Gespot: Magistrale Maserati Bora

Auteur: , 24 Reacties

Tweezits Italiaanse sportwagens uit de jaren zeventig, daar kun je nou menig petrolhead midden in de nacht voor wakker claxonneren. Terwijl Lamborghini de Countach nog niet helemaal af had, kwam Maserati -destijds onder leiding van Citroën- alvast met de Bora. Een naam die nu misschien verbonden is met de VW Golf-plus-kont, maar 40 jaar geleden wel iets meer aanzien had. En ja, ook in Nederland rijden ze nog steeds rond.

In 1971 werd de Autosalon van Genève verrijkt met de komst van de Maserati Bora. Een tweepersoons sportwagen getekend door Giugiaro en voorzien van een potente 4,7 V8. In tegenstelling tot de dollemans Countach van Lamborghini was de Bora een tikkeltje luxueuzer en beschaafder in de markt gezet. Toch wist de 310 pk sterke Italiaan de honderd km/u in 6,7 seconden aan te raken.

Twee jaar geleden hebben we de Bora al eens in een welverdiend spotlightje gezet, dat lees je HIERR. Een Autojunker kwam onlangs dit exemplaar tegen bij een Zweedse meubelentoko in Groningen. Alle foto’s daarvan staan op Autojunk!

Als bonus: James May die de klassieke Bora aan de (drie)tand voelt.24 reacties

Die is wel machtig mooi!
Prachtige wagen, ken het filmpje uit m’n hoofd. “But the Bora… is the exception.”
Deze heb ik ook wel eens zien rijden in Groningen
Zo’n ouderwets blauw wolkje uit de uitlaten..
Mooi geluid ook trouwens
Prachtige wagen
Tegenwoordig lijkt iedere oldtimer in Nederland geïmporteerd te zijn, deze vormt geen uitzondering, (“YA” kenteken). Dan vraag ik me af wat we in nederland vroeger reden dan?
Altijd al een mooie drietand gevonden, dit kleurtje staat hem ook wel goed. Maar gaan winkelen bij Ikea met zo’n auto, ik weet niet, klopt ergens niet helemaal.

De bruutste (niet de mooiste) Maserati is trouwens de Shamal wat mij betreft :

http://www.allsportauto.com/photoautre2/maserati/shamal/1990_maserati_shamal_01_sb.jpg

Iig, leuke spot!
@kingkay: Ik zie een hoop delen van de vormgeving terugkomen in andere auto’s. De vorm van de achterste wielkast komt enigszins terug in wat VAG-ontwerpen, zoals de Polo, de Lupo/Arosa en de eerste generatie SEAT Toledo. De achterbumper was een mooi voorbeeld voor de helft van de Marktplaatsadvertenties onder ‘auto-onderdelen’.
Een jaar of 25 geleden heb ik er een bouwpakketje van gemaakt… schitterend ding toch.
Goed dat zoiets ook de voorpagina haalt.
Gek genoeg heb ik de merak altjd mooier gevonden!
Ik vind de Merak iets rommeliger, maar ook zeker niet verkeerd. Bovendien is het een halve SM, dus daar heb ik wel een zwak voor. Een Bora heb ik nog nooit on the road gezien, lijkt me wel erg leuk want het is een erg mooi en bijzonder ding, met bovendien een indrukwekkende motor!
Wat een beauty van een auto. Dat front, die lijn, perfect. Alleen aan die coda tronca (of mag je die term alleen bij Alfa’s gebruiken?) kan ik nooit wennen, eigenlijk op geen enkele auto.
Heel klein van binnen en een klote zitpositie ,maar ontzettend mooi ;)
Reed daar langs en zag hem ook al staan. Helaas had ik geen tijd voor een foto :'( :(
Wauw. Gewoon… Wauw.
Leuk om mijn spot hier zo terug te zien:D,
Vind hem zelf persoonlijk ook wel mooi. Had dit niet verwacht tegen te komen en al helemaal niet op de parkeerplaats van de Ikea
@mercedesbenzforlife:

Staat ook wel eens vlak bij het station in de stad.
Eigenaar heeft daar een huis.
Als ik in zoiets rond zou rijden, had ik ook altijd kleenex bij de hand…. ;-)
Maserati was en is altijd zijn tijd vooruit geweest.. Daarom zeg ik ook dat ze beter kunnen stoppen met dat SUV project. Blaas het af en maak er een Lancia van. Het hoort gewoon niet bij Maserati helemaal al omdat dit ding achteraf, na alle andere merken komt en niet voor alle andere merken zoals ze normaal doen…
Wat een heerlijke Maser is dat zeg! Bora of GranTurismo? Ik wist ’t wel!
Heb ik ook wel eens gezien in Groningen
Eigenaar heeft ook een blauwe Shamal en Ferrari 360 Modena.
Zou die veel kunnen meenemen uit de Ikea? Niettemin prachtige wagen.
Wat een geweldige auto zeg! Hij komt op mij zo verfijnd over dat ik hem na een simpel filmpje misschien wel boven de Countach zou verkiezen… De luxe, makkelijker te sturen, geweldig uiterlijk en een prachtig uitlaatgeluid, wat wil je nog meer?
Kan het kloppen dat de eigenaar een wat oudere man is? dan heb ik deze mooie Maser laatst ook zien rijden, op de weg van Haren naar Groningen dacht ik
Mooie auto! Moest meteen aan deze denken.. prachtig als op een gegeven moment de bare-ends er onder uit flikk****.. :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=nxhmD12qWCQ

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).