Ferrari’s nieuwe F1-auto heet F150

Auteur: , 34 Reacties

Aanstaande vrijdag wordt in Maranello de Formule1-bolide onthuld waarmee Fernando Alonso en Felipe Massa in het seizoen van 2011 moeten gaan proberen de wereldtitel bij Ferrari terug te brengen. Twee dagen voor de onthulling hebben de Italianen alvast de naam bekend gemaakt: F150. Een naam met een Italiaans historisch-patriottistisch tintje.

Het is namelijk een eerbetoon aan de eenwording van Italië in 1861, dit jaar 150 jaar geleden. Op zich zullen sommigen meteen associaties krijgen met Fords goedverkopende pick-up truck, en dat neem ik ze niet kwalijk, maar dit is toch echt van een ander laken en pak. Een kleine voetnoot bij dit geheel: eigenlijk was de unificatie (Risorgimento) pas in 1871 echt een feit, dus eigenlijk zouden ze ‘m F140 moeten noemen.

Na de F60 in 2009 en de F10 vorig jaar is het dit jaar de beurt aan de F150 om zijn beste beentje voor te zetten. Het scheelt overigens maar een cijfertje met de interne codenaam voor de prachtige Ferrari FF, die tot zijn onthulling als F151 door het leven ging.

Om de trots voor het vaderland nog extra te accentueren belooft Ferrari de Italiaanse vlag een nog prominentere plek op de bolide te geven dan voorheen. Over twee dagen zijn wij uiteraard bij u terug met de onthulling van de F150, want ondanks veelvuldig gesputter doet Ferrari ook volgend jaar weer gewoon mee.

Voor de vergelijkers onder ons; hieronder een afbeelding van de F60 en de F10. Benieuwd hoe anders de F150 er uit gaat zien.

Ferrari F60

Ferrari F1034 reacties

mooier dan de vorige
@supercarwaar: En hoe weet je dat? De foto’s zijn de 2 vorige modellen hoor ;)

In elk geval post je deze 2 foto’s best ook nog eens als de nieuwe er is :p
@supercarwaar: *fail* die laatste is degene die ze in 2010 gebruikt hebben.
@sir_smokalot: 2e paragraaf, 4e regel: van een ander laken EEN pak.
Uhm…..nee? Niet zoveel Hans Teeuwen kijken jij.
@sir_smokalot: toch wel.
@sir_smokalot: aanpassen joh…
@Megakix: misschien is het in dit geval wel goed. Dat het niet alleen van een ander laken is, maar meteen ook een ander pakje. Dus anders, maar dan anders. Dus eigenlijk hetzelfde.
@rotarypowah: Die uitdrukking bestaat niet. Hij moet ’t uiteindelijk zelf weten, ik haal de fouten die ik lees er maar uit. :)
@sir_smokalot: Als we dan toch eigenwijs willen gaan doen.

“19) van hetzelfde laken een pak (=dezelfde soort aanpak of respons.)”
Bron: http://www.woorden.org/spreekwoord.php?woord=pak

;)
PS: Hans Teeuwen is best grappig.
@As_long_as_it_is_fast: van een ander laken een BROEK.

Zo ken ik het spreekwoord toch…
@Esprit_de_Flandre: en die met broek luidt:
Van hetzelfde laken een broek. ;)
@As_long_as_it_is_fast: Damn, das juist. Verwarrend hé, dat ‘Ollands taaltje. Je zou er zelf nog van beginnen wartaal uitslaan…
Kijk, das lief van Ferrari. Vanavond ga ik eens wat van de eenmaking van Italië bestuderen. Geschiedenis is altijd interessant. Brengt wat cultuur bij en zo…
nou we zullen het gaan zien… :D hopelijk wint alonso dit jaar wel :D
Ik denk dat de nieuwe auto rood gaat worden…
Denk je? We zullen zien!
@sir_smokalot: Hij zal alleszins niet donkerpaars met fluogeel zijn.
@xilver: Ik hoop op een felle blauwtint. En met fel bedoel ik niet, smurf- of babyblauw.
Hoe kan de F60 daar op slicks staan? Dat was toen niet reglementair.
Toch..? :roll:
hij zal optisch veel geijkenisse hebben maar het gaat om de details die het verschil uitmaken. wel zullen de spoilers een andere vorm krijgen want die worden verstelbaar. maar revolutionair zal het verschil niet zijn.
Damn…al die vernoemingen…begin er strontzat van te worden. Nu nog overigens proberen om het F1-circus weer eens ‘op de kaart’ te zetten, met wat meer spectakel…ach…tegen wie zeg ik dit eigenlijk…F1 = doodgeboren kind dat zelfmoord heeft gepleegd…(?)
Héél die auto voorzien van driekleurige racingstripes. Linkerkant rood midden wit en rechterkant groen! 8)
Komt hij er ook met dubbele cabine?
@Gideon: Ja, en hopelijk ook in een Lightning versie
F150 was toch voor Ford een historische naam?
;)
Kan niet wachten op het nieuwe seizoen!
@xilver: …ga je ondertussen wat anders doen ? :lol:
Ford en Ferrari hebben geen goede geschiedenis samen. Ford wilde ooit Ferrari overnemen en toen dat door Enzo zelf werd tegengehouden heeft Ford hun GT40 gebouwd die uiteindelijk 4x Le Mans heeft gewonnen ten koste van Ferrari. Na een aantal jaren heeft Ferrari natuurlijk met de F40 al laten zien veel geavanceerder te zijn en nu met deze Ferrari F150 wordt de Ford F150 helemaal gedegradeerd tot een dikke, logge, zich traag voortbewegende, hersenloze zuipschuit. :-)
@betonstaal: Hmm, ik denk niet dat die episode nog echt speelt hoor. Denk zelfs eerder dat Ferrari zal getwijfeld hebben om hem F150 te noemen, juist om niet geassocieerd te worden met de Ford F150, die veel bekender is, en dat altijd zal blijven…
De naam F150 is volgens mij gewoon puur eigenbelang van Di Montezemolo. Met z’n politieke anti-Berlusconi clubje Italia Futura wil hij het imago van Ferrari gebruiken om meer aandacht te krijgen in de media.

Maar ach, wat maakt het ook uit… het Ferrari naam/logo wordt toch al te pas en te onpas overal op geplakt, daar kan een politieke partij ook nog wel bij. Zou wel leuk zijn als de Italiaanse vlag echt mooi op de auto komt te staan… dan heeft Ferrari voor het eerst sinds jaren weer eens echt een afwijkende livery en dat juich ik wel toe.
@Jer: ik stem voor een parlement waarin Ferrari-monteurs zitten… :-)
“..Om de trots voor het vaderland nog extra te accentueren belooft Ferrari de Italiaanse vlag een NOG prominentere plek op de bolide te geven dan voorheen..”

Nou.. noem mij maar blind dan.. ik heb mij net een half uur scheel zitten staren op die twee plaatjes hierboven, maar ik zie echt geen Italiaanse vlag op die bolides.
Kijk uit naar het nieuwe seizoen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).