bij snelheidsgevoel denk ik aan bomen die snel voorbij schieten…
@Benjamin1: Als je “km-teller” in de gaten houdt dan lijkt het dat dit een dyno-run is.
@louisvdd76: Dat is geen dynorun hoor, of ze hebben het langsflitstende landschap in de weerspiegeling wel erg goed nagemaakt.
@Benjamin1: KLinkt een stuk beter dan die lompe V6 uit die GT-R. BTW: Iedereen die hier zegt: beter op het circuit/slechter op het circuit –> kruip eens achter die PS3 vandaan en ga het eens in het echt doen… Kansloze comments…
Ik had wel graag meer gezien :P.
@Vanquish: same here
doe mij die maar! in een ander kleurtje dat dan weer wel
Ik heb het filmpje uitvoerig bekeken en ik trek een paar conclusies. De GT-R Switzer P800 accelereert alsof je een horizontale vrije val maakt! De auto klinkt als een Golf R32 DSG zonder uitlaten (de gelijkenissen zijn ook groot). De auto ziet er niet uit als de 911 turbo killer die het moet zijn maar als afstammeling van een Nissan 200sx, de grootste sjonniebolide die er maar rondrijdt. En tot slot heb ik geleerd dat ik liever een reutelende, rokende, roffelende atmosferische auto zie dan een real life Playstation als de GT-R.
@Jochempie: de golf is de grooste sjonny bak niet de 200SX.
@Merry: De Golf kan een behoorlijke sjonnie-auto zijn, ja. Maar in tegenstelling tot de Golf komt de 200sx al als sjonnie-auto van de band rollen.
@Jochempie: zo voel ik me nou ook.
800pk uit een verdomde V6! Jandorie…. Nu effe verder lezen. :D
Wat een beest!, Lekker geluidje ook. Alleen jammer van de afgrijselijke kleurstelling maar op zich geen probleem, je kan hem qua exterieur natuurlijk ook gewoon standaard laten.
Hoorde hem op de Maasvlakte voorbij denderen, wist gelijk hoeveel vullingen in mijn kiezen heb……..
haha zijn naft is op :D
in 2,8 seconden naar 100…. Is dat wel juist? ZO verschrikkelijk snel. Sjonge. Daarmee trek je alles eraf.
Heeft de cameraman een 3D-camera gekocht? Zo eentje waar films uitkomen waarvoor je zo’n leuk groen/rood brilletje op moet? Of hebben al die G-krachten een onbehoorlijk grove bak chromatische aberraties veroorzaakt?:)
Die kleur, mijn goed, op zondagmorgen met een kater zie ik die keur ook wel eens. Sterker nog, wat ik dan produceer ziet er stukken beter uit dan dit gedrocht.
800Pk allemaal leuk, maar hoe vaak sta je bij de garage en hoe lang gaat het mee?
@911GT2: Skyline’s en ook de GTR staan bekend om hun betrouwbaarheid ook met belachelijke pk’s Clarkson heeft een 1050pk R33 GTR getest die dagelijks gebruikt werd en in korte tijd al 80.000km had gereden zonder problemen
@E34M5Touring: Ik denk dat het nog iets te vroeg is om daar bij een GTR ook van uit te gaan. De versnellingsbak bij de eerdere GTR was namelijk niet zo’n topper, het valt maar af te wachten hoe lang de verbeterde versie meegaat. Ik denk dat bij deze vermogens vooral de versnellingsbakken veel te lijden hebben.
wielspin bij 120km p u met 4×4, nou wouter er zijn wel meer auto’s die dat kunnen :)
@unknown234: lol. Wat de GT-R dan weer niet kan: wielen stil bij 120 km/u.
@Jochempie: misschien wel als je vanuit z’n 6 vol gas geeft:p maar het blijft een achterlijk snelle auto!
snap niet dat er überhaupt kentekenplaten op zitten. wie gaat je stoppen dan?
@unknown234: ze willen weten waar je huis woont…
Is de binnenkant met een Flip HD gefilmt ofzo :S
Niet echt Autoblog kwaliteit mensen! ;)
Verder wel dikke wagen!
Wat een heerlijk apparaat is dit toch.
Doe mij maar een zwarte of een witte met zwarte velgen!
Ik denk ook dat je meet 800+ pk alle staat stenen eruit trekt in 2.8 seconden. En de auto is voor grofweg 500pk ontworpen.
Dan kan je er wel leuk 800pk op zetten maar dat
komt de levensduur niet ten goede.
Voorbeelden: 4X4, aandrijfas, versnellingsbak enz.
@ascari15: al die dingen kunnen desgewenst geüpgrade worden bij Switzer of AMS.
@ascari15: Niet geheel mee eens, alle wagens worden gebouwd met een bepaalde veiligheidscoefficient en kunnen dus altijd meer vermogen aan dan er uiteindelijk in gelepeld wordt
wat een kracht! niet normaal. hij is wel spuuglelijk als je het aan mij vraagt!! maar heb ondertussen al 100000000000000000000000000000000000 verslagen van deze auto gezien.. hoop dat er volgende week weer een interessant verslag staat..
Hoe lang gaat zo’n motor mee ?
Haha, echt te bizar gewoon! Blijf het helemaal niks vinden, maar dit is wel echt gekkehuis. Echt eindbaas!!

