Saab 9-5 Estate gespot in de Zweedse buitenlucht

Auteur: , 35 Reacties

Twee weken geleden gaf Saab een eerste afbeelding van de Saab 9-5 Estate vrij, maar de auto wordt volgende maand in Genève feitelijk gepresenteerd. Als je wilt dat het nog een beetje een verrassing blijft, moet je natuurlijk niet opzichtig door het Zweedse Trollhattan gaan rijden.

Daar werd de 9-5 Estate namelijk gespot, open en bloot op een setje winterbanden en zonder enige camouflage. Dit exemplaar heeft een Aero TTiD badge, wat er op duidt dat hij is uitgerust met de 190 pk sterke turbodiesel die we ook in de sedan vinden.

Zoals we je dus al eerder vertelden, biedt de Estate met de achterbank neergeklapt, een laadruimte van bijna twee meter (1962 mm) en een capaciteit tot 1600 liter (527 liter, achterbank omhoog). De auto zal na de zomer bij de dealers verschijnen, met een motorenaanbod dat is overgenomen van de sedan. (via: saabsunited)
Saab 9-5 Estate35 reacties

weer eenn cash generator voor SAAB
succes
coen via iPhone app
Ik moet zeggen, deze is een stuk mooier dan de 9-3 estate. Deze zou ik nog wel kopen!
Mooi achterwerk. Hoop dat deze de verkoopscijfers van SAAB weet op te krikken.
Ziet er goed uit! Nou maar hopen dat hij aanslaat.. ’t zou eeuwig zonde zijn als Saab uiteindelijk alsnog failliet gaat..
Ik word er nog niet warm van maar de sedan vond ik ook niet zo mooi tot ik ‘m voor het eerst in het echt zag.
Voor Europa wordt dit een mooie toevoeging. Stationwagens zijn toch erg populair, vooral in Scandinavie.
@timmy: Dat had ik dus ook bij de sedan. Dat is in real-life ook een mooie auto, wellicht de estate ook wel :). Ik gun SAAB in ieder geval wel een verkooptoppert.

Er komt de laatste tijd wel leuk spul uit het ‘koude’ noorden. Volvo S en V60, Saab 9-3 en 9-5 en nu ook nog de Estate van de 9-5.
@timmy: Juist toen ik hem voor het in eerst irl zag vond ik het een Insignia, in ieder geval de neus precies dezelfde vormgeving, alleen andere grill en koplampen erop geplakt. De rest en vooral het interieur vond ik wel heel erg mooi. Maar dat heb ik met alle saabs eigenlijk wel(interieur).
Tja, ik heb de sedan nu irl een paar keer gezien en vond hem op de foto erg mooi, maar in het echt kloppen de verhoudingen niet. De overhang voor en achter is te groot, de wielkasten zijn te groot voor de velg/bandcombinatie en die doorlopende strip op de achterkant is afschuwelijk, omdat hij niet gelijkmatig is verlicht. jammer, gemiste kans
Nee, dit word ‘m niet. De sedan is mooi, maar dit lijkt toch wel meer alsof er een kap bovenop gelast is. Maar dat is wat ik denk natuurlijk ;)
Ik kan de auto wel waarderen!

Ook het feit dat ze geen camotape gebruiken! Gewoon zeggen, Dit is het design vind het maar mooi!

De meeste kopers zullen zich toch niet bezig houden met spyshots.
Geweldige auto… 100x beter dan de oude 9-5 station, nu wil ik hem natuurlijk eerst een keer in het echt zien… maar een probleem hij past niet bij mijn salaris…
Mooi. Hopelijk wordt het een succes. Ze zullen het nodig hebben…
@Esprit_de_Flandre: Inderdaad. Maar moet toegeven, geslaagde achterkant. Dat in een schoon kleurke met leuke velgen erop, zeker de moeite!
@As_long_as_it_is_fast: Yep. ’t Is nu gewoon wachten op de eerste matzwarte met zwarte velgen :P
@Esprit_de_Flandre: ja zo weer een totaal fout getuned model. Pikzwart, sideskirts, spoilers, zwarte velgen, gouden lijsten,… Ik moet het allemaal niet weten. :D
@As_long_as_it_is_fast: Neenee, gewoon matzwart en zwarte velgen. Dat zou ik echt niet mis vinden.

