Stukje stoerder: VW Touareg met R-Line pakket

Auteur: , 31 Reacties

Vind je een normale Touareg iets te braafjes en is zo'n RaceTouareg iets te heftig en de Gold Edition een te hoog kamper gehalte hebben dan kan je altijd nog kiezen voor het R-Line pakket. Subtiel, maar toch sportief.

Zoals we van VW gewend zijn is een R-Line pakket vooral voor de show en niet voor de go, je auto wordt er namelijk niet sneller van. Hij ziet er alleen maar uit alsof hij sneller gaat. We zien dikke velgen, bumpers en een opgeleukt interieur. Je hebt overigens de keuze tussen een interieur of exterieur pakket, of je kiest voor allebei natuurlijk. De R-Line goodies zijn leverbaar op de Touareg 3.6 V6 FSI en de Touareg V6 TDI.

Nu alleen nog even wachten op die dikke hybride Touareg R.

UPDATE: De Volkswagen-dealer biedt ‘R-Line exterieur’ aan voor 4.090 euro inclusief BTW en BPM. Het R-Line interieurpakket is leverbaar tegen een meerprijs van 4.250 euro.31 reacties

Toch nog een R-editie met een V6 (of groter).
Jammer dat die R32 niet meer in normale Golf versie komt.
@Barryyy: Gast, je heb ook r-paketten voor passat etc..
@Daveee:
Kerel, ik had het ook meer over de Golf R32, vandaar dat ik het er ook bij zei.
Weet ook wel dat er een Passat R36 bestond. Die bestaat toch ook niet meer.
@Barryyy: Natnek! ga werken, beetje onder werktijd op autoblog zitten :P heb je niks beters te doen! het gaat over vw (VuilnisWagens) en mr. van dorp is er weer als de kippen bij :P
@alieh1990:
Haha, jazeker. VW’s zijn zeer degelijke auto’s:D. Spreek je morgen Alex!
Het was even wennen, maar ik vind hem mooier en mooier worden!
Fijn, zo’n extra pakket. Hier kan iedereen positief over zijn denk ik. Meer keuze in optiepakketten.. Altijd fijn.
Al draagt ’n aap ’n gouden ring…nee mooier wordt ie er nog steeds niet op.
Dit stuk in de tekst slaat nergens op: Zoals we van VW gewend zijn is een R-Line pakket vooral voor de show en niet voor de go, je auto wordt er namelijk niet sneller van.
Net alsof je bij een 3-serie met M-pakket of een E klasse met AMG pakket of audi a3 met s-line opeens wel sneller gaat.
@jeanclaude: Het rijdt wel strakker, al weet ik niet of dat bij deze Touareg dat ook is. ;)
@jeanclaude:
Vroeger was dit anders. R-line was een V6 uitvoering.
R32 voor Golf
R36 voor Passat

Dit hebben ze jammer genoeg veranderd in alleen uiterlijk.
@Barryyy: Hoe kun je ? Nieuwa over een Touareg en dan zeggen dat de Rxx alleen V6’jes zijn…

R50 met een dikke V10 TDI over het hoofd gezien i geuss
@Okkii:
Sommige mensen………………………..
@Barryyy: Vroeger, vroeger…

Vroeger was er geen R-line. Er was wel een R32, of een R36. Nu heb je de R-line. Dat is iets totaal anders. Zoals een M3 niet hetzelfde is als een 3 met M-sportpakket. Of een S4 niet gelijk is aan een A4 met S-line.