Ging voor het eerst ook een keer vrolijk het filmpje in. Voor het eerst een keer kunnen lachen om een advertentie voor een filmpje. Leuk gedaan van Mercedes!
@Sofa: Het woord eindbaas heb ik sinds Jazz Jackrabbit niet meer gehoord xD
@Vanquish: Haha, zover ga ik niet terug. Maar is nu al het woord van 2011;)
wat een prestaties zeg maar je zou toch denken dat tie sneller dan een veyron zou zijn, en 0-100 word in het filmpje niet echt onder de 3 sec gehaald, die maar als nog retesnel. maar eigenlijk is deze auto alleen gefilmd/getest (als je het al getest kan noemen) voor de stijve lul van wouter en voor het leedvermaak van de mensen die hier eens langs komen. niemand hier op autoblog die de auto zal kopen denk ik.
@jeanclaude: BaysideBlueBoy heeft er eentje besteld :p
@Osca: Pssst, niet door vertellen. :) Was nog een verassing. Hehe
@BaySideBlueBoy: Serieus!! Respect heb het russische filpmje van deze wel is gezien die gaat tot 310 door sneller dan een 2005 hayabusa das gewoon master
@E34M5Touring: Af en toe kijk ik naar dragtimes.info dus het filmpje komt mij erg bekend voor. ;)
@BaySideBlueBoy: pfff als ze opletten zien ze jou bij elke GTR-related topic erover hebben :p , kwil nog steeds keertje meerijden !
@Osca: LOL, soms moet je mensen beter informeren. ;)
Zodra ik hem binnen heb gaan we een afspraak maken, ik stuur je wel een privéberichtje. Woon je trouwens in de buurt van Rotterdam?
@BaySideBlueBoy: haha deal ! ennu ik woon IN rotterdam :p
Leuk om mee te rijden, een ramp om te bezitten. Ik denk als je daar een paar keer vol gas mee geeft dat de schakelbak naar de klote is. Liever een standaard GT-R bezitten en deze enkel ervaren.
@xilver: Volledig mee eens! Tenzij je veel te veel geld over hebt, dan is dit natuurlijk wel leuk om te bezitten :P.
Speechless zo een prachtige auto!!!
Die kleur is ook niet helemaal mijn ding, lijkt een beetje op een mislukte Top Secret kleur, maar wat maakt dat ook uit met 800 pk. Ding gaat zo ongelooflijk hard! En ondertussen ook nog steeds gewoon bij normale snelheden te gebruiken(relatief dan natuurlijk).
Mooie wagen, genoeg vermogen. Enkel deze keer vond ik het filmpje iets minder, mede door vreemde randen aan de zijkant van het beeld (binnencamera). Voor de rest, Heerlijk!
@C220AMG: helemaal mee eens.
natuurlijk ontwerpen ze ze zo dat ze wat meer aan kunnen.
Zodat ze eventueel ook zelf nog een special editie kunnen maken. Maar 840pk daar zijn ze echt niet op ontworpen.
Want dan zouden de onderdelen een heel stuk duurder zijn.
2010 vlamfilm?
Dan word je zo lekker gemaakt met zo’n autotest (dmv teaser) en dan duurt ‘ie maar 2.20 minuten. Dan had ik m’n tijd veeel beter kunnen besteden. Er had ook best wat meer informatie bij gekunt: hoe duur is dit gevaarte? Hoeveel sneller dan de ‘standaard’ GT-R is deze auto, hoe rijdt ie in de stad? ed
Echt heerlijk, zo’n horzontale heipaal.

