Video: Nissan GT-R nieuw vs tweedehands

Auteur: , 50 Reacties

Iedereen wil een Nissan GT-R. Niet verwonderlijk, het is de Bugatti Veyron voor het volk. Een Japanse allesverslinder. Veel te hoog gegrepen voor Europese concurrentie in dezelfde prijsklasse. Hoe zit dat dan eigenlijk als je twee Nissan's GT-R tegenover elkaar zet?

Voor 120k euro koop je hem nu nieuw. Veel auto en nog veel meer performance. Vergeet je voor het gemak de (illegale) rest-BPM dan haal je voor de helft al een leuk tweedehandsje uit Duitsland. De aanbieding van de eeuw?

Een aantrekkelijk aanbod is het zeker. Je zal er Porsche’s mee zoekrijden, Audi’s RS6, Bentley Continental‘s. Heel veel lol en ego-strelen tot je het facelift-model tegenkomt. In de video’s is duidelijk wat een jaartje R&D bij Nissan uit kan maken. Er zijn weinig auto’s die bij de start al zo veel vermogen over kunnen brengen. Daar kan zelfs een Switzer P800 niet aan tippen. Hoewel, die trekt er met 100km/u natuurlijk vol voorbij.

Het kiezen is steeds moeilijker. Een standaard Nissan GT-R tweedehandsje, een tweedehands met Switzer-kit van nog eens €20.000,- of toch zo’n glimmende nieuwe? Voor het prijsverschil met nieuw koop je er met gemak een schade GT-R bij voor onderdelen.
50 reacties

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
Ik wil die rijtest van Switzer weer bekijken, maar krijg telkens “unknown login key”..?
Als ik rechtstreeks naar ABHD ga en dan het filmpje krijg ik hetzelfde..
Anyone?
@Brutus: het werkt als het goed is om de URL in de titelbalk aan te passen naar de originele link en dan opnieuw de pagina te laden. Hopelijk hebben we het probleem snel verholpen.
@Alwood: Bedankt! Dit werkt inderdaad. Denk ook, zoals Freude_am_Fahren al zegt, dat het aan Google Chrome ligt. Als ik naar autoblog.nl ga blijft ie soms “hangen” op de aanvraag versturen naar autoblog.nl en netwerk.autoblog.nl. Als ik dan refresh is er niks aan de hand.
@Brutus: ik heb hetzelfde probleem ook. Ik denk dat het aan Google chrome ligt. Met firefox heb ik dat probleem niet.
@Freude_am_Fahren: Ik heb het probleem ook soms met Firefox.. Maar enkel als je meerdere autoblog pagina’s tegelijk laad..
Voor de helft van de prijs is zo’n tweedehandsje natuurlijk interessant. ’t Is niet alsof je dagelijks op circuit zit om de limieten op te zoeken, en zelfs als je het eens doet heb je toch nog genoeg plezier aan je tweedehandsje…
@Esprit_de_Flandre: maar wel dagelijks voor het stoplicht en op de oprit van de snelweg! ;)
@Alwood: Zelfs dan nog…
Zo zie je maar die LED verlichting voegt toch snelheid toe
Dus, nu is de GTR zelfs koning op een dragstrip, voorheen werd hij op drags nog weleens eruit gereden, maar dat is nu verleden tijd? =)
2012 versie wel launch control, 2011 niet?
@Prutsor: ja versie 3 met een hoger toerental maar een iets minder agressief opkomen van de koppeling meen ik. Verder schijnt de nieuwe veel leuker te zijn met meer feedback en meer gevoel over de algehele balans van de auto. Dus absoluut de nieuwe nemen al je mag/moet kiezen.
Is dit niet gewoon kwestie van een software update? Of zou er ook nieuwe hardware aan de launch control te pas komen?
@sacha: volgens mij zijn er in de versnellingsbak wel wat verstevigingen doorgevoerd. Bij de oude wilde de “1” nog wel eens helemaal aan gort draaien. Een van de redenen dat ze in 2009 zo moeilijk deden over launch control en die in 2010 deels verwijderden.

Verder mogelijk andere dumpvalves en aangepaste uitlaat voor een betere gasrespons? maar dat weet ik niet zeker.
@sacha: over de hardware in de aandrijving is weinig nieuws bekend maar het hele chassis en de wielophanging is wel duidelijk onderhanden genomen ten einde betere prestaties maar vooral meer enjoyment te leveren.
@sacha: Lees dit stukje maar eens: http://www.gtrblog.com/tag/2011/
120000 euro? In België kost hij maar 90000…
@jackl: Dat is altijd zo hier in Nederland… In belgie kan je bijvoorbeeld een redelijk aangeklede Peugeot kopen rond de 18000 euro… In belgie is dat maar 12000. Is echt niet normaal, wat voor een verschil.
ik vindt het toch maar een aardslelijk ding hoor.:(
Iedereen wil een GT-R? Persoonlijk ga ik liever fietsen dan een GT-R te bezetten!
@911GT2: tja ga je gang niemand die daar mee zit
@w0o0dy: Het is toch apart dat de grootste anti-GTR mensen toch verdomd vaak de lui zijn met Porsche referenties in hun nickname, he? :D

Valt me gewoon op!