Serieus, stel het je even voor. Deze hier…

http://www.autogids.be/logos/MOD_2702/2702_1.jpg

Gewoon een degelijke gezinswagen zonder boe of ba, sensible en zuinig en zo…

Maar dan met de velgen en het kleur van deze…

http://media.autoweek.nl/m/m1by040bmxpg_800.jpg

I like. Moest mijn bankrekening matzwart zijn ipv Ferarri-rood, zou hij al lang voor de deur staan :P
@Esprit_de_Flandre: Joeng! :D Natuurlijk ziet die Focus RS 500 er beter uit! Dat is toch geen vergelijking. Dat matzwart en die velgen staan wss 5x beter op die focus dan op een mondeo station of wat dan ook. ;) Maar ik snap uw punt, details en afwerking zorgen voor noemenswaardige verschillen.
@As_long_as_it_is_fast: Neeje neeje, gij spreekt over een volledig fout getunede auto. Van mij mag het een gewoon standaardmodel zijn, maar dan matzwart en zwarte velgen. Geen RS500-bumper, geen extra grillekes op de motorkap, geen spoilers, gewoon standaard + matzwart + zwarte velgen.

Dat zou heel mooi staan op die Focus station, en ik denk ook wel op de 9-5 Estate…
@Esprit_de_Flandre: Conclusie, de RS500 mag in eender welke setting en configuratie geleverd worden. Maar bij voorkeur, niet overdreven, vrij basic maar toch enkele details die het net dat extra geven. ;)
@As_long_as_it_is_fast: Nope, geen RS500. Gewoon turbodieseltje station + matzwart + zwarte velgen.

Toeme toch jongen, verstaaj gij mij nu niet? :P
@Esprit_de_Flandre: Ma ’s goed, pakt gij maar nen TDI, ik pak wel de RS. :D
Nee, ik weet wel degelijk wat ge bedoelt.
Er is bij Saab zelfs al geen geld meer voor camouflage?
@mashell: Het zijn de kleintjes die het verschil maken…
Ze zijn altijd wel heel creatief geweest bij saab om budgetvriendelijk een heel nette wagen op de markt te zetten!
Saab 9000 = Fiat Chroma = Lancia whatever
Saab 9-3 = Vectra
Deze = Insigna
En toch, vind ik, want de saab-fanboys vinden dat deze veel saab-karakter kwijt is, dit een heeel geslaagde auto!
Saab stond voor de keuze, ofwel heel duur en exclusief gaan ofwel winst uit een grotere verkoop.
Met deze, een wat minder gewaagde saab, zijn ze er aardig in geslaagd en ben ik zeker ze een hap in het segment zullen nemen!
Met JTD’s van Fiat ben je zeker een kwalitatief goede wagen te hebben.
Ik wens saab heel veel succes met deze wagen! Ze kunnen het gebruiken EN ze verdienen het!
is gewoon een mooie auto. ik zou m denk ik in ook die kleur nemen. zilver of grijs, dan is die mij te saai
@Flamingo: zwart is het mooist, en verveeld nooit! :D
@MichaelvdBroek: zwart zo saai, ik ben er al opuitgekeken in de showroom. Het verhult vaak ook mooie vormen van een auto, zwart is de optimale kleur voor lelijke auto’s, voor alle andere kun je het beter niet doen.
@Flamingo: vooral die uitlaten zo, vind ik wel knap
Zijn er meer Saabs die met een dergelijke verlichte strip op de achterklep rondrijden?

Ik kwam er namelijk gisteren een tegen die zo’n verlichte streep had…. vond het bijzonder.
Nu ben ik geen Saabkenner, dus elke Saab met een nieuwe feature (middendeel van de grille bijvoorbeeld) is voor mij al een nieuwe Saab ;)

Maar, zou er al zo’n nieuwe 9-5 Estate in NL rondrijden? (Hij had namelijk recente platen!)
Dat heeft alleen het nieuwe model 9-5.

9-5 Estate staat op de AutoRAI dit jaar!
tegenover de concurrentie ziet hij er goedkoop uit :s
Even een paar mooie velgen eronder denken en dan staat er een kloeke stationwagon! Mooie auto.
Wel een mooie auto!
Zo! Die uitlaten zien er goed uit zeg! Die doorlopende achterlijn ook. Ik kan niet wachten tot ik de voorkant ook kan zien, volgens mij is dit een schitterende auto!
Schitterende auto, hoop echt van harte dat ze goed gaan verkopen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).