Pink Floyd-drummer gaat klassiekers hamsteren

Auteur: , 35 Reacties

De tijd dat je bij een bank zuurverdiende centen kon parkeren om er een dikke rente overheen te krijgen ligt alweer achter ons. Investeren in goud wint aan populariteit, maar je kan het natuurlijk ook als Nick Mason doen. Deze petrolhead is bezig om een investeringsgroep te adviseren die louter is opgezet om waardevolle klassiekers te kopen. Ze verwachten een rendement van 15% per jaar.

Investeringsfonds IGA gaat in de autohandel. En wel die van de superdure exclusiefmobielen. Als we de cijfers van Hagerty (Cars That Matter “Blue Chip” Index) mogen geloven dan zijn de toppers in het klassiekersegment tussen 2006 en 2010 een whopping 62% in waarde gestegen. Beslist geen kattenpis.

Mocht je mee willen doen aan dit investeringsgeintje; er wordt een inleg van minimaal 500.000 dollar gevraagd. Het doel is om in een tijdsbestek van drie jaar 20 tot 40 auto’s op te kopen met een gezamenlijke waarde van $150 mio. Onder de kanshebbers zitten een Ferrari 250 GTO, Aston Martin DB4 Zagato, Ford GT40, McLaren F1, Shelby Daytona Coupe en een Porsche 917. Maar let wel, de kans dat je er geen euro/dollar/roepie aan verdient is natuurlijk wel aanwezig.

En denk niet dat je er vervolgens snoeihard van kan genieten in de vorm van er mee rijden. Het is immers geen Toys 4 Boys-opzet. Ze worden gekocht, gestald en -hopelijk- weer met winst verkocht. Dus eigenlijk mega-oninteressant voor de echte liefhebbers. Meer info bij detnews.com. (via 925)35 reacties

Had ik niet echt verwacht van Mason, iemand die best vaak met zijn (retedure) klassiekers rondrijdt en ze ook uitleent voor reportages. Zou denken dat hij een liefhebber ipv slimme belegger is. Misschien kan hij de verzekeringspremies van onder andere z’n 250 GTO/F1/Birdcage niet meer opbrengen en moet ie aan centen zien te komen?
@moritzh: Misschien doet hij dit wel om er zelf in rond te kunnen rijden. Best leuk bedacht: anderen laten betalen voor je eigen plezier.
Mega oninteressant, van het bekijken van dit soort beauties kun je ook gelukkig worden … ik doe niet anders, heb er toch geen geld voor
Heb de Mclaren F1 LM op Le Mans gezien. Ubervet, nooit verwacht een F1 te mogen zien. Zeker al geen LM.

Maar door dit soort projecten krijg je nooit de kans om een legendarische auto ooit te spotten als ze maar gestald worden.
Joepie, speculatie, lekker die prijs nog verder opdrijven!!!
@C6_R: @JamesBond007:
Dat was toch wel het mooiste/zeldzaamste op vier wielen dat ik in m’n leven ooit gezien heb! Eigenaar was een vrij jonge gast, echt een held dat ie zo’n icoon mee naar buiten neemt en deelt met liefhebbers!

@C6_R: De Veyron kan hier echt niet tegen op. Dit is gewoon een unieke auto!
@Alpinaa: Dat prestigeproject zou niet eens op hetzelfde blog genoemd mogen worden!
@C6_R: Veel mooier dan dat kom je het bijna niet tegen volgens mij. Wat een heerlijke foto. Als je die in groter formaat voor me hebt zou ik ‘m wel als desktopachtergrond willen gebruiken!
@Vanquish: Ik heb erop geklikt, er ging een wereld voor me open :P.
@C6_R:

Was het deze James Munroe.

http://www.youtube.com/watch?v=oKAZ94qNOlA

Intussen heeft hij geen McLaren meer.


James Munroe – Disgraced accountant, used to own one black F1 and an orange longtail GTR (chassis #27R) which the latter was used to win the 1999 British GT Championship. Obtained the cars through deception which he defrauded the company he worked for, McGraw-Hill. As Munroe was found guilty and sent down, the cars were auctioned off for half its recommended re-sale price and #27R is now owned by David Clark, former Sales Director for McLaren Cars during its production run.

Read more: McLaren F1 – Wikicars
Under Creative Commons License: Attribution
@ICEFARMER: Neen, die was het niet, was een veel jongere knul, hij zei dat ie de wagen nog niet zo lang had. Wel leuk filmpje!
@C6_R: Gaaf! Hij prijkt nu op mijn laptop. THX! :) Wat een dikke bak. Ik snap dat Hamilton dan gas wil geven als je die van Pappa McLaren kunt krijgen.
@C6_R:

Woow mooie plaat! Heb ‘m eerst langs zien rijden op de snelweg achtervolgd door een Diablo, F40, Z06 een gallardo en nog wat meer moois. Helaas was dit op de andere kant van de snelweg.

Heb ‘m toen geprobeerd vast te leggen op foto maar helaas. Net gemist.

