Echt? Dacia Duster met Nissan GT-R motor (850pk)

Auteur: , 48 Reacties

Kennen we deze ijsracer van Dacia nog? Een omgebouwde Duster, speciaal geprepareerd zodat ex-Formule 1-coureur Prost ermee kon racen in de Franse Andros Trophy. Maar de ambities van het Roemeense merk gaan verder dan alleen wat spielerij op ijs. Er zou namelijk een Dacia Duster met GT-R V6 in de maak zijn. Die moet mee gaan doen aan de epische Pikes Peak hillclimb.

Stel je voor, een cheapo-SUV met de turbokracht van een gemodificeerde Nissan GT-R. Volgens berichten in de Franse media zit het er aan te komen: Dit jaar verschijnt de race-Duster aan de startlijn in Colorado om mee te doen met Pikes Peak. De coureur die het pk-geweld naar de top mag sturen is Jean-Philippe Dayraut, die momenteel nog met een 1-Serie racet in de Andros Trophy.

Tork Engineering zal de ombouw verzorgen, dezelfde firma die verantwoordelijk is voor de bovenstaande ijsrace-Duster van Prost. Aangezien de contacten tussen Dacia en Renault-Nissan nogal innig zijn moet het ritselen van een GT-R-blokje geen probleem vormen. Het gewicht van de Duster met Nissan-power zal niet ver boven de 900 kg uitkomen. Nobuhiro Tajima en Rhys Millen, het kan zijn dat jullie bij de komende Pikes Peak-race wat Oost-Europese concurrentie te verduren krijgen. (via leblogauto)48 reacties

shit, de Duster is gewoon echt cool! Helemaal geschikte auto om een GT-R blok in te stoppen ook, ik wil ‘em! ;)
Jammer dat ie optisch ook verbouwd is, stel je voor; standaard duster uiterlijk. GT-R blok/onderstel…:lol:
@wanker: Je moet dan ook ff lezen. De plaatjes zijn van een andere auto. De duster-met-v6 komt pas veel later.
Nu mogen ze bij Dacia zelf ook zeggen: “This is so not us.”
@Gideon:
dikke lol :lol:
@Gideon: Dat is precies wat ook in mij op kwam
En op de achterkant een kleine sticker met daarop:

powered by Nissan

netzoals bij Ssangyong
Goed voor Dacia’s imago. Maar ook weer niet daar die eco-merken zoals Skoda toch hun eco-imago moeten houden. Had ik hier niet ergens gelezen dat Skoda ging stoppen met de Superb?
Laten we hopen dat de Duster de eland-proof door deze nieuwe motor (= lager zwaartepunt) beter doorstaat! Wel de perfecte sleper, zonder ‘ralley kostuum’.
Wat was er ook al weer mis met Dacia?
Ziek, benieuwd of dat record eraan gaat. Zou wel ultieme reclame zijn voor Dacia, Pikes Peak winnen.
Tsja, in een Espace 3.5 ligt immers ook een 350Z blok.
Of andersom… :\
Holy shit… Als Dacia iedereen eruit racet ga ik lachen!
This is so not us…! Maar het zou wel de perfecte wolf in schaapskleren zijn, wel zonder stickers en lekker streetlegal voor de consument. Hell yeah!
kan je net zo goed een fruitvlieg een straalmotor geven, achja als je geld teveel hebt en je een GT-R hebt die eigenlijk het toch niet is…
@six-trey: Wordt door een fabriek gedaan en niet door een particulier?

Niks met geld teveel te maken.
Voor de mensen die een video ervan willen zien: http://www.youtube.com/watch?v=26kvBsBoAN4 met geluid!!!!
@supercarsfullhd:
Fijn geluidje hoor, stuk beter dan de GT-R ;)
@coupe20vturbo: Inderdaad veel beter! Al zou ik het gaver vinden als een GTR dit geluid zou maken.
Nee. Levensduur? 4 dagen en dan bam! Dit is toch onzin.
@philipzuidijk: Nee? Jij bent zelf onzin. Het wordt een pure racewagen bedoeld om te schitteren op een parkours van 10 minuten, met 2 dozijn monteurs erbij mocht iets fout gaan.