Snap trouwens niet waarom er mensen zijn die klagen over het beeld, bij zulke accelleraties kan dat niet anders. Blauw licht met een korte golflengte is nu eenmaal wat sneller dan het rode licht aan de andere kant van het zichtbare spectrum. ;)
Even geklokt en gerekend en bij 160km/u heeft een standaard Veyron met 2 personen (gebaseerd op Japanse rijtest) al zo’n 8 autolengtes voorsprong en bij 240 is dat reeds opgelopen tot zo’n 23 autolengtes. Er van uitgaande dat de digitale snelheidsmeter niet overdrijft.
@macready: hou het simpel; de Veyron klokt de 300km/h binnen 13 seconden. Hij rijdt dan dus al 50km/h harder…en dan hebben we het over de ‘normale’ Veyron, nog niet over de SS.
@Megakix:
13 seconden is een tikje overdreven. De “gewone” Veyron heeft daar tussen de 16,7 en 18 seconden voor nodig waarbij de F1 ergens ron de 270 hangt, aldus de diverse tests. Maar het klopt dat hij steeds sneller uitloopt.
Tjonge jonge… mensen dit is natuurlijk de promotieauto die TCC heeft.

Je kunt je GT-R ook gewoon helemaal standaard qua uiterlijk laten met de onderhuidse veranderingen. Of denken jullie dat TCC je verplicht om met een lelijke goude auto met letters erop te rijden?

Denk je nou zelf
Ach heb de video al vaker gezien(Dragtimesinfo) en het is inderdaad belachelijk snel. Zou er graag een keer in willen rijden(of race:P)
kan je je inbeelden wat meer +1000pk doet van switzer? :) 0-100 2.3 sec denk ik…

http://www.youtube.com/watch?v=0o_612iJfnU
GT-R blijft voor mij toch echt de auto van dit moment, zeker met die Zwitsal pakket. :D
Als ik hem kon betalen had ik hem zeker gekocht, wel in een ander kleurtje.:twisted:
Gelukkig is hij snel wat voor de rest hondslelijk.
Wereldklasse voor een habbekrast…althans…relatief. Je moet toch wel een hele grote dief van je eigen portomonnaie zijn om een Veyron te kopen, als het je puur om snelheid en performance zou gaan. Maarja, baas boven baas, dat heb je natuurlijk altijd.
Ja, daar wordt je even in je stoel gedrukt! Ziek hard voor weinig geld? Koop dit;)
Ik vind de striping zo lelijk omm gewoon simpelweg je naam erop te zetten en wat stickers erop te plakken.
Voor 20K maken ze het andere tuners echt moeilijk ook omdat er aan deze auto aan uiterlijk niks verandert is. Hoe ze het kunnen doen voor 20K, ik weet het niet.
Kun je nagaan:
0-250 km/h in 14 seconden, een veelverkocht vervoersmiddel (~auto) als de C1 haalt in dezelfde tijd net de 100 km/h :D

Met deze auto zou ik wel heel snel door m’n voorraadje schone broeken heen raken!
Die Bleiswijkse komkommers zouden maar wat graag wat kassen bouwen in deze speeltuin :-)
Wow, kippevel bij 1:14
Die eerste GTR waar Wouter in reed staat trouwens te koop

http://www.autowereld.nl/nissan/gt-r/3.8-v6-357kw-black-edition-658906/details.html
@Northwestern: Die staat echt al een jaar te koop.
@DePannekoek: Is mij niet opgevallen. Ik kwam hem toevallig tegen toen ik zocht voor een andere auto.
@Northwestern: Al een jaar?! En die wil dan niemand voor 84 rooitjes.. kan het bijna niet geloven..
@Freewarefreak: Daar had ik een proefrit in gereden. Dat ding heeft nogal veel schade. De linkervoorwiel aan de bestuurderszijde is lelijk geschaafd. Er ligt een klein stukje lak af bij de deurhendels aan de bestuurderszijde. Ten slotte ziet er een scheur in de voorruit bij de ruitenwissers. :? Dan is het ook niet zo gek dat iemand hem wilt. Het enige leuke eraan is de Stinger. Het is wel €44K goedkoper…
@BaySideBlueBoy: Sleche zaak van de Nissan dealer dan dat hij die auto niet in mint conditie brengt voordat hij hem in de showroom zet. Velg langs de velgendoctor, deur bijwerken, nieuwe voorruit. Dan zet ie hem maar te koop voor 85. Dan schiet die tenminste niet over.. verkeerde zuinigheid als je het mij vraagt. Of deze zaken bedingen bij de koop dat de dealer dat fixt. Dus compenseert met de verkoopprijs.
100 in zijn 6, dat hoef ik met mijn Ibiza TDI niet te proberen, 1500 toeren rijdt echt niet fijn :P
Hoe zit het met de levensduur van zo’n auto? Ik zie verdacht veel zwarte rookpluimen ontsnappen achter de auto…
Mocht je nu banden op willen stoken kun je beter de onderstaande R32 nemen.
Die legt onderhand 1cm dik rubber weg.

