Megaplaatje: alle Autobots bij elkaar

Auteur: , 22 Reacties

Een Bumblebee of een Optimus Prime opnoemen kunnen we allemaal wel. Maar wist je dat er in de originele Transformers-tekenfilmserie maar liefst 54 Autobots voorbij kwamen? Nee? Dan weet je dat nu. En dit zijn ze.

Ter lering ende vermaak: Een handige infographic -in de stijl van deze Batmobile-pica- die duidelijk weergeeft welke Autobots er in de originele Transformers schitterden. (Dus nog voordat Michael Bay er miljoenenproducties vol goed ogende chickas en veel special effects van maakte.)

Van een Lancia Stratos, Ferrari Testarossa, Lamborghini Countach tot aan een Datsun 280 ZX. Ze deden allemaal mee toen de epische tekenfilmserie tussen 1984 & 1987 op de buis kwam. Reden genoeg voor carinsurance.org om ze te verzamelen en in één plaatje te proppen. Maarrr, er schijnen nogal wat foutjes in te zitten. Aan de diehard Transfomers-fans om ze te vinden. (via Jalopnik)

Autobots, transform and roll out!22 reacties

Eindelijk een nuttige topic voor mij :oops:
Van de plaatjes van de auto’s klopt iig ook weinig. Wat is dat nou voor Testarossa? Of een S3 Land Rover?!
Helaas staat hij vol fouten.
Verkeerde optimus, verkeerde bumblebee, de New beetle die in 98 uitkwam en niet in 94, en bijgevolg ook niet in de cartoon van 84 kon zitten, zelfde geld voor de countach van sunstreaker.
@Preske: Idd. Het eerste wat mij opviel was dat van de New Beetle. Bouwjaar klopt niet (is 1998) en hoe kan die in een cartoon zitten die tussen 1984 en 1985 werd getekend?!
@Preske: Er staat wel degelijk 1967 VW Beetle bij Bumblebee. Die van 1994 is Bumblebee/Goldbug uit “Transformers: Animated” dat liep vanaf 2008. (Met dank aan IMDB)
Vol fouten of niet, het blijft heerlijke nostalgie. Heb bij m’n ouders in de kelder nog steeds een hele bak vol Transformers staan, naast de Lego, de GI-Joe’s en de Mask speelgoedjes.

Ja, eigenlijk, Mask. Waarom hebben ze dat nog geen nieuw leven ingeblazen? Dat was ook een hele leuke reeks, en het bijhorende speelgoed was fantastisch gewoon.
@kingkay: Er staat een film van M.A.S.K. gepland voor 2012 / 2013;)
@GeroWe: ah? :) Da’s leuk nieuws, wist ik niets van. Hopelijk blijven ze ietwat trouw aan de originele opzet van het concept.
Zag ,m al op jalopnik en idd paar grote faals er tussen.
Snap ook niet dat ze voor de film meer uit zijn gegaan van de Generation 1 stijl, zoveel beter als die rare dingen die nu door het scherm springen.
MEGATRON>>>TANK/BLACKBIRD
Moet hier niet in koeien van letters NERD ALERT boven staan?

Opvallend: Slecht 1 Amerikaans merk in die top 7. Tegenover drie Aziatische en 3 Europese. Dat zegt wel iets over de interesses van de makers van de makers van Transformers.

De Lancia Stratos Robot is wel leuk, met die Alitalia-kleuren.
@Esprit_de_Flandre: Leg me eens uit wat een fanmade poster te maken heeft met de interesse van de makers van de transformers?
De auto’s in de top 7 (wie gebruikt er nu eigenlijk een top 7, behalve dan om zijn eigen fail-punt duidelijk te maken) zijn volledig random (op optimus na natuurlijk)
@Preske: Uitleggen? Eens goed kijken.

“The most brands used by the autobots, as clearly labeled in the original “Transformers” cartoon.”

Kijk, volgens mij staat hier dus dat de meeste autobots uit één van die zeven merken ‘Transformen’ (ahum). De modellen staan er zelfs bij (blijkbaar was Bumblebee vroeger een kever :P ).

Dit lijstje is dan wel fan-made (wie anders zou zich daarmee bezig houden), maar het is niet random (want een fan die fanatiek genoeg is om zo’n lijstje te maken, weet er wel wat van). Het zijn de auto’s gebruikt in de oorspronkelijke tekenfilms. En dat zegt dus iets over de makers, en wat zij vonden van Amerikaanse auto’s uit die jaren en ervoor.

In de films nu moet het natuurlijk bijna allemaal Amerikaans zijn, want Hollywood moet het Amerika-gevoel aanwakkeren, en vooral de kwakkelende US-autogiganten wat gratis reclame geven…
Idd een compleet fouten-gala. De ene keer is het een verkeerd type voertuig. De andere keer weer een compleet verkeerd plaatje. Jammer…
heb thuis optimus prime, lightspeed en wideload nog liggen
en van de decpticons heb ik starscream ook nog ergens liggen, oooooh die goeie ouwe tijd!
Is het ook iemand opgevallen dat ze denken dat de Stratos uit 1977 komt en een Turbo uitvoering heeft?
@ carmasterr

dat plaatje zit VOL fouten, maar toch, leuk!
Soundwave blijft de beste transformer.
Ik ben sowieso sidesweeper, geen twijfel over mogelijk. :D
Volgens mij waren er nog meer Autobots want er waren ook vliegtuigen bij. Jaja, bij de Autobots én bij de Decepticons.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).