*voegt olie toe aan vuur*
@bozewolf: je hebt gelijk
Van die 1-kennige typjes die alles afkraken dat niet van het über saaie gaap-gaap VAG komt.
Ik vind de GT-R in ieder geval een kei van een auto.
Als ik een 911 of GT-R mocht kiezen als cadeau dan werd het zonder twijfel een GT-R.
@bozewolf: ja typisch hè, die mensen die hun voorkeur laten blijken. Doen jij en je broertje wOoOdy natuurlijk nooit…
Ik ben btw helemaal niet anti-GTR mocht je dat denken. Super hoe ze de snelle autowereld op zijn kop gezet hebben! Maar betekent niet dat iedereen gelijk een emotionele band met die auto moet hebben.
@Ferdinand1: Voel je je aangesproken?
@Ferdinand1: er is wel een verschil tussen “geen emotionele band hebben met een auto” en “allerlei onzin en onwaarheden de ruimte in slingeren om je keuze voor de duurdere auto te verdedigen”. Niemand hoeft van mij de GT-R geweldig te vinden, iedereen die ermee rijdt en die de geschiedenis en de totstandkoming kent snapt hoe bijzonder en in zekere zin geweldig het ding is. Haters zijn vooral types die het niet kunnen betalen maar hun hoofd hebben geprogrammeerd een bepaald merk geweldig te vinden en de rest niets, whatever it takes. Dat soort lui krijgen regelmatig tegengas. Onzin blijft onzin, ook als het gebaseerd is op een emotionele voorkeur/aversie.
@w0o0dy: snap ik allemaal. Maar ik vind de reactie van bozewolf onnodig. Beetje té uitlokkend naar mensen met een voorkeur die niet naar Nissan uitgaat, terwijl het niet eens nodig was, want 911GT2 verkoopt geen onzin (ook niks nuttigs btw..). Maar dat weet onze wolf zelf ook (*voegt olie toe aan vuur*)..

Maar als iemand onzin verkoopt heb je gewoon alle recht om tegengas te geven!
@911GT2: Haha waarschijnlijk omdat je nog helemaal geen rijbewijs hebt zeker?
Doe maar 140k euro voor de nieuwe, van het verschil schaft volkse ik nog twee nieuwe autos aan. Voor oma.
Knap van Nissan dat ze de GTR, die al enorm goed was, nog zo hebben kunnen verbeteren!
@koen92winterswijk: Of de oudere worden heel snel slecht?!
Het zegt zo lekker weinig, dit soort filmpjes. Kan net zo goed aan de banden liggen.
Best groot verschil ook nog in dat sprintje.

Fantastische auto. En het kost (relatief) geen kloot.
zo groot is het verschil niet, ziet er uit als 0.5 sec verschil…
@rikl: op een sprint van 0-100 is 0.5 sec toch wel een reële winst, als je uitgaat van 5 sec, dan is het toch 10 procent winst. (ik weet, dit is niet de echte tijd). oftewel; er is wel degelijk verbeterd!
@NLBUURMAN: ja, maar goed dat verschil merk je niet eens…
het verschil 0 – 160 zou denk ik groter zijn
Ze hebben al een auto die het meeste andere spul zoek rijdt, Nissan weet het gewoon grondig te verbeteren. Waarom verspillen die mensen hun tijd nog aan Micra’s?
@Citrofiel: Ja dat vind ik ook. Ik heb mijn mening hier al vaker geventileerd.. Nissan is het meest schizofrene automerk ter wereld. Aan de ene kant bouwen ze vreselijk gave kanonnen. De GT-R, Skylines, 370Z, enz. Aan de andere kant zijn ze bezig met waanzinnige truttenschudders.. de Micra.. de Almera.. wat een armoe.. vreemde bedrijfspolitiek.
Ik ga eens niet moeilijk doen en zeggen dat je eender welke voor m’n deur mag zetten… ;)
Een van mijn favoriete auto’s ! En de nieuwe is dus nóg weer sneller…ongelooflijk wat die Jappen in dit bakkie hebben losgelaten.
aardig verschil zit ertussen
Altijd grote GTR fan geweest… tot ik vorig jaar een fluo oranje met de luidste uitlaten ooit + tune (535 hp op de wielen) 3x vernederde aan het stoplicht met de 997 turbo (555 hp op de motor)…only in Dubai natuurlijk:)
@Phille: En toen werd je wakker?
Ze starten gewoon niet op hetzelfde moment, je ziet de ‘nieuwe’ ietsje eerder vertrekken. Als ze gelijk vertrekken zal het verschil zo groot niet meer zijn.
Leuk en aardig allemaal. Maar uiteindelijk is launch control, flappy pedal gearbox en 4wd iets voor prutsers. Zoals Rohrl al zei: in een 4wd kan zelfs een gedresseerde aap rijden. Conclusie is dus dat die don perridon dit had moeten rijden in plaats van carrera gt
@KUYL: Jij hebt zeker ook nog een choke in je auto. Want het automatisch bijstellen van je benzine en lucht mengsel is voor prutsers…
@ smulders, nee helaas voor je maar met een choke bestuur je ook geen auto
Da’s toch wel een serieus verschil in acceleratie hoor. Blijft een fantastische wagen die GT-R, ik zou er zeker wel eentje willen. Hier in BE kost de Black Edition trouwens 91.000€ all-in, er is behalve de kleurstelling geen enkele optie te kiezen bij de GT-R, dus dan is die 91K echt wel een koopje gezien het beest dat je ervoor in de plaats krijgt.

Jaja, /me like :)
430 pk aan de wielen en 538 Nm.

http://www.youtube.com/watch?v=vL9uKTtzsDY

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).