http://www.youtube.com/watch?v=5tjAEIklqEs&feature=related
@jack_abarth:

R33…
Hé Wouter,

Als ik de beelden bekijk, lijkt het me het gebied einde A15/N15 maar als ik lees dat dit vreselijke lelijke voertuig 1 op 14 gebruikt, dan denk ik rij je in de buurt van Kaatsheuvel (Efteling/sprookjes).Haha. Leuke reportage, lelijk hok. Geef mij maar een 911 (2S, Gts, GT3).
ik weet niet of het is opgevallen, maar op de meeste momenten dat er gas gegeven word komt er zwarte rook uit de uitlaten. lijkt me ook niet echt heel goed.
Een auto voor een bepaald type persoon.

1. In het filmpje komt hij niet eens in de buurt van de 0-100 in 2,8 seconden.

2. De GT-R staat toch niet bekend om z’n hele sterke versnellingsbakken, ik hoop dat die zijn vervangen.

3. Jezus dat ding is zwaar.

4. Jezus dat ding is lelijk.

5. Een Novitec Rosso 430 eet deze als ontbijt.
@raphael:
1. Het is op een nat wegdek
2. Je beult er niet elke dag mee
4. Gelukkig is een GTR een stuk exclusiever dan de zoveelste 911 Deze kleursetting en stickers zijn idd lelijk
5. Een GTR kan je ook al een ‘gewone’ wagen gebruiken.
Eindconclusie is dus kanonskogeltje spelen.
Nee,toch maar niet,liever het Volvo bommetje,Polestar c30.
Wouter, pas je wel op met je rijbewijs? We willen je nog wel vaker aan het werk zien!
Ik vraag me toch af HOE goed is dit allemaal voor die motor?
Het is natuurlijk ongelooflijk gaaf, maar kan die ontwikkelde standaard V6 het allemaal wel aan op langere termijn met zo’n opfok-kit? En hoe zit het met de garantie als je motor na 3 maanden zegt, Ga maar lekker Fred Flintstone spelen en doe het verder zelf maar…PLOF!
1 op 14? Alleen bij 14 km aan een sleepkabel, motor stationair. Moet je er wel bij zeggen.
hey ik vond op youtube een dyno van dezelfde gtr (zelfde nummerbord) :) :

http://www.youtube.com/watch?v=r3NT5_Hcx_g&feature=fvw
Voor 20-30K ga ik wel naar Essinge Dieseltuning, die doet wat meer aan een motor dan IC, Injectors, turbo’s en Mapping om er zoveel meer vermogen uit te halen. (Zie ook hun RS6 met 950pk en X5M met 900pk)……….
Kost dat pakketje maar 20 mille? Ik dacht toch dat het een stukje duurder ging zijn…Wel een beest dit ding.. Gaat wel heel vlot :-)
en toch vind ik het niks…
Die GTR is hard op weg om echt de opvolger van de Skyline te worden, da’s ook al zo’n tuning-object geworden! Jammer!
De Switzer GT-R R35 R1KX heeft weer een nieuwe snelste tijd gereden… 9,01! opde de 1/4 mile eindsnelheid 162.42mph= net geen 260km/u op 400 meter met staande start… damm!
http://www.youtube.com/watch?v=yp-gVUA1SaY&hd=1&t=1m40s
Waanzinnig ding, alleen heb ik drie vragen;
1) Waar is die te koop?
2) Hoeveel kost die?
3) Hoe hard gaat ie?
Nog bruter, nog sneller dan een standaard GT-R, snelle gaat het niet meer worden. Wat blijft de Nissan GT-R toch een bloedmooie auto met monsterlijke prestaties. Geweldig in een woord.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).