Je gaat toch ook niet mekkeren over de duurzaamheid van een F1 of een GT500 blok?
Te gruwelijk produceren 1.5DCI op de achterkant basic uitv. en dan dat blok moet toch te grappig zijn bij het verkeerslicht
Beste auto’s van dit moment: Dacia Duster en Skoda Yeti?
Dat is niet mijn auto vriend! En dat is eigenlijk wel jammer.
En over twee jaar de productievariant. Een budget-SUV met GT-R motor voor 50k. Het lijkt me wel wat. ;)
Good news….
@Alwood: Zeker weten! Qua prijs, ruimte en uitrusting erg goed. En ze zien er nog best goed uit. Ik kan zo snel ook geen andere auto bedenken die er in de buurt komt. ;)
Dacia’s bieden aardig waar voor dat weinige geld. In Roemenië kosten ze nog geen E5000,- . Ik kom daar al 12 jaar en de laatste 5 jaar zie je de duurste Duitse karren daar rijden, maar daarvoor had 80% een Dacia. Ideaal, had je een kapotte velg/band of afgebroken uitlaat …binnen 100 mtr stond wel een identiek wrak langs de weg, waarvan je het weg nam of voor een pakje sigaretten kon kopen.Geen ANWB/ADAC nodig. Alle modellen hadden dezlefde onderdelen, enkel eenstickertje hier en een rubber spoilertje daar maakte het verschil (de sleutels pastten ook).
Maar bij deze Dacia gaat dat niet meer op, het oerprincipe is overboord.
Net zoals eens een Alfa 164 met V10 of een Renault Espace ook met een F1 motor. Leuk, maar onbetaal- en onverzekerbaar.
Dacia’s bieden aardig waar voor dat weinige geld. In Roemenië kosten ze nog geen E5000,- . Ik kom daar al 12 jaar en de laatste 5 jaar zie je de duurste Duitse karren daar rijden, maar daarvoor had 80% een Dacia. Ideaal, had je een kapotte velg/band of afgebroken uitlaat …binnen 100 mtr stond wel een identiek wrak langs de weg, waarvan je het weg nam of voor een pakje sigaretten kon kopen.Geen ANWB/ADAC nodig. Alle modellen hadden dezelfde onderdelen, enkel een stickertje hier ,en een rubber spoilertje daar, maakte het verschil (de sleutels pastten ook).
Maar bij deze Dacia gaat dat niet meer op, het oerprincipe is overboord.
Net zoals eens een Alfa 164 met V10 of een Renault Espace ook met een F1 motor. Leuk, maar onbetaal- en onverzekerbaar.
Meervoudig wereldkampioen ,eigen formule 1 stal,….
En nu Dacia rijder. :D
Hoe oud is die Prost wel niet ?
neeeeeeeeee. schande! een heilige gtr motor in een duster. kan niet echt wennen aan het idee…
ijsracen… :D
http://www.youtube.com/watch?v=OXLXZqAoiOo
@wodkajus: Nee man.. da’s Haldex sneeuwruimen.. ;)

OT: Wat een kanon zal dit worden dan. Ben benieuwd naar het resultaat. Pikes Peak is toch een instituut, dan moet je van goede huizen komen.. voorlopig is Suzuki daar nog onverslaanbaar met die speciale Pikes Peak racer.
LoL, wat een beest van een auto wordt dit. Klinkt overigens erg scherp. Zou het graag zien gebeuren allemaal. Ik hoor er graag nog van.
Bij Porsche staat nog een GT-R onder het stof. Kunnen ze deze overkopen. Wagen heeft toch al ritjes op de Ring gedaan, zo is de motor reeds “in” gereden!:-)
Het is en blijft een Swiffer….ehm,..Duster. Is ‘ie ook statisch geladen? ;)
“That is so not us!” :D
Snelle namaak jeep… Zouden de eigenaars hiervan wel door een plas durven rijden? (ik reed een tijdje terug achter zo’n stofvod en de chauffeur reed met een grote boog rond een grote plas, wtf ben je voor zielepoot als je met je pseudo 4×4 nog niet door een plas wil rijden)
@tjorque:
Namaak jeep? niet meer namaak dan de gemiddelde SUV. Er rijden slechts heel weinig echte jeeps rond, deze zijn niet echt geschikt voor op de weg. Heb je trouwens al er aan gedacht dat deze chauffeur niet door een grote plas reed omdat hij misschien net van de car-wash kwam of eventueel fietsers en voetgangers wou ontzien?
@petervdb: Als je tjorque zo bezig hoort zou je denken dat ie opzettelijk door zo’n plas zou rijden om fietser en voetgangers te douchen… De pseudo-held.
@petervdb:

net van de carwash -> nope, was best smerig van het strooizout
voetgangers ontzien -> geen voetgangers te zien

trouwens van uit stilstand door een plasje rijden daar wordt heel je auto niet smerig van hoor… als je een pseudo macho auto wil rijden moet je je niet als een mietje gedragen…
Haha…best vet!
Nou, vooruit; zo lust ik ze wel.
Het GT-r blok blijft een Renault blok, dus waarom niet…
@retetikker: Is het geen Nissan blok? Ik bedoel maar, wie heeft die motor eigenlijk ontwikkeld? De Japanners of de Fransen…
@retetikker: Echt niet. De VR38DETT is door de Japanners met de grootste precisie ontworpen en gebouwd. Dat is toch echt een Nissan blok der Nissan blokken.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_VR_engine
I lolled when I read the title :-) maar eigenlijk wel een leuk idee… Zou graag wel eens het resultaat willen zien :-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).