Toyota toont Full Hybrid Yaris-concept

Auteur: , 15 Reacties

De mannen van Toyota lijken van plan te zijn hun hybride-modellengamma wederom uit te breiden. Het merk dat al jaren succes oogst met de Prius brengt namelijk een conceptmodel van de Full Hybrid Yaris mee naar de Autosalon van Genève. Om het milieuvriendelijke feestje compleet te maken toont het merk er ook nog een EV, een Full Hybrid op waterstof (FCHV), en natuurlijk de Prius-V.

Om met de laatste beginnen: de zevenzits Prius kennen we natuurlijk nog van zijn werelddebuut in Detroit. Om het de consument makkelijk te maken verandert Toyota de naam voor de Europese markt in Prius+, dus voortaan zullen we de Prius XL ook als zodanig aanduiden.

Van de andere aangekondigde modellen laat Toyota niet meer beeldmateriaal los dan de bovenstaande Yaris-teaser. Deze auto zal het kleinste model zijn waar de hybride-technologie in wordt toegepast, maar zeker niet de laatste. De Japanners hebben de ambitie om de techniek op het hele gamma toe te passen, dus ik ben al benieuwd naar de Land Cruiser V8 Hybrid. Aan de andere kant, de Lexus LS600 is er ook al als hybride, dus zo raar is die combinatie nou ook weer niet.

Toyota onderstreept nog even dat de Yaris de eerste Full Hybrid in het B-segment gaat worden, en haalt en passant de 14%-bijtellingsdiesels nog even onderuit, omdat deze veel meer CO en NOx uitstoten dan de Yaris, die precies in dit segment klanten moet winnen. Als Toyota zich aan zijn eigen planning weet te houden, dan kunnen we de hybride Yaris in 2012 productierijp op de markt verwachten. Eén opsteker hebben we al: hij heeft LED’jes, jeuj!

Toyota_Full_Hybrid_Yaris_concept15 reacties

De voorkant van die Yaris ziet er niet slecht uit, maar de Prius blijf ik lelijk vinden. Fugly!
Mooie neus met mooie grote wielen! Ben benieuwd wat er van overblijft en hoop dat hij niet in Frankrijk gebouwd gaat worden!
ziet er nog best te pruimen uit. die prius is gewoon f*cking lelijk!
Het sokken publiek gaat richting EV, nog meer subsidie te halen.
dat zijn wel 2 heeel milieuvriendelijkde berichten zo vroeg in de morgen :-p
Als er in deze Yaris hetzelfde motorblok komt als in de prius dan heb je een nog redelijk grappige Yaris.
Zouden ze drastische veranderingen hebben doorgevoerd op de yaris dat ze alleen maar dit stukje tonen als teaser? Het is niet moeders mooiste maar wel degelijke kwaliteit. Kan je ook niet erg veel mee verkeerd doen, toyota blijft degelijk.
die yaris is en mooie auto vooral die koplampen zijn schitterend!
Die Prius V straalt echt helemaal niks uit. Gewoon een lelijke wagen die geen kandidaat zou zijn op mijn lijstje voor MPV’s.

Het huidige model Yaris is een leuk karretje om te zien, ben benieuwd wat ze met het volgende model gaan doen! De “teaser” ziet er in ieder geval wel leuk uit.
Doe mij maar die Honda CR-Z, best een leuk bakkie om te zien!
Chh
“Toyota onderstreept nog even dat de Yaris de eerste Full Hybrid in het B-segment gaat worden”

De Honda Jazz Hybrid is volgens mij ook B-segment hoor. Maar die is wat meer richting MPV natuurlijk, de Yaris is kleiner.

Of was het verhaal nog weer anders? Waren de Honda’s geen full hybrids en maakt Toyota daar nu handig gebruik van het in het persbericht?
Wow! Dat ziet er veel belovend uit :D Zeker wel een mooie voorkant!
Misschien ga ik toch Hybride rijden… Yaris die’k nu heb inruilen voor die :D

Meer foto’s please! :D
Nu de Auris hybrde uit is zie je hem bijna overal rijden. Waarschijnlijk heeft Toyota hiermee de Yaris hybride vooruit geschoven.
najah, mooie koplampen iig, hybride fan ben ik nogsteeds niet..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).