Al die ‘line’s’ en ‘pakketten’ zijn altijd all show and no go. Eruit zien als een rappe, maar het niet zijn…
@Esprit_de_Flandre:
Vroeger noemde je dat inderdaad bij het Type R.
Maar toen kon je ook zeggen ik heb een R-versie/line.
Sinds Golf 6 is ineens de R-line alleen voor de show. R32 komt er ook niet meer. Zo bedoelde ik het verhaal.
-edit: check!-
@As_long_as_it_is_fast: -t
@MarkieS: dat is inderdaad wat ik robbie probeer duidelijk te maken!
@MarkieS: Toch leuk dat je dacht dat ik die fout gemaakt had. ;) Je mag me anytime corrigeren. Ik vind het niet erg op mijn fouten gewezen te worden, maar dit was een opmerking voor robbie. Lees de eerste zin van zijn artikel maar eens, staat er 2x fout in. ;)
-edit: is was tenminste wel consequent ;) –
@As_long_as_it_is_fast: @robbie: ik, bedoel je? :D nee, die moet ik je inderdaad nageven, consequent was je zeker. ;) Liever iemand die consequent dezelfde fout maakt dan iemand die schommelt van het ene naar het andere, want die heeft het nog minder begrepen. De andere hoef je maar 1x te zeggen hoe het moet en die zal het niet meer vergeten. Je bent nog niet verloren dus. ;)
matig matig… gierig…
krijg je hier ook eco korting op ?
ok dat was sarcasme …
Ik vind hem erg goed! Ziet er minder log en lomp uit als de vorige. Verbetering en als ze zo nog verder doen, zullen ze wel breder publiek bereiken denk ik. Tenzij mijn smaak minder mainstream is, natuurlijk. ;) Maar ik blijf écht fan van de Evoque..
Hij ziet er wel een stukje stoerder uit. Bovendien dat die niet sneller is, wat heb je er aan.. vanmorgen 1x 100 gehaald.. de rest er onder gehobbeld.. welkom in Nederland. Het interieur is wel helemaal goed! Wat ziet dat er toch mooi uit.. lekker genieten van een goed muziekje in alle rust en warmte op heerlijk leer.. dan is het hobbelen niet zo erg.
@Barryyy ik snap wat je bedoelt, maar niemand zou vroeger gezegd hebben: he ik rij een r-line golf, als die een r32 zou hebben, en ik bedoel met mijn reactie dat de nadruk op VW word gelegd, met zijn zin lijkt het alsof hij alleen VW bedoelt, dus als je een pakket bij audi besteld dat tie dan wel sneller gaat?
@jeanclaude:
Ja oke, op die manier. Dat is ook een vreemde zin inderdaad.
Je kiest deze toch niet boven een X5?
@Punk: Misschien niet zo’n goed voorbeeld…
Ik heb vandaag een nieuwe Touareg gezien die er toch wel mooier uitzag dan deze… En daar zat geen R-Line pakket op….Die skirts aan de zijkant zijn niet mooi en die velgen vind ik ook niet echt speciaal…
Het is net ietsjes beter zo. Moeite waard mijn inziens indien de meerprijs minder dan 500 euro is oid.

Ik zou toch eerder een BMW X5 pakkken, of de nieuwe X3.
UPDATE: de officiele info van Volkswagen Nederland…

Volkswagen introduceert R-Line pakketten voor de Touareg. Daarmee krijgt de SUV een extra sportief tintje. Er is een R-Line pakket voor het interieur en voor het exterieur. Deze kunnen apart of in combinatie bij een Touareg worden besteld.

Om de Volkswagen Touareg een extra sportief tintje te geven is die nu aan te kleden als fraaie R-Line. De pakketten zijn leverbaar voor alle uitvoeringen, uitgezonderd de Touareg Hybrid.

Accenten op de juiste plaatsen
Het R-Line exterieurpakket zorgt voor een indrukwekkende road presence. Het omvat de volgende zaken: R-Line bumpers, zijdorpels en achterspoiler, wielkastverbreding, twee verchroomde, ovalen uitlaatpijpen, edelstalen instaplijsten en R-Line logo op de voorspatborden. De Volkswagen-dealer biedt ‘R-Line exterieur’ aan voor 4.090 euro inclusief BTW en BPM.

Sportiviteit van binnenuit
Ook voor het Touareg-interieur is een R-Line pakket beschikbaar. Ook hier gaat het om extra sportieve accenten, zoals een multifunctioneel en verwarmd R-Line stuur (inclusief schakelpaddels), aluminium pedalen, een schakelpook met aluminium afwerking, edelstalen instaplijsten met R-Line logo en R-Line-logo’s op de spatborden vóór. In het R-Line interieur zijn overigens ook een sportonderstel en 20-inch lichtmetalen velgen met 275/40 R 20-banden inbegrepen. Het R-Line interieurpakket is leverbaar tegen een meerprijs van 4.250 euro.

Efficiency dankzij BlueMotionTechnologies
De R-Line pakketen zijn beschikbaar voor de Touareg 3.6 V6 FSI en de Touareg V6 TDI. Beide modellen danken hun hoge mate van efficiency aan innovatieve BlueMotionTechnologies zoals een Start-Stop-systeem. De Touareg V6 TDI behoort met een gemiddeld brandstofverbruik van 7,4 l/100 km tot de meest efficiënte SUV’s in zijn klasse.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).