Toen ik ‘m zag was ik ook helemaal stunned. Een droom die uitkwam. Wtf, gewoon een mclaren gezien. Niet normaal meer.

p.s. ook een spyker C8 in het zwart tegengekomen in belgie. Kom je ook niet vaak tegen.
@JamesBond007: Ja ik moest ook even in mijn ogen wrijven! Ik had sowieso nog nooit een Mac in het wild gezien, laat staan zo’n extra coole versie! Op de Zaterdag zag ik ‘m voor het eerst en Zondag had ik het geluk dat ik ‘m nog trof terwijl ie zich opmaakte om te vertrekken (http://www.autojunk.nl/2010/06/mclaren-f1-lm-le-mans).
Le Mans is sowieso al een knotsgek feest voor petrolheads, maar dit was toch wel een van de hoogtepunten! Ik krijg nu al zin in Juni!
@C6_R:
ja ik heb ‘m op video. klik maar op me profiel.
@JamesBond007: Holy shit! :mrgreen: leuk filmpje! Ik heb zelf ook nog een telefoonfilmpje gemaakt, misschien ook eens online gooien…
@C6_R:

Echt een goede foto van een fabuleuze wagen. Ik heb hem al verschillende keren gezien maar er is niets waarmee ik het kan vergelijken.
Humanspectrum
@C6_R: Je haalt me de woorden uit de mond. Ik vind dat ze in de statuten moeten opnemen dat ze die exoten ten minste eenmaal per jaar tentoon moeten stellen, bijvoorbeeld op het Goodwood Festival of Speed en NIET op een Miljonairs Fair of andere exclusieve feestjes. Waarom zouden wij ze niet mogen zien?
Auto’s moet je rijden, niet verkopen.
Net als wijn, dat moet je ook opdrinken.
Lekker slim van die lui om dat zo werledkundig te maken. Kan je vergif op innemen dat de prijzen op veilingen gaan stijgen als ze er lucht van krijgen dat ‘de boys’willen kopen.Dat wereldje is klein dus dat gaat als een lopend vuurtje. Kan me herinneren aan de investeren in wijn hausse. Was ook geen succes. Ik wens hem geen succes want ik zie die toffe karren liever op de weg dan weggestopt onder een doek.
Dit is etisch onverantwoord, zij die een automobiel kopen dienen het voor mobiliteit en rijplezier te gebruiken! :evil: Een auto als investering zien is equivalent aan voedsel wegkopen voor de ogen van de hongerige ziel en deze veel later voor een groter bedrag verkopen aan de hongerige ziel. :?
Ik ben juist 1 van die mensen die hopen dat dit soort auto’s geen drol meer waard zijn .
Kan ik eindelijk beginnen met verzamelen ;)
Als ik het geld zou hebben zou ik het doen, echter zou ik er niet tegen kunnen om ze stil te laten staan. Dan maar wat minder rendement ivm wat meer kilometertjes op de teller. Gok niet dat een F1 koper zich veel zorgen maakt of er nu 100 of 8000km op staat. Veel keus heb je niet door het kleine aanbod.
Hoop dat Nick meer verstand van auto’s heeft dan van drummen (intimi weten dat Nick door onze Roger destijds uit de band is gemikt vanwege zijn fantasieloze gedrum), dan wordt het vast wel wat!
@a_buis: Ik ben niet zo’n Pink Floyd fan, en ik vindt ook dat “onze Roger”een beetje arrogant is. Hij was degene die in eerste instantie het meeste zou verdienen aan de reunie tour. Maar toen hebben de andere bandleden gezegd dat zij alleen meededen als ze evenveel verdienden als Roger. Verder vindt ik Nick Mason ook niet echt fantastisch qua drummen. Maar zijn autoverzameling is indrukwekkend. En hij rijdt er ook gewoon mee. Maar waarom zou hij nu zo’n bedrijf oprichten. Natuurlijk is het een slim concept, maar voor het geld hoeft hij het niet per se te doen. En aangezien hij een enorme liefhebber is en de auto’s waar hij in investeert niet van hem zijn, zie ik voor hem het nut er niet in.
@a_buis: Niet Nick Mason maar Richard Writh was uit de band gezet

http://www.youtube.com/watch?v=YgvAwBDbuIo
@rob1137xx: Als Nick het net zo oplost als op 4:30 is er niks aan de hand :)
Ik was wel fan van de oude Floyd
Koop dan gewoon de auto’s om ermee te rijden.. Het is toch jammer als je ze gebruikt om alleen maar geld mee te verdienen. Wat deze mensen waarschijnlijk toch al genoeg hebben maarja.

PS. nieuwe banner AB
On-interessant!? Voor degenen die niet van geld houden ja!

Zeer verstandige belegging denk ik…genoemde auto’s worden nooit minder waard. Laat de crisis maar komen.

Denk we dat mannen als Louwman gek zijn?
Zelfs als er niet in wordt gereden is het beleggen in oude benzinestokers een veel lovenswaardiger streven dan je inkomen genereren middels het hersenspoelen van je klandizie met ├╝bersaaie elektrodingen.
Geld maakt geld…is niet zo moeilijk…proberen rijk te worden is een hele kluif / kunst.
Erg zonde! De meest beeldschone auto’s ter wereld opslaan en onttrekken aan het oog van liefhebbers uit pure geldzucht. Ik vind het echt misselijkmakend.
@Dennismik: Inderdaad! Ze moeten naar buiten, zodat iedereen er van kan genieten, ook mensen zonder extreme rijkdom.
heeft er iemand de walpaper van deze foto?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).