Gefacelifte Honda Accord debuteert in Geneve

Auteur: , 32 Reacties

Ben je al een beetje bijgekomen van het nieuws dat Honda niet op de AutoRAI staat? Dan hebben we een pleister op de wond, want in Genève kan je kennis maken met de vernieuwde Honda Accord sedan en tourer.

Hoewel de huidige Accord nog geen drie jaar op de markt is vond Honda het kennelijk toch hoog tijd het model te faceliften. Wat vooral opvalt is zijn nieuwe ‘fascia’, met nieuwe koplampen en dito grille. Ook zijn rondom de bumpers aangepast en is de Accord aan de buitenkant van wat meer bling voorzien.

Onder de motorkap gebeurt er nog weinig. Honda introduceert wel de 150 pk sterke 2.2 i-DTEC in de Accord, een relatief zuinige diesel die per kilometer 138 gram Co2 uitbraakt, en daarmee nog (zeer) royaal in het 25% bijtellingstarief valt.

De topmodellen zullen worden voorzien van goodies als bi-xenon verlichting en Active Cornering Lights, en in het interieur zijn de kleurtjes een beetje getweaked. De meeste modellen hebben namelijk nieuwe stoffen gekregen voor op de stoelen en in de deuren. Verder hebben de Japanners hun best gedaan de auto stiller te krijgen; als het goed is, wordt het geluid in het interieur nu nog beter gedempt.

De nieuwe Accord staat vanaf april bij de dealers.32 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Zonde, vond de achterkant zo mooi…
Ach, facelift. Ik dacht al, die lijkt precies op de oude.
Generatie 9 of facelift?
Die Tourer ziet er toch prima uit, durf ik wel op mijn oprit te zetten…
“De topmodellen zullen worden voorzien van goodies als bi-xenon verlichting en Active Cornering Lights…”. Zoals het Nederlanders betaamt, zal het merendeel wel weer uitwijken naar de goedkopere versies…
@F1Tim: Omdat we, zoals het een goed Nederlander betaamt, aanzienlijk meer belastingen moeten betalen op een auto als de ons omringende landen wellicht? Het moet uit de lengte of breedte komen.
Vind die station best wel mooi en dat interieur ook wel. Zie ze btw echt bijna nooit rijden.
één woord: SAAB
@tomasubbink: één woord: HONDA.

Ik zie er geen Saab in hoor…
Blijft een leuk alternatief voor mensen én luxe willen rijden, én niet hetzelfde willen als iedereen.

Jammer dat ze niet zo goed verkopen.
@dondeboer: Als ze beter zouden verkopen, dan rijdt je weer wel hetzelfde als ‘íedereen’. Ik denk dat Accord-bezitters de exclusifiteit wel op prijs stellen.
@Pallas: Exclusiviteit natuurlijk!
@Pallas: De bezitters misschien wel. Maar denk dat Honda niet zo tevreden is met de exclusiviteit…
Die sedan is super, maar die tourer is net een lijkwagen.
Ja nee, dat is het dus niet. Te hoekig qua lijnen, zint me niet. Ik kan hem niet apprecieren. En al zeker die achterkant niet. De voorkant lijkt mee te vallen.
Maar alsnog geen koop voor mij.
Zonder nieuwe zuinige motoren en een flink verlaagde prijs is dit model kansloos op de Nederlandse markt.
Beetje inspiratieloos design. Doet me niet zoveel. Het lijkt er ook op dat ze die uitgeklopte wielkasten bij de Mazda 6 vandaan hebben gehaald.
Mashell zei het ook al… Zonder “zuinige / moderne” motoren(helaas)kansloos in NL. De prijs (van meest logische koop, de diesel dus)zou mijn inziens rond die van de VW Passat moeten zitten… De Honda diesel begint echter op bijna € 38000,- waar de VW op € 30500,- begint… En dan hebben we het nog niet eens over de afschrijving na 3 jaar… Op benzine gebied zou het nog enigszins een overweging kunnen zijn…
@tvr1974: Jammer dat mensen dan liever voor de passat gaan, want vind de tourer mooier dan een passat
Blijft een zeer goede auto….
Nu maar hopen dat de voordelige Elegance Special/Limited Edtion-uitvoering blijft…
Ik weet het al jaren, later koop ik een honda accord :).
Mooi dat nu ook de 180 pk diesel erbij komt.

Tourer 2.2 diesel 180 pk…..nice !!
Als het een Opel of VW was vond iedereen het geweldig.. de Tourer ziet er gewoon kloek en strak uit. Ik heb deze eens gereden:

http://www.autogetest.nl/images/stories/foto/honda/accord_tourer/middle/honda_accord_9.jpg

Rijtest: http://www.autogetest.nl/autotests/tests/item/honda/honda-accord-tourer-20-i-vtec-executive.html?elementtabs=&elementtabs=0 Gewoon een fijn ding. Mazda6 SportBreak blijft natuurlijk de mooiste station maar de Honda is van binnen wel even wat fraaier
@Atenza: Ik denk dat ik ook maar eens een testritje aanvraag…
Beste redactie,

Als pleister op de wond dat Honda niet op de Rai staat, geef je aan dat hij wel in Zwitserand op de beurs komt.Uhhh. Scheelt even toch wat kilometertjes.
Geeft niet, ik heb de oplossing. Jullie regelen voor mij een leuk automobieltje uit jullie teststal…zat te denken aan die gave Maserati 4-porte GTS. Dan zal ik rijden en mogen de boys Wouter en Ruben en Mister AMG achterin en die mooie blondine A naast mij. Deal?
@wolf: Doe geen moeite man, ik ga daar sowieso al naartoe…al moet ik met de fiets ;-) Is veel goedkoper dan jouw oplossing en de babe heb ik al mee.
Eigenlijk wel jammer dat deze zo ondergewaardeerd is. Super auto! Wel duur, misschien dat je ze daarom ook zo weinig ziet denk ik. Voor de kwaliteit hoef je het niet te laten. En lelijk is die ook niet. Ik vind hem er in ieder geval mooier op geworden.
Ziet er goed uit net als kia optima, maja nederland is nou eenmaal vw en Opel geil, dus dit wordt hem weer niet denk ik, al vind ik dat zeer jammer
Best een mooie wagen! Zal wel degelijk in elkaar zitten en goed rijden, echter een 2.2 is gewoon niet aantrekkelijk :(
Saai.
Zie hem niet veel, maar wel een mooie en speciale verschijning in het echt ., Zie in die facelift “photoshoppix” niet veel nieuws , toch ga ik hem eens testen